بیانیه هیئت داوران سومین جشنواره فیلم کوتاه بسیج مازندران «سکانس حماسه»
کد خبر: 1376891
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۱

بیانیه هیئت داوران سومین جشنواره فیلم کوتاه بسیج مازندران «سکانس حماسه»

گروه خبرنگاران افتخاری /حمیدرضا گل محمدی: از سوی هیئت داوران سومین جشنواره فیلم کوتاه بسیج مازندران با عنوان «سکانس حماسه» آمده است: هنر، دریچه‌ای است که دنیای روح ما را با بی‌کرانگی و زیبایی‌های دور دست روبرو می‌کند.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا)، از سوی  هیئت داوران سومین جشنواره فیلم کوتاه بسیج مازندران، مالک حدپور سراج، عزیزالله محمد پور و مجید قربانی آهو دشتی بیانه‌ای جهت برگزاری این دوره از جشنواره صادر شد.

در این بیانیه آمده است: هنر، دریچه‌ای است که دنیای روح ما را با بی‌کرانگی و زیبایی‌های دورردست روبرو می‌کند، پنجره‌ای است که رو به حیاط رنگ و درنگ گشوده می‌شود تا ما را از نفس نفس زدن روزمرگی‌ها به دم و بازدم یکرنگی‌ها، معطوف می‌کند.

بی‌شک، هنر دفاع مقدس و پایداری از ظرفیت بالا و منحصر به فردی در پردازش و نمایاندن حماسه نیک مردانی که جانبازانه از میدان «من» گذشتند و به میدان مین قدم نهادند، برخوردار است و در این راستا، هیئت داوران در وهله اول از همه هنرمندان عزیز که در این عرصه آثاری خلق و به جشنواره ارسال کردند، سپاس و درود می‌فرستد و نیز برگزارکنندگان و حامیان آن را تحسین می‌کند، چراکه استمرار یک حرکت هنری را پروسعت‌تر از وسعت و رنگارنگی آن می‌داند و کیست که نداند بقای یک حرکت فرهنگی و هنری در این وانفسای ریال و دلار و دینار چه مشقت‌ها دارد؟

هیئت داوران، پویایی و سرزندگی جریان فیلم‌سازی با مضمون دفاع مقدس را در استان قدر می‌نهد، پویایی که در آن می‌توان؛ تنوع اندیشه و ساختار، نگاه تازه به موضوع دفاع مقدس و پرهیز از تقلیدهای ساده‌انگارانه را به خوبی مشاهده کرد.

فیلم‌نامه‌های ارسالی  به جشنواره از نظر کمی، کمتر از فیلم‌ها بوده‌اند و از نظر کیفی تقریباً در یک تراز قرار داشتند که نیاز به واکاوی و آسیب‌شناسی جدی دارد.

آثار اقتباسی در حد نازلی بوده است و لازم می‌آید هنرمندان به مطالعه خاطرات و داستان‌های رزمندگان همت گمارند و متولیان و مسئولان فرهنگی استان نیز آثار مکتوب تولید شده دفاع مقدس را، سخاوتمندانه در اختیار این عزیزان قرار دهند.

به فیلم‌نامه‌نویسان عزیز توصیه می‌شود که در آثارشان از به کار بردن نکات فنی که مربوط به کارگردانی است پرهیز کنند.

خوشبختانه، فیلم‌های ارائه شده در جشنواره، از لحاظ کمی و کیفی از سطح خوبی برخوردار بوده است، اما ضعف‌هایی در کارگردانی و بازیگری، به‌ویژه عدم شناخت بازیگران از تفاوت بازی در اندازه قاب‌های مختلف، مشهود بوده است، که پیشنهاد می‌شود برای غنای بیشتر و بهتر آثار هنرمندان بسیجی این سازمان، کلاس‌های تئوری و کارگاه‌های کارگردانی و بازیگری برگزار شود.

ناگفته پیداست، به‌گزینی فیلم‌نامه‌ها، به‌ویژه فیلم‌ها کار آسانی نبود، چون در میان آثاری که حتی موفق به دریافت جایزه یا احراز مقام نشده‌اند، آثاری در خور و ارزشمند یافت می‌شود اما افسوس که جشنواره‌ها، محدودیت خاص خود را دارند.

captcha