احيای قرآن ميوه شيرين شجره انقلاب اسلامی است
کد خبر: 2146986
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۰

احيای قرآن ميوه شيرين شجره انقلاب اسلامی است

گروه سياسی: حجت‌الاسلام صديقی در خطبه دوم نماز جمعه اين هفته تهران، احيای قرآن كريم و برگزاری مسابقات بين‌المللی قرآن را ميوه شيرين شجره انقلاب اسلامی بيان كرد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، حجت‌الاسلام والمسلمين كاظم صديقی امروز، 10 تيرماه، در خطبه دوم نماز جمعه اين هفته تهران، با اشاره به ششم تيرماه، سالروز سوءقصد به مقام معظم رهبری، گفت: امام(ره) در بيانيه‌ای كه به مناسبت آن حادثه صادر كردند، فرمودند كه «اين‌ها به كسی سوءقصد كردند كه آوای دعوت او به صلاح در گوش مسلمان جهان طنين‌انداز است».
وی با تسليت شهادت امام موسی كاظم(ع) و گراميداشت ياد و خاطره شهدای هفتم تير گفت: اين شهدا ذخائر و سرمايه‌های فرهنگی، معنوی، سياسی، اجتماعی و حكومتی ما بودند كه در حال خدمت به مردم مورد ظلم بی‌امان استكبار قرار گرفتند و به شهادت رسيدند كه در رأس آن‌ها شهيد مظلوم آيت‌الله بهشتی بود.
امام جمعه موقت تهران اضافه كرد: اين حادثه گرچه خيلی تلخ بود و مصيبت و درد آن تاكنون ترميم نيافته، ولی امام(ره) در شهادت شهيد مطهری فرمودند: «بكشيد ما را ملت ما بيدارتر می‌شود»؛ لذا شهادت شهيد بهشتی تولد مجدد شخص وی بود كه پيش از شهادت شخصيتش ترور شده بود و خون وی هم خود وی و هم جامعه را از جو كاذب نجات داد. بصيرت امروز ملت كه فتنه سال 88 را ـ كه از خطرناك‌ترين فتنه‌ها بود ـ خنثی كرد و كشور را محافظت كرد، نتيجه آن شهادت‌هاست.
صديقی با اشاره به پشت‌ سر گذاشتن هفته قوه قضائيه اظهار كرد: اين نهاد از روزی كه انقلاب واقع شد، در خاموش‌كردن آتش نفاق، مقابله با جريان‌های وابسته به اجانب و گروهك‌های مختلف با شبكه‌های جهنمی كه به‌وجود آورده‌ بودند، شمشير تيز نظام و قوه‌ای مقتدر بود كه حكم دستگيری بنی‌صدر را صادر كرد و سران منافقين از ترس اجرای عدالت فرار كردند.
خطيب جمعه تهران با بيان اينكه ملت ايران خدمات قوه قضائيه را در بحران‌های بسيار خطرناك آن دوران فراموش نمی‌كند، يادآور شد: معمار اين قوه، شهيد بهشتی بود و شخصيت‌های سراسر مخلصی مثل شهيد قدوسی خون خود را در اين نهاد نثار كردند و اين قوه دير يا زود سير تكاملی خود را پيش می‌برد.
وی همچنين اشاره‌ای به ديدار اخير رئيس و مسئولان قضائی با مقام معظم رهبری داشت و گفت: حمايتی كه معظم‌له از اين قوه اعلام كردند، مسئوليت قضات را سنگين‌تر می‌كند؛ ايشان به دو مسئله اشاره كردند، نخست اينكه از امور لازم در اين قوه اقتدار است و ديگری جلب اعتماد مردم به اين قوه است. قوه قضائيه بايد در درون خودسازی كند و در سنگر اقتدار استقرار يابد تا از اقتدار او اوباش و ظالم‌ها احساس خطر و ناامنی كنند و از طرفی ديگر بايد به دنبال جلب اعتماد مردم باشد.
صديقی با تأكيد بر اينكه خروجی قوه قضائيه بايد براساس حفظ اصل بی‌طرفی و رعايت اخلاق باشد، از همكاران قضايی خود خواست فرشته‌های عدالت باشند و در احترام به مردم و رعايت اخلاق جديت كافی داشته باشند تا جلب اعتماد مردم تحقق يابد و امام عصر(عج)، نايب ايشان و مردم راضی باشند.
امام جمعه موقت تهران بخش بعدی سخنان خود را به مسائل خارجی اختصاص داد و تصريح كرد: بعثت پيامبر(ص) خيزشی عليه استبداد، جهالت، ظلم، فحشا و فساد، تبعيض و هر نوع جفايی در جامعه بشری بود؛ پيامبر(ص) ابتدا دل‌ها را به خدا نزديك كردند و سپس احيای اخلاق كردند و در سايه اخلاق و معنويت، به دنبال تحقق اتحاد و حسن‌ظن به وعده‌های الهی بودند؛ ابوسفيان‌های زمان را سر جای خود نشاندند و حكومت 10 ساله ايشان حكومت اخلاق، عدل و معنويت بود و الگويی است كه امروز ايران را بر آن داشته زير همان پرچم قرار بگيرد و با اتحاد، اطاعت از رهبری و معنويت مقابل طاغوت‌های زمان و آمريكا به عنوان بزرگ‌ترين قدرت قرار گيرد و آ‌نها را بشكند و نظام اسلامی و نبوی تشكيل دهد و 32 سال در پرتو بعثت با رهبری پيامبرگونه، آنچنان استقامت كند كه امروز اين انقلاب نه‌تنها مناطق اسلامی، بلكه اروپا و امريكا را تحت تأثير قرار داده تا يك موج جهانی ايجاد شود.
حجت‌الاسلام صديقی همچنين با اشاره به برگزاری مسابقات بين‌المللی قرآن كريم در تهران، تأكيد كرد: از ميوه‌های شيرين شجره انقلاب و رهبری پيامبرگونه و خون شهدا، احيای قرآن كريم، برگزاری مسابقات قرآن و افزايش تعداد قاريان است؛ چرا كه حق شيعه اين است كه در ميدان مسابقات قرآن نيز برنده باشند.
وی در پايان ياد و خاطره شهدای روحانی را گرامی داشت و خاطرنشان كرد: دروان دفاع مقدس و نهضت اسلامی قريب 5 هزار نفر شهيد روحانی تقديم انقلاب شده كه بيش از 600 شهيد در تهران بودند.
گزارش ايكنا حاكی است، حجت‌الاسلام كاظم صديقی در خطبه اول نماز جمعه اين هفته تهران، با اشاره به حقيقت نماز اظهار كرد: آنچه ملامهدی نراقی و فيض كاشانی مطرح كرده‌اند،‌ اگر قرار باشد از دروازه عبارات و قيام و قعود و كار زبانی و ظاهری به حقيقت نماز راه پيدا كنيم،‌ هفت امر را بايد در نماز منظور كنيم كه يكی از آنها تفهيم است.
وی با بيان اينكه نماز شركت در كلاس معرفت و حضور در وادی عشق است،‌ افزود: بايد باور كنيم كه هرگاه به نماز می‌ايستيم،‌ در وادی مقدس ارتباط با حضرت حق وارد شده‌ايم و آمده‌ايم تا در محضر او و بر سر سفره محبتش بنشينيم و او نيز عرض نياز ما را مورد توجه خود قرار دهد.
خطيب جمعه تهران در مورد تفهيم در نماز گفت:‌ مرحله اول تفهم، همان مسئله توجه به معانی الفاظ است؛ برخی افراد با ادبيات عرب آشنا هستند و اما اين معانی ذهنی و مفاهيم قالبی راز نماز نيست؛‌ نماز مشحون است از جواهرات و گوهرهايی است كه اگر كسی بخواهد به آن مرحله برسد،‌ به خصوص با توجه به اينكه نماز همراه با قرآن است و قرآن كلام خداست،‌ اگر سنخيتی با آن نداشته باشد،‌ متوجه آن نخواهد شد.
صديقی خاطرنشان كرد: هر رشته‌ای زبان خاصی دارد كه شاگردان آن رشته بايد زبان آن‌را بفهمند و شايسته تخاطب آن كارشناس و متخصص باشند؛ حضرت حق،‌ مَلِك است و عبد بايد ملكيت او را بيابد كه يك عبد در حضور ملك است،‌ اما اين ملك نه مثل ملك‌های اعتباری است،‌ بلكه ملك قدوس است؛ با اينكه قدرت محض است و ملكی است كه تخت مُلك او در همه جا مستقر است. همه‌جا مركز قدرت اوست، اما او قدوس و منزه است و آرامش و امنيت می‌دهد.
امام جمعه موقت تهران در ادامه گفت: اسلام جامعی است كه نبی مكرم اسلام(ص) به ارمغان آورد،‌ جلوه كامل پروردگار است. پيامبر(ص) حكومتی را تشكيل داد كه مظهر مَلِك بود و كسی در دوران حكومتش مظلوم واقع نشد. محيط، وجود و زندگی نبی مكرم اسلام(ص) كهف و پناه بود و هر كس در گرفتاری به ايشان پناه می‌برد و در سايه حاكميت ايشان قرار می‌گرفت تا احساس آرامش كند.
وی تصريح كرد: امام خمينی(ره) نيز در نظام جمهوری اسلامی قدرت را با امان بودن و حكومت را با تقوا و امنيت ايجادكردن همراه كرد؛‌ مسائل جديدی كه دنيا از آن بی‌اطلاع است و نتوانسته به آن برسد؛‌ با توجه به اين مسائل است كه مردم اين نظام را با جان و دل حمايت و از آن حفاظت می‌كنند.
حجت‌الاسلام صديقی با اشاره به حديثی از كتاب لقاءالله ميرزا جواد ملكی تبريزی گفت: از حضرت عيسی(ع) آمده است: «نگوييد علم در آسمان است و اگر كسی به آسمان صعود كرد،‌‌ آنجا به گنج علم دست می‌يابد؛‌ در اعماق زمين مثل دفينه‌ها به خود نگرفته است كه اگر كسی زمين را حفاری كند، فكر كند به علم می‌رسد؛‌ علم نه در آسمان است و نه در اعماق زمين. علم در قلب‌های شما پنهان است. در پيشگاه پروردگار ادب لازم را رعايت كنيد،‌ همان‌گونه كه فرشتگان بدون فرمان و دستور دست به هيچ اقدامی نمی‌زند. شما نيز ادب ملائكه را در خود محقق كنيد و متخلق به اخلاق صديقين باشيد».
خطيب جمعه تهران در مورد اخلاق صديقين اظهار كرد: صديق كسی است كه هيچ ادعايی به جز حقيقت خود ندارد، حقيقت انسان فقر و وابستگی است؛ ‌اگر در زندگی همواره خود را وابسته به خدا ديديم و ادعا و غرور و خودنمايی نداشتيم صادق هستيم.
captcha