مشروعیت بخشیدن به حضور غربی‌ها در منطقه تحت پروژه ایران‌هراسی
کد خبر: 3522262
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۱
حاج الهام علی‌اف عنوان کرد:

مشروعیت بخشیدن به حضور غربی‌ها در منطقه تحت پروژه ایران‌هراسی

گروه بین‌الملل: نایب‌رئیس حزب اسلام جمهوری آذربایجان، یکی از اهداف پروژه ایران‌هراسی را که در سال‌های اخیر از سوی غرب و با همگامی رژیم‌های مرتجع عربی صورت می‌گیرد، ایجاد بهانه‌ای برای مشروعیت بخشیدن به حضور غربی‌ها در منطقه عنوان کرد.


پروژه ایران‌هراسی ابزاری برای فروش سلاح به کشورهای عربی / در حال تکمیل

«حاج الهام علی‌اف» نایب‌رئیس حزب جمهوری اسلامی آذربایجان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نقش انقلاب اسلامی ایران در بیداری ملت‌های منطقه و همچنین توطئه‌های غرب برای مقابله با این انقلاب را مورد بررسی قرار داد.

جمهوری اسلامی پیام استقلال و آزادی را به جهانیان منتقل کرده و الگوی مقاومت را به مردم جهان ارائه داده است. کشورهای غرب آسیا تا چه اندازه از این مهم الگوبرداری کرده‌اند؟

امام خمینی(ره) در شرایطی انقلاب کردند که از لحاظ معادلات بین‌المللی این امری غیر ممکن تلقی می‌شد. هیچکس نمی‌توانست باور کند که چنین انقلابی در ایران شکل خواهد گرفت. زیرا این کشور در آن زمان بزرگترین متحد آمریکا و اسرائیل محسوب می‌شد. ایران در آن دوره در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامی و به طور کلی در بسیاری از جنبه‌ها مورد استثمار قرار گرفته بود. اما در عین حال به عنوان دوست و متحد کشورهای سلطه‌گر نیز به حساب می‌آمد.

امام خمینی(ره) در چنین شرایطی قیام کرده و با سردادن شعار استقلال و آزادی مردم را بیدار و هوشیار می‌سازند. پس از قیام امام راحل روند سیاسی کشور کاملا متحول می‌شود. به همین دلیل کشورهای سلطه‌گری که تا دیروز عنوان متحدان ایران را یدک می‌کشیدند، پس از انقلاب اسلامی به دشمنی با ایران بر‌می‌خیزند. این دشمنی هرچه قدر هم بیشتر و عمیق‌تر می‌شد، انقلاب اسلامی ایران با تکیه بر عزم و اراده جوانان و با نیروی ایمان مستحکم‌تر شده و به سمت ترقی و توسعه پیش می‌رفت. انقلاب اسلامی ایران این حقیقت را به جهانیان آشکار ساخت که بدون وابستگی به دولت‌های سلطه‌گر نیز می‌توان در سعادت و خوشبختی زندگی کرد. به همین دلیل دولت‌های سلطه‌گر سال‌ها با انکار این حقایق سعی کردند که موفقیت‌های روزافزون ایران را از دید مردم جهان پنهان سازند.

در سال‌های اخیر انقلاب‌هایی را که از آن با نام «بهار عربی» نیز یاد می‌شود، می‌توان تحت تأثیر قیام امام خمینی(ره) تحلیل کرد. زیرا مردم جهان به این نتیجه دست یافته‌اند که در سایه وحدت و ایمان می‌توانند به طور مستقل و در سعادت و کامیابی روزگارشان را سپری‌‌ کنند. این نه تنها ممکن است، بلکه این حقیقت را نشان می‌دهد که به‌دور از دولت‌های مستکبر داشتن یک زندگ توأم با عزت و شرف امری طبیعی است.

نقش حمایتی ایران از جنبش‌ها و انقلاب‌های استقلال‌طلبانه و آزادی‌خواهانه دیگر کشورها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ نظر شمادرباره تدابیر داهیانه رهبر کبیر انقلاب در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی چیست؟

اگر به تاریخ نگاهی بیافکنیم، درمی‌یابیم که تا کنون در جهان انقلاب‌های زیادی شکل گرفته است. برخی از این انقلاب‌ها در اوایل وقوع شکست خورده و برخی دیگر نیز در طی زمان از اهداف و ارزش‌های خود فاصله گرفته است. بعضی‌ از انقلاب‌های تاریخ نیز پس از به قدرت رسیدن شیوه همان حکومت پیشین را ادامه داده‌اند. اما تنها انقلاب اسلامی ایران است که پس از گذشت 37 سال هنوز اندکی از اصول و اهداف خود فاصله نگرفته است. یکی دیگر از وجوه تمایز انقلاب ایران با سایر انقلاب‌ها بصیرتی است که امام‌ خمینی(ره) برای مردم به ارمغان آورد‌ه است. زیرا که جلوگیری از انحراف یک انقلاب به میزان بصیرت آن ملت بستگی دارد. تنها در صحنه بودن کافی نیست، زیرا حضور در هر عرصه‌ای بدون داشتن بصیرت محکوم به شکست است.

در برهه کنونی نیز حمایت جمهوری اسلامی ایران از انقلابهای استقلالطلبانه و آزادیخواهانه در راستای افزایش بصیرت و دور‌اندیشی در آنان صورت می‌گیرد. به‌گونه‌ای که امروزه از انقلاب‌هایی که در برخی از کشور‌های عربی شکل گرفت، با نام «بیداری اسلامی» یاد می‌شود و این برحسب یک اتفاق نیست.

اگر جمهوری اسلامی ایران نبود هیچ‌گاه محور مقاومت شکل و جان نمی‌گرفت. رهبر معظم انقلاب تقویت روحیه مقاومت را یکی از شاخصه‌های مهم انقلاب ایران می‌دانند، تحلیل شما در این زمینه چیست؟

این حقیقت مسلمی است که اگر روحیه مبارزه و مقاومت و همچنین عزم و اراده انقلاب اسلامی ایران نبود، ایستادگی در برابر دشمنان امکان نداشت. این انقلاب منبع الهامی است برای ملت‌های مبارزی که می‌خواهند با اتکا به اصل مقاومت، حقوق حقه خود را احیا کنند. شکل‌گیری تمامی جنبش‌ها به یک مصداق و نمونه‌ای بارز نیازمند است، که انقلاب ایران یکی از بهترین آنان را تشکیل می‌دهد. انقلاب اسلامی ایران از روز اعلان موجودیت تا کنون برای جنبش‌های مقاومت نقش یک مایه امید را داشته و به بعد نظری اهداف آن جامه عمل پوشانیده است.

پروژه ایران‌هراسی غرب در برهه کنونی به برجسته‌کردن نقش تروریست‌ها در برهم زدن امنیت کشورها منجر شده است. این سیاست غرب تا چه اندازه موفق بوده است؟

پیش از آن که بگوییم سیاست ایران‌هراسی تا چه اندازه موفق بوده است، باید اهداف آن را مورد بررسی قرار دهیم. به طور کلی تلاش برای ایران‌هراسی با چند هدف صورت می‌گیرد:

1. ایجاد بازار بزرگی برای فروش سلاح‌هایی که غربی‌ها انبار کرده‌اند؛ انعقاد قرارداد میان کشور غربی و عربی در زمینه فروش سلاح را می‌توان گواه این استدلال دانست.

2. دلیل‌تراشی و مشروعیت بخشیدن به حضور غربی‌ها در منطقه

3. به انزوا کشاندن ایران در منطقه

4. تخریب چهره ایران در مقابل ملت‌ها‌ با هدف به حاشیه راندن نقش این کشور در منطقه و جهان.

طبیعتاً غربی‌ها در دستیابی به تمامی این اهداف موفق نبوده‌اند. علی‌رغم‌ اینکه آنان در برخی از زمینه‌ها نیز موفقیت‌های نسبی را داشتند، اما به طور کلی نتوانسته‌اند چهره ایران را در مقابل مردم‌ جهان تخریب کنند. زیرا قلب ملت‌ها دائما برای جمهوری اسلامی ایران می‌تپد. این گونه سیاست‌ها و تبلیغات غرب نیز نتیجه معکوسی را برای آنان داشته است.

در حال حاضر ایران به‌عنوان مهمترین وزنه در رویارویی با گروه‌های تروریستی منطقه مطرح است، چرا غرب تلاش می‌کند ایران را مولد جریان‌های تروریستی قلمداد کند؟ همگامی کشورهای مرتجع عربی در پروژه ایران‌هراسی غرب را چگونه تفسیر می‌کنید؟

مغایرت داشتن اصول و ارزش‌های جمهوری اسلامی ایران با منافع غرب موجب شده است که آنان از ایران دل ‌‌خوشی نداشته باشند. غربی‌ها روش‌ مبارزه با مانع اصلی سیاست‌هایشان یعنی ایران را در تخریب سیمای این کشور می‌یابند. زیرا آنان به خوبی می‌دانند که اگر بتوانند نقش ایران را در جامعه جهانی به حاشیه برانند، آن هنگام بدون هیچ مانعی به سیاست‌های استعمارگرانه خود ادامه خواهند داد. پروژه اسلام‌هراسی در واقع کمک به تحقق این هدف یعنی تخریب چهره ایران و پیشبرد اهدف استعمارگران است.

عربستان به‌عنوان پررنگ‌ترین بازیگر در صحنه اقدامات ضدایرانی و شیعی چه سودی از پروژه ایران‌ستیزی غربی‌ها می‌برد؟

رهبران حکومت‌هایی که بدون هیچ پشتوانه مردمی و تنها در راستای سیاست‌های غرب بنیان نهاده‌ شده‌اند، طبیعتا در خدمت کسانی خواهند بود که موجبات به سلطنت رسیدن آنان را فراهم کرده است. یک رفتار متفاوت در این نوع حکومت‌ها می‌تواند به گرانی از دست دادن سلطنت‌هایشان تمام شود. به همین دلیل رویکردی که آنان در مقابل ایران دارند، قابل درک است.

خبرنگار: مرتضی کریمی

captcha