ارتفاع صدای ترتیل‌خوان‌ها در یک سطح انتخاب شود
کد خبر: 3600717
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۹
نگاهی به ضعف و قوت جزءخوانی ماه رمضان در خوزستان/ 4

ارتفاع صدای ترتیل‌خوان‌ها در یک سطح انتخاب شود

گروه فعالیت‌های قرآنی: محمود یزدی با بیان اینکه ارتفاع صدای قاریان با یکدیگر متفاوت است، گفت: قاریان دارای صداهایی با ارتفاع بالا و یا ارتفاع پایین هستند که باید به این زمینه دقت داشت و ارتفاع صدای قاریان در مراسم ترتیل‌خوانی در یک سطح باشد.

محمود یزدی، قاری قرآن و دارنده رتبه برتر رشته اذان در مسابقات اوقاف خوزستان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، اظهار کرد: آنچه که برای یک قاری در محافل ترتیل‌خوانی بسیار مهم و حیاتی است، سیستم صوتی مطلوب است.

وی ادامه داد: به عنوان قاری در محافل جزءخوانی ماه مبارک رمضان حضور داشتم و این اشکال را از نزدیک مشاهده کرده‌ام که البته در این زمینه تذکر به دست‌اندرکاران داده شده اما وضعیت تغییری نکرده است. به دلیل آنکه این محافل در شهرهای مختلف استان خوزستان برگزار می‌شود و مداوم مکان و شهر تغییر می‌کند و این سیستم صوتی در برخی از شهرها مناسب است و در برخی از شهرها ضعیف، باعث کاهش کیفیت ترتیل‌خوانی می‌شود.

یزدی به منظور ارتقاء کیفیت محافل جزءخوانی قرآن کریم در ماه رمضان پیشنهاد داد: می‌توان 15 روز نخست ماه مبارک رمضان را به صورت متمرکز محافل را در اهواز برگزار کرد و 15 روز دیگر را در دیگر شهرهای استان، اما شهرهایی که دارای امکانات مناسب هستند و از قبل آمادگی خود را اعلام کرده‌اند. می‌توان به منظور استفاده همه از این محافل قرآنی از شهرهای همجوار آن شهرستان با امکانات و برخوردار دعوت شود. به طور مثال اگر محفل در شوشتر برگزار می‌شود مردم شهر گتوند هم در این محفل حضور داشته باشند.

این قاری قرآن کریم با اشاره به اینکه ارتفاع صدای قاریان با یکدیگر متفاوت است، گفت: معمولاً قاریان در این زمینه با یکدیگر تفاوت دارند. یعنی یک قاری دارای صدایی با ارتفاع بالا و قاری دیگر دارای صدایی با ارتفاع پایین است که باید به این زمینه دقت داشت و ارتفاع صدای قاریان در یک سطح باشد. البته در این زمینه با بهبود نسبی مواجه بودیم اما هنوز هم این تفاوت در ترتیل‌خوانی محل اشکال است.

یزدی با بیان اینکه برگزاری این محافل در شهرهای استان بسیار نکته خوب و شایسته‌ای است، اما باید بدانیم که وقتی کار قرآنی قرار است انجام شود به نحو احسن باشد. اگر فضا و امکانات در شهرهای میزبان مناسب نباشد توان و صدای قاری بر اثر این بی‌امکاناتی از بین می‌رود. وقتی که قاری سیستم صوتی قوی در اختیار داشته باشد با وجود خستگی تشویق به خواندن می‌شود و آن خستگی از بین می‌رود. آنهایی که متخصص این امر هستند می‌دانند که سیستم صوتی قوی قاری را برای ادامه قرائت سر شوق می‌آورد.

captcha