جغرافیای حضور حافظان و قاریان روس در مسابقات قرآن
کد خبر: 3611142
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۶

جغرافیای حضور حافظان و قاریان روس در مسابقات قرآن

گروه بین‌الملل: جغرافیای مکانی رقابت‌هایی که قاریان روس در آن‌ها شرکت می‌کنند، هرساله وسعت بیشتری پیدا می‌کند. این در حالی است که کشورهایی نیز هستند که هر ساله تعداد کمی از قاریان و حافظان روس را پذیرا می‌شوند.

جغرافیای حضور حافظان و قاریان روس در مسابقات قرآن
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در شماره 85 هفته‌نامه «جامعه و فرهنگ روسیه امروز» رایزنی فرهنگی ایران در مسکو به نقل از پایگاه خبری muslim.ru آمده است: از جمله مهم‌ترین فعالیت‌های شورای مفتیات روسیه در عرصه بین‌المللی فراهم آوردن بستری است که قاریان و حافظان قرآن کریم از این کشور بتوانند در رقابت‌های بین‌المللی قرائت قرآن که در فراسوی مرزهای روسیه برگزار می‌شود، شرکت کنند.  
هر ساله ده‌ها قاری از مناطق مختلف روسیه این امکان منحصر به فرد را پیدا می‌کنند که مسلمانان روسیه را به سایر کشورهای عربی و آسیای میانه و همچنین جنوب شرق آسیا معرفی کنند. در سال 2017 میلادی قاریان روسی در شانزده رقابت بین‌المللی که در خارج از روسیه برگزار شده است، حضور به هم رسانده‌اند.
آخرین مسابقاتی که حافظان روسی اخیرا در آن شرکت داشتند، مسابقات بین‌المللی در جاکارتا بود که در آن بالغ بر 120 جوان حافظ قرآنی و حدیث از 25 کشور جهان حضور داشتند. نمایندگان روسیه در این مسابقات دانش‌آموختگان مرکز آموزش قاریان قازان بودند که در حوزه حفظ ده، پانزده و بیست جزء قرآن کریم شرکت کرده بودند.  
مسابقه دیگری که در جنوب شرق آسیا برگزار شد، رقابت در رشته قرائت قرآن در مالزی بود. از طرف شورای مفتیات روسیه دو قاری به نمایندگی از این کشور حضور داشتند که یکی از آنها خانم یلنا دیمیترینکا و دیگری آقای یوسف عبیدف بودند. در این رقابت که بیش از 90 قاری از 46 کشور هنر قرائت خود را در زمینه تلاوت قرآن ارائه کردند، هر دو شرکت‌کننده روس در دور انتخابی به خوبی ظاهر شدند و به فینال مسابقات راه یافتند.
لازم به ذکر است که در سال‌های اخیر چندین حافظ خانم به نمایندگی از کشور روسیه که عموما دانش‌آموختگان و فارغ التحصیلان مرکز آموزش حافظان قرآن ساراتوف بودند در رقابت‌های قرائت قرآن در اردن، سودان و امارت متحده عربی شرکت کرده‌اند. در روسیه تعداد بانوانی که علوم قرآنی را فرامی‌گیرند خیلی کمتر از تعداد حافظان قرآن است به همین دلیل حضور این افراد در سطح  بین‌المللی ارزشی دو چندان دارد.
جغرافیای مکانی رقابت‌هایی که قاریان روس در آن‌ها شرکت می‌کنند هرساله وسعت بیشتری پیدا می‌کند. این در حالی است که در این بین هستند کشورهایی که هر ساله تعداد کمی از قاریان و حافظان روس را پذیرا می‌شوند. یکی از این کشورها کشور تونس است که مدرسه آموزش قرآن روسیه تنها یک نماینده به نام قربان محمدوف به این مسابقات اعزام کرده بود. این نماینده روس در زمینه حفظ قرآن به رقابت با قاریانی از کشورهای عربی، آفریقایی و آسیایی پرداخت.
همچنین برای اولین‌بار در پنج سال اخیر یک حافظ از کشور روسیه در مسابقات قرائت قرآن که در قرقیزستان برگزار شد، شرکت کرد. این نخستین تجربه حضور این حافظ قرآنی داغستانی در رقابت‌های بین‌المللی بود. با وچود اینکه این فرد جزء سه نفر برتر در این حوزه انتخاب نشد؛ اما اجرای شایسته‌ای در قرائت قرآن از خود به نمایش گذاشت.
شورای مفتیات روسیه بر آن است که برای حضور در این رقابت‌های بین‌المللی نه تنها شرکت‌کنندگان با تجربه را در نظر گیرد؛ بلکه این امکان را به سایر جوانان در این زمینه بدهد تا دانش خود را در شرایط داوری‌های سخت و دقیق خبره‌ترین متخصصان علوم قرآنی  جهان اسلام محک بزنند.
شرکت جوانان روس در رقابت‌های قرآنی در سطح بین‌المللی این شانس را در اختیار آنها قرار می‌دهد تا نه تنها دانش قرآنی خود را به نمایش گذارند، بلکه سطح خود را بسنجند و همچنین مهارت رقیبان خارجی خود را در زمینه تلاوت صحیح و زیبای قرآن کریم با این هدف که سطح دانش‌افزایی مراکز و مدارس قرآنی خود را ارتقا دهند، بررسی کنند.
captcha