نگاهی به ضعف‌های چهلمین دوره مسابقات قرآن همدان/ مسابقات در سکوت برگزار شد
کد خبر: 3629635
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۱

نگاهی به ضعف‌های چهلمین دوره مسابقات قرآن همدان/ مسابقات در سکوت برگزار شد

گروه فعالیت‌های قرآنی: چهلمین دوره مسابقات قرآن نظیر دوره‌های قبل با نقاط قوت و ضعف خود برگزار شد اما آنچه که امسال بیش از هر چیزی نظر را به خود جلب می‌کرد عدم انعکاس این رویداد قرآنی توسط صداوسیمای استان، روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها و همچنین عدم حضور مسئولان ذیربط بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از همدان، از مسابقات قرآن اداره اوقاف و امور خیریه به عنوان بزرگترین رویداد قرآنی بخصوص در سطح استان‌ها یاد می‌شود، هرساله نفراتی که موفق به کسب رتبه برتر ‌شوند، می‌توانند در میدان بزرگتر، مراحل کشوری و بین المللی  به رقابت بپردازند.
چهلمین دوره این مسابقات نظیر دوره‌های قبل با نقاط قوت و ضعف خود برگزار شد و برندگان نیز اعلام شدند اما آنچه که امسال بیش از هر چیزی نظر را به خود جلب می‌کند عدم انعکاس این رویداد قرآنی توسط صداوسیما استان، روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها بود.
تنها خبرنگاران حاضر در این دوره روابط عمومی اوقاف و خبرنگار ایکنا بود که بر حسب وظیفه خود برای انعکاس خبر در محل مسابقات حاضر شده بود.
عدم حضور مسئولین در این مسابقات و منعکس نشدن اخبار توسط رسانه‌های دیگر به خصوص صدا و سیما این سوال را در ذهن جامعه قرآنی ایجاد می کند که آیا مسابقات قرآن نسبت به دیگر مسابقات مختلف به طور مثال مسابقات ورزشی از اهمیت کمتری برخوردار است؟
از طرفی دیگر نیز در این چند روز برگزاری مسابقات جای خالی مسئولین استان بیش از هر چیزی به چشم می‌خورد حتی از اداره ی بانی این مسابقه یعنی اداره کب اوقاف تنها مدیر کل این اداره یک بازدید کوتاه از مسابقات داشت که این مسئله نیز قابل تامل است.
اگر از سکوت خبری و عدم انعکاس این رویداد بگذریم سطح پایین متسابقین بخصوص در حوزه لحن و صوت بسیار به چشم می‌خورد که خود داوران و متسابقین به این موضوع اذعان داشتند و تنها راه حل آن را برگزاری کارگا‌ه‌های تخصصی صوت و لحن می‌دانستند که با توجه به اینکه این مسابقات برای اولین بار نیست که برگزار می‌شد آیا نباید تدبیری برای برگزاری کلاس‌های آموزشی قبل از مسابقه اندیشیده می‌شد؟
همچنانکه اصلاحی، داور بخش صوت چهلمین دوره مسابقات قرآن اداره اوقاف خاطرنشان کرد: بیشترین ضعف شرکت کنندگان در استان به صوت و لحن باز می‌گردد، در این شش سال اخیر، هیچ گونه کلاس‌های تخصصی‌ تشکیل نشده و به ندرت کلاسی را میتوان در حد تخصصی پیدا کرد.
فاطمه همایی رحیمی، متسابق در رشته ترتیل نیز قبلا بیان کرد: ضعف عمده شرکت کنندگان در قسمت صوت و لحن است، دلیل اینکه کلاس‌های تخصصی لحن برگزار نمی‌شود استعدادهای افراد در این حوزه پرورش داده نمی‌شود.
عزیز کمالیان، متسابق رشته قرائت ترتیل گفت: متاسفانه به نظر می‌رسد شرکت کنندگان در آن سطحی که باید، نیستند و به دلیل اینکه در سطح همدان جلسات منظم آموزشی به خصوص در بحث صوت و لحن وجود ندارد و شرکت کنندگان تجربه بسیار کمی در سطح مسابقات دارند و تنها در سطح استانی هستند.
این سخنان بخشی از نظرات متسابقین در مورد ضعف عمده شرکت‌کنندگان در این حوزه است که باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد در صورتی که ضعف قاریان و حافظان استان برطرف نشود برگزاری مسابقات بی‌فایده است و تنها گروه خاصی به مسابقات کشوری راه پیدا می‌‌کنند و در همان مرحله نیز درجا خواهند زد.
در سالهای اخیر تنها مهدی ساعد توانست از استان به مسابقات بین‌المللی راه پیدا کند که او نیز از هزینه شخصی برای پیشرفت خود استفاده کرد و در کلاس‌های تخصصی تهران شرکت کرد.
آنچه امروزه در استان ما بیش از هرچیزی به چشم می‌خورد؛ بی‌توجهی مسئولین متولی به کلاس‌های قرآن و البته از سوی دیگر کم‌کاری خود حافظین و قاریان استان است که تمرین خود را در طول سال به یک هفته قبل از مسابقات اختصاص داده‌اند.
به دست آوردن سطحی بالا و آن چه که دلخواه جامعه قرآنی ما است به هماهنگی متولیان و دستگاه‌های قرآنی و البته به همت و تلاش خود قاریان ما برمی‌گردد.
یادداشت از زهرا قاسمی نیما
captcha