نگاهی به صفحات معارفی رسانه‌ها / پوشش نه چندان مطلوب دو رویداد مهم قرآنی
کد خبر: 3667333
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۴

نگاهی به صفحات معارفی رسانه‌ها / پوشش نه چندان مطلوب دو رویداد مهم قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی: رسانه‌ها در حالی امروز پنجم آذرماه صفحات معارفی خود را به روز کرده‌اند که برخی از آنها هیچ اشاره‌ای به دو رویداد مهم قرآنی این روز نداشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)،‌ صفحات معارفی رسانه‌های عمومی کشور امروز خبرهای مختلفی از گوشه و کنار کشور مخابره کرده‌اند که البته تنوع چندانی در بین خبرهای منتشر شده به چشم نمی‌خورد. 
کیهان اصلی‌ترین مطلب خود را به موضوع «حرص و آز» و پرداخت قرآنی به این موضوع اختصاص داده، فارس و تسنیم نیز بخش اعظم صفحه معارفی خود را به نشست توسعه موقوفات قرآنی اختصاص داده‌اند.
خبرگزاری‌های ایسنا، ایرنا، ایبنا، باشگاه خبرنگاران جوان و میزان نیز بی توجه به دو رویداد مهم قرآنی امروز (نشست توسعه موقوفات قرآنی و نشست خبری جشنواره ملی قران و عترت دانشگاهیان) به انتشار اخباری که بیشتر در زمره اطلاعات معارفی گنجیده می‌شود، پرداخته‌اند.
کیهان
صفحه معارف روزنامه کیهان مطلب اصلی روز پنجم آذرماه خود را به بحث «حرص و آز» اختصاص داده و آن را با عنوان «عوامل حرص و آزمندی در انسان» منتشر کرده است.
نگارنده در این مطلب تلاش داشته تا ارجاعاتی قرآنی به بحث مطروحه خود داشته باشد به گونه‌ای که در بخشی از گزارش خود آورده است؛‌ » خداوند در آیات 41 و 42 سوره مائده به شماری از جلوه‌های آزمندی در رفتار برخی از آدمیان‌ اشاره می‌کند و زشتی و بدی آن را تبیین می‌کند. خداوند در این آیات این معنا را مورد تاکید قرار می‌دهد که برخی از مردم نسبت به شنیدن دروغ‌ها و شایعات حرص شدیدی دارند. آنان این گونه عمل می‌کنند تا هر چه شایعات در جامعه وجود دارد بشنوند و ردگیری کنند و نسبت به دروغ و دروغگویی واکنش مثبتی نشان می‌دهند و حرص و آز شگفتی نسبت به دروغ از خود نشان می‌دهند.»
در بخش دیگری از این گزارش ضمن تأکید بر این موضوع که ریشه و خاستگاه هر رفتار و نگرشی، بینش‌ها و شناخت‌های شخص است، به آیات دوم و سوم سوره مبارکه «همزه» اشاره و شده و در ادامه آن آمده است؛‌ » در همین آیات گرایش آزمندانه برخی از انسان‌ها به گردآوری و شمارش‌گری اموال و ثروت و قدرت خود، به بینش جاودانگی که مال برای انسان ایجاد می‌کند ‌مرتبط گردیده است. به این معنا که برخی گمان می‌کنند که ثروت و قدرت موجب می‌شود تا شخص به جاودانگی دست یابد. چنین بینش نادرستی باعث می‌شود تا به گردآوری ثروت و تقویت قدرت خود بپردازد و آزمندانه در جست‌و‌جوی رسیدن به جاودانگی، خود را به هر آب و آتشی بزند تا قدرت و ثروتی فزون‌تر داشته باشد.»
«علی جواهردهی» نگارنده گزارش فوق در بخش پایانی این مطلب به آیاتی از سوره‌های مبارکه «طه» و «معارج» اشاره کرده و آورده است؛ « توجه به رزق پایدار الهی و اینکه خداوند سرتاسر خیر و رحمت است می‌تواند زمینه‌ساز دوری‌گزینی از حرص و چشم نداشتن به امکانات دنیایی دیگران باشد (طه آیه 131) چنانکه انفاق و اختصاص بخشی از مال خویش به نیازمندان می‌تواند در تقویت روحیه آخرت‌گرایی شخص بسیار مفید و سازنده باشد (معارج آیات 19 تا 25) نمازگزاری و توجه بیشتر به خدا و آخرت و یاد آنها می‌تواند شخص را از حرص و آزمندی به دنیا باز دارد و به سوی آخرت و خداوند گرایش دهد. (طه‌آیه 132 و معارج آیات 18 تا 22)».
روزنامه کیهان علاوه بر مطلب فوق، گزارش کوتاهی با عنوان «عوامل ذلت آور» منتشر کرده است. 
فارس 
صفحه فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس امروز سه خبر از سومین نشست هم اندیشی توسعه موقوفات قرآنی منتشر کرده است. 
این خبرگزاری از مطالب بیان شده توسط دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در این نشست، بخشی که به بیان آفات وقف پرداخته شده است را برجسته کرده و این خبر را با عنوان، «راه‌اندازی شورای سیاست‌گذاری برای ترویج فرهنگ وقف قرآنی/ گرایش مردم به کارهای خیریه بدون انگیزه مذهبی از آفات وقف است» منتشر کرده است.
دو خبر دیگری که از این نشست توسط خبرگزاری فارس منتشر شده مربوط به صحبت‌های مطرح شده رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و رئیس مرکز امور قرآنی این سازمان است.
صفحه فعالیت‌های قرآنی فارس  از صحبت‌های رئیس سازمان اوقاف به موقوفات ورزشی بیشتر توجه داشته و آن را با عنوان «وقف با زندگی مردم گره خورده / وجود 479 موقوفه ورزشی در کشور» منتشر کرده است. همچنین از مطالب مطرح شده توسط رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف بیشتر به راه‌اندازی ستاد توسعه موقوفات قرآنی در 31 استان کشور اشاره شده است. 
این خبرگزاری امروز همچنین خبر کوتاهی از نشست خبری سی و دومین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان منتشر کرده است. در این خبر به حضور 1008 نفر در این جشنواره اشاره شده است و در ادامه نیز جزئیات این جشنواره تشریح شده است.
بزرگداشت جانباختگان زلزله غرب کشور و پخش آن از شبکه قرآن و معارف سیما، گفت‌وگو با تهیه کننده برنامه «فرهنگ تلاوت» شبکه قرآن، فراخوان جشنواره آیات در رشته نقاشی خط و بارگذاری دو فایل صوتی تلاوت قرآن کریم توسط «جواد پناهی» و «شهریار پرهیزکار» از دیگر خبرهای منتشر شده در صفحه فعالیت‌های قرآنی فارس در روز پنجم آذرماه است.
تسنیم
نکته جالب خبرهای امروز مشابه بودن تعداد بالای خبرها در برخی خبرگزاری هاست که نشان از تنوع اندک خبرهای قرآنی دارد.
صفحه قرآن و عترت خبرگزاری تسنیم از هفت خبر منتشر شده خود چهار خبر را به سومین نشست هم اندیشی راهکارهای توسعه موقوفات قرآنی اختصاص داده این خبرگزاری ابتدا از تشکیل «ستاد توسعه موقوفات قرآنی در ۳۱ استان» خبر داده و در ادامه نیز به «ثبت ۶ هزار و ۶۳۸ موقوفه قرآنی در سامانه جامع اوقاف» اشاره داشته است. 
همچنین این خبرگزاری در یکی از خبرهای خود از این نشست، بحث‌ «اعتماد سازی بهترین روش برای توسعه فرهنگ وقف قرآنی» را مطرح کرده و در آخرین خبر خود از این نشست نیز به نقل از رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به موضوع «کم‌کاری در معرفی خدمات وقف» اشاره داشته است.
سه خبر دیگر صفحه قرآن و عترت تسنیم به پخش زنده مراسم بزرگداشت جانباختگان زلزله از شبکه قرآن، فراخوان جشنواره آیات در رشته نقاشی خط و مطالب بیان شده توسط حجت الاسلام والمسلمین «کاظم صدیقی» در آخرین جلسه درس اخلاق وی اختصاص یافته است.
ایسنا 
خبرگزاری دانشجویان ایران امروز در صفحه دین و اندیشه خود از نشست خبری جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان و نیز نشست توسعه موقوفات قرآنی هیچ خبری را منتشر نکرده است(تا لحظه تنظیم این گزارش). با این وجود خبرنگاران ایسنا امروز پنجم آذرماه پنج خبر را بر روی خروجی مخابره کرده‌اند. 
 اولین خبر منتشر شده در صفحه دین و اندیشه ایسنا پاسخ به چند استفتاء در مورد فضای مجازی توسط مقام معظم رهبری است. دوچرخه سواری بانوان و ورزش‌های رزمی همچون بوکس و ... از جمله این استفتاءهاست.
پخش نمایش رادیویی «آخرین شهید» از  رادیو نمایش و نیز پخش زنده زیارت آل یاسین از شبکه‌های سیما در روز شهادت امام حسین عسکری(ع) از دیگر خبرهای این خبرگزاری است.
صفحه دین و اندیشه این خبرگزاری همچنین خبری از مسابقات قرآن دارالقرآن امام علی(ع) منتشر کرده و در‌ آن به بیان اخرین جزئیات این مسابقات پرداخته است.
انعکاس مطالب بیان شده توسط آیت‌الله مکارم شیرازی،‌از مراجع تقلید عظام در دیدار جمعی از علما و شخصیت‌های شرکت‌کننده در  اجلاس جهانی محبین اهل بیت(ع) و مسأله تکفیری‌ها از دیگر خبرهای منتشر شده در صفحه دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران است.
ایرنا
صفحه معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی امروز از دو رویداد مهم قرآنی تنها به انتشار نشست خبری جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان اکتفا کرده و آن را با عنوان «رقابت بیش از هزار دانشجو و استاد در سی و دومین جشنواره قرآن و عترت» منتشر کرده است.
«پاسخگوی آنلاین مرکز اسناد انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد» و « زخم‌های عمیق بر پیکر دنیای اسلام با وحدت التیام می‌یابد» دو عنوان خبری دیگر این خبرگزاری در روز پنجم آذرماه است.
باشگاه خبرنگاران جوان 
باشگاه خبرنگاران نیز همچون ایسنا هیچ یک از دو رویداد مهم قرآنی امروز را در صفحه قرآن و عترت خود منتشر نکرده است. این خبرگزاری صفحه قرآن و عترت روز پنجم آذرماه خود را با دو خبر به روز کرده است.
معرفی زندگینامه شهید «قنبر ورمرزیار» و بیانی حدیثی از امام صادق(ع) درباره برپایی عدالت دو عنوان خبری این خبرگزاری است.
میزان
خبرگزاری میزان و صفحه دین و اندیشه آن امروز سه خبر منتشر کرده و هیچ جایگاهی برای دو رویداد مهم امروز در این صفحه در نظر گرفته نشده است.
برپایی نخستین نمایشگاه خوش‌نویسی گروه چلیپا، گفت‌وگو با یک کارشناس مذهبی با موضوع امام حسن عسکری(ع) و خدمات آن امام همام و حکم فرار از خمس سه عنوان خبری منتشر شده در خبرگزاری میزان است.
ایبنا
انتشار ویراست جدید کتاب «نظام خانواده در اسلام»، بررسی تاریخ‌گذاری مخطوطات قرآنی کهن و نسخه‌های منسوب به امام یازدهم در کتابخانه آستان قدس سه عنوان خبری منتشر شده در خبرگزاری کتاب ایران و صفحه دین و علوم قرآنی آن است. 
این خبرگزاری نیز مانند ایرنا، ایسنا، مهر، باشگاه خبرنگاران و ... هیچ پوشش خبری از دو رویداد مهم روز نداشته است.
خبرگزاری مهر نیز امروز صفحه قرآن و متون دینی خود را به روز نکرده و آخرین خبری که در آن منتشر شده مربوط به روز چهارم آذرماه و خبر قبل از آن نیز مربوط به روز 30 آبان‌ماه است.
captcha