برپایی ۱۰ کرسی علمی در دستور کار است/ ایجاد حوزه آزاد برای اولین بار برای بانوان
کد خبر: 3680914
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۱
مدیر جامعة الزهراء(س):

برپایی ۱۰ کرسی علمی در دستور کار است/ ایجاد حوزه آزاد برای اولین بار برای بانوان

گروه حوزه‌های علمیه: مدیر جامعة الزهراء (س) با بیان اینکه ده کرسی نقد و نظر علمی برپا شده گفت: برپایی ۱۰ کرسی علمی دیگر نیز در دستور کار است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود مدنی، مدیر جامعة الزهراء (س) امروز ۲۰ دی ماه در نشستی خبری در پاسخ به سؤال ایکنا در مورد کرسی‌های علمی و نظریه‌پردازی گفت: هنوز جامعة الزهراء (س) به برپایی کرسی‌های نظریه نپرداخته، زیرا ابتدا باید در کرسی‌های علمی و ترویجی و نقد به ظرفیت لازم دست یابیم.

وی افزود: سال قبل ده کرسی علمی و ترویجی با همکاری شورای حوزه و دبیرخانه حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی برگزار شد و ده کرسی نیز برای سال جاری پذیرش شده است.

مدنی با بیان اینکه ما اصرار داریم طبق ضوابط علمی جلو برویم عنوان کرد: کرسی‌های علمی و تخصصی و نشست‌ها به تدریج می‌تواند منجر به بحث نظریه‌پردازی شود.

مدنی با اشاره به برخی فعالیت‌های صورت گرفته از سوی این نهاد بیان کرد: برپایی دوره عالی فقه با حضور کسانی که دوره دکتری را سپری کرده‌اند یکی از این برنامه‌هاست؛ این افراد دو دوره چهارساله را سپری می‌کنند و در حین تحصیل نیز فعالیت‌های مستمر پژوهشی دارند.

مدیر جامعةالزهراء (س) ایجاد آموزش پژوهش‌محور را از دیگر برنامه‌ها برشمرد و اظهار کرد: ۳۰ مهارت اصلی در این طرح به محصلان آموزش داده می‌شود

وی گفت: ایجاد حوزه آزاد برپایی دوره تربیت پژوهشگر از دیگر کار‌هایی است که در این مجموعه در طی سال اخیر صورت گرفته است.

مدنی با بیان اینکه ما ۳۰۰ متقاضی در سال جاری از فضای بین‌المللی برای تحصیل در الزهرا داریم بیان کرد: همچنین در سال قبل ۹۰۰ نفر از خواهران طلبه در فضای بین‌المللی به تبلیغ پرداختند.

وی با تاکید بر اینکه ما امکان پشتیبانی مالی از طلاب خواهر در کشور‌های دیگر را نداریم گفت: بسیاری از حوزه‌های علمیه، بودجه دولتی ندارند و سرانه دریافتی الزهراء نیز بسیار پایین‌تر از آموزش عالی است.

وی افزود: به عنوان نمونه بودجه سال جاری الزهراء (س) تا ۴۰ درصد هم محقق نشده است به همین دلیل هم به دنبال کمک گرفتن از خیرین و مستقل کردن بودجه این نهاد آموزشی و علمی هستیم.

مدنی با بیان اینکه نیمی از ظرفیت دانشگاه‌ها، در سال‌های اخیر خالی است گفت: با این وجود هشت هزار نفر در سال قبل برای ورود به جامعة الزهراء (س) متقاضی بودند، ولی تنها دو هزار و صد نفر پذیرفته شدند.

وی در بخش ابتدایی سخنانش با اشاره به اینکه بانوان نیمی از جمعیت کشور هستند عنوان کرد: حضور زنان در عرصه علمی و اجتماعی سابقه صدر اسلامی دارد به گونه‌ای که حضرت فاطمه (س) املاء کردند و امام علی (ع) نوشتند و این کار منجر به «صحیفه فاطمه (س)» به عنوان افتخار شیعه شد و این حضور علمی در طول تاریخ نیز قطع نشد به گونه‌ای که حضرت معصومه (س) نیز عالمه و محدثه دوران خود بود.

captcha