حفظ قرآن موفقیتم را در درس بیشتر کرد/ با کمک مادرم حافظ کل قرآن شدم
کد خبر: 3690846
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۱
یک حافظ کل قرآن:

حفظ قرآن موفقیتم را در درس بیشتر کرد/ با کمک مادرم حافظ کل قرآن شدم

یک حافظ کل قرآن با اشاره به تأثیر آیات الهی در درس‌هایش گفت: به لطف حفظ قرآن موفقیتم در درس بیشتر شده و امتحانات را با معدل ۲۰ پشت سر گذاشتم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، فارس نوشت: فاطمه ترکاشوند حافظ کل قرآن کریم و از چهره‌های قرآنی تجلیل شده در دوازدهمین دوره تکریم چهره‌های قرآنی سال ۹۶ در گفت‌وگو با فارس، با بیان اینکه حفظ قرآن را از سن هفت سالگی آغاز کرده است، گفت: در مدت زمان سه سال و نیم توانستم به لطف الهی، کل قرآن را حفظ کنم، در این راه خیلی سختی کشیدم، ولی خیلی خوشحالم که حافظ قرآن شدم و قرآن را حفظ کردم.

وی اظهار داشت: حفظ قرآن واقعاً کار سختی است اما وقتی قرآن را حفظ می‌کنید خیلی شیرین است و برکاتِ زیادی در زندگی دارد، شاید نامش را نشود سختی گذاشت، بعضی از هم‌سن و سالان من یا حتی بزرگتر از من تفریحات زیادی دارند اما من برای اینکه بتوانم کل قرآن را حفظ کنم بسیاری از اوقات از تفریحاتم و از بازی‌های بچگانه گذشتم. البته اکنون که حافظ قرآن شدم خدا را شکر می‌کنم چراکه لذت و شیرینی این موضوع بسیار بیشتر از آن تفریحاتی است که از آنها صرف نظر کرده‌ام.

این نوجوان حافظ قرآن با اشاره به چگونگی شروع حفظ قرآن کریم، تصریح کرد: از سن سه سالگی در کلاس‌های روخوانی و روان‌خوانی شرکت کردم و از سه سالگی به حفظ قرآن علاقه داشتم و در سن هفت سالگی که حفظ قرآن را شروع کردم خداوند فردی را وسیله راه من قرار داد به نام خانم زهرا محمدی که از شهرستان خوی به کرج آمده و وارد مدرسه و کلاسی شد که من در آن جا درس می‌خواندم، ایشان تازه حفظ قرآن را در دارالقرآن امامزاده حسن(ع) را شروع کرده بودند و تا 16 صفحه بیشتر حفظ نکرده بودند که من از خواندن ایشان خوشم آمد و از مادرم خواستم که من را به کلاس حفظ قرآن ببرند.

 

 

این حافظ کل قرآن کریم با بیان اینکه والدینش بهترین مشوق‌های او در مسیر حفظ قرآن بوده‌اند، عنوان داشت: حفظ قرآن را ابتدا از دارالقرآن امامزاده حسن(ع) شروع کردم و تا 20 جزء را نیز در کلاس‌های امامزاده حسن حفظ کردم اما بنا به دلایلی دیگر نتوانستم در کلاس‌های حفظ شرکت کنم از این رو 10 جزء باقی‌ مانده را در خانه و به کمک مادرم حفظ کردم.

وی ادامه داد: در ایامی که به کلاس حفظ می‌رفتم، معلم دلسوز و فداکاری داشتم به نام خانم دَلوچی، ایشان خیلی به ما کمک کردند و آرزو داشتند که من و دوستم حافظ کل قرآن شویم و در زمان حفظ قرآن ایشان به ما توصیه می‌کردند که معانی قرآن را نیز بخوانیم و مفاهیم آن را درک کنیم، ولی ما هم بچه بودیم و شیطنت می‌کردیم و زیاد به این حرف‌ها گوش نمی‌کردیم.

ترکاشوند تصریح کرد: وقتی حفظ قرآن را به پایان رساندم، فهمیدم مفاهیم قرآن خیلی در زندگی‌ام کاربرد دارد، چه در معنویات و چه در مادیات ما باید قرآن را بفهمیم. همچنین برای شرکت در آزمون مفردات قرآن، روزی سه جزء از مفاهیم آیات قرآن را می‌خواندم و تلاش زیادی در این خصوص داشتم و توانستم با نمره بالایی در آزمون مفاهیم قبول شدم و حتی من مجاز به مدرک درجه 1 یعنی مدرک دکتری هم شدم اما متاسفانه من 10 سال سابقه تدریس نداشتم که ارائه کنم و نتوانستم مدرک درجه 1 را بگیرم بعد برای مرحله دوم حفظ قرآن را با تسلط کافی تثبیت کردم و آزمون شفاهی حفظ قرآن را نیز با امتیاز بالا پشت سر گذاشتم.

 

 این نوجوان حافظ کل قرآن کریم گفت: در سال 95 در آزمون تخصصی حفظ قرآن شرکت کردم، مرحله دوم حفظ کل قرآن را نیز امتحان دادم، آزمونِ سختی بود، سپس در دی ماه نیز در آزمون «مُفردات» شرکت کردم برای موفقیت در این آزمون باید «کتاب قاموس» تألیف علی‌اکبر قریشی را می‌خواندم. این کتاب هفت جلد بود که هر جلد آن بالای 200 صفحه بود.

وی یادآور شد: برای شرکت در آزمون مفردات باید ریشه‌های کلمات قرآن را از کتاب «قاموس» می‌یافتم و متوجه می‌شدم که ترجمه هر کلمه قرآن چیست، با کمک مادرم واژه‌های مختلف را می‌یافتم و معنا و مفاهیم آن را در کتاب خودم می‌نوشتم و بعد باید کل کلمات قرآن را می‌خواندم و این روش برای من خیلی راحت‌تر بود. 

این نوجوان حافظ قرآن با اشاره به اینکه هم‌اکنون در حال یادگیری مکالمه زبان انگلیسی است و چند ترم دیگر مدرک تافل زبان را هم می‌گیرد، ابراز داشت: خوشبختانه حفظ قرآن بر درس‌هایم تأثیر مثبتی دارد و به لطف خداوند در درس‌هایم مشکلی ندارم و معدلم 20 است و بچه‌ها با دیدن من در مدرسه، بسیار به حفظ قرآن تشویق می‌شوند و الان چند نفر از دوستانم شروع به حفظ قرآن کرده‌اند یعنی وقتی دیدند من که حافظ قرآن هستم چقدر در درس‌هایم موفق هستم به حفظ قرآن علاقه‌مند شدند و هر سؤالی داشته باشند از من می‌پرسند.

وی با بیان اینکه همه آیات قرآن آموزنده است و هر آیه در هر موقعیتی می‌تواند به درد انسان بخورد، گفت: یکی از آیات سوره مبارکه «بقره» هست که خداوند خطاب به حضرت رسول(ص) می‌فرماید: «وَإِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْیَسْتَجِیبُواْ لِی وَلْیُؤْمِنُواْ بِی لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ»؛ هر وقت بنده‌ها من درباره من از شما سؤال می‌کنند، به آنها بگو من نزدیک هستم، دعایی را که بنده من بخواهد، من اجابت می‌کنم. این آیه خیلی مرا دلگرم می‌کند هر وقت احساس می‌کنم مشکل یا غصه‌ای دارم این آیه را می‌خوانم و این دلگرمی را به من می‌دهد که خداوند حتماً صدای مرا می‌شنود.

 

 ترکاشوند که 14 سال بیشتر ندارد از علاقه‌اش به پزشکی گفت و اظهار داشت: دوست دارم در آینده جراح قلب شوم. قطعاً حفظ قرآن به من در این راه کمک می‌کند، اساتیدی هستند که پزشکان خیلی ماهر و قوی هستند به طور مثال استاد کرمی که موذن است جراح کلیه هم هست، ایشان لذت می‌برند از اینکه همیشه با کمک قرآن جراحی‌هایشان را انجام می‌دهند و قطعاً خدا هم به ایشان کمک می‌کند.

وی با اشاره به آیه «فَاقْرَؤُوا مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ» خاطرنشان کرد: براساس این آیه، ما وظیفه داریم هر چقدر می‌توانیم و برایمان میسر است قرآن بخوانیم. درست است که حفظ قرآن، برکات زیادی در زندگی افراد دارد اما بر همه افراد واجب نیست که به حفظ قرآن بپردازند، کسانی که سن‌شان بالا است و حافظه خوبی ندارند یا مشغله کاری زیاد دارند همین که با قرآن مأنوس شوند کافی است و حواسمان باشد که زیاد قرآن بخوانیم.

 این نوجوان حافظ قرآن در پاسخ به این سؤال که آیا به تدریس قرآن می‌پردازد یا خیر، عنوان کرد: متأسفانه در حال حاضر مشغله زیادی دارم علاوه بر مدرسه، بعداز ظهرها به کلاس زبان، ورزش و صوت و لحن و تجوید می‌روم و در فرصت اندکی که دارم محفوظاتم را به کمک مادرم دوره می‌کنم بنابراین فرصتی برای داشتن شاگرد و آموزش قرآن ندارم. ان شاءالله اگر فرصتی پیدا کنم حتما به آموزش قرآن نیز خواهم پرداخت.

captcha