تأکید بر ارزش چند برابری فعالیت قرآنی در عرصه بین‌الملل/ پیگیر هفته ملی قرآن هستیم
کد خبر: 3699750
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۴
فقهی‌زاده در بازدید از ایکنا:

تأکید بر ارزش چند برابری فعالیت قرآنی در عرصه بین‌الملل/ پیگیر هفته ملی قرآن هستیم

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز 22 اسفندماه ضمن بازدید از بخش‌های مختلف خبرگزاری قرآن و سازمان قرآنی دانشگاهیان، کار قرآنی در عرصه بین‌الملل را بسیار ارزشمند عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ظهر امروز 22 اسفندماه از تحریریه و بخش‌های مختلف خبرگزاری قرآن بازدید کرد.
وی در این بازدید از نزدیک در جریان روند تهیه خبر در این خبرگزاری و گروه‌های مختلف آن قرار گرفت.
گفت‌وگو با دبیران گروه‌های فعالیت‌های قرآنی، اجتماعی، ادب و هنر، سیاست و اقتصاد، معارف، بین‌الملل، شعب استانی، خبرنگاران افتخاری و چندرسانه‌ای از جمله بخش‌های این بازدید بود که در آن هر کدام از دبیران گروه‌های خبری ضمن ارائه گزارشی از آخرین رویدادها و اخبار حوزه خود به فعالیت‌هایی اثرگذاری که در گذشته صورت گرفته است نیز اشاره کردند.

در حال بارگذاری عکس //// تأکید بر ارزش چند برابری فعالیت قرآنی در عرصه بین‌الملل / پیگیر هفته ملی قرآن هستیم
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بخش از بازدید خود بر رعایت اخلاق و نیز پرداختن به موضوع اخلاق در موضوعات و گروه‌های مختلف از جمله سلامت را یکی از کارهایی که ایکنا می‌تواند آن را مورد پیگیری قرار دهد، عنوان کرد.
فقهی‌زاده با اشاره به ارزشمند بودن کار در زمینه قرآن به خصوص در عرصه بین‌الملل، گفت: به عنوان مثال فعالیت قرآنی به زبان اردو با توجه به مسلمانان زیادی که به این زبان زیست می‌کنند می‌تواند بسیار ارزشمند باشد.
وی همچنین به موضوع هفته ملی قرآن و پیگیری آن برای ثبت اشاره کرد و گفت: در تلاش هستیم تا در تقویم یک هفته را به عنوان هفته یا روز ملی قرآن به ثبت برسانیم.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در بخشی از بازدید خود که به فعالیت‌های صورت گرفته در گروه شعب استانی اختصاص داشت، به سفر اخیر خود به استان بوشهر اشاره کرد و گفت: در این استان با روستایی مواجه شد که بسیار در امر قرآن جدی بوده و حتی چهره‌های قرآنی بسیار زیادی را حتی در سطح ملی معرفی کرده است.
فقهی‌زاده همچنین در بازدید از بخش خبرنگاران افتخاری ضمن آشنایی با فعالیت‌های این گروه، گفت: در صورت تأمین اعتبار تلاش خواهیم کرد تا دوره‌های مهارت‌افزایی برای خبرنگاران قرآنی را در برنامه داشته باشیم.

در حال بارگذاری عکس //// تأکید بر ارزش چند برابری فعالیت قرآنی در عرصه بین‌الملل / پیگیر هفته ملی قرآن هستیم
در ادامه از مرکز فعالیت‌های دانشجویی سازمان قرآنی دانشگاهیان بازدید شد. در این بخش نیز توضیحاتی در مورد برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی و نیز دوره اخیر همایش بین‌المللی مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم که با حضور فعالان قرآن بین‌المللی برگزار شد، ارائه شد.
بازدید از استودیو مبین بخش دیگری از برنامه‌های معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. در این بخش از آخرین محصولات و برنامه‌های ضبط شده در آن گزارشی ارائه شد.
همچنین در پایان این بازدید معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حمید صابر فرزام، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان و مدیرعامل ایکنا به گفت‌وگو پیرامون آخرین فعالیت‌ها و رخدادهای قرآنی پرداختند.
در این بخش رحیم خاکی، رئیس مرکز رشد سازمان قرآنی دانشگاهیان به بیان پیشینه‌ای از چگونگی شکل‌گیری ایکنا پرداخت و گفت: در سال 1379 در یک اقدام تمام سایت‌های قرآنی موجود در اینترنت مورد بررسی قرار گرفت. همچنین محتوای این سایت‌ها به لحاظ زبانی و ... مورد تحلیل قرار گرفت که متوجه شدیم محتوای غنی چندان زیادی نداشت.
خاکی افزود: در ادامه سایت «ایسکا» که یک سایت قرآنی بود رونمایی شد. بخشی از این سایت به اخبار قرآنی اختصاص می‌یافت که خبرهای قرآنی از منابع دیگر جمع می‌شد.

در حال بارگذاری عکس //// تأکید بر ارزش چند برابری فعالیت قرآنی در عرصه بین‌الملل / پیگیر هفته ملی قرآن هستیم
وی بیان کرد: وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نمایشگاه قرآن این کار را مشاهده کرد و آن را ارزشمند تلقی کرد و حمایت‌های خوبی به عمل آورد. تا اینکه در نهایت خبرگزاری ایکنا در نمایشگاه قرآن متولد شد. البته پیش از آن نیز نمایشگاه قرآن فعالیت داشت اما چندان فراگیر نبود.
مدیرعامل اسبق ایکنا با اشاره به اینکه مطالب و محتوایی که توسط خبرگزاری‌ها تهیه می‌شود ماندگاری بالایی دارد و از بین رفتنی نیست، گفت: خبرگزاری قرآن یکی از معدود خبرگزاری‌هایی هست که بیش از 80 درصد محتوای تولیدی آن مصرف بین‌المللی دارد و این بسیار ارزشمند است.
در ادامه حمید صابر فرزام، مدیرعامل ایکنا، با اشاره به رتبه‌بندی سایت‌های خبری توسط معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد در سه سال گذشته، گفت: در این سه سال خبرگزاری قرآن در بین خبرگزاری‌های تخصصی که 14 خبرگزاری بوده‌ است رتبه اول را به دست آورده است. الان برخی محتواهای خبری تنها مصرف داخلی دارد و مصارف بین‌المللی ندارد.
صابرفرزام همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه ایکنا به 17 زبان بین‌المللی خبر تولید می‌کند، تصریح کرد: در بسیاری از کشورها یا اهالی بسیاری از کشورها به عنوان رابطان خبری ما در ایران یا در خارج از کشور خبرهای قرآنی ما را به زبان کشور مبداء ارسال می‌کنند.
مدیرعامل ایکنا در بخش دیگری از صحبت‌های خود به معرفی دیگر بخش‌های سازمان قرآنی دانشگاهیان اشاره کرد و گفت: علاوه بر ایکنا و مرکز فعالیت‌های قرآنی دانشجویی سه مرکز دیگر در ساختمان شماره دو مستقر هستند که فعالیت‌های بدیعی را انجام می‌دهند.
وی با اشاره به اینکه شعار جهاد این است که فعالیت‌های بدون متولی را دنبال می‌کند، افزود: یکی از این فعالیت‌ها که بدیل آن در دستگاه دیگر وجود ندارد، در مرکز رشد فناوری‌ها و هنر قرآنی دنبال می‌شود. ما در حال حاضر 200 مرکز رشد و 20 پارک فناوری در کشور داریم که هیچ کدام در حوزه قرآنی فعال نیستند.
رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان عنوان کرد: این مرکز به ریاست «رحیم خاکی» در حال فعالیت است و فراخوان‌های متعددی برای دریافت ایده‌ها صورت گرفت. یکی از کارهایی که این مرکز انجام داد برگزاری کارگاه‌های «طلوع برکت» بوده است. همچنین کار دیگری که این مرکز انجام داده است «قرآن واضع» است که در ماه‌های گذشته رونمایی شد.

در حال بارگذاری عکس //// تأکید بر ارزش چند برابری فعالیت قرآنی در عرصه بین‌الملل / پیگیر هفته ملی قرآن هستیم
صابرفرزام بیان کرد: یکی دیگر از مراکز فعال ما مرکز آموزش است. این مرکز آموزش‌هایی حرفه محور قرآنی را ارائه می‌دهد، یعنی آموزش‌هایی که منتهی به یک حرفه قرآنی شود را ارائه می‌دهد. به عنوان مثال دوره آموزش قرآن به مداحان و نیز دوره آموزش قرآن و سبک زندگی به بانوان جلسه‌ای از جمله فعالیت‌های این مرکز است.
وی در ادامه از تأسیس اولین کلینیک روانشناسی و روان درمانی بر اساس رویکرد روانشناسی اسلامی خبر داد و گفت: مرکز آموزش ما به جز اینکه مشاوره فردی دارد، مجوز برگزاری کارگاه‌های آموزش خانواده و سبک زندگی در سراسر کشور ویژه عموم و روانشناسان را دارد. هر روانشناسی که بخواهد کلینیک تأسیس کند باید 700 آموزش ببیند، مرکز ما این مجوز را دارد که این دوره را برگزار کند.
مدیرعامل ایکنا در پایان اذعان کرد: این مجموعه وابسته به جهاد است که بخشی از بودجه ما از طریق جهاد تأمین می‌شود و بخش دیگر نیز از راه‌های مختلف تأمین می‌شود اما متاسفانه در سال‌های اخیر با مشکل بودجه‌ای مواجه شده‌ایم و همین بر روند برخی فعالیت‌های مجموعه تأثیر گذاشته است.
در این بازدید عباس نظری، مدیرکل ارتباطات معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و همچنین محمدمهدی عزیززاده، مدیر کل کمیسیون فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی معاون قرآنی، وزیر ارشاد را همراهی کردند.

گزارش تصویری این بازدید را اینجا ببینید!

انتهای پیام

captcha