ایجاد بسترهای فرهنگی؛ از الزامات تحقق شعار «حمایت از کالای ایرانی»
کد خبر: 3703314
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۸

ایجاد بسترهای فرهنگی؛ از الزامات تحقق شعار «حمایت از کالای ایرانی»

گروه اقتصاد ـ حمایت از تولیدکننده و کالای بومی یکی‌از مهم‌ترین راه‌های توسعه و تعالی ملت‌هاست. با این وجود باید پذیرفت که تحقق این مهم در گرو ایجاد بستر های فرهنگی در بین همه آحاد جامعه است.

ایجاد بسترهای فرهنگی؛ از الزامات تحقق شعار «حمایت از کالای ایرانی»

به گزارش ایکنا از لرستان، حمایت از تولیدکننده و کالای بومی یکی‌از مهم‌ترین راه‌های توسعه و تعالی ملت‌هاست. با این وجود باید پذیرفت که این مهم محقق نخواهد شد مگر با ایجاد بستر فرهنگی در بین همه آحاد جامعه.نام‌گذاری سال جدید با این عنوان توسط مقام معظم رهبری(مدظله العالی) راه را برای ایجاد این بستر فرهنگی فراهم کرد، اما دولت‌مردان و مسئولان دستگاه‌های مختلف اجرایی نباید از نقش کلیدی خود غافل شوند. شروع این حمایت باید از دولت و بدنه آن آغاز شود تا بتواند در بین عموم مردم نیز نهادینه شود.
در استان لرستان یکی‌از مشکلات عدیده تولیدکنندگان عدم حمایت و پشتیبانی از سوی دولت است. در حال حاضر شرکت‌ها و تعاونی‌های تولیدی عمده‌ای در شهرستان های مختلف استان وجود دارند که به‌خاطر بدهی‌های بانکی و عدم توانایی پرداخت معوقات دچار ورشکستگی شده‌اند. هر چند یکی‌از دلایل این ورشکستگی نداشتن بازار مناسب در جامعه است، اما برای رسیدن به قله‌های تعالی و توسعه که در راستای شعار امسال شکل خواهد گرفت، خواه و ناخواه باید متحمل هزینه‌هایی شد. هزینه‌هایی که شاید فقط به‌نام هزینه باشد و در واقع یک سرمایه‌گذاری برای آینده استان خواهند بود.
در این بین بانک‌ها می‌بایست نقش اصلی را در حمایت از تولید داخلی ایفا کنند، شرکت‌های تولیدی که به‌دلیل عدم توانایی پرداخت بدهی توسط بانک‌ها از فعالیت بازداشته شده‌اند، نیازمند حمایت از طرف خود این بانک‌ها هستند تا بتوانند خود را احیا و با پشتوانه شعار سال به پویایی کامل برسند.
مادامی‌که در دولت و دستگاه‌های اجرایی مهم مانند بانک ها اراده‌ای برای حمایت از تولیدکننده داخلی وجود نداشته باشد، نباید انتظار داشته باشیم که کالای ایرانی به رشد، بلوغ و بالندگی در بازار داخل کشور و حتی خارج از آن برسد. اعطای تسهیلات پوششی و حتی فراهم نمودن بستری برای فروش کالای ایرانی نمونه‌ای از همان هزینه‌هایی است که در نهایت منجر به توسعه و تعالی خواهد شد.
امید است شروع سال جدید که با شعار «حمایت از کالای ایرانی» توسط مقام معظم رهبری مزین شده است، با پیگیری‌های استاندار و ایجاد فرصت‌های جدید، پیش‌روی تولیدکنندگان بومی همراه باشد.
وقتی رهبر معظم انقلاب این شعار را برای سال جدید عنوان نمودند به‌معنی آن است که همه باید به آن تن داده و برای تحقق آن تلاش کنند. بی‌شک بانک‌ها نیز از این موضوع مستثنی نیستند! قطعاً نقش استاندار لرستان با بررسی مصوبات گذشته کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در این بین بسیار حیاتی و مهم است و می‌تواند منجر به بازشدن این گره شود. این اقدام حتماً در راستای خواسته‌های مقام معظم رهبری و عموم مردم است.

‌حمایت از کالای ایرانی حرکت جهادی می‌خواهد

محمدرضا ملکشاهی‌راد، نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا مدیریت جهادی را نیاز اصلی برای توسعه استان برشمرد و اظهارکرد: برای تحول در بخش صنعت استان، مدیران دستگاه‌های دولتی، کار جهادی را در دستور کار قرار دهند.
وی افزود: توسعه منطقه‌ای باید از سوی مدیریت ارشد استان و نمایندگان دنبال شود این در حالی‌است که استفاده از نظرات کارشناسان، نخبگان و صاحبان ایده برای برون‌رفت از شرایط موجود ضروری است.
ملکشاهی‌راد با بیان این‌که شرایط موجود کمکی به صنعت و اشتغال استان نمی‌کند، تصریح کرد: با راهکارهای مؤثر تحول در صنعت لرستان ایجاد شود، چراکه لرستان از واگذاری کارخانجات و صنایع به افراد نااهل لطمه خورده است لذا از ورود افراد نااهل و فاقد صلاحیت به صنعت جلوگیری شود.
نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به برخی تنگ‌نظری‌ها در پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان و کارآفرینان، ادامه داد: مانع از پیشرفت و حرکت تولیدکنندگان و کارآفرینان نشویم.

بازاریابی؛ مشکل عمده تولیدکنندگان لرستان

وی بازاریابی را مشکل عمده تولیدکنندگان لرستان دانست و با تاکید بر حمایت از واحدهای صنعتی، افزود: نباید معادن بدون حساب و کتاب در اختیار بهره‌برداران قرار گیرد.
ملکشاهی‌راد با اشاره به این‌که خام‌فروشی، سودی برای لرستان ندارد و به اقتصاد استان ضربه می‌زند، گفت: از استخراج و بهره‌برداری از معادن، بدون فرآوری جلوگیری شود.

انتهای پیام

captcha