وزارت قرآن تشکیل شود / فعالیت‌های قرآنی، متولی مشخصی در کشور ندارد
کد خبر: 3705198
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۷

وزارت قرآن تشکیل شود / فعالیت‌های قرآنی، متولی مشخصی در کشور ندارد

گروه فعالیت‌های قرآنی-مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت استان اصفهان با بیان اینکه فعالیت‌های قرآنی متولی مشخصی در کشور ندارد، گفت: باید نهادی مشخص و قوی در کشور ایجاد کرد که فقط متولی کارهای قرآنی و مرجع اول و آخر در این زمینه باشد.

مسعود ابوطالبی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت استان اصفهان در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان درباره آسیب‌شناسی و گستره فعالیت‌های قرآنی در جامعه، اظهار کرد: فعالیت‌های قرآنی متشکل از  سه بخش آموزش، پژوهش و تبلیغات هستند. در بخش اول، مباحث آموزشی از سطوح مقدماتی تا عالی در رشته‌های مختلف مانند قرائت، ترتیل، مفاهیم و تفسیر مطرح می‌شوند که بار اصلی آن بر عهده موسسات قرآنی در سراسر کشور است.
وی ادامه داد: بخش پژوهشی فعالیت‌های قرآنی به موسسات و مراکز خاصی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، مربوط است؛ این موسسات محتواهایی تولید می‌کنند که می‌تواند در بخش آموزشی هم مورد استفاده قرار بگیرد. در خصوص بخش سوم هم که مربوط به تبلیغات است، باید گفت که نسبت به دو بخش دیگر کمی ضعیف‌تر عمل شده و  نیاز به کار بیشتری دارد.
ابوطالبی درباره بخش سوم و یا همان تبلیغات فعالیت‌های قرآنی ادامه داد: این بخش شامل مراسم‌ها، محافل، همایش‌ها، مسابقات و جشنواره‌ها است که در سطوح مختلف شهرستانی تا بین‌المللی برگزار می‌شوند. حتی گاهی نخبگان قرآنی کشور به دعوت کشورهای دیگرو در به مناسبت‌های مختلف مانند ماه رمضان یا هفته وحدت، بخشی از فعالیت‌های قرآنی- تبلیغی را در سطح بین‌المللی انجام می‌دهند.
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت استان اصفهان خاطرنشان کرد: بخش تبلیغی فعالیت‌های قرآنی جنبه عمومی و فراگیر دارد که افراد را با مواردی مانند مسابقات و جلسه‌های درگیر کرده و آنها را به مباحث قرآنی علاقه‌مند می‌کند و این علاقه، آنها را به سمت آموزش سوق می‌دهد.
ابوطالبی با بیان اینکه در سال‌های پس از انقلاب در فعالیت‌های تبلیغی برای جذب و آموزش افراد درباره قرآن تغییرات و طرح‌های جدیدی اجرا شده است، ادامه داد: در کنار این کارها با توجه به اینکه فضای فرهنگی جامعه کمی نامطلوب است و جوانان جذب کارهایی شده‌اند که در شان آنان نیست، دولتمردان و مسئولان باید تاکید و توجه و بودجه بیشتری برای فعالیت‌های قرآنی تخصیص دهند.

فعالیت‌های قرآنی با ابزارهای نو و زبان هنر انجام شود

وی گفت: متاسفانه در تقسیم بندی بودجه سال 97 بودجه کمتری نسبت به سال‌های گذشته به فعالیت‌های قرآنی اختصاص یافته است که نمونه‌ بارزی برای کم‌کاری در خصوص قرآن محسوب می‌شود. رهبر معظم انقلاب که خود حامی اصلی برنامه‌های قرآنی هستند تاکید زیادی روی این مسئله دارند، ایشان بارها در سخنان‌شان اشاره کردند که تمام مشکلات کشور ما با قرآن حل می‌شود، اما ما متاسفانه آنطور که باید از قرآن حمایت نکردیم.
وی تصریح کرد: متخصصان و موسساتی که کار اجرای فعالیت‌های قرآنی را انجام می‌دهند باید محتوای تولیدی خود را با ابزاری نو و طبق تاکید مقام معظم رهبری با استفاده از ابزار هنر ارائه دهند تا نوجوانان و جوانان جذب اینگونه فعالیت‌ها شوند.
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت استان اصفهان درخصوص آسیب‌شناسی فعالیت‌های قرآنی گفت: فعالیت‌های قرآنی ما متولی مشخصی در کشور ندارد؛ مثلا سازمان اوقاف مسابقات و جلسات آموزشی خودش را در حوزه قرآنی دارد، سازمان تبلیغات در خانه‌های قرآن بحث‌های قرآنی را پیگیری می‌کند، آموزش و پرورش برنامه‌های خودش را دارد و... 
ابوطالبی افزود: باید نهادی مشخص و قوی در کشور ایجاد کنیم که فقط متولی کارهای قرآنی و مرجع اول و آخر باشد؛ حتی می‌توانیم وزارتی به نام وزارت قرآن داشته باشیم تا بقیه نهادها به این عنوان در یک جا تجمیع شوند. علاوه بر این بهتر است تعامل و وحدت میان نهادها بیشتر شده و در کارهای قرآنی با هم همکاری کنند.

انتهای پیام 

captcha