مرحوم کتابی از تبار سلف صالح و با ارزش خطه اصفهان بود
کد خبر: 3705377
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۵

مرحوم کتابی از تبار سلف صالح و با ارزش خطه اصفهان بود

گروه معارف- یک استاد سابق دانشگاه اصفهان گفت: مرحوم استاد محمدباقر کتابی، سلف صالح گذشتگان با ارزش این خطه هستند و کسانی مانند ایشان که واقعاً بتوانند در تفسیر نهج‌البلاغه تسلط کامل داشته باشند، نداریم.

فضل‌الله صلواتی، استاد سابق دانشگاه اصفهان در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، با اشاره به درگذشت استاد سید محمدباقرکتابی، مفسر قرآن و نهج‌البلاغه و استاد پیشکسوت ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان، اظهار کرد: مرحوم کتابی، استاد برجسته ادبیات و نهج‌البلاغه در اصفهان بود و در تفسیر نهج‌البلاغه تبحر فوق‌العاده‌ای داشت. من از سال ۱۳۴۲ با ایشان آشنا شدم و در دانشکده ادبیات دانشگاه اصفهان، شاگرد ایشان بودم، حدود ۵۰ سال با آن مرحوم مراوده داشتم و هر زمانی که با ایشان بودم درباره موضوعات علمی، تفسیر قرآن و یا نهج‌البلاغه صحبت می‌کردیم. وی به دلیل اینکه من پژوهشگر تاریخ اسلام هستم، دوست داشتند در خصوص تاریخ اسلام با ایشان صحبت کنم.

وی با بیان اینکه مرحوم کتابی بسیار ساده زیست بود و به مادیات توجه چندانی نمی‌کرد و بیشتر به دیانت، ایمان، قرآن، نهج‌البلاغه و کتاب‌های دینی توجه داشت، افزود: وی از کلاس درس مرحوم آیت‌الله حاج آقا رحیم ارباب و آیت‌الله حاج میرزا علی شیرازی که از علما و استادان بزرگ اصفهان در دوره معاصر بودند، بهره گرفته و جزء شاگردان برتر این اساتید شناخته می‌شدند.

صلواتی ادامه داد: استاد کتابی تا مقطع لیسانس در رشته حقوق تحصیل کرد و بعد به دلیل اینکه به رشته ادبیات فارسی علاقه داشت در آن رشته ادامه تحصیل داد و بعدا جزء استاید بی‌نظیر در رشته ادبیات فارسی شد. کتاب‌هایی که ایشات تألیف کرد بیشتر در مورد رجال و شخصیت‌های بزرگ بود که نمونه بارز آن کتاب «رجال اصفهان» است. این استاد فقید، کتابی نیز در مورد نهج‌البلاغه تألیف کرد و در آن واژه‌های نهج‌البلاغه را به خوبی و زیبایی هرچه تمام، شرح دادند.

این استاد سابق دانشگاه اصفهان بیان کرد: استاد محمد باقر کتابی به لحاظ داشتن ایمان و تقوا؛ روحیه‌ای مهربان، دوستانه و خوب و بخشنده داشتند و برهمین اساس مورد توجه و احترام مردم بود. وی اظهار کرد: وی جزء خیرین نیز بود و برهمین اساس زمین‌های خود را برای ساختن مدرسه و خانه وقف کرد. حتی اگر در جلسه‌ای برای شخص نیازمندی پول جمع آوری می‌کردند، مرحوم کتابی جزء اولین کسانی بود که مبلغی را برای کمک پرداخت می‌کرد.

صلواتی افزود: مرحوم کتابی برای من دوست بی‌نظیری بود، مانند ایشان امروزه ما در اصفهان کم داریم و به اصطلاح می‌توان گفت استاد کتابی سلف صالح گذشتگان با ارزش این خطه هستند و مانند ایشان که واقعاً بتوانند در تفسیر نهج‌البلاغه تسلط کامل داشته باشند، نداریم.

سیدمحدباقر کتابی در سال ۱۳۰۲ شمسی در اصفهان چشم به جهان گشود. وی دارای دکترای الهیات و عرفان و فلسفه اسلامی دانشگاه تهران و تحصیلات حوزوی در سطح عالی بود. آقای محمد مهریار، میرزا ابوالفضل همائی،حاج رحیم ارباب، حاج میرزا علی آقا شیرزای، آیت الله حاج شیخ مهدی نجفی، آیت الله حسین خادمی و آیت الله طیّب از استادان دکتر کتابی بوده‌اند.

رجال اصفهان در علم و عرفان و ادب و هنر، مقدمه بر کتاب (وحدت وجود) تألیف مرحوم استاد فضل الله ضیاء نور، .... از تالیفات مرحوم کتابی است اشتغال در امور قضایی، استاد دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی، عضویت در انجمن آثار و مفاخر اصفهان از جمله مسئولیت های علمی و فرهنگی این استاد فقید بود.

این مفسر و استاد برجسته، صبح روز پنجشنبه 23فرودرین‌ماه در سن 95 سالگی به رحمت ایزدی پیوست.

انتهای پیام

captcha