تشریح برنامه‌ها و خدمات کمیته امداد استان مرکزی در ماه مبارک رمضان
کد خبر: 3715169
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۴

تشریح برنامه‌ها و خدمات کمیته امداد استان مرکزی در ماه مبارک رمضان

گروه اجتماعی - مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان مرکزی در نشست خبری که به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان برگزار شد، گزارشی اجمالی از برنامه‌ها و خدمات کمیته امداد در ماه مبارک رمضان ارائه کرد.

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، قنبر موسی‌نژاد، مدیرکل کمیته امداد خمینی(ره) استان مرکزی، امروز، 26 اردیبهشت‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه در سالن جلسات اداره کل که به منظور تشریح برنامه‌های کمیته امداد در ماه مبارک رمضان برگزار شد گفت: اعتبار ویژه‌ای برای اجرای برنامه‌های ماه مبارک رمضان وجود ندارد، بلکه تمام اقدامات در این حوزه با مشارکت مردم، ظرفیت خیرین و حامیان طرح اکرام ‌و‌ ایتام انجام می‌شود.
وی با اشاره به اینکه 17هزار حامی در استان به صورت ماهیانه به بچه‌های محسنین و یتیم کمک می‌کنند، اظهار کرد: سال 96 بیش از 10 میلیارد تومان از محل کمک حامیان به افراد نیازمند اهدا شده است. اطعام نیازمندان از دیگر برنامه‌هاست و در راستای حفظ شأن نیازمندان امسال سبد کالا به ارزش 120 هزار تومان در نظر گرفته شده است.

تشریح برنامه‌ها و خدمات کمیته امداد استان مرکزی در ماه مبارک رمضان
موسی‌نژاد تصریح کرد: برای سال 97 هدف‌گذاری شده است که 2 هزار و سیصد حامی را شناسایی کنیم. در کنار طرح ایتام طرح محسنین ویژه فرزندان بد سرپرست هم در حال اجراست، 2 هزار و 200 یتیم تحت حمایت طرح ایتام هستند، اما در استان بیش از 5هزار فرزند مشمول طرح محسنین داریم که برای 600 نفر از آنان نتوانستیم حامی‌یابی کنیم که امیدواریم با کمک حامیان این رقم در ماه مبارک رمضان کاهش یابد.
این مقام مسئول ادامه داد: جشن رمضان از دیگر برنامه‌های اجرایی استان است و در قالب نمایشگاه در بوستان ملت اراک برپا خواهد شد. در این نمایشگاه بخشی از خدمات کمیته امداد در معرض دید عموم قرار می‌گیرد. در این نمایشگاه غرفه‌هایی جهت توضیح مسئولان کمیته امداد در راستای هزینه‌کرد وجوهات مردمی نیز در نظر گرفته شده است. دستاوردهای مددجویان هم در قالب 30 غرفه به فروش می‌رسد. این نمایشگاه پنجشنبه، سوم خرداد‌ماه افتتاح می‌شود.
موسی‌نژاد بیان کرد: یک شب از برنامه جشن رمضان تهران به استان مرکزی اختصاص دارد. 250 نفر از خیرین استان که ساکن تهران هستند برای این مراسم دعوت می‌شوند که با حضور مسئولان استانی بخشی از خدمات استان به کشور معرفی شود. همچنین 10 سوژه از استان مرکزی ضبط و آماده شده است که از شبکه سراسری پخش می‌شود.
وی اضافه کرد: جمعه آخر ماه مبارک رمضان(روز قدس) 115 پایگاه در قالب 78 پایگاه شهری و 37 پایگاه روستایی آماده جمع‌آوری کمک‌های مردمی هستند. توجه به زکات و توسعه این فریضه الهی در دستور کار کمیته امداد قرار دارد. جایگاه زکات استان در شأن مردم استان نیست. زکات فطره ظرفیتی است که نتوانستیم درست از آن بهره‌برداری کنیم.
موسی‌نژاد با اشاره به اینکه برخی از مسئولان نسبت به زکات کوتاهی کردند، اظهار کرد: زکات در اقتصاد اسلامی مورد توجه است و با مالیات و عوارض متفاوت است. غلات اربعه در استان مرکزی مشمول زکات هستند. زکات جزو شئون حاکم اسلامی است و باید طبق نظر حاکم اسلامی هزینه شود.
وی ادامه داد: امسال برنامه‌ریزی شده است با حضور در 100 مسجد اراک و قریب به یک‌هزار مسجد در روستاها زکات فطره جمع‌آوری، مدیریت و بین نیازمندان توزیع شود. صندوق‌های جمع‌آوری زکات فطره با آرم دبیرخانه زکات است، اگر مبحث زکات به درستی مدیریت شود می توان 6 میلیارد تومان زکات فطره جمع‌آوری کرد. سال گذشته یک میلیارد و دویست میلیون تومان زکات فطره جمع‌آوری شد.
موسی‌نژاد گفت: 35 مرکز نیکوکاری در استان تحت نظارت کمیته امداد فعالیت دارند. با کمک مردم استان رشد درآمد کمیته امداد استان سال 96 نسبت به مشابه سال قبلش30 درصد رشد داشته است. در حال حاضر رتبه 8 کشوری در اجرای طرح ایتام به استان مرکزی اختصاص دارد. سال گذشته استان در حوزه زکات رتبه 21 را کسب کرده است و در حوزه شبکه‌های مردمی و مراکز نیکوکاری رتبه 5 را به خود اختصاص داده است.
مدیر کل کمیته امداد استان افزود: اجرای طرح «مفتاح الجنة» از دیگر طرح‌های اجرایی ماه مبارک رمضان است. در این طرح با 1500 خانواده دیدار خواهیم داشت. در مسائل فرهنگی ورود پیدا می‌کنیم و امید است بسیاری از مشکلات آنان حل شود. توانمندسازی و افزایش مهارت زندگی خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد بسیار مورد اهمیت است. 30 درصد خانواده‌های تحت پوشش دارای ظرفیت بالقوه توانمندسازی هستند که باید به فعلیت برسد. امسال 5 هزار و 800 مددجو در برنامه‌های زیارتی و اردویی مشارکت دارند. این برنامه‌ها تحت عنوان «شوق زیارت» از سوی خیرین حمایت می‌شود. توسعه مباحث قرآنی و دینی جزو برنامه‌های اصلی سال جاری است.
وی ادامه داد: استان در بحث اشتغال رتبه 4 را به خود اختصاص داده است. 99 درصد برنامه پیش‌بینی شده حوزه اشتغال در سال 96 محقق شده است. در سال 96، سه هزار و هشتصد شغل ایجاد شده است. هم چنین در سال گذشته 465 تخته فرش توسط مددجویان در قالب 1575 متر‌مربع به ارزش یک میلیارد و 260 میلیون تومان بافته شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان مرکزی در پایان اظهار کرد: سال 96 آمار افراد تحت پوشش کیمته امداد چهار هزار نفر کاهش یافت که از این تعداد 980 نفر فوت کردند. 400 روستای استان ضریب محرومیت 6 یا 7 دارند که سهم مناطق محروم 20 درصد افزایش یافته است. وی گفت: 6 درصد مردم استان تحت پوشش کمیته امداد هستند.
انتهای پیام

captcha