15 هزار موقوفه در استان اصفهان وجود دارد
کد خبر: 3715235
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۳

15 هزار موقوفه در استان اصفهان وجود دارد

گروه اجتماعی- مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: در استان اصفهان بیش از 15 هزار موقوفه وجود دارد که 8000 موقوفه موجود، منفعتی و دارای درآمد هستند.

15 هزار موقوفه در استان اصفهان وجود دارد

به گزارش ایکنا از اصفهان، به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان، حجت‌الاسلام و المسلمین رضا صادقی در همایش روحانیون و ائمه جمعه که روز سه‌شنبه 25 اردیبهشت‌ماه در مصلی نماز جمعه آران و بیدگل برگزار شد، با اشاره به فعالیت‌های قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان اظهار کرد: در سال 96 بیش از 32 هزار نفر در مرحله شهرستانی دوره چهلم مسابقات سراسری قرآن کریم شرکت کردند و مصطفی اصفهانیان نماینده اصفهانی کشورمان در سی و پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم موفق به کسب رتبه اول در رشته حفظ کل شد که این موضوع یکی از افتخارات بزرگ اداره اوقاف و امور خیریه استان اصفهان است.
وی افزود: در سال گذشته بزرگترین رویداد قرآنی کشور با حضور بیش از 29 هزار نفر در استان اصفهان برگزار شد که استان اصفهان به دلیل تعداد شرکت‌کنندگان رتبه برتر را در کشور به دست آورد و این امر مرهون تلاش مربیان قرآنی بوده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان به وجود موقوفات و رقبات در استان اشاره کرد و گفت: در استان اصفهان بیش از 15 هزار موقوفه وجود دارد که 8000 موقوفه موجود، منفعتی و دارای درآمد هستند که از این میان بیش از 60 درصد موقوفات استان، مزروعی به شمار می‌روند و به دلیل بحران آب در سال‌های اخیر، این موقوفات درآمدی برای اجرای امینانه نیات واقفان نیک‌اندیش نداشته‌اند.
وی ادامه داد: قدیمی‌ترین موقوفه کشور با نام موقوفه احمد بن رستم و با قدمتی بیش از هزار و 123 سال در استان اصفهان وجود دارد و یکی از افتخارات اداره اوقاف و امور خیریه این است که با گذشت این همه سال از قدمت این موقوفه، همچنان نیت واقف این موقوفه توسط اداره اوقاف در حال اجرا است.
حجت‌الاسلام صادقی اضافه کرد: اداره اوقاف و امور خیریه همچنین برای تثبیت مالکیت موقوفات و رقبات و حفظ و حراست از حقوق واقفان نیک‌اندیش فعالیت‌های زیادی انجام داده است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از موقوفات و رقبات حوزه‌های علمیه اصفهان در سال‌های اخیر احیا شده‌اند، خاطر نشان کرد: در سال گذشته از محل موقوفات منطبق بیش از 20 میلیارد ریال به مدارس علمیه سراسر استان کمک شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: در صورتی که وقف‌های بیشتری برای مدارس علمیه به ثبت برسد، می‌توانیم برای گسترش فعالیت‌های حوزه‌های علمیه و نشر معارف اسلامی گام‌های زیادی برداریم و حوزه‌های علمیه را از مسائل مالی بی‌نیاز کنیم.
وی به نقش طلاب و روحانیون در ترویج فرهنگ وقف اشاره کرد و گفت: من در اینجا از همه روحانیون و طلاب دعوت می‌کنم تا به ترویج فرهنگ وقف بپردازند و با تبلیغ برای ایجاد وقف جدید در بین مردم، دِین خود را در این زمینه ادا کنند و امیدواریم با مشارکت طلاب شاهد آن باشیم که وقف‌های جدید بیشتری ایجاد شود تا بتوانیم خدمات شایانی را در امور مختلف به مردم ارائه دهیم.
حجت‌الاسلام صادقی با اشاره به نقش و جایگاه امامزادگان، بیان کرد: امامزادگان یک ثروت معنوی برای جامعه ما هستند و اداره اوقاف و امور خیریه نیز برای توسعه این امامزادگان جلیل‌القدر و استفاده از ظرفیت‌های معنوی این اماکن متبرکه سعی کرده است تا با برگزاری برنامه‌های مختلفی همچون طرح آرامش بهاری، زمینه را برای حضور مردم در جوار این امامزادگان عظیم‌الشأن فراهم کند.
وی به وجود امامزاده هلال بن علی(ع) در آران و بیدگل اشاره کرد و گفت: اکنون حرم مطهر این امامزاده جلیل‌القدر به یک قطب فرهنگی و گردشگری فراتر از استان و کشور تبدیل شده و این موضوع به دلیل فعالیت‌های بسیار خوبی است که در این امامزاده صورت گرفته و این ظرفیت در دیگر بقاع متبرکه نیز وجود دارد که نیازمند کمک همه روحانیون و فعالان فرهنگی در تمام بخش‌ها است.
انتهای پیام

 

captcha