اهتمام ویژه دکتر احمدی به پژوهش در علوم انسانی/ پژوهشگری دقیق و کارآزموده بود
کد خبر: 3721818
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۱
حجت‌الاسلام مرقاتی خویی:

اهتمام ویژه دکتر احمدی به پژوهش در علوم انسانی/ پژوهشگری دقیق و کارآزموده بود

گروه دانشگاه ــ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مدیر گروه فقه و حقوق اسلامی سازمان سمت گفت: مرحوم احمدی یک پژوهشگر دقیق و کارآزموده بود و هیچ مطلبی را بدون مبنا بیان نمی‌کرد؛ ایشان توانست مرکز تحقیق حوزه علوم انسانی را در این سازمان تشکیل دهند و این امر نشان‌گر اهتمام ویژه ایشان به حوزه پژوهش در این عرصه بود.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس سازمان «سمت»، عضو هیئت امناء پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در ساعات پایانی روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان در بیمارستان امام خمینی(ره) تهران و به دلیل عارضه قلبی جان به جان آفرین تسلیم کرد و پیکر ایشان روز گذشته در قم تشییع و در جوار بارگاه ملکوتی حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.
 اهتمام ویژه مرحوم احمدی به پژوهش در علوم انسانی، پژوهشگری دقیق و کارآزموده بود
 
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدطه مرقاتی‌خویی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و معاون اسبق پژوهشی سازمان سمت که از همکاران قدیمی مرحوم احمدی بوده است در گفت‌وگو با ایکنا، درباره وجه علمی حجت‌الاسلام احمدی، اظهار کرد: آقای دکتر احمدی تحصیل‌کرده حوزه و دانشگاه بودند و ورود ایشان به حوزه با مرجعیت آیت‌الله بروجردی همزمان شد. آنجا از محضر اساتید بزرگ حوزه مانند مرحوم آیت‌الله محقق داماد، مرحوم حضرت امام (ره)، علامه طباطبایی، آیت‌الله بروجردی و آیت‌الله مرعشی نجفی، درس فقه، اصول، فلسفه، کلام و تفسیر آموختند و جز سرآمدان حوزه علمیه قم به شمار آمدند.

وی ادامه داد: مرحوم احمدی با بزرگانی مانند شهید مطهری، شهید مفتح، شهید بهشتی، آیت‌الله سبحانی و آیت‌الله مکارم با فواصلی هم دوره بودند و توانستند تحصیلات حوزوی را در سطح بالا بگذرانند. گرایش اصلی دکتر احمدی در حوزه «فلسفه» و «تفسیر» بود که به صورت ویژه هم جزء شاگردان خاص علامه طباطبایی و در محضر ایشان بودند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: مرحوم احمدی یک همکاری ویژه هم با علامه داشتند و در تألیف و ویراستاری تفسیر المیزان به علامه کمک می‌کردند. بعد از آن ایشان تصمیم می‌گیرند به دانشگاه تهران بیایند و در رشته «فلسفه غرب» تحصیل کنند و همان‌طور که در تحصیلات حوزوی ساعی بودند، در دانشگاه نیز با همان جدیت تحصیلات خود را در فلسفه غرب کامل می‌کنند و از محضر اساتید بزرگی که آن زمان در دانشگاه تهران بودند مانند استاد سلیمی و دیگران تلمذ می‌کنند و به دکتری فلسفه غرب نائل می‌آید و بلافاصله در همین دانشگاه به جهت جایگاه علمی خوبی که داشتند استخدام می‌شوند و در دانشگاه تهران تدریس خود را آغاز می‌کنند.
 
وی گفت: با وجود دارا بودن این جایگاه دانشگاهی و ارتباطی که با دانشجویان داشتند و شاگردان زیادی هم تربیت می‌کنند، اما ارتباط خود را با حوزه قطع نمی‌کنند و آنجا هم به تدریس می‌پردازند. شاگردان ایشان در تربیت مدرس قم مستقر بودند و مرحوم احمدی هر هفته مقید بودند تا به قم سفر داشته و به طلاب تدریس کنند. این شاگردان بعدا وجه حوزوی - دانشگاهی پیدا کردند و هم‌اکنون در کشور مشغول فعالیت‌اند. آنها توانستند از خرمن پرفیض دکتر احمدی خوشه بچینند و استفاده کنند.

حجت‌الاسلام مرقاتی خویی از تجربه همکاری خود با حجت‌الاسلام مرحوم احمدی گفت و به نقش موثر مرحوم در سازمان سمت اشاره و اظهار کرد: سال ۶۹ که قائم‌مقام تربیت مدرس قم و عضو هیئت علمی پردیس فارابی قم بودم، زمان آغاز آشنایی‌ام با آقای دکتر احمدی بود و ایشان در تربیت مدرس تدریس می‌کردند. این آشنایی منجر می‌شود موقع انتقالی من به تهران، ایشان از من برای همکاری در سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی دعوت کنند. این همکاری به مدت ۱۸ سال که بنده در مقام معاونت پژوهشی این سازمان بودم، ادامه پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: همکاری‌ام با دکتر احمدی در قالب معاونت پژوهشی این سازمان تا سال ۹۲ که من به دانشکده حقوق دانشگاه تهران منتقل شدم، ادامه داشت، اگرچه همچنان عضو شورای عالی سمت بودم و اخیرا هم به عنوان مدیر گروه فقه و حقوق اسلامی سازمان مسئولیتی به بنده واگذار شد و ارتباطم با دکتر احمدی همچنان ادامه داشت.

نگاه مرحوم احمدی در حوزه پژوهش در علوم انسانی

مدیرگروه فقه و حقوق اسلامی سازمان سمت گفت: ایشان واقعا یک پژوهشگر نمونه بودند و در حوزه فلسفه به‌ویژه فلسفه غرب استاد کامل و پژوهشگر بنامی بودند. این از آثار علمی متعددی که از خود به‌جا گذاشتند مشخص است. معروف‌ترین اثر ایشان کتاب «بن‌لایه‌های شناخت» است که دیدگاه‌های فلسفی ایشان در این کتاب آمده و در این کتاب یک رویکرد تطبیقی بین فلسفه اسلامی و فلسفه غرب داشتند.

وی افزود: از مرحوم دکتر احمدی همچنین ترجمه‌هایی از فلاسفه غرب باقی مانده که به‌کرات نیز منتشر شده و مقالات بی‌شماری که نشان می‌دهد ایشان یک پژوهشگر دقیق و کارآزموده بودند و هیچ مطلبی را بدون مبنا بیان نمی‌کردند و لذا در سازمان سمت هم مقید به رعایت این رویکرد بودند و توانستند مرکز تحقیق حوزه علوم انسانی را تشکیل دهند. این امر نشانگر آن بود که ایشان به حوزه پژوهش در این عرصه اهتمام ویژه داشتند.
 
انتهای پیام 
captcha