پیش‌بینی 166 برنامه برای کاهش آسیب‌های اجتماعی
کد خبر: 3722797
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۰
فتح‌آبادی تشریح کرد:

پیش‌بینی 166 برنامه برای کاهش آسیب‌های اجتماعی

گروه اجتماعی - مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی گفت: آموزش و اطلاع‌رسانی، توانمندسازی و پژوهش از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده سند پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی است و در مجموع ۱۶۶ برنامه در این خصوص پیش‌بینی شده است.

پیش‌بینی 166 برنامه برای کاهش آسیب‌های اجتماعی

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، غلامرضا فتح‌آبادی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی، شامگاه چهارشنبه ۲۳ خرداد در دوازدهمین جلسه ستاد فرهنگی، اجتماعی و مدیریت و ساماندهی آسیب‌های اجتماعی استان بیان کرد: اغاز اجرای طرح پیمان از سوی جمعیت هلال احمر کشور به صورت ملی برگزار و کارگاه‌های این طرح با حضور ۱۷۵ نفر از داوطلبین استان در استان اصفهان اجرا می‌شود.
وی ادامه داد: هدف از اجرای طرح پیمان آگاه‌سازی جوانان نسبت به بحث پیش‌گیری از اعتیاد و بحث نشاط اجتماعی، افزایش خود‌مراقبتی و کاهش گرایش به اعتیاد است.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی بیان کرد: امسال تدوین برنامه ملی مبارزه همه‌جانبه با مواد مخدر با همکاری سازمان مبارزه با مواد مخدر ابلاغ شده است و وظایف دستگاه‌های اجرایی مشخص و در استان‌ها هم برش استانی آن ابلاغ شده است.
وی بیان کرد: توسعه خدمات اورژانس اجتماعی که در حوزه سلامت در حال فعالیت است از جمله اقداماتی است که باهمکاری شهرداری و شورای شهر انجام می‌شود، در این مورد نیز شورای کلان‌شهر اراک از دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری دعوت کرده است تا در برنامه‌ای پیرامون این موضوع شرکت کنند.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی در ارتباط با اجرای طرح ملی رصد آسیب‌های اجتماعی(سراج) اظهار کرد: این طرح با هدف کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی و همچنین رصد آسیب‌های اجتماعی موثر و تعیین‌کننده در بروز آسیب‌های اجتماعی اجرا می‌شود، در استان مرکزی نیز این طرح در ۹ روستای شهرستان اراک، کمیجان و شازند اجرا و نتایج آن به اداره کل بهزیستی ارسال شده است.
وی گفت: تهیه بانک جامع اطلاعاتی خدمات اجتماعی و ایجاد مرکز دیده‌بان اجتماعی‌ استان از جمله رویدادهای استانی دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی است.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی بیان کرد: سامانه" تصمیم" ازاسفند سال ۹۶ به منظور مداخله و کاهش طلاق در اراک راه‌اندازی شده‌است که با توجه به بسترسازی‌های انجام شده پس از پایان ماه مبارک رمضان در سایر شهرستان‌ها هم راه‌اندازی می‌شود.
فتح‌آبادی افزود: در این طرح پرونده زوجین طلاق برای مشاوره و سازش به پایگاه‌های مستقر در اداره کل بهزیستی ارجاع و نظر مشاورین در ارتباط با آن بیان می‌شود.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۹۹ درصد زوجین یعنی تعداد ۱۸ هزار و ۸۵۴ نفر آموزش‌های ۶ ساعته پیش از ازدواج را گذرانده و پس از دریافت گواهینامه مذکور، ازدواج آن‌ها به ثبت رسیده است، طبق آمارها این آموزش‌ها به کاهش ۴ درصدی طلاق زوجین استان در ۵ سال اول زندگی و ۸/۵ درصد در یک سال اول زندگی می‌انجامد.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی گفت: در سال جاری با پیگیری دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، استان مرکزی جزء ده استان دارای اعتبار در حوزه سکونت‌گاه‌های غیر‌رسمی شده است.
فتح‌آبادی در ارتباط با تدوین سند دستگاه‌های اجرایی استان در ارتباط با سکونت‌گاه‌های غیر‌رسمی بیان کرد: این سند با صرف ۲۴۵ نفر ساعت و مشارکت ۲۸ دستگاه اجرایی استان تدوین شده است .
وی تصریح کرد: اخذ رتبه یک گواهینامه مدیریت طرح‌های توانمند‌سازی و اجتماعی، وظایف مالی، اقتصادی و حقوقی در سکونت‌گاه‌های غیر‌رسمی توسط جهاد دانشگاهی انجام می‌شود به طوری‌که دستگاه‌های اجرایی ملی و استان می‌توانند اختیارات خود را به جهاد‌دانشگاهی واگذار کنند.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی افزود: در سال گذشته دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در حوزه آسیب‌های اجتماعی بین ۲۹ دستگاه اجرایی استان توزیع شده است.
فتح‌آبادی روند رو به افزایش آسیب‌های اجتماعی، موازی‌کاری بین‌بخشی و جزیره‌ای عمل نمودن دستگاه‌های مختلف در حوزه آسیب‌های اجتماعی و ضرورت همسو نمودن برنامه‌های حوزه کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی را از جمله دلایل اهمیت تدوین سند پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی برشمرد.
وی گفت: آموزش و اطلاع‌رسانی، توانمندسازی و پژوهش از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده سند پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی است و در مجموع ۱۶۶ برنامه در این خصوص پیش‌بینی شده است.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی گفت: تاکنون ۴۳ دستگاه بیشترین مشارکت را در اجرای سند کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی داشتند.
انتهای پیام

captcha