بزرگ‎ترین شاخصه نظام جمهوری اسلامی اجرای عدالت است
کد خبر: 3724447
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۰
دادستان کل کشور:

بزرگ‎ترین شاخصه نظام جمهوری اسلامی اجرای عدالت است

گروه سیاسی ــ حجت‌الاسلام منتظری در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران با اشاره به تأکیدات فراوان آیات قرآن بر دو مسئله ادای امانت و حکم به عدل اظهار کرد: بزرگ‎ترین شاخصه نظام جمهوری اسلامی اجرای عدالت است که مبنا و منشأ آن احکام و دستورات اسلام و قرآن است.

 به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، به مناسبت آغاز هفته قوه قضائیه، امروز، اول تیرماه، پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران سخنرانی کرد.

وی در ابتدا آغاز هفته قوه قضائیه را تبریک و یاد و خاطره سیدالشهداء انقلاب اسلامی، آیت‌الله شهید بهشتی و 72 تن از یارانش، به دست منافقین خبیث و جنایتکار را گرامی داشت.

منتظری با بیان اینکه شهید بهشتی معمار نخستین قوه قضائیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود، گفت: این هفته فرصتی است تا مسئولان دستگاه قضا در یک ارتباط گسترده‌تر با مردم به سخن و گزارش بپردازند.

دادستان کل کشور با بیان اینکه بزرگترین و ارزشمندترین نعمت الهی به ما انسان‌ها، نعمت اسلام و هدایت به سوی کمالات انسانی است، گفت: تنها نعمتی که بین نعمت‌‌های بین‌های الهی، خداوند بر ما منت گذاشته، اسلام است. در طول 14 قرن پس از دوران حکومت 5 ساله امام علی(ع) در این برهه زمان با نهضت امام راحل و حضور و پشتیبانی مردم همیشه در صحنه بسط ید فقیه جامع الشرایط فراهم و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تحقق یافت.

منتظری اظهار کرد: بزرگترین شاخصه نظام جمهوری اسلامی اجرای عدالت است که مبنا و منشأ آن احکام و دستورات اسلام و قرآن است. خداوند در آیات قرآن هم مؤکدا بر دو مسئله ادای امانت و حکم به عدل اشاره داد. در نگاه اول به نظر می‌رسد ادای امانت مربوط به امانت مالی و حکم به عدل مربوط به عدالت قضایی است.

وی افزود: اما مفسرین بزرگ ادای امانت و حکم به عدل را مقید و محدود به این دو عرصه نمی‌دانند بلکه این اطلاق اعم است و در امانت مالی شامل مسائل مالی و غیر مالی و حکم به عدل نیز اطلاق به همه شئون دارد و لذا حکومت بر مبنای عدالت به معنای اجرای عدالت در همه عرصه‌هاست و همه مسئولان از عالی‌ترین تا جزئی‌ترین مقامات در اجرای عدالت مسئولند و هر سه قوه و سایر دستگاه‌ها موظف به اجرای عدالت هستند.

دادستان کل کشور با بیان اینکه البته انتظار اجرای عدالت در دستگاه قضا، انتظار به حقی است، گفت: چون وقتی کسی در جامعه مورد ظلم قرار می‌گیرد برای اجرای عدالت به دستگاه قضا مراجعه می‌کند و انتظار دارد رسیدگی بر مبنای عدالت قرار می‌گیرد.

وی تأکید کرد: همه ما دست‌اندرکاران امر قضاوت باید به این امر توجه کرده و اهتمام لازم را داشته باشیم و اگر در اجرای عدالت کوتاهی کنیم سخت‌ترین عقاب‌های الهی متوجه ما خواهد بود. امام صادق(ع) در روایتی می‌فرمایند که شدیدترین عقابات الهی در قیامت گریبانگیر کسانی است که داعیه اجرای عدالت دارند، اما خلاف آن عمل می‌کنند.

وی با بیان اینکه امر قضا امری دشوار و خطیر است، گفت: البته متناسب با این اهمیت لازم است زمینه‌ای اجرای وظایف دستگاه قضا هم فراهم باشد. امروز قوه قضائیه با چالش‌هایی مواجه است که کار امر قضا را سخت‌تر کرده است و در اینجا به چند چالش اساسی این قوه اشاره می‌کنم.
منتظری اظهار کرد: اول هجمه‌ها و تخریب‌های فراوان در داخل و خارج کشور است. ما منکر بعضی از ضعف‌ها، کاستی‌ها، نارسایی‌ها و احیانا بعضی اشکالاتی که مردم شاهدند نیستیم. لکن دروغ‌پردازی‌ها، بزرگ جلوه دادن ضعف‌ها و تعمیم فساد از چند قاضی و کارکنان دستگاه به همه قضات شریف و کارکنان زحمتکش و تلاش بی‌وقفه برای شکستن اقتدار قوه قضائیه بی‌تردید نشان‌دهنده آن است که دست‌هایی در پشت پرده می‌کوشد که با تضعیف قوه قضائیه اقتدار آن را از بین ببرد و آن را دستگاهی ناکارآمد جلوه دهد.
وی عنوان کرد: در این راستا موضع‌گیری‌ها و تبلیغات سوء دشمنان انقلاب اسلامی علیه قوه قضائیه را در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی را ملاحظه کنید. احکام صادره نسبت به عناصر فاسد، وابسته و خائن و دفاع همه‌جانبه از این مفسدان و وابستگان به اجانب را مورد امعان نظر قرار دهید. حمله دشمنان با شمشیر زنگ‌زده دفاع از حقوق بشر که بر پیکر احکام مستند و مستدل قوه قضائیه صورت می‌گیرد را مشاهده کنید.
دادستان کل کشور اضافه کرد: در این راستا نمونه‌های فراوانی در طول سال‌های گذشته وجود دارد که آخرین آنها برخورد تبلیغاتی با عناصر جاسوس و کسانی که در پوشش حفاظت از محیط زیست است که بزرگترین خیانت را به امنیت کشور کرده‌اند و ببینید در قبال خودکشی آن عنصر خائن در زندان که قبل از اینکه اطلاعات خود را به مسئولان مربوطه ارائه دهد مشاهده بفرمایید.
وی ابراز کرد: همچنین برخورد دستکاه‌های تبلیغاتی خارجی را با یک عنصر جانی که در ملأ عام با یک اتوبوس به مأموران تأمین امنیت و خدمتگزاران مردم حمله کرد و تعدادی از انها را به شهادت رساند ملاحظه بفرمایید که چگونه به دفاع از او به صحنه آمدند و حتی مقامات بلندپایه امریکا به دفاع از او به سخنت می‌پردازند.
منتظری اظهار کرد: این نمونه کوچکی از موضع‌گیری‌های دشمنان و اپوزیسیون خارج از کشور است که در جهت تضعیف اقتدار قوه قضائیه تلاش می‌کند. اما در داخل کشور نیز شاهد هستیم کسانی که خود مدت‌ها مسئولیت‌های مهم و گسترده‌ای داشته‌اند به بهانه‌های مختلف از طریق کانال‌ها و پیام‎رسان‌ها به سخنرانی و پخش پیام می‌پردازند و انواع و اقسام نسبت‌ها و دروغ‌پردازی‌ها را رواج می‌دهند و قوه قضائیه را یک قوه فاسد، ظالم و دیکتاتور معرفی می‌کنند.
دادستان کل کشور عنوان کرد: به فرموده رهبر معظم انقلاب کسانی که خود سال‌ها مسئولیت‌های اجرایی داشته‌اند حق ندارند به صورت اپوزیسیون وارد شوند. برخی از یاران، نزدیکان و دوستان‌شان که براساس دلایل و مستندات غیرقابل انکار مجرم شناخته و محکوم شده‌اند ببینید چگونه از انها دفاع می‌کنند.
وی افزود: دومین چالش قوه قضائیه کثرت کار و سنگینی باری است که بر دوش این قوه نهاده شده اما متناسب با آن ابزار کار و امکانات و نیروی انسانی در اختیار نیست. در سال 96 مجموعا بیش از 9 میلیون پرونده وارد دستگاه قضائی شد که حدود 6 میلیون در دادگستری و 3 میلیون به شوراهای حل اختلاف وارد شده‌اند. بیش از 16 میلیون نقطه کار در دستگاه قضا درگیر این پرونده‌ها بوده است. مردم بدانند که قوه قضائیه تولیدکننده پرونده نیست و پاسخگوی مراجعات مردم است.
دادستان کل کشور گفت: چالش سوم این است که به موازات کثرت کار امکانات و اعتبارات لازم با این حجم به قوه قضائیه داده نشده و نمی‌شود. من در همین جا لازم است از مردم عزیزی که گاهی به علت این حجم گسترده کار مواجه با ضعف و اشکالی در دستکاه قضایی در خدمت‌رسانی می‌شوند عذرخواهی کنم.

دادستان کل کشور در پایان به صورت خلاصه بخشی از خدمات و دستاوردهای قوه قضائیه را تشریح کرد.

captcha