از دستفروشی کتب قرآنی تا عدم نظارت بر نشر کتاب
کد خبر: 3726571
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۸

از دستفروشی کتب قرآنی تا عدم نظارت بر نشر کتاب

گروه فرهنگی - مجید مرادی، مدیر پخش کتاب نور استان مرکزی با 20 سال سابقه فعالیت در حوزه کتب قرآنی از سختی مسیر حرکت خود می‌گوید.

از دستفروشی کتب قرآنی تا عدم نظارت بر چاپ و نشر کتاب

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، دغدغه فرهنگ مربوط به امروز و دیروز نیست، فرهنگ در دوران‌ مختلف دست‌خوش تغییرات است و چه بهتر فرهنگ را به سمت تحولات اثرگذار و مثبت هدایت کنیم. فرهنگ مطالعه با تغییر شرایط اقتصادی رو به تنزل است و این مهم واقعیتی تلخ است که باید پذیرفت. در مسیر فرهنگ‌سازی و ارتقاء سیر مطالعاتی و در بازه زمانی که فعالیت فرهنگی، خریداری ندارد؛ هستند افرادی همچون مجید مرادی که فعالیت خود را از دست‌فروشی کتاب قرآن و ادعیه آغاز می‌کند و پس از گذشت 20 سال مدیریت پخش کتاب نور را برعهده دارد.
مرادی، مدیریت پخش کتاب نور، در رابطه با نحوه فعالیت خود در حوزه کتاب با مضامین قرآنی و ادعیه گفت: بیشترین حوزه کاری ما نشر و چاپ کتاب‌های دینی به ویژه قرآن است، کتاب‌فروشی‌ها، سفارش‌ از ارگان‌ها، دستگاه‌ها یا حتی مردم گرفته می‌شود و سفارش سر موقع به متقاضی عرضه می‌شود.
وی به پیشینه خانوادگی‌اش که فرهنگی مذهبی است اشاره کرد و افزود: برادرم در استان قم عهده‌دار انتشارات کتب قرآنی، ادعیه و مفاتیح است، بنده فعالیت خودم را 20 سال پیش از دست‌فروشی کتب به ویژه کتاب‌های قرآنی، ادعیه آغاز کردم و با علاقه‌ای که داشتم سعی کردم کار را توسعه دهم.
مرادی با اشاره به فعالیت طولانی مدت در سیستم پخش کتب قرآنی و ادعیه، اظهار کرد: جوانان دست از بلندپروازی بردارند و با واقعیت زندگی رو‌به‌رو شوند، یک شبه نمی‌توان به همه جا رسید، من خودم از دست‌فروشی شروع کردم و پله‌پله پیش رفتم، خیلی از مردم از نحوه فعالیت من بی خبرند، باید قبول کرد فعالیت فرهنگی عائداتی ندارد، اما اگر جوانان برای فعالیت در این حوزه اشتیاق نشان دهند آنان را با راهکار به سمت پیشرفت و تأمین مخارج زندگی هدایت می‌کنم.


شعار ما در زمینه نشر کتب، کارایی بالا و سود کم است
وی ادامه داد: جوانانی ابراز علاقه کردند و مدتی با من همکار شدند اما به یک ماه نکشیده به دلیل سختی‌هایی که وجود دارد دست از کار کشیدند. جوانان باید مسیر زندگی و هدف خود را از دوران نوجوانی مشخص کنند تا در سن جوانی دچار سردرگمی نشوند.
مرادی تصریح کرد: سیستم پخش که از قم هدایت و مدیریت می‌شود دارای 11 خودرو پخش است که به تمام نقاط شهری و روستایی کشور سفر می‌کنند. ما سفارش کتب را گرفته و برای اعطای کتاب مبلغی دریافت نمی‌کنیم. این سیستم امتیاز مثبت را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد. شعار ما در این سیستم کارایی بالا و سود کم است، بنده حتی اگر یک کتاب سفارش داشته باشم آن را قبول کرده و با میل در اختیار افراد قرار می‌دهم. امید است این سیستم به حدی رشد کند تا بر تعداد مطالعه‌کنندگان بیفزاید.

از دستفروشی کتب قرآنی تا عدم نظارت بر چاپ و نشر کتاب
وی با بیان این مطلب که از آغاز اجرای ایده پخش کتاب در کشور 7 سال می‌گذرد، اظهار کرد: متأسفانه در استان فرد دیگری این خدمات را ارائه نمی‌دهد، نمایندگان ما در استان‌های قم، تهران و استان‌های شمالی ما را در اجرای طرح کمک می‌کنند. هر که وارد سیستم می‌شود بعد از مدتی به دلیل سختی کار و عدم تأمین منابع مالی از کار فاصله می‌گیرد.
مرادی اضافه کرد: اینکه فعالیت فرهنگی از نظر مالی تأمین‌کننده امرار معاش امروزی نیست؛ واقعیتی تلخ است و با اوضاع اقتصادی نمی‌توان از مردم انتظار خرید کتاب داشت، هر چند در این میان هستند افرادی که با همین شرایط سخت اقتصادی کتاب یکی از کالاهای سبد خریدشان است. تردد در جاده‌های برون‌شهری و نبود انگیزه مالی باعث می‌شود کسی سراغی از این شغل نگیرد.


قیمت بالای کاغذ؛ عامل گرانی کتاب
وی قیمت سرسام‌آور کاغذ در کشور را عامل مهم گرانی کتاب و رغبت کم مردم به خرید کتب عنوان کرد و گفت: من از عید تاکنون هیچ چاپی نداشتم، اگر بخواهیم چاپ کنیم ضرر است، سیستم کاری ما شناخته شده نیست و من هم در چند سال اخیر با اقداماتی که انجام دادم شناخته‌تر شدم.
مرادی دل پُری از مسئولان فرهنگی اراک داشت که در این‌باره گفت: مسئولان اراکی آن‌چنان که باید و شاید به حوزه فرهنگی بها نمی‌دهند. نمایشگاه کتاب ماه مبارک رمضان در اراک سیستماتیک نبود، فقط از من خواهش کردند نمایشگاهی برپا شود، بنده هم طبق رسالت خود اجابت کردم. بنده بارها درخواست برپایی نمایشگاه بزرگ کتاب اراک را داده‌ام اما از سوی مسئولان با سنگ‌اندازی‌های بی‌مورد اجابت نشد. من فقط از آنان اجازه برپایی نمایشگاه کتاب در مرکز شهر همچون پارک ملت آن هم در چارچوب قانون را خواستم اما به دلایل مختلف اجازه این کار از سوی شهرداری اراک داده نشد. اگر هم موافقت می‌کنند آنقدر سنگ‌اندازی می‌کنند که پشمان می‌شوم.


مسئولین برای برپایی نمایشگاه کتاب رغبتی ندارند
مرادی اضافه کرد: کتاب خوب، درصد تخفیفش پایین است، اگر هم درصد تخفیف بالا ارائه نشود خریدی صورت نمی‌گیرد. گاه با برپایی نمایشگاه بنده موافقت نکردند اما از استان‌های دیگر اکر تقاضای برپایی نمایشگاه کتاب باشد موافقت می‌شود، حتی بنده به بی‌اعتنایی مسئولان به افراد بومی اعتراض کردم اما ترتیب اثر ندادند. همین عوامل باعث می‌شود تا انگیزه کافی برای برپایی نمایشگاه در استان نداشته باشم، در صورتی که در استان‌هایی همچون خوزستان، تهران یا شهری همچون گرمسار پیشنهاد برپایی نمایشگاه با تمام امکانات را داشتم و دارم. دیگر استان‌ها از برپایی نمایشگاه کتاب بسیار استقبال می‌کنند،نمی‌دانم چرا مسئولان ما رغبتی نشان نمی‌دهند.
وی با بیان اینکه برپایی نمایشگاه کتاب قرآن در مسجد سیدهای اراک به مناسبت ماه مبارک رمضان رضایت‌بخش نبود، ادامه داد: امروز مشتاق کتابی وجود ندارد اگر بن خرید کتاب نداده بودند شاید نمایشگاه را برپا نمی‌کردم، فعالیت در حوزه کتاب پشتوانه مالی می‌خواهد که این روزها برای جوانان بسیار سخت است. برای اعتلای فرهنگ مطالعه باید دستگاه‌ها پای‌کار باشند، کتاب رشد فکری جامعه را اعتلا می‌بخشد، چه بسیار افرادی که علاقه زیادی به مطالعه دارند اما در سال قدرت خرید تعداد محدودی کتاب دارند.


انتقاد از نحوه نظارت بر چاپ و نشر کتب
مرادی از نحوه نظارت بر چاپ و نشر ابراز نارضایتی کرد و افزود: نظارت بر چاپ و نشر کتاب در سطح کلان ضعیف است، گاه قیمت‌ها رؤیایی است، ممکن است بتوان کتابی را به ارزش ریالی کمتری خریداری کرد اما همین کتاب به دلایل مختلف نظارتی با قیمت بالاتری در بازار عرضه می‌شود.
وی گفت: یک سال قبل دفتری در اراک برای اطلاع‌رسانی از نحوه فعالیت و پذیرش درخواست‌های مردم و مسئولان دستگاه‌ها داشتم اما به دلیل عدم حمایت مجبور به واگذاری شدم. تنها راه سفارش کتاب این است که با بنده تماس بگیرند. بدقولی‌های مدیران دستگاه‌ها باعث می‌شود تا رغبتی برای همکاری نداشته باشم، اما اگر سر قول خود بمانند می‌توان خدمات خوبی را هم به خانواده کارکنان وهم مردم ارائه داد.

از دستفروشی کتب قرآنی تا عدم نظارت بر چاپ و نشر کتاب


استقبال خوب استان‌های جنوبی کشور از نمایشگاه کتاب
مرادی در پاسخ به این سؤال که کدام استان استقبال بیشتری از نمایشگاه کتاب دارد، عنوان کرد: استقبال از نمایشگاه کتاب در استان‌های جنوبی خوب است، شرکت‌ها بن خرید داده و درصد تخفیف ما را قبول و تمامی امکانات برپایی نمایشگاه را در اختیار ما می‌گذارند. استان کرمانشاه نیز در حوزه ثبت سفارش استقبال خوبی دارند.
وی بااشاره به اینکه دوست دارم همکاری لازم در برپایی نمایشگاه کتاب از سوی سازمان‌های مرتبط و متولی صورت گیرد، ابراز کرد: سال گذشته در فرهنگسرای شهر نمایشگاه کتاب برپا شد اما استقبال خوبی نشد و در حد برپایی بود، نمایشگاه من بیشتر حول محور قرآن، کتب با مضامین قرآنی و ادعیه است. در آن روزها همایشی با حضور جامعه قرآنی در این فرهنگسرا برگزار می‌شد از مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اراک درخواست کردم اجازه دهد نمایشگاه جمع نشود اما به دلایلی موافقت نکرد.


انتقاد از بدرفتاری با ناشران بومی
مرادی ادامه داد: من نمی‌نشینم تا مسئولان اجازه برپایی نمایشگاه دهند و تمام تلاش خود را برای اعتلای فرهنگ مطالعه به کار می‌گیرم. فرقی نمی‌کند نمایشگاه کتاب را چه کسی یا چه انتشاراتی برپا می‌کند اما تا وقتی بومی‌های استان هستند، چرا این فرصت از آنان سلب می‌شود. نمایشگاه میدان شورای اراک توسط همکاران ما در قم برپا شده است. گویا مسئولان با بومی‌های استان بیگانه هستند که از غیربومی‌ها استفاده می‌کنند. حتی درخواست برپایی نمایشگاه کتاب قرآنی مقابل امامزادگان عبدالله(ع) و آمنه خاتون(س) را داشتم که بازهم موافقت نشد. خیلی شایسته نیست که تنها به دلیل دستورهای ابلاغی نمایشگاه برپا شود.
مدیر پخش کتاب نور استان مرکزی در پایان گفت: 50 درصد ثبت سفارش‌ها قرآن، 30 درصد ادعیه و مفاتیح و 20 درصد دیگر کتب ادبی و ... است، من مشتاق بودم در اراک به عنوان فرد بومی با علم به اینکه زحمت فراوان دارد فعالیت بزرگی را در راستای برپایی نمایشگاه قرآن انجام دهم که اگر حمایتم کنند قطعاً اینکار را انجام می‌دهم اگر هم دستگاه‌ها تمایل داشته باشند با آنان همکاری می‌کنم.
انتهای پیام

captcha