چه شد که تبریز بی‌گدا شد؟
کد خبر: 3727175
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۵

چه شد که تبریز بی‌گدا شد؟

گروه جامعه ــ مدیرعامل مؤسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز به بیان فعالیت‌هایی پرداخت که باعث خالی شدن شهر تبریز از متکدیان شده است و لازمه پیشرفت مؤسسات خیریه را دوری مسئولان امر از نگاه صرفا اجتماعی دانست و گفت: آموزش‌های فرهنگی را با حمایت‌های اجتماعی همراه کنیم.

چه شد که تبریز بی‌گدا شد؟

سیروس بنائی، مدیرعامل مؤسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز در گفت‌و‌گو با ایکنا؛ به نحوه عملکرد این موسسه اشاره و عنوان کرد: این مؤسسه خیریه در سال 1350 به دست جمعی از بازاریان و به پیشنهاد دو تن از علمای تبریز برای کمک به متکدیان و مستمندان نیازمند و جهت برچیدن بساط گدایان متظاهر تشکیل شد و نزدیک به 50 سال است که این مؤسسه به نیازمندان واقعی کمک می‌کند.

بنائی در خصوص زمینه‌های کمک‌رسانی مؤسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز به افراد نیازمند، گفت: تا کنون دوهزار‌ و‌ 200 خانواده نیازمند در تبریز تحت پوشش مؤسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز قرار گرفته‌اند؛ این موسسه بدون اینکه ریالی از دولت دریافت کند تمام هزینه‌های تحصیلی، دارو و درمان و...  خانواده‌های نیازمند را برآورده می‌کند. همچنین برای بیماران سرطانی 800 الی 900 پرونده شیمی درمانی تشکیل داده شده است که در طول پروسه درمان مؤسسه از آنان حمایت می‌کند.

وی با بیان اینکه اعطای جهیزیه به خانواده‌های نیازمند نیز از دیگر خدمات حمایتی این مؤسسه خیریه است، گفت: پس از تحقیق و بررسی، خانواده‌های نیازمند شناسایی و مورد حمایت قرار می‌گیرند. پیش از تحویل جهیزیه به خانواده‌ها، برای نوعروسان کلاس‌های روان‌شناسی و مهارت‌های زندگی را تشکیل می‌دهیم تا آنها بیشتر با مسائل خانوادگی آشنا شوند. برگزاری این کلاس‌های آموزشی بدان علت است که اخیرا اعلام شده بعد از سیستان و بلوچستان، استان تبریز پایین‌ترین آمار سنی ازدواج را به خود اختصاص داده است، بدین جهت تلاش کردیم با برگزاری این کلاس‌ها زمینه حمایت‌های معنوی را نیز مهیا و در راستای فرهنگسازی برای کاهش طلاق گام برداریم.

پیشگیری از افزایش متکدیان در شهر تبریز

مدیرعامل مؤسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز پیشگیری از افزایش متکدیان در شهر تبریز را مهمترین شاخصه‌ مؤسسه دانست و بیان کرد: یکی از اصلی‌ترین و مهمترین فعالیت‌های مؤسسه جمع آوری متکدیان و پیشگیری از افزایش آنها در سطح شهر است. از گذشته این مؤسسه افرادی را که به هر عنوانی تکدی‌گری می‌کردند با حکم دادستانی و همکاری نیروی انتظامی جمع آوری می‌کرد و پس از احراز نیازمندی این افراد به هیئت پذیرش مستمندان مؤسسه معرفی می‌‍شدند؛ در صورتی‌که خانواده او نیز نیازمند باشد، تحت پوشش قرار داده می‌شوند.

بنائی در خصوص خانواده‌های غیرنیازمندی که تکدی‌گری را در شهر تبریز به عنوان شغل برای خود برگزیده‌اند، گفت: برای این افراد نیز پرونده تشکیل می‌دهیم و از آنها تعهد می‌گیریم که اگر این عمل را ادامه دهند، از طریق نیروی انتظامی به مراجع قانونی تحویل داده می‌شوند تا طبق قانون با آنها برخورد شود. بسیاری از افراد که به مؤسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز معرفی می‌شوند، پس از بررسی‌های لازم مشخص می‌شود که بیمار هستند و یا بدون اطلاع خانواده به این کار مشغول هستند، در صورت برخورد با چنین مواردی خانواده را در جریان می‌گذاریم.

بنائی با اشاره به اینکه برخی افراد از دیگر شهرستان‌ها به تبریز می‌آیند و دست به گدایی می‌زنند، عنوان کرد: برای این افراد بلیط تهیه می‌کنیم و آنها را با ماشین به شهرستان‌های خود بر می‌گردانیم. این روزها در سطح شهر تبریز با متکدیانی برخورد می‌کنیم که بیگانه هستند و از دیگر کشورها به تبریز می‌آیند. در سال گذشته، 200 نفر از متکدیانی که بیشتر آنها پاکستانی بودند توسط مؤسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز جمع آوری و با همکاری نیروی انتظامی و حکم دادستانی این متکدیان به اردوگاه ورامین یا میر جاوه تحویل داده شدند.

مدیر عامل موسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز در خصوص دادن ارزاق و پول ماهیانه به خانواده تکدی‌گران نیازمند اظهار کرد: زمانی که افراد نیازمند را تحت پوشش قرار دادیم به آنها  پول و ارزاق می‌دهیم. هزینه تحصیل و دارو و درمان آنها را تقبل می‌کنیم. همین طور در زمینه رهن مسکن و اجاره بهای آن و در هر زمینه‌ای که بتوانیم به نیازمند کمک می‌کنیم. با وجود اینکه مستمری و یارانه نهادهای دولتی مانند بهزیستی و کمیته امداد زیاد شده است ولی مؤسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز، دو تا سه برابر بیشتر نسبت به سیستم‌های دولتی به خانواده‌های نیازمند پول پرداخت می‌کند.

کمک از سیستم دولتی؛ خط قرمز ما

بنائی درباره خط قرمزهای مؤسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز نیز اینچنین گفت: ما در مؤسسه خط قرمز‌هایی را داریم که یکی از این خط قرمزها آن است که هیچ وقت از سیستم‌های دولتی کمک نگیریم، همچنین دومین خط قرمزی که ما داریم این است که پول‌هایی که توسط مردم به مؤسسه خیریه اعطا می‌شود، سپرده گذاری نشود بلکه در بانک نگهداری و به افراد نیازمند ‌اعطا شود. منبع درآمد مؤسسه کمک‌های مردمی و صندوق‌های کوچکی هستند که در سطح شهر نصب شده است. یکی دیگر از منبع‌های درآمد مؤسسه چاپ بنرها و تابلوهایی است که به جای خرید گل برای عرض تسلیت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بنائی در پاسخ به این سوال که با چه شیوه‌ای می‌توان به افزایش مؤسسات خیریه کمک کرد، گفت: مؤسسات خیریه، سرمایه‌های اجتماعی هستند. بعد از اینکه مؤسسه خیریه‌ای تشکیل شد مهمترین وظیفه آن به دست آوردن اعتماد مردم است. اگر اعتماد مردم جلب شود به دنبال آن مشارکت هم به وجود می‌آید. اگر مؤسسه خیریه‌ای در جذب مشارکت مردمی موفق نشود باید تلاش کند که اعتماد مردم را جلب کند، اگر کمک‌های مؤسسه به افراد نیازمند منطقی و قابل قبول باشد، مردم حتما به آن مؤسسه اعتماد پیدا می‌کنند.

وی لازمه پیشرفت مؤسسات خیریه را دوری مسئولان امر از نگاه صرفا اجتماعی دانست و گفت: در کنار کمک به مردم باید در این زمینه کار فرهنگی نیز انجام شود. 50 سال پیش که متکدیان در تبریز زیاد بودند، موسسه تصمیم گرفت تا اقدامی برای کمک رسانی به این متکدیان انجام دهند، به همین خاطر مسئولان مؤسسه با امام جماعت مسجد در این زمینه صحبت کردند و امام جماعت مسجد پذیرفت تا در این باره تبلیغ کند و به مردم بگوید که به متکدیان پول ندهند و به محض مشاهده آنها در سطح شهر آنها را به مؤسسه خیریه حمایت از مستمندان بفرستند. شعار، تبلیغ و فعالیت فرهنگی مؤسسه ما این بود که مردم به گدا پول ندهند و به جای کمک به او آن را به ما مؤسسه ما معرفی کنند.

بنائی در پاسخ به این سوال که چرا به جای استفاده از نیروهای خود مؤسسه از نیروی انتظامی برای آوردن متکدی به مؤسسه استفاده می‌شود، گفت: مأمور نیروی انتظامی در خودرو حضور دارد ولی در مرحله اول شخصی که در مؤسسه کار می‌کند با لباس شخصی اقدام می‌کند و از متکدی خواهش می‌کند که بیاید و سوار ماشین شود. اگر متکدی حرفه‌ای باشد و برای سوار شدن به ماشین با داد و فریاد کردن استقامت کند در آن زمان مأمور نیروی انتظامی برای سوار کردن او به ماشین اقدام می‌کند. برخی از متکدیان در عرض یک ساعت 200 تا 250 هزار تومان پول جمع آوری می‌کنند.

مدیر عامل این مؤسسه خیریه درباره فعالیت‌های دفتر موسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز در تهران، افزود: دفتر تهران را بازاریان تبریز خریداری کرده‌اند. فعالیت‌های این مکان مشابه فعالیت‌های دفتر تبریز است. در این دفتر تابلوی تسلیت سفارش داده می‌شود که هزینه آن توسط بازاریان تبریز تقبل و برای کمک به نیازمندان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انتهای پیام     

captcha