بیان مطالب قرآنی به‌روز، ویژگی استاد همتی بود/ از زندگی ساده تا برگزاری جلسات بی‌ریا
کد خبر: 3727225
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۷

بیان مطالب قرآنی به‌روز، ویژگی استاد همتی بود/ از زندگی ساده تا برگزاری جلسات بی‌ریا

گروه فعالیت‌های قرآنی – استاد همتی یکی از اساتید قدیمی و برجسته شهرستان اراک بود که سالیان سال در جایگاه آموزش قرآن کریم شاگردان زیادی را تربیت کرد.

استاد همتی همواره دانش قرآنی خود را به‌روز می‌کرد/ از زندگی کاملا ساده تا برگزاری جلسات بی‌ریا

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، شهرستان اراک دارای سبقه و پیشینه کاملا مذهبی و فرهنگی است. رشد و پرورش علمای ربانی و دیگر شخصیت‌های برجسته گواه این مدعاست. مردم اراک همواره برای فراگیری مفاهیم قرآنی و همچنین قرائت و روخوانی این مصحف شریف به سراغ اساتید می‌رفتند و از دانش آن‌ها مستفیض می‌شدند. در میان اساتید قرآنی اراک، استاد همتی(ره) از جمله کسانی بود که بدون هیچ‌گونه چشم‌داشتی و صرفا جهت خدمت به آستان مقدس قرآن کریم، در این راه خالصانه فعالیت می‌نمود. جهت آشنایی بیشتر با این استاد گرانقدر به سراغ یکی از شاگردان وی یعنی حبیب‌الله صابری‌نسب رفتیم که گفت‌و‌گو با وی را در ادامه می‌خوانید.
حبیب‌الله صابری‌نسب، چهره قرآنی کشور، پیرامون شخصیت استاد همتی اظهار کرد: این استاد بزرگوار در طول 95 سال زندگی پر برکت خود از جلسه‌داران قدیمی بودند که بنده از دوران کودکی در کنار اساتیدی همانند استاد نهرمیانی، شهاب و جوادپور با این استاد آشنایی پیدا کردم.


سادگی و بی‌آلایشی استاد همتی
وی ادامه داد: بنا به نقل خودشان، از دوران کودکی و کسب آموزش از پدر و اقوام خود علاقه به قرآن و تلاوت در ایشان شکل گرفته بود. وی پس از مدتی در آموزش و پرورش مشغول به کار شد و بعد از بازنشستگی هم از قرائت قرآن دست نکشید. به هرحال آنچه که در زندگی ایشان قابل استفاده بود، به سادگی و بی‌آلایشی ایشان می‌توان اشاره کرد، این استاد خالص، صادق و بدون چشم‌داشتی در راه قرآن خدمت کرد.


لطف استاد همتی به شاگردان
صابری‌نسب بیان کرد: محبت و شاگرد‌پروری ایشان زبان‌زد عام و خاص بود که خوشبختانه توفیق شاگردی استاد را در حداقل حدود چهل سال پیدا کرده‌ام. سال 50 هنگامی که یک نوجوان 12 ساله بودم جلسات ایشان دایر بود و به صورت سنتی در منازل بزرگانی همانند حاج آقای مروجی و فردوسی برگزار می‌شد که البته در حال حاضر هیچ یک از آن‌ها در قید حیات نیستند.
وی گفت: پیوسته برگزار شدن منظم جلسات و پرداختن به بیان احکام، توضیح آیات، تجوید و تلاوت از بارز‌ترین ویژگی جلسات استاد همتی به شمار می‌رود، البته جوانان در این جلسات سنتی به خوبی درخشیدند.

استاد همتی همواره دانش قرآنی خود را به‌روز می‌کرد/ از زندگی کاملا ساده تا برگزاری جلسات بی‌ریا
برگزاری جلسات به صورت قرآن‌مقابله
این چهره قرآن کشور در ارتباط با نحوه برگزاری جلسات استاد همتی بیان کرد: بیشتر جلسات در آن زمان به صورت قرآن‌مقابله بود یعنی استاد بطور مثال 10 آیه را می‌خواند و برای هفته آینده همه آیات را با هم می‌خواندند. نسل ما قرآن را چندین بار به این شیوه و با استفاده از رسم‌الخط‌های بسیار قدیمی در مقبره مرحوم آقا نورالدین تلاوت کردیم. این استاد ارجمند در کنار آموزش قرآن مسائل اخلاقی را نیز مطرح می‌نمود.


تواضع و فروتنی مثال زدنی استاد
صابری‌‌نسب افزود: تاکید ایشان بیشتر به جنبه‌های تلاوت قرآنی و اخلاق قرآنی بود، یعنی تربیت قرآنی وی برای بنده ملموس است. به طوری که وقتی به یاد رفتار ایشان می‌افتیم متوجه می‌شویم که در دوره‌های جدید هیچ کسی را مانند ایشان نمی‌توان یافت. از نظر تواضع، فروتنی، اخلاق خوب و خوش‌رفتاری، بسیار عالی و جالب بود.


بیان مطالب به‌روز، ویژگی ایشان بود
وی بیان کرد: استاد همتی همواره دانش قرآنی خود را به‌روز می‌کرد، مطالب نو و جدید را با اینکه از اساتید قدیمی بود به دیگران انتقال می‌داد. این اساتید پای درس مراجع بزرگی همانند مرحوم اقای سلطان‌العلماء، آیت‌الله اراکی،آیت‌الله امامی و آیت‌الله احمدی نشسته بودند و با توجه به اینکه مدرک کلاسیک نداشتند اما، از نظر محتوایی از سطح بالایی برخوردار بودند، به طوری که بعدا به منابع که مراجعه می‌کردیم متوجه می‌شدیم اینها را از منابع نقل می‌کردند.


استاد همتی مورد وثوق علمای شهر بود
این چهره قرآنی تاکید کرد: در آن زمان مراجع عظام در اراک به ایشان مجوز دادند که پیش‌نماز باشند. استاد همتی با عبایی بر دوش و کلاهی بر سر به عنوان پیش‌نماز در مسجد حضور و بسیار بودند کسانی که پشت سر ایشان نماز اقامه کردند. تا آخرین لحظات مسجد و عبادت این استاد گرانقدر ترک نشد. بنده به عمرم ندیدم ایشان حتی یک ریال بابت آموزش قرآن دریافت کند.
صابری‌نسب بیان کرد: هیچ‌گاه پای درس‌های ایشان ندیدم کوچک‌ترین حرف مطرح شود یا اگر حرفی داشت مطرح نمی‌کرد و نمی‌خواست بچه‌ها و جوانان نسبت به قرآن دلسرد شوند، اجازه صحبت به کسی نمی‌داد و اینطور بود که در جلسات فقط و فقط قرآن بود.
وی به خاطره‌ای از استاد همتی اشاره کرد و گفت: ایشان شاگرد‌پروری می‌کردند و به سبک جدید سوالی را مطرح و از ما می‌پرسیدند. یعنی می‌پرسیدند فلانی، آیه به چه معنایی است و هنگامی که توضیح می‌دادیم با عمق جان گوش می‌دادند با اینکه ما شاگرد بودیم و وی استاد، اما از گوش دادن دریغ نمی‌کردند.
این چهره قرآنی کشور گفت: هنگامی که استاد همتی به دیار باقی شتافتند در واپیسین روزهای زندگی ایشان با تلفن همراه چند آیه‌ای از قرآن که تلاوت کردند را ضبط نمودم. پس از فوت ایشان توانستیم مختصری از زندگی ایشان را از طریق شبکه شش رسانه ملی برای مردم به نمایش بگذاریم. مقاله‌ای هم در این باره تهیه شده است.


تفاوت نسل قدیم و جدید
صابری‌نسب بیان کرد: نسل قدیم با نسل فعلی بسیار تفاوت کرده است بطور مثال در آن نسل منیت نداشتیم. اخلاص و صداقت بود و جلسات بی‌ریا برگزار می‌شد. در حال حاضر با توجه به اینکه جلسات با رشد قابل توجهی روبرو بوده است آن فضای قدیم را ندارد. یعنی فرد اگر 4 کلمه بیشتر از استاد یاد بگیرد پیشکسوت خود را کنار می‌زند. نسل ما از اساتید آموخت یک ریال بابت قرآن دریافت نکند و به همه افراد محبت ورزد.
وی گفت: در نسل جدید تا استاد پا به سن گذاشت، از صحنه برون زده می‌شود و از او یادی نمی‌کنند، فکر می‌کنند همیشه خودشان جوان خواهند بود. با همه این مسائل امیدواریم همه انسان‌‌ها به وسیله قرآن هدایت شوند.
این چهره قرآنی در پایان یادآور شد: اساتیدی همانند استاد همتی، عزیز بودند و همواره یاد آن‌ها را گرامی می‌داریم.
انتهای پیام

captcha