هر نوع دریافت مالی به صورت تلفنی برای بیمارستان‌ها تخلف است
کد خبر: 3728917
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۶
حریرچی عنوان کرد:

هر نوع دریافت مالی به صورت تلفنی برای بیمارستان‌ها تخلف است

گروه سلامت ــ سخنگوی وزارت بهداشت خواستار اعلام تخلفات در حوزه دریافت پول از مردم، خارج از چارچوب‌های قانونی بیمارستان‌ها شد.

هر نوع دریافت مالی از به صورت تلفنی برای بیمارستان ها تخلف است
 
به گزارش خبرنگار ایکنا؛ ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز، 19 تیرماه، در نشستی خبری با اشاره به اعلام وزارت بهداشت مبنی بر اسامی شرکت‌های دارویی و ‏تجهیزات پزشکی دریافت کننده ارز دولتی ‏عنوان کرد: به علت مطالبه افکار عمومی، پیش فاکتور‌ها تأیید و به بانک مرکزی ارسال می‌شود؛ از این رو، وزارت ‏بهداشت از بانک ‏مرکزی درخواست کرده است که این اسامی را اعلام کند، همچنین اگر وزارت بهداشت هم از تخصیص ارز مطلع ‏شود، به صورت روزانه این اسامی را ‏اعلام می‌کند‎.

تخلفات دارویی و پزشکی به سامانه ۱۹۰ اعلام شود
 
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: موارد اندکی از تخلفات در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی وجود دارد؛ با ‏این حال اگر افراد ‏تخلفی مشاهده کردند، به شماره تلفن ۱۹۰ وزارت بهداشت اطلاع دهند. ‏
 
حریرچی با اشاره به موارد تخلف داروخانه‌ها و شرکت‌های تجهیزات پزشکی بیان کرد: اگر ‏افراد تخلفی مشاهده کردند علاوه بر اینکه می‌توانند به شماره تلفن ۱۹۰ اطلاع بدهند؛ مشکلی درباره دارو بود به سامانه ‏ird.fda.gov.ir‏ مراجعه کنند، اگر ‏مشکلی درباره تجهیزات پزشکی وجود داشت به سامانه ‏imed.fda.gov.ir‏ و برای دانستن ‏فهرست و قیمت مصوب اقلام دارویی نیز ‏به سامانه ‏ifana.fda.gov.ir‏ مراجعه شود. ‏

تامین منابع مالی حوزه سلامت‎

سخنگوی وزارت بهداشت درباره تأمین منابع مالی ‏در حوزه سلامت، گفت: تأمین منابع مالی سلامت شامل ایجاد یا تولید ‏منابع، تجمیع منابع، خرید خدمات و تعریف یا تعیین بسته خدمتی است. ‏ ایجاد یا تولید منابع از منابع عمومی، خانوار‌ها و تجارت‌ها و ... کسب می‌شود، در بخش تجمیع منابع نیز منابع پیش ‏پرداخت ‏شده را از حق بیمه یا از مالیات تجمیع می‌کنیم‎. مردم پول ‏اندکی مطابق استطاعت خود پرداخت می‌کنند و بیمه این هزینه را طوری طراحی می‌کند که بتواند جبران ‏خسارت کند؛ در واقع این ‏خیر عمومی است و همه افراد جامعه از آن نفع می‌برند. تجمیع منابع موجب حمایت افراد از مخاطرات مالی ‏می‌شود و همچنین هیچکس تمام هزینه خدمات ضروری سلامت را به تنهایی پرداخت نمی‌کند. ‏
 
وی با بیان اینکه خرید خدمات نیز به معنی سازماندهی خدمات یا برنامه‌های سلامت است، اظهار کرد: تعیین بسته خدمتی نیز ‏می‌گوید ‏که چه خدماتی را تحت پوشش قرار می‌دهد، به کدام گروه‌ها این خدمات تعلق می‌گیرد و چقدر از هزینه هر خدمت تحت ‏پوشش قرار ‏می‌گیرد. این ابعاد می‌تواند بسته خدمتی را تعریف کند. ‏
 
معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: هر چهار مورد اهداف مانند بالا بردن سلامت مردم، بالا بردن میانگین سلامت و عادلانه ‏بودن ‏ارائه خدمات سلامت را دنبال می‌کنند. برخی کشور‌ها برای بالا بردن میانگین سلامت مردم، بخشی از مردم را فراموش و ‏فقط ‏در پایتخت و شهر‌های بزرگ هزینه می‌کنند. ‏
 
وی با بیان اینکه در تولید منابع سلامت باید به این مساله توجه کرد که آیا هزینه باید ابتدا از مردم گرفته شود یا بعد از دریافت خدمات، ‏عنوان کرد: در کشوری مانند انگلیس همه منابع سلامت از حق بیمه یا مالیات تأمین می‌شود؛ بنابراین ترجیح این است که پرداخت‌ها ‏قبل از ‏دریافت خدمات باشد. موضوع دیگر اختیاری یا اجباری بودن پرداخت حق بیمه است و دریافتی حق بیمه از افراد باید به ‏صورت پیش ‏رونده باشد. ‏
 
حریرچی در ادامه در رابطه با اقدامات عمرانی وزارت بهداشت طی ماه‌های اخیر بیان کرد: وزارت بهداشت در حال ‏انجام اقدامات ‏بسیار گسترده عمرانی برای خدمت رسانی به مردم در مناطق محروم و ارائه خدمت به افراد با درآمد کم و متوسط ‏است؛ از این رو ‏طی چند ماه اخیر ۱۶ پروژه بیمارستانی با ۱۴۶ هزار مترمربع زیربنا و هفت هزار و ۳۱۵ میلیارد ‏ریال اعتبار بهره‌برداری آماده ‏افتتاح شده است. ‎
 
وی افزود: همچنین تا پایان تیرماه سال ۱۳۹۸ تعداد ۴۵ پروژه بیمارستانی دیگر در کشور با ظرفیت شش هزار و ۲۳ تخت ‏با متراژ ۵۲۱ ‏هزار مترمربع و با اعتبار ۳۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری می‌رسد. ۱۹ کلینیک ویژه شامل محل ‏ویزیت و سایر ‏امکانات سرپایی با وسعت ۲۷ هزار و ۵۹۰ مترمربع طی ماه‌های اخیر افتتاح شده یا درحال افتتاح است و تا یک سال دیگر ۴۴ ‏کلینیک ‏ویژه شامل تمامی امکانات سرپایی با وسعت ۱۶۳ هزار و ۴۳۸ مترمربع به بهره‌برداری می‌رسد.

حریرچی با بیان اینکه ارائه خدمات در تمامی این مراکز با تعرفه دولتی و تحت پوشش بیمه و نظام ارجاع است، گفت: ‏تأسیسات زیربنایی ‏‏۴۰۰ بیمارستان ۱۰۰ تخته کشور نیز با اعتبار سه هزار و 500 میلیارد ریالی اصلاح می‌شوند. ‏
‏ 
حریرچی در رابطه با تماس‌های متخلفانه با افراد از سوی بیمارستان‌ها در برخی موارد از جا‌هایی با خانواده بیمار تماس ‏گرفته ‏می‌شود و می‌گویند که برای بیمار پول بریزید. به صورت رسمی اعلام می‌کنم که وزارت بهداشت هیچ تماس تلفنی و ‏درخواست ‏پرداخت جریمه به حساب شخصی یا حسابی که از طریق تلفن اعلام می‌شود، ندارد؛ اگر قرار باشد جایی جریمه شود، حتما ‏از طریق ‏حکم دادگستری و به صورت مکتوب اعلام و به حساب‌های خزانه دادگستری واریز می‌شود و هیچ حساب کارت به کارتی ‏وجود ‏ندارد.

وی با بیان اینکه این تخلفات به اسم افراد انجام می‌شود، افزود: این تخلفات باید به شماره تلفن‌های سه رقمی ۱۱۰ یا ۱۹۰ اعلام شود‎ ‎.

حریرچی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار سلامت ایکنا درباره افزایش بیماری‌های ناشی از آب آلوده در استان‌های جنوبی کشور ‏گفت: ‏در مقطع زمانی که آب آبادان و خرمشهر دچار مشکل شد، اگر کسی از این آب می‌خورد، ممکن بود دچار مشکلات بهداشتی و ‏غیره ‏شود، اما بیماری شدیدی اتفاق نیفتاد و فقط در رامهرمز تعدادی مسموم شدند؛ با این حال بیماری‌هایی مانند وبا بروز نیافت. ‏

حریرچی در پاسخ به سوال دیگری درباره واردات آمبولانس توسط وزارت بهداشت بیان کرد: ابتدا باید گله کنم از برخی افراد ‏که ‏داخل نظام هستند، اما اقداماتی را که داخل نظام انجام می‌شود، طور دیگری برداشت می‌کنند؛ بعد از اینکه بانک مرکزی و رئیس ‏انجمن ‏واردکنندگان خودرو گفتند اشتباه کردیم، باز همین افراد موضوع را رها نکرده و ادامه دادند‎.

وی افزود: تمام مدارک واردات این آمبولانس‌ها ‏موجود است. بیمه‌نامه وارداتی، گواهی ثبت آماری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ‏ایران، گواهی شرکت بازرسی و کیفیت استاندارد ‏ایران، ثبت سفارش، نامه شرکت بازرسی به بانک، تصویب نامه هیئت دولت برای ‏واردات ۴۰۰ آمبولانس، قرارداد خرید و اسناد ‏دیگر هم درباره این موضوع وجود دارد.

معاون کل وزارت بهداشت یادآور شد: باید توجه کرد که آیا مامور گمرک تفاوت آمبولانس و خودروی دیگر را نمی‌داند؟ ‏برخی ‏صحبت‌ها به این معنی است که وزارت بهداشت، گمرک، بانک و ... دزدی کردند. چه نفعی برای اثبات این موضوع وجود ‏دارد.
 
سخنگوی وزارت بهداشت، در ادامه این نشست با بیان اینکه بیشتر شرکت‌های دارویی و تخلفات شرکت‌های وارد کننده تجهیزات پزشکی و دارویی درست‌اندرکاراند گفت: ما نفعی نمی‌بریم که همه شرکت‌های وارد کننده را متخلف ااعلام کنیم، اصلا هم اینگونه نیست؛ بلکه بسیاری از این شرکت‌ها هموطنان ما هستند و به ما کمک می کنند اما به هر حال هم در میان تولیدکنندگان و هم در بین واردکنندگان، متخلف هم وجود دارد.
 
وی افزود: اخیرا دو شرکت تولید کننده انحصاری که ارز دولتی دریافت کرده بودند، قیمت‌هایشان را بیش از 70 درصد قیمت مصوب عرضه می‌کردند. اگر تولید کننده‌ای بگوید چون من تولید کننده انحصاری هستم، قیمت را بر اساس قیمت مشابه خارجی ارائه می‌دهم تخلف کرده است و ما با شرکت متخلف برخورد می‌کنیم. تجهیزات پزشکی که با ارز مبادله‌ای سه هزار و 860 تومان یا چهار هزار و 200 تومان وارد شده‌اند با همین قیمت هم فروش می‌روند.

حریرچی ادامه داد: در این میان، عده‌ای تجهیزات‌شان را با ارز آزاد وارد کرده‌اند و در حال تدبیر اندیشی برای آنان هستیم این استدلال نیز که برخی بگویند اگر من جنسم را فروختم چه چیزی را به جای آن بگذارم، قابل قبول نیست ما دلار و طلا خرید و فروش نمی‌کنیم، هر شرکتی که ارز دولتی دریافت کرده، باید با قیمت مصوب اقلام خود را بفروشد و ما هم نظارت‌هایمان را روی این موضوع انجام می‌دهیم.

وی تأکید کرد: اگر بیمارستانی تجهیزات یا دارو را بالاتر از نرخ مصوب خریداری کند، هم با خریدار و هم با فروشنده برخورد می‌کنیم. خریدار هم باید در صورت مشاهده تخلف آن را اطلاع دهد. این برخوردها شامل محرومیت از ارز، ارائه مجوز واردات به شرکت‌های دیگر، معرفی به محاکم قضایی و اقدامات دیگر است.

حریرچی درباره تدبیر وزارت بهداشت در صورت محدود شدن مبادلات مالی ایران با سایر کشورها و بسته شدن سوئیفت گفت: در این باره مسئولان مرتبط اعلام نظر می‌کنند، اما تاکید می‌کنم که راه‌های متعددی را برای بدترین شرایط پیش بینی کرده‌ایم و آماده هستیم.

سخنگوی وزارت بهداشت عنوان کرد: رژیم فعلی آمریکا می‌خواهد به کشور و مردم ما آسیب بزند، اما ما با روش‌های مختلف آماده ایستادگی در برابر این تهدیدها هستیم. علی رغم همه هجمه‌های روانی دولت آمریکا در حال حاضر یک شرکت آمریکایی با ما قرارداد بسته تا یک سری ملزومات مهم پزشکی را در ایران تولید کنیم.

انتهای پیام
 
captcha