هنرمند قرآنی ایران و نامه‌ای به پاپ+متن
کد خبر: 3744539
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۲
ایکنا گزارش می‌دهد؛

هنرمند قرآنی ایران و نامه‌ای به پاپ+متن

گروه بین‌الملل – تندیس تقوی، بانوی هنرمند ایرانی است که در فیلیپین زندگی می‌کند، وی اخیرا هشت تابلوی مزین به آیات سوره مریم را به منظور اهدا به پاپ برای سفارت واتیکان در مانیل ارسال کرده است.

هنرمند قرآنی ایران و نامه‌ای به پاپ+متن/ ما مسلمانان، انجیل را نور می‌دانیم

به گزارش ایکنا؛ تندیس تقوی، بانوی هنرمند ایرانی که در فیلیپین زندگی می‌کند، اخیرا هشت تابلوی قرآنی را برای اهدا به سفیر واتیکان در مانیل تحویل داد تا از این طریق برای پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان ارسال شود.

این مراسم نهم شهریورماه در آخرین روز از جشنواره روزهای فرهنگی ایران در فیلیپین در اقامتگاه محمد تنهایی، سفیر ایران در مانیل برگزار شد و در آن هشت تابلوی خوشنویسی‌شده سوره حضرت مریم(س) که توسط تندیس تقوی، هنرمند ایرانی و مسئول انجمن خوشنویسان ایران شعبه مانیل خوشنویسی و به همت «رفعت موسوی»، بانوی هنرمند ایرانی زرنگاری شده بود، به «گابریل کاچا»(Gabriel Cacci)، سفیر واتیکان در مانیل اهدا شد تا از این طریق برای پاپ ارسال شود.

هر یک از این تابلوها یک ترجمه قاب شده به زبان انگلیسی نیز به همراه داشت و در مراسم اهدای این آثار شخصیت‌های علمی، فرهنگی و دینی فیلیپین و سایر کشورها و رسانه‌های خبری حضور داشتند تا این اقدام به یادماندنی رایزنی فرهنگی ایران در مانیل را پوشش دهند.

سمبل گفت‌و‌گوی اسلام و مسیحیت
تندیس تقوی، خالق این آثار قرآنی که از آن به عنوان سمبل گفت‌و‌گوی اسلام و مسیحیت یاد می‌کند، در گفت‌وگو با ایکنا از این اقدام معنوی و ماندگار گفت و تأکید کرد: توفیق الهی بوده است با این هشت تابلو این پیام از طرف جهان اسلام و ایران به مسیحیان داده شود که اسلام و مسیحیت مشترکاتی دارند و سوء تعبیرها و اندیشه‌های نادرست درباره اسلام رنگ باخته و شفاف‌سازی در این زمینه صورت بگیرد و اندیشه‌های درست درباره اسلام جهانی شود.

هنرمند قرآنی ایران و نامه‌ای به پاپ+متن/ ما مسلمانان، انجیل را نور می‌دانیم

تقوی که با همتی مضاعف کار خوشنویسی قرآن را آغاز کرده و اکنون در حال نگارش جزء سی‌ام کلام وحی است، افزود: با توجه به حمله داعش به جنوب فیلیپین، ترس از داعش و ترس از شیعه در اینجا وجود دارد و این‌ها از دغدغه‌های من است و من سعی دارم با فعالیت هنری و آثار مزین به آیات وحی به همگان اعلام کنم که اسلام دین صلح و همزیستی است و آن‌گونه که از سوی جریان تکفیری داعش معرفی می‌شود، نیست.

سفیر کوچک قرآن و اسلام
وی با اشاره به نحوه آشنایی خود با قرآن در دوران کودکی بیان کرد: «زمانی که پنج سالم بود، مادرم برای آموختن قرآن مرا راهی روستای «قادیکلا»، زادگاه پدرم کرد، خوب یادم هست گرما و روزهای طولانی شمال، پدربزرگم با افتخار مرا «ملاباجی» صدا می‌کرد، به گمانم می‌دانست که کلماتش حکم می‌شود به روح وجانم. پس از آموختن قرآن جایم بالای مجلس و کنارش بود خوشحالم که حالا ملا باجی او سفیر کوچک قرآن و اسلام در آسیای جنوب شرقی شده است».

انس با قرآن در غربت
تندیس تقوی همچنین گفت: «هنوز صدای پدرم را می‌شنوم، همین‌طور صدای صوت قرآن، جوشن صغیر و صدای آیة الکرسی مادرم «عزیزجون» که هرشب زمزمه و به ما فوت می‌کرد، این‌ها خاطرات امروز و دیروز نیست، زمزمه‌های چهل سال پیش است که روشنگر و هدایتگر من شده و مرا به این جا رسانده که قرآن انیس تنهایی من در غربت شده است».

هنرمند قرآنی ایران و نامه‌ای به پاپ+متن/ ما مسلمانان، انجیل را نور می‌دانیم

این هنرمند قرآنی در پاسخ به این سؤال که آیا در فعالیت‌های قرآنی مشوق خاصی داشته است، اظهار کرد: محمدعلی نظام‌زاده، نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان آسیا و اقیانوسیه در این مسیر کمک‌ زیادی به من کرده است، ایشان در هر دو بار سفرشان به مانیل با تأیید و تشویق فعالیت‌هایم، یاری‌گر من در نگارش قرآن و همچنین مشترکات کتب آسمانی بودند و حتی از داخل کشور حامی اینجانب در مسیر طولانی نگارش قرآن هستند.

قدردانی
معاون انجمن دوستی زنان فیلیپین و ایران همچنین ضمن قدردانی از اساتید و مسئولان انجمن خوشنویسان ایران و همسرش محمد جعفری ملک، رایزن فرهنگی ایران در مانیل به خاطر همدلی و همراهی در این مسیر قرآنی افزود: در نهایت از آقای محمد تنهایی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مانیل و حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی اکبری، رئیس شعبه جامعة المصطفی العالمیه در مانیل نیز نسبت به بازبینی نهایی، تصحیح، اعراب‌گذاری و تأیید نهایی هشت تابلوی قرآنی مشترکات ادیان اقدام کرده و همسر ایشان نیز در همه فعالیت‌های قرآنی مشوقم هستند و من قدردان زحمات آنان هستم. همچنین سپاسگذارم از همسرم که بدون تردید، بدون حمایت‌های صادقانه ایشان ادامه تحصیل وفعالیت هنری حرفه ای هم زمان میسر نبود؛ همینطور روح همه رفتگان و پدر بزرگوار آقای جعفری که همیشه جای خالیش را درزندگیم حس می‌کنم، از من شادوراضی باشند. در این حال، قدردان صبوری دخترانم فاطمه و ریحانه که شاهد روزهای پرتلاشم نیز هستنم، امیدوارم پدر و مادرم و خانواده ام حالا کمی از من راضی باشند برای همه این سال ها که رنج دوری را تحمیلشان کردم؛ ان شاالله.

تندیس تقوی افزود: همچنین از عبدالحسین خسروپناه رییس موسسه پژوهشی حکمت وفلسفه ایران و حبیب الله بابایی محقق وپژوهشگر دینی و همسر اندیشمندشان که خالصانه در اصلاح پژوهش های اسلامی، روشنگرم بودند. از اساتید و مسئولان انجمن خوشنویسان خصوصا خانم فهیمه شیروانی گرانقدر و راهنمایی‌های ارزشمند استاد کامران کوهستانی، نهایت تشکر را دارم.

وی که ارادت خاصی به مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دارد، در پایان تأکید کرد: من در این کشور دور، سرباز کوچک ایشان و اسلام هستم،  امیدوارم با همین اندک توانایی و هنری كه فقط لطف و موهبت خداست، رهبر معظم انقلاب از من راضی بوده و به عنوان نایب امام زمان، شفیع من و خانواده‌ام و اساتید و همراهان همدل و همراهم در صحرای محشر باشند.

نامه‌ای برای پاپ
تندیس تقوی نامه‌ای برای پاپ نوشته و از انگیزه‌های خود در خوشنویسی هشت تابلوی مزین به آیات سوره مریم گفته است، متن این نامه بدین شرح است:

هوالرؤوف

موسی گفت، پروردگارا اکنون که مرا به این کار بزرگ مأمور فرمودی، سینه‌ام را گشاد گردان و بر صبر و حوصله‌ام بیفزا و کارم را برایم آسان فرما و گره از زبانم باز نما، تا آن‌ها سخنان مرا خوب بفهمند.(۲۵طه)

«هنر عزیز و والا است، هنر جاودانه است، هنر عمومی و جهانی است و به قطعه‌ای از زمین و زمان منحصر نمی‌شود. هنر حقیقتی بسیار فاخر و عطیه‌ای از جانب پروردگار است که مانند هرموهبت دیگرالهی مسئولیت‌ها و تکالیفی برای صاحب آن به همراه می‌آورد...»

(مقام معظم رهبری حضرت «آیت‌الله سید علی خامنه‌ای(مد ظله العالی))

حضور عالیجناب پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان

سلام و تحیت پیامبران و اولیای الهی نوح، ابراهیم ،موسی، عیسی و محمد پیامبر صلح و مهربانی بر شما

از فیلیپین کشوری گرم و زیبا و در میان مردمی متبسم، از سوی مردم کشور پر مهر و اصیل ایران، خودم وخانواده‌ام و همسرم رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مانیل و دخترانم فاطمه و ریحانه سلام و درودی گرم و با بغض و دلتنگی دوری از وطن به سوی حضرتعالی می‌فرستم.

قرآن در آیه یک سوره نساء نیز به من آموخته که همه انسان‌ها را از یک تن آفریدیم و از یک پدر و مادر آدم و حوا که آن‌ها هم از یک تن آفریده شدند. و هر کدام از ما انسانها تبلور نور الهی هستیم که بر هم نور می‌افکنیم و تنها و تنها تقوا مایه برتری ماست(حجرات آیه 13).

از این رهنمود در گوشه گوشه دنیا دوستان و خواهران و برادرانی از مذاهب مختلف دارم که به یمن دعای آن‌ها است که امروز دستان من توان آن را دارند که برای شما بنویسم.

همین باورهای مذهبی‌ام مرا بر آن داشت که مشغول خوشنویسی کل قرآن در فیلیپین شوم، هنگامی که به سوره حضرت مریم(س) تنها سوره‌ای که در کل قرآن به نام یک بانوی مقدس نامیده شده، رسیدم؛ مریمی که نام بسیاری از زنان مؤمنه و مهربان کشورم ایران است، احساس کردم این سوره را باید یک بار دیگر درمیان خواهران و برادران عزیز کاتولیک خودم در مانیل  مشتاقانه برای شما خوشنویسی کنم و پیام صلح و دوستی مفاهیم آیات قرآن را از سوی ایران، کشوری که هنر خوشنویسی را با عرفان اصیل و اسلامی گره زده است بیان کنم و این شد که مُرکَب در روح، جسم  و فکر من جاری شد و با اراده خدا سوره حضرت مریم و آیات مشترک بین تورات انجیل و قرآن و آیه 45 سوره آل عمران را نگاشتم و تابلوی این آیه از قرآن به عنوان سمبل گفتگوهای اسلام و مسیحیت به کاردینال تاگله اسقف اعظم شهر مانیل اهدا شد و همه این اتفاقات و افتتاح نمایشگاه گفتگوی ادیان در صد و‌هفدهمین مجمع اسقف‌های کاتولیک فیلیپین به لطف برادران دینی فیلیپینی‌ام اتفاق افتاد و استقبال گرم کاردینال تاگله و اسقف اعظم «واییس» رئیس سازمان کنفرانس اسقف‌های فیلیپین (سی بی سی پی)  و دیگر اسقف‌ها از من و خانواده‌ام و هیئت ایرانی گویای استقبال دنیای مسیحیت از خواهران و برادران مسلمان دینی و شیعی بود که هرگز این خاطره مقدس از لوح و ضمیر من و ملت ایران پاک نخواهد شد؛ ملت مسلمان و شیعه صادقی که اندیشیدن به مصائب مسیح برایشان ناگوار و غیر قابل تحمل است، همانطور که برادران و خواهران مسیحی تاب تحمل یاد آوری رنج‌های حسین(ع) پسر فاطمه را ندارند؛ زیرا که قرآن در سوره انبیاء به ما مسلمانان متذکر می‌شود رنج همه پیامبران الهی نوح، ابراهیم، موسی، عیسی و محمد همه از یک جنس هستند، رنج‌های معنوی نجات‌بخش و هدایت‌گر که از جنس دردهای مادی و زمینی نیستند و این رنج‌ها و آموخته‌های انبیاء الهی باعث رستگاری بشر و پرستش خدای بزرگ و در نهایت وصال به بهشت جاودان خواهد بود.

ما مسلمانان تورات، انجیل و قرآن را نور می‌دانیم( اعراف 157 – مائده 46- 44) چرا که از یک منبع نورانی و به دور از ابهام و تیرگی برای سعادت و کامیابی دنیا و آخرت انسانها و از یک مبنای مشترک، خداوند ازلی و ابدی (سوره الحدید آیه 3) متجلی شده‌اند.

مریم‌های مومن کشور من انتظار می‌کشند عیسی پسر مریم و مهدی پسر فاطمه از عرش الهی ظهور کنند تا نور، صلح، برکت، شادی و امنیت همه دنیا را فراگیرد انشاالله.

در نهایت از عالیجناب اسقف «گابریل کاچا» به خاطر همراهی و دعاها و دلگرمی‌ها و حمایت در این راه پر فراز و نشیب و رساندن این آیات، بسیار سپاسگزارم. امیدوارم عطر خوش این آیات فضای دل همه مردم جهان را به نور الهی روشن و عطرآگین و نسبت به یکدیگر صمیمی و مهربان کند.

هنرمند قرآنی ایران و نامه‌ای به پاپ+متن/ ما مسلمانان، انجیل را نور می‌دانیمتندیس تقوی در مراسم اهدای تابلوهای قرآنی برای پاپ به سفیر واتیکان در مانیلهنرمند قرآنی ایران و نامه‌ای به پاپ+متن/ ما مسلمانان، انجیل را نور می‌دانیم

 گفت‌و‌گو و تنظیم: زهرا نوکانی

انتهای پیام

مطالب مرتبط
captcha