پای درد دل خانه‌نشینی‌های علی و محمدحسین/ کاش «بانک زمان» اینجا هم بود
کد خبر: 3747552
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۷
ایکنا گزارش می‌دهد؛

پای درد دل خانه‌نشینی‌های علی و محمدحسین/ کاش «بانک زمان» اینجا هم بود

گروه اجتماعی - علی و محمدحسین دو برادر بی‌مادری هستند که دچار نوعی فلج هستند، غیر از نیاز به پوشک و هزینه‌های بالای آن و اینکه بیمه سلامتشان را جایی قبول نمی‌کند، آن‌ها نیاز دارند تا ساعت‌های طولانی تنهایی در خانه، کسی فقط کنارشان باشد و با آن‌ها صحبت کند.

پای درد و دل خانه‌نشینی‌های علی و محمدحسین/ کاش «بانک زمان» اینجا هم بودبه گزارش ایکنا از کرمان، شامگاه روز شنبه بود که به همراه یکی از مسئولان شهر و یکی از معلولان فعال شهر به خانه‌ای در خیابان فیروزآباد رفتیم.
مغازه صافکاری پدر خانواده دقیقاً دیوار به دیوار خانه‌شان بود، هنگامی که ما را دید از مغازه بیرون آمد تا ما را همراهی کند، مردی با موهای جو گندمی، چهره‌ای مهربان و دستانی زحمتکش؛ ما را به خانه‌اش دعوت کرد، هنگامی که وارد شدیم دو برادر در سنین نوجوانی و جوانی به نام‌های علی و محمدحسین در خانه نشسته بودند.
خانه ساکت بود، محمدحسین روی تخت و علی سمت چت تخت نشسته بودند، هر کدام میز کوچکی مقابلشان بود و هر دو رو به تلویزیون داشتند، مشخص بود تنها یار و یاورشان در این روزهای سخت تلویزیون است.
علی و برادرش به بیماری دوشن از زیرشاخه‌های بیماری دیستروفن مبتلا هستند و همین بیماری باعث شده که دیگر نتوانند راه بروند.
این بیماری علی‌رغم بیماری‌های دیگر در ابتدا مشخص نمی‌شود و به‌طور ناگهانی در سنین کودکی علائم آن نمایان می‌شود و از آن پس قدرت راه رفتن و کنترل ادرار را از بیمار می‌گیرد.
درباره دیگر اعضای خانواده پرسیدیم، علی می‌گوید که 6 سال پیش مادرم را به دلیل سرطان از دست دادیم و از آن روز پدرم هر روز سرکار می‌رود، برایمان غذا درست می‌کند و کارهای نظافتمان را هم خودش به تنهایی انجام می‌دهد.
این خانواده به شدت نیاز دارد تا فردی روزها پیش علی و محمدحسین بیاید و یا در کارهایی همانند آشپزی و یا نظافت خانه به آن‌ها کمک کند و یا حتی ساعتی با بچه‌ها که تمام روز را در خانه تنها به سر می‌برند هم‌کلام شود.
علی می‌گوید: دو ماه است که بیرون نرفتم و حتی پدر گاهی وقت نمی‌کند که ما را به دکتر ببرد از اینکه پدرم این همه زحمت می‌کشد واقعاً ناراحتم.
بیمه سلامت را جایی قبول نمی‌کند
علی ادامه می‌دهد: ما بیمه سلامت بودیم اما الان بیمه سلامت را قبول نمی‌کنند، هیچ بیمه‌ای نیستیم و تمامی داروهایمان را خودمان آزاد تهیه می‌کنیم.
علی از مشکلات و رنج‌ها و بهانه‌تراشی‌هایی می‌گوید که در بهزیستی برای گرفتن ویلچر برقی مواجه شده است و در نهایت هم به او ویلچر نداده‌اند.
برادر علی، «محمدحسین» بسیار آرام و ساکت است اما اطلاعات خوبی در زمینه‌های مختلف دارد، او دلش می‌خواهد اینجا هم بانک زمان داشته باشیم.
ایده بانک زمان
ایده «بانک زمان» برای اولین بار در کشور ژاپن مطرح شد به این صورت که افرادی داوطلبانه به افراد ناتوان و یا سالمند کمک می‌کنند و این کار در سیستم ثبت و تایید می‌شود و در آینده و در زمان پیری و یا بیماری به میزانی که این فرد به دیگران کمک کرده است دیگران به کمک او می‌آیند و برای او وقت می‌گذارند.
خانواده‌هایی همانند خانواده علی و محمدحسین به شدت به این کار نیاز دارند، به کسی که در کارهایشان به آن‌ها کمک کند و یا حتی به کسی که با آن‌ها هم‌صحبت شود.
آن‌ها حتی انجمنی هم در کرمان ندارند که همه این بیماران را در طی مراسمی دور هم جمع کند تا با افرادی که بیماری مشابه دارند آشنا شوند و یا انجمنی که پای درد دلشان بنشیند.
ماه‌بانو معصوم‌زاده، رئیس کمیسیون بهداشت کرمان در خصوص این بیماری بیان کرد: این بیماری جزو بیماری‌های خاص است که در سنین خاصی هم ایجاد می‌شود، بچه‌هایی که از ابتدا سالم هستند ولی بعد دچار بیماری می‌شوند و ممکن است که بین ما و نسل ما نیز پیدا شوند.
وی افزود: ما باید هر کاری که از دستمان بر می‌آید برایشان انجام دهیم، کوچک‌ترین کار این است که آن‌ها را دور هم جمع کنیم تا یکدیگر را ببینند و فضایی شاد داشته باشند به خاطر اینکه خانه‌نشین و خیلی ناراحت هستند.
رئیس کمیسیون بهداشت عنوان کرد: همچنین این بیماران به انجمنی نیز نیاز دارند تا با جذب خیران، کارهایی را مانند خرید ویلچر برقی و خرید پوشک که بسیار هزینه‌بر است را انجام دهند.
این مقام مسئول یادآور شد: بانک زمان راه مناسبی است تا افرادی که الان می‌توانند کمکشان کنند به کمکشان بیایند و ضمن اینکه باقیات صالحاتشان می‌شود، ذخیره‌ای برای زمان پیری خود فرد نیز می‌شود .
وی گفت: از مردم درخواست می‌کنم تا پیشنهاداتشان را با ما به اشتراک بگذارند و با کمک مردم و سمن‌های مربوطه به این افراد کمک کنیم .
تعلل مسئولان در برابر توان بیماران
با خانم شجاع‌الدینی صحبت کردیم که مدت‌هاست می‌خواهد برای اینگونه بیماران انجمنی را تاسیس کند، به گفته او اگر تنها یک دفتر داشته باشند انجمن دیسروفی در تهران هر هفته پزشک متخصص خواهد فرستاد و یکسری دستگاه‌ها برای تمرین بدنی برایشان ارسال خواهند کرد.
او با اینکه خود از این بیماری رنج می‌برد با همه سختی باز هم پیگیری‌های لازم را انجام داده است اما تعلل مسئولان در توان یک بیمار نیست که با آن همه سختی و مشقت بارها پشت درهای بسته مدیران و مسئولان بماند.
امیدواریم با پیگیری‌های این خانم و مردم بتوانیم حداقل یک ساختمان برای این بیماران داشته باشیم تا کمی از مشکلاتشان کاسته شود.

برآوردن نیاز دیگران از خصوصیات افراد وارسته است
حجت‌الاسلام سالاری‌کیا، مدرس معارف در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: احادیث، روایات و آیات زیادی درباره برآوردن نیاز دیگران داریم، یکی از خصوصیات افراد وارسته است.
وی با اشاره به آیه‌ 84 سوره قصص «مَنْ جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ خَيْرٌ مِنْهَا وَمَنْ جَاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَلَا يُجْزَى الَّذِينَ عَمِلُوا السَّيِّئَاتِ إِلَّا مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ؛ هر كس نيكى به ميان آورد براى او [پاداشى] بهتر از آن خواهد بود و هر كس بدى به ميان آورد كسانى كه كارهاى بد كرده‏ اند جز سزاى آنچه كرده‏ اند نخواهند يافت»، گفت: خداوند می‌فرماید، هرکه کار نیک انجام دهد از برای اوست بهتر از آن و اینگونه افراد از نگرانی‌های روز قیامت در امان هستند.
وی افزود: همچنین امام باقر(ع) بر این امر تاکید داشتند و می‌فرمایند: کسی که نگرانی را از کسی بردارد و حاجت فردی را چه مسلمان و یا غیر مسلمان برآورده سازد، خداوند متعال در سایه ملائکه خود، او را از هر گونه گزندی محفوظ می‌دارد.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: البته این طرح «بانک زمان» به‌گونه‌ای است که علاوه بر آنکه می‌گویند از هر دستی بدهید از همان دست پس می‌گیرید، پاداش اخروی هم دارد.
بنا به گزارش ایکنا، امروزه عده زیادی از خانواده‌ها تک فرزندی و یا دو فرزندی هستند، با گذشت زمان و افزایش مهاجرت شاید افراد ناتوان و یا سالمند ما دیگر هیچ مراقبی نداشته باشند، اما بانک زمان این امکان را فراهم می‌کند تا امروز مای نوعی که توان کمک به دیگران را داریم به کمک آن‌ها برویم و البته مشخصاتمان در سیستم ثبت شود تا در صورت بروز بیماری و یا پیری افراد دیگری به کمک ما آیند.
این امر شاید وقت چندانی از زندگی‌مان که چند ساعتی برای کمک به این خانواده‌ها وقت می‌گذاریم، نگیرد، اما کمک بسیار بزرگی به خانواده‌های علی‌ها و محمدحسین‌هایی است که گوشه گوشه شهرمان در تنهایی و خانه‌نشینی صبح را شب می‌کنند.

گزارش از فاطمه پورمرادی، خبرنگار ایکنای کرمان

captcha