راهپیمایی اربعین جبهه‌ای بین‌المللی در برابر ظلم و ستم است
کد خبر: 3754800
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۶
حجت‌الاسلام قاضی عسکر:

راهپیمایی اربعین جبهه‌ای بین‌المللی در برابر ظلم و ستم است

گروه ادب ــ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به مسئله اربعین به عنوان یکی از برنامه‌های هدفمند دینی که دارای اهداف بلندی است، اظهار کرد: ترویج فرهنگ شهدا و جانبازی، حریت، آزادی و زیر بار ظلم و ذلت نرفتن از جمله شعارهایی است که در عاشورا پدید آمد و در اربعین باید تبدیل به یک معرفت عمیق دینی و انسانی شود.

راهپیمای اربعین جبهه‌ای بین‌المللی در برابر ظلم و ستم است

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ مراسم افتتاح رسمی رادیو اربعین بعد از ظهر امروز چهارشنبه 18 مهرماه، با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین علی قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، حمید محمدی، رئیس سازمان حج و زیارت و حمید شاه‌آبادی، معاون صدای رسانه ملی در استودیوی شماره یک ساختمان شهدای رادیو واقع در سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

حجت‌الاسلام علی قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی در این مراسم با اشاره به نگاه ویژه قرآن کریم به بیهوده نبودن خلقت انسان، گفت: هر پدیده و هر موجودیتی در جهان واجد شرایط و ویژگی‌های منحصر به فردی است که موجب شده است نظام هستی به واسطه آن هدفمند باشد.

وی ادامه داد: مجموعه‌ای از برنامه‌های دینی و فرائض شرعی همچون اقامه نمازهای یومیه، برپایی کنگره حج و نظایر آن حاکی از این نکته است که اساسا برنامه‌های دینی نیز با هدف‌گذاری مشخصی تنظیم و به مرحله اجرا در می‌آیند.

قاضی عسکر با اشاره به اقامه نماز عبادی و سیاسی جمعه و تاکید قرآن بر هر چه پرشکوه برگزار شدن آن، گفت: از جمله مسائلی که در برپایی بسیاری از مناسک دینی به آن اشاره شده است، نوعی معرفت‌افزایی برای مومنانی است که به این‌گونه فرائض توصیه شده‌اند و مثلا شاهد هستیم که با حذف دو رکعت از نماز جمعه و جایگزینی دو خطبه به آن امامان جمعه سعی در بینش و افزایش بصیرت مومنان نمازگزار و آگاهی آنها از مسائل به روزی هستند که جامعه اسلامی مبتلا به آن است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تاکید کرد: سالانه شاهد برپایی کنگره بین‌المللی حج در کنار خانه خدا هستیم که مسلمانان از گوشه و کنار دنیا در آن گرد هم می‌آیند و همین ظرفیت در مورد اربعین نیز وجود دارد که موجب می‌شود جماعت عظیمی از طیف‌های مختلف مردمی که اغلب آنها مسلمان شیعی هستند، کنار یکدیگر جمع شده و به بهانه عزاداری و گریه در سوگ اباعبدالله‌الحسین(ع) به وحدت و همگرایی جهان اسلام کمک شایان توجهی کنند.

وی ادامه داد: مسئله اربعین نیز یکی دیگر از برنامه‌های هدفمند دینی است که اهداف بلندی پشت آن نهفته است و حسین ابن علی(ع) که در این مسیر، جان خود، خانواده و اصحابش را فدا کرد. با این کار سعی در بصیرت افزایی و نجات جامعه بشری از گمراهی داشت که زائران اربعین در قالب این برنامه باید سعی در تبیین این هدف بزرگ و آگاهی از ابعاد مختلف آن به جهت خروج از ضلالتی داشته باشند که متاسفانه در روزگار کنونی تلاش دشمن و برخی بدخواهان موجب شده است که جامعه اسلامی به سمت انحرافاتی سوق پیدا کند.

وی ادامه داد: ترویج فرهنگ شهدا و جانبازی، حریت و آزادی و زیر بار ظلم و ذلت نرفتن از جمله شعارهایی است که در عاشورا پدید آمد و در اربعین باید تبدیل به یک معرفت عمیق دینی و انسانی شود تا این رویه فرهنگی را به وجود آورد که برای آیندگان نیز تبدیل به یک راه و روش هدفمند در جهت تعالی جوامع انسانی باشد.

قاضی عسکر تاکید کرد: از جمله مسائل دیگری که باید در اجتماع عظیم اربعین از آن غافل نبود، اینکه مراسم اربعین حتی ظرفیتی بالاتر از کنگره عظیم حج را در اختیار دارد، چرا که در حج طبق فتوای مراجع تقلید ورود انسان‌های غیر مسلمان به سرزمین وحی ممنوع است، اما در اربعین شاهد آن هستیم که هر فرد آزاد و دلداده‌ای با هر کیش و دینی و تنها به واسطه عشق و ارادت به ساحت امام حسین(ع) در سرزمین کربلا گرد آمده و فریاد ظلم‌ستیزی را همراه با سایر مسلمانان سر می‌دهند و این یعنی اینکه اربعین توانسته است جبهه بین‌المللی در برابر ظلم به وجود آورد.

این گزارش حاکی است، در ابتدای این مراسم و پس از قرائت پیام آیت‌الله‌العظمی حسین نوری همدانی از مراجع تقلید درباره اهمیت اربعین و لزوم برگزاری هر چه پر شورتر آن، حمید شاه‌آبادی، معاون صدای رسانه ملی به ایراد سخن پرداخت و گفت: خدا را شکر که چهارمین سالی است که رادیو اربعین به همت همکاران پر تلاشم در معاونت صدای رسانه ملی آغاز به کار می‌کند و امروز با کوله‌باری از تجربه و تخصص و البته همدلی مردم عزیز ایران این رادیو پربارتر از همیشه در خدمت نشر معارف دینی و عاشورایی به تلاش خواهد پرداخت.

وی ادامه داد: با آغاز ماه صفر از ماه پر شور محرم و ماه پیروزی خون بر شمشیر به ماهی قدم می‌گذاریم که حال و هوای اربعین حسینی از آن به مشام می‌رسد. ماهی که در امتداد عاشورا است، ما را به اربعین حسینی یعنی روزی که باید در آن حتی به شکل نمادین برای حفظ امامت و ولایت کوشا باشیم، رهنمون می‌سازد.

وی ادامه داد: انتشار پیام عاشورا در اربعین متجلی شده و به قوام لازم می‌رسد و اربعین نقطه عطفی است برای امتداد خط سرخ عاشورا و ما به راستی جهانی شدن فرهنگ تشیع را از حرکت عظیم زائران حسینی در اربعین آموخته‌ایم.

معاون صدای رسانه ملی اظهار داشت: این رسانه در این راستا باید گام‌های جدی بردارد تا در برابر تحریف‌هایی که رسانه‌های بیگانه هر روز حجمی از تبلیغات علیه جهان اسلام و فرهنگ تشیع را به راه می‌اندازد، اثر آنها را خنثی سازد. خوشبختانه تعامل بین دو ملت و دولت ایران و عراق در جریان مراسم اربعین نقشه آنها را که به فکر ایجاد تفرقه میان مردمان این دو کشور دوست و همسایه بودند، نقش بر آب کرد و ما در رادیو اربعین وظیفه داریم که بازتاب‌دهنده مطلوبی از این حرکت عظیم که اتحاد میان این دو کشور مسلمان است را به گوش مخاطبان خود در ایران و سراسر کشورهای جهان برسانیم.

شاه آبادی تاکید کرد: این رادیو از امروز به مدیریت دوست خوبم آقای کوچک‌زاده فعالیت رسمی خود را آغاز می‌کند و محتوای آن علاوه بر نیازهای زائران به منظور داشتن سفری ایمن، به فرهنگ‌سازی در راستای تبیین شعائر دینی و عاشورایی با حضور کارشناسان، مداحان و مرثیه‌سرایان و سخنرانی وعاظ محترم کشور اختصاص دارد و تا دو روز بعد از اربعین حسینی به کار خود ادامه خواهد داد.

وی در پایان سخنان خود گفت: از آنجا که اربعین یک حرکت جهانی است، لذا ما امسال در بخش غیرفارسی این رادیو فعال‌تر از گذشته عمل کرده‌ایم و با توجه به اینکه اغلب مخاطبان ما در خارج از کشور عرب‌زبان هستند، لذا هم در بحث سخنرانی‌های مذهبی و هم در بحث مداحی و مرثیه‌سرایی از وجود سخنرانان و مداحین عرب‌زبان نیز نهایت استفاده را برده‌ایم.

حاج محمود کریمی، مداح اهل بیت، دیگر سخنران این مراسم بود که با اشاره به ظرفیت‌های بالای فرهنگی ایجاد رادیو اربعین گفت: امیدوارم دوستان مسئول به این رادیو به دید یک رادیو موقت که در یک محدوده زمانی مشخص به پخش برنامه‌های گوناگون می‌پردازد، نگاه نکنند و این شبکه رادیویی در تمام مقاطع و مناسبت‌های دینی همچون ایام فاطمیه، هفته وحدت و نظایر آن تبدیل به یک جریان مداوم فرهنگی در راستای نشر مفاهیم و معارف اهل بیت شود.

وی ادامه داد: ما در بحث ترویج فرهنگ حسینی متاسفانه به شکل پایه‌ای مخاطب تربیت نکرده‌ایم و لازم و ضروری است تا رادیو اربعین سنت‌شکنی کرده و طیف‌های مختلفی از مخاطبان را از گروه سنی خردسال تا بزرگسال با تولید و پخش برنامه‌های گوناگون به سمت خود جذب کند.

این مداح اهل بیت تصریح کرد: چه اشکالی دارد که در رادیو اربعین برنامه ویژه کودک و نوجوان داشته باشیم و حتی ساعت 9 شب کودکان خود را با استفاده از لالایی‌های حسینی که از این رادیو پخش می‌شود، بخوابانیم.

کریمی در پایان سخنان خود کنایه‌ای نیز به مدیریت فرهنگی رسانه ملی زد و گفت: تعداد شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی به پخش موسیقی توجه بسیاری دارند، زیاد است که البته حرمت استفاده از سایت‌های موسیقی باید در قالب فتوای مراجع تقلید تبیین و تفسیر شود، اما آنچه که از رسانه ملی پخش می‌شود، برای من مخاطب مشروعیت دارد. می‌خواهم به این نکته اشاره کنم که شیخ مفید عمری را برای ظهور امام زمان(عج) اشک ریخت، اما ایشان ظهور نکرد، اما ما چگونه است که می‌خواهیم با گسترش ساز و تنبوری که در رسانه ملی به وفور پخش می‌شود، انتظار ظهور منجی را داشته باشیم.

همچنین در این مراسم، حجت‌الاسلام رفیعی به ایراد سخن پرداخت و گفت: حتما همه شما مکرر شنیده‌اید که امام حسین(ع) در روز عاشورا طلب یاری می‌کند و من می‌خواهم اینجا به این نکته اشاره کنم که در این عصر چگونه می‌توانیم سیدالشهدا و امامان معصوم(ع) را یاری و نصرت ببخشیم. به نظر من یکی از راه‌های نصرت، نصرت علمی است و مثلا جایی که علامه امینی با اثر جاوید خود یعنی الغدیر این کار را انجام می‌دهد.

وی تصریح کرد: اما اشکال دیگر نصرت را نیز داریم. نصرت جانی همچون کاری که شهدای مدافع حرم کرده‌اند و نصرت مالی همچون کار عظیمی که خدیجه کبری انجام داد و ثروتش را وقف ترویج اسلام کرد. نصرت اخلاقی ترویج تقوا و دینداری و خدا ترسی در جامعه است. نصرت اجتماعی یعنی اینکه به مردم رسیدگی کنید، به مشکلات جامعه تشیع برسید تا گره از کار مردم باز شود. نصرت زبانی همچون کاری که دعبل خزائی کرد و با اشعارش به ترویج فرهنگ اهل بیت و رضوی پرداخت و صد البته نصرت هنری که به نظر من رادیو اربعین یکی از ابزارهای مهم در این عرصه است.

وی در پایان گفت: ابزار هنر در ترویج فرهنگ قرآنی و اسلامی بسیار حائز اهمیت است. شاید شنیده باشید که آیت‌الله مکارم شیرازی نقل کرده‌اند که در طول دوران تدریسشان در حوزه علمیه بارها سوره یوسف را تفسیر کردند، اما به گفته خود ایشان، مشاهده سریال یوسف پیامبر از تلویزیون، نگاه ایشان به این پیامبر الهی را تکامل بخشید، به طوری که ایشان در جای دیگری فرمودند هر وقت که من در قالب درس‌های حوزه علمیه سوره یوسف را تفسیر می‌کنم، به روح زنده‌یاد فرج‌الله سلحشور، خالق سریال یوسف پیامبر درود می‌فرستم و برای او درخواست غفران الهی دارم. این نکته حائز اهمیت است که ما می‌توانیم با استفاده از ابزار هنر بسیاری از ناگفته‌های تاریخ اسلام و روایات دینی را برای مردم تبیین کرده و آنها را نسبت به آگاهی از این مسائل ترغیب کنیم.

این گزارش حاکی است در بخش دیگری از این مراسم، انجمن شهدای خادمین حرم خلعت شهدا را که شال نمادینی بود، به حمید شاه‌آبادی، معاون صدای رسانه ملی، حجت‌الاسلام قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و شریعتی، استاندار خوزستان اهدا کردند. همچنین در این مراسم، پیام آیت‌الله‌العظمی علوی گرگانی نیز به مناسبت اربعین حسینی در قالب تصاویر ویدئویی پخش شد.

یاد آور می‌شود، مخاطبان علاقمند به شنیدن رادیو اربعین می‌توانند این شبکه رادیوی را در تهران روی موج اف ام ردیف موج 95.5 مگاهرتز در نجف ردیف 91.9 مگاهرتز و در کربلا ردیف 90.9 مگاهرتز دریافت کنند.  

انتهای پیام

captcha