عدم اثربخشی فضای قرآنی کشور در جلوگیری از بروز پدیده احتکار/ اتحادیه مدغم رقیب موسسات نیست
کد خبر: 3754983
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۲

عدم اثربخشی فضای قرآنی کشور در جلوگیری از بروز پدیده احتکار/ اتحادیه مدغم رقیب موسسات نیست

گروه فعالیت‌های قرآنی - رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم کشور گفت: متاسفیم در شرایط اقتصادی که جامعه نیاز دارد که خودمان را برای کشور هزینه کنیم، کشور را برای خودمان هزینه می‌کنیم. هنگامی که ۴ هزار انبار احتکار در این شرایط حساس اقتصادی پیدا می‌شود، یعنی که فضای قرآنی در کشور اثر‌بخشی لازم را نداشته است.

عدم اثربخشی فضای قرآنی کشور در بروز پدیده احتکار/ اتحادیه مدغم قرار نیست رقیب موسسات شود

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، مهدی قره‌شیخ‌لو، رئیس سازمان دارالقرآن کشور صبح امروز ۱۹ مهر‌ماه با حضور در بیست و هفتمین گردهمایی کارشناسان و مدیران موسسات قرآنی استان مرکزی که در سالن جلسات شهرداری شهر مهاجران برگزار شد، اظهار کرد: باید حواسمان باشد در حرف، حرف قرآنی زده می‌شود اما عمل قرآنی نیست و عمده ریشه مشکلات کشور در حوزه‌های مختلف به اینجا منتهی می‌شود که ما فقط شعار‌گونه به سراغ قرآن رفتیم.
وی ادامه داد: اگر در حوزه اقتصاد، سیاست، خانواده و ... دارای مشکل هستیم بدلیل دور بودن از فرهنگ قرآن و اهل‌بیت (ع) است و عملکرد ما عملکرد جدی از این فضا را ندارد.
رئیس سازمان دارالقرآن کشور افزود: اگر در فضای قرآنی کار می‌کنیم‌، تلاش شود که مردم ما را در عمل منتسب ببینند نه در حرف.
قره‌شیخ‌لو در ارتباط با وضعیت موسسات قرآنی کشور بیان کرد: موسسات قرآنی کشور در یک شرایط خاصی قرار دارند و نسبت به سال‌های گذشته ‌با رشد نسبی خوبی همراه بودیم.
وی اظهار کرد: موسسات قرآنی کشور نسبت به ۱۰ سال گذشته در بخش سخت‌افزار و نرم‌افزار رشد خوبی داشتند ‌و این رشد کفایت نمی‌کند علی‌رغم اینکه مؤسسات با مشکلات بسیاری مواجه هستند که باید مورد حمایت قرار گیرند.
رئیس سازمان دارالقرآن کشور گفت: از همان ابتدا یعنی سال ۸۳ که اعطای مجوز به موسسات قرآنی صورت پذیرفت، موضوع اصلی و سفارش ما به هرکسی که درخواست راه‌اندازی موسسه را داشت، برخورداری از توانمندی مدیریتی به منظور اداره موسسه بود‌، حتی اگر از هیچ دستگاهی مورد حمایت قرار نگیرد.
قره‌شیخ‌لو افزود: وضع کشور در شرایط مختلف تغییر پیدا می‌کند و گاهی ممکن است وضع اعتبارات خوب یا بد باشد اگر حیات موسسات به حمایت‌های دولتی وابسته باشد پیشرفت نمی‌کند و اگر هم پیشرفتی بوجود آمده نتیجه کار جهادی مدیران موسسات است.
وی ادامه داد: البته دستگاه‌های حاکمیتی مانند سازمان دارالقرآن کشور وظیفه دارند، تلاش کنند و راه را برای همکاری و تعامل هرچه بیشتر با موسسات قرآنی هموار کنند. گاهی اوقات بیشتر حمایت‌ها جنبه ریالی ندارد بلکه بعضی از قوانین و تسهیلات اعطایی می‌تواند موثر و کار‌ساز باشد و باید آن‌ها را پیگیری نمود تا به سرانجام برسد.
رئیس سازمان دارالقرآن کشور بیان کرد: با توجه به فضای حاکم در حوزه موسسات انتظار می‌رود تشکیلاتی عمل نمود. بطور مثال اگر در استان مرکزی ۶۰ موسسه وجود دارد این تعداد باید در یک مجموعه تشکیلاتی هماهنگ با یک هدف و برنامه‌ریزی واحد جلو بروند. جزیره ‌ای عمل کردن خروجی ما را به حداقل می‌رساند.
قره‌شیخ‌لو اظهار کرد: موسسات باید با یکدیگر مزتبط باشند‌، از فضای و تجربیات دیگر مطلع شوند و انتقال نکات قابل پیشرفت برای هم از جمله نکات مهم برای موسسات قرآنی است و نقش اتحادیه مدغم پر رنگ می‌شود .
وی تصریح کرد: اتحادیه مدغم قرار نیست رقیب موسسات شود و کار اجرایی انجام دهد بلکه وظیفه اتحادیه هماهنگی، هم‌افزایی، ارتقا، آموزش، افزایش کیفیت و خروجی‌ها است.
رئیس سازمان دارالقرآن کشور تاکید کرد: نگاه اتحادیه این باشد که شرایطی را برای ارتقای سطح فعالیت موسسات در حوزه‌های مختلف فراهم سازد پس هماهنگی و تشکیلاتی عمل نمودن یکی از نکاتی است که اکر اتفاق افتد بسیاری از مشکلات را بر طرف می‌سازد.
قره‌شیخ‌لو اظهار کرد: باید پذیریم متاسفانه در کشور ما بهره‌وری کارها ‌‌علی‌رغم صرف هزینه‌، گذشت ‌زمان و ... پایین است در دنیا به هیچ وجه این کار انجام نمی‌شود زیرا در دنیا با حداقل امکانات بیشترین خروجی‌ها بدست می‌آید‌ و در کشور ما بالعکس بیشترین امکانات و حداقل خروجی مشاهده می‌شود که یک ضعف بزرگ است.
وی افزود: یک بخش بزرگ این ضعف به دلیل دارا نبودن علم روز و ندانستن مسائل مدیریتی است و باید این موارد باید مطالعه و کار شود. تجربه یک بخشی از توانمندی ما را ثابت می‌کند.
رئیس سازمان دارالقرآن کشور خاطر‌نشان کرد: متاسفم که در نظام آموزشی کشور هنوز هم پس از ۱۲ سال آموزش قرآن، بیسواد قرآنی هم وجود دارد یعنی دانش‌آموزان پس از ۱۲ سال آموزش و گذر ساعت قرآن پس از فراغت از تحصیل نمی‌توانند قرآن بخوانند و این یعنی خسران مبین. در موسسات هم همین اتفاق تکرار می‌شود.
قره‌شیخ‌لو افزود: بنده شاهد هستم که در موسسات کلاس برگزار می‌شود، اما خروجی‌ها خروجی‌های قابل اتکایی نیست‌. باید ظرفیت بهره‌وری را به بالای ۹۵ درصد برسانیم؛ یعنی اگر در یک کلاس آموزش قرآن برگزار می‌شود در پایان دوره ۹۵ درصد مخاطبین این کلاس واقعا فارغ‌‌التحصیل شوند و دایم تکرار نشود.
وی گفت: یک نوجوان و جوان این ذهنیت را دارد که نمی‌توان قرآن را فراگرفت و آن بدلیل این است که کار به درستی انجام نشده است یا ضعف در معلم‌، سیستم آموزشی، کتاب آموزشی و ...وجود دارد و در حال حاضر‌ قابل توجیه نیست که بهره‌وری موسسات پایین باشد.
رئیس سازمان دارالقرآن کشور‌ به ارتقا و تنوع خدمات در موسسات قرآنی اشاره کرد و افزود: با توجه به آمار اکثر موسسات قرآنی بدلیل کسب درآمد بیشتر روی پیش‌دبستانی سرمایه‌گذاری می‌کنند و تقریبا موسسات به مجموعه‌های پیش دبستانی تبدیل می‌شوند. لازم است در این بین خدمات دیگر به مخاطبان، گروه‌های سنی ارائه شود.
قره‌شیخ‌لو گفت: بخاطر داشته باشیم یک موسسه قرآنی باید این ظرفیت و توانمندی را داشته باشد تا تمامی اقشار جامعه را تحت پوشش قرار دهد و اگر فقط به مراکز پیش دبستانی تبدیل شوند دیگر به موسسه حاجتی نیست و از آموزش و پرورش مجوز ایجاد پیش دبستانی را می‌توان اخذ نمود.
وی بیان کرد: موسسه قرآنی باید از تنوع خدمت و ماموریت برخوردار‌ و پاسخگوی اقشار مختلف جامعه با نیازمندی‌های متفاوت باشد.
رئیس سازمان دارالقرآن کشور فعالیت‌های اثر‌بخش در حوزه قرآنی را مهم برشمرد و گفت: بعضی از برنامه‌های قرآنی به عنوان پیش‌درآمد کار قرآنی مطرح هستند اما، اصل در فعالیت قرآنی نیستند‌. بسیاری از مردم کشور نیازشان این است که مفهوم شناسی درستی از قرآن داشته باشند بر اطلاعتشان در این حوزه اضافه شود و الا اگر آموزش‌های قرآن فقط ظاهری باشد و فقط اطلاعات مردم افزایش پیدا کند و ندانند که آن را کجا باید استفاده کنند قطعا از تعداد مخاطب قرآنی کاسته می‌شود به همین دلیل همیشه تاکید می‌شود که فعالیت در حوزه قرآن اثر‌بخش باشد.
قره‌شیخ‌لو افزود: متاسفیم در شرایط اقتصادی که جامعه نیاز دارد که خودمان را برای کشور هزینه کنیم بالعکس کار می‌کنیم. کشور را برای خودمان هزینه می‌کنیم. هنگامی که یک‌دفعه ۴ هزار انبار احتکار در این شرایط حساس اقتصادی پیدا می‌شود، این بدان معناست که فضای قرآنی در کشور اثر‌بخشی لازم را نداشته است انتظار می‌رود مدیران موسسات در این بخش سرمایه گذاری و مطالعات لازم را انجام دهند .
وی در ارتباط با تعاملات با موسسات قرآنی گفت: در کشور ما ظرفیت‌های خوبی از قبیل مدارس دارای امکانات‌، موقوفات‌، ساختمان و آثار فرهنگی و ... وجود دارد اما‌، متاسفانه در کنار این همه ظرفیت درصد موسسات با مشکل مکان مواجه هستند‌. باید اتحادیه‌، مسئولین تلاش کنند ظرفیت‌ها را ایجاد کرده و این گونه تعامل‌ها می‌تواند مشکلات ریشه‌ای را یک‌باره حل نماید و وجود انسان‌های با انگیزه مانند فرماندار، شهردار و ... می‌تواند در این مسیر کمک‌کننده باشد.
رئیس سازمان دارالقرآن کشور بیان کرد: طی ۱۰ سال گذشته در ارزیابی و عملکرد دار‌‌القرآن‌ها استان مرکزی جزء استان‌های منتخب بوده و این مهم برگرفته از ظرفیت خوب قرآنی در این استان است.
قره‌ ‌شیخ‌لو افزود: برنامه‌های آموزشی در شش ماهه دوم سال جاری‌ برای مدیران موسسات پیش‌بینی شده است‌ و برگزار‌ می‌شود.
وی گفت: ما هیچ اصراری به افزایش کمی نداریم مگر اینکه استاندارد و کیفیت در آن‌ رعایت شود. در طی سه سال اخیر در هیأت رسیدگی به امور موسسات شاید در حدود ۱۰۰ موسسه توانستند مجوز اخذ کنند و ‌این ‌بدلیل نگاه کیفی بوده است و در تلاش انجام یک کار جدی هستیم که در شش ماهه دوم اتفاق افتد، آن هم پالایش موسسات قدیمی است.
رئیس سازمان دارالقرآن کشور ادامه داد: نزدیک به ۴ هزار موسسه قرآنی که از سازمان تبلیغات و ارشاد مجوز اخذ کردند، در کشور وجود دارد و می‌دانیم بسیاری از موسسات از استاندارد لازم برخوردار نیستند و باید در این راستا پالایشی برای موسساتی که پیش از این مجوز کسب کردند، صورت پذیرد.
قره‌شیخ‌لو نقش موسسات قرآنی در گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب را مهم عنوان کرد و گفت: موسسات قرآنی می‌توانند به عنوان یکی از نهاد‌های موثر در این حوزه فعالیت کنند. نقش مردم در گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب و دهه فجر نیز بسیار مهم است.
انتهای پیام

captcha