پیامبر(ص) در شام رحلت چه فرمود؟
کد خبر: 3762222
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۰
حجت‌الاسلام میرلوحی بازگو کرد:

پیامبر(ص) در شام رحلت چه فرمود؟

کانون خبرنگاران نبأ ــ پیامبر(ص) در ساعات آخر زندگانی با آنکه حول حضرت فاطمه(س) رفت و آمد زیادی بود از او خواست تا مطلبی بنویسد که بعد از ایشان فردی گمراه نشود؛ آن جملات «اني تارك فيكم الثقلین» و «انی مخلف الودیعه» بود.

حجت‌الاسلام سیدمصطفی میرلوحی

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی میرلوحی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) روز گذشته، 16 آبان به مناسبت سالروز رحلت نبی مکرم اسلام و شهادت امام حسن مجتبی(ع) در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) بیان داشت: حضور در حرم سید الکریم که بواسطه اینکه از نسل امام حسن مجتبی(ع) و از سادات حسنی بودند و از راویان حدیثی محسوب می‌شوند که محضر امام رضا(ع) را هم درک کردند، سعادتی است که نصیب هر کسی نخواهد شد.

وی به ساعات پایانی و شب آخر عمر پیامبر اکرم(ص) اشاره کرد و گفت: در این شب که شب یتیمی امت عصمت و طهارت و ملت مسلمان است، ایشان در خانه حضرت فاطمه زهرا(س) در بستر بیماری بودند و به قول محققین «اهل بیت ادری بما فی البیت» هستند بدان معنا که بیگانگان از مسائل داخل خانه خبری ندارند پس نمی‌توانند قضاوت کنند.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) افزود: هر چه مذاهب مختلف تلاش کنند و بر این مسئله تأکید داشته باشند که ایشان در شب رحلتشان حجره عایشه بودند و یکسری مطالب عجیب و غریب دیگری که در کتب اهل سنت نقل شده؛ باور کردنی نیست.
وی ادامه داد: در ساعات آخر زندگانی با آنکه حول حضرت فاطمه(س) رفت و آمد زیادی بود از او خواست تا مطلبی بنویسد که بعد از ایشان فردی گمراه نشود و در بیعت غدیر، مسجد خیف روز عرفه و هم در هفتاد روز قبل از رحلتشان این واژه را چند بار به کار بردند که آن جملات «اني تارك فيكم الثقلین» و «انی مخلف الودیعه» بود.
حجت‌الاسلام میر لوحی اضافه کرد: صحیح مسلم در کتاب خود نقل می‌کند که پیامبر دو انگشت سبابه دستان خود را کنار هم گذاشت و فرمود: این دو کتاب الله و عترتی است، بعد تفسیر عترت را فرمود که اهل بیت اوست، سپس آرام نگاهی به جمعیت کرد و ادامه داد تا موقعی که این دو یعنی قرآن و عترت در کنار هم قرار گیرند، گمراهی وجود نخواهد داشت، لذا قرآن بدون اهل بیت(ع) معنا ندارد و این دو جدایی ناپذیرند.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: فاطمه زهرا(س) به عنوان یک بانوی فاخر دور بستر پدر می‌چرخد و می‌گوید آن صورت نورانی که هر وقت کاری داشتیم او را خود قرار می‌دادیم یا اگر باران می‌خواستیم و گرفتار بودیم به پیشگاهش می‌آمدیم، اینچنین رفتنی شده است، سپس پیامبر اکرم چشم‌هایشان را باز کردند و از او درخواست کردند که قرآن تلاوت کند.
وی افزود: سپس آیه ۱۴۴ سوره آل عمران خوانده شد یعنی پیش از محمد(ص) هم پیغمبرانی بودند و درگذشتند، آیا اگر او به رحلت یا شهادت از دنیا رفت شما باز به دوران جاهلیّت، شرک و بت‌پرستی خود باز خواهید گشت؟
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ص) در پایان متذکر شد: توجه داشته باشید تا لحظه آخر عمر نگرانی و دغدغه پیامبر اینست که بعد از رفتنش، 23 سال زحمت از بین نرود، پس در این روز تعطیل با تفسیر یک آیه کوچک از سوره‌های  فتح، احزاب، محمد، حجرات مطالعه‌ای کوتاه از سرگذشت پیامبران خود داشته باشید تا شما هم با درک وجود ائمه از سختی‌های تاریخ با آنان همراه شوید و به دین و نظام خود افتخار کنید که اینچنین با صلابت پایدار مانده است.

 

انتهای پیام

 

captcha