مروری بر اخبار معارفی رسانه‌ها/ مسابقه قرآنی فجر به ایستگاه پایانی رسید
کد خبر: 3762636
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۴

مروری بر اخبار معارفی رسانه‌ها/ مسابقه قرآنی فجر به ایستگاه پایانی رسید

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ «مسابقه قرآنی فجر به ایستگاه پایانی رسید» عنوان یکی از اخبار معارفی مهم رسانه‌ها در روز جاری است.

مروری بر اخبار معارفی رسانه‌ها/ مسابقه قرآنی فجر به ایستگاه پایانی رسید

به گزارش ایکنا، صفحات معارفی رسانه‌ها، امروز شنبه 19 آبان‌ماه، اخبار متعددی را منتشر کرده‌اند که در ادامه مورد بررسی قرار می‌دهیم.
فارس
صفحه فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس، تا ساعت 14 امروز صرفا دو خبر منتشر کرده است. این صفحه در خبری با عنوان «تأکید تلویزیون بر آموزش احکام شرعی» آورده است: محمدحسین محمدزاده، دبیر شورای معارف سیما ضمن برشمردن احکام شرعی به عنوان یکی از مهمترین مسائل مورد تاکید دین مبین اسلام، از اهتمام ویژه تلویزیون به فراگیری این موضوع خبر داد و گفت: شبکه‌های مختلف سیما موظف شدند در هر برنامه‌ای که مقدور هست، به موضوع احکام بپردازند.
وی اهمیت بالای این موضوع و احتیاج مخاطبان در جامعه امروزی را از مهمترین علل این اقدام خواند و بیان کرد: قرار است برنامه‌هایی جدید با محوریت پرسش و پاسخ و همچنین بیان احکام شرعی تولید و پخش گردد. ضمن آن که بازتولید برنامه‌ای مسابقه‌محور با رویکرد احکام در دستور کار قرار دارد. به زودی مکاتبه‌ای با تولیت‌های اعتاب مقدسه در خصوص ارائه پیشنهاد بیان احکام در مراسم‌ها و سخنرانی‌ها توسط کارشناسان زبده خواهد شد و نیز جلسه‌ای با کارگروه ویژه بیان احکام حرم مطهر حضرت معصومه(س) به جهت استفاده از پیشنهادات و راهکارهای اجرایی ایشان برگزار می‌شود.
خبر دیگر این صفحه در روز جاری «اجرای نیات واقفان به مبلغ ۲ میلیارد تومان در سال جاری/ برای تبدیل اراضی شيخ صدوق به حوزه علمیه آماده‌ایم» است.
تسنیم
صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم، امروز هفت خبر منتشر کرده است. این صفحه در خبری با عنوان «۳ انتصاب جدید در معاونت قرآنی وزارت ارشاد» آورده است: عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در احکامی جداگانه «سید فخرالدین اسماعیلی» را به عنوان رئیس حوزه معاونت و روابط عمومی، «ابوالقاسم ایرجی» را به عنوان مشاور طرح و برنامه، و «مریم قاسم احمد» را به سمت معاون برنامه‌ریزی و آموزش اداره کل برنامه‌ریزی، آموزش و توسعه مشارکت‌ها منصوب کرد.
اسماعیلی پیش از این مشاور معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر کمیته روابط‌عمومی بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم را بر عهده داشته است. قاسم احمد نیز مدیر مرکز قرآن و معارف دین سازمان جهاد دانشگاهی تهران، دانش‌آموخته دکتری در رشته علوم قرآن و حدیث از دانشگاه تهران و دارای مقالات علمی پژوهشی متعدد در این زمینه است. ایرجی نیز سابقه معاون طرح و برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قائم مقام رئیس بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم ، مشاور رئیس بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم و دبیر شورای برنامه‌ریزی بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در کارنامه خود دارد.
شش خبر دیگر این صفحه در روز جاری شامل «تلاش معاونت قرآنی ارشاد برای فتح قله‌های نمایشگاه بین‌المللی»، «نقش روشنفکران «سفارتی» در کودتای ضد دولت مصدق چه بود؟»، «نزول امدادهای غیبی بر پیامبر(ص) در غار ثور»، «علت فشار خوارج بر امام علی(ع) برای مذاکره با دشمن چه بود؟»، «علائم آخرالزمان و راهکار امام علی(ع) در عبور از فتنه‌های آن» و «اسلام برای ثروتمند شدن چه راهکارهایی را توصیه می‌کند/ بخشش و انفاق به‌جای احتکار و پول‌شویی» است.
ایسنا
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران نیز امروز تعداد هفت خبر معارفی منتشر کرده است. این صفحه در خبری درباره نمایشگاه تخصصی مدیریت مسجد آورده است: نمایشگاه تخصصی مدیریت مسجد ۲۰ الی ۳۰ آبانماه جاری در حسینیه الزهرا(ع) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می‌شود. براساس خبری که در سایت مرکز رسیدگی به امور مساجد منتشر شده است؛ یکی از اهداف برگزاری این نمایشگاه ارائه دستاوردهای مرکز رسیدگی به امور مساجد در چهل سالگی انقلاب است.
از دیگر اهداف این نمایشگاه ارائه الگوی یکپارچه مدیریت مسجد، انتقال دانش مدیریت مسجد به ائمه جماعات و کارگزاران مساجد و انتقال دانش و تجربیات ساماندهی مساجد به ائمه جمعه و نمایندگی‌های ولی فقیه در استان‌ها است. لذا نمایندگی‌های ولی فقیه در استانها و تیم فرهنگی ایشان از مخاطبان اصلی این نمایشگاه هستند. این نمایشگاه در پنج بخش مختلف برگزار می‌شود. این بخش‌ها شامل بخش اول با عنوان «مبادی» با چهار قسمت؛ مسجد از نگاه رهبر حکیم و عالیقدر، پیشینه‌شناسی (مساجد فعال و تاثیرگذار از قبل انقلاب تا کنون، ائمه جماعات شاخص، شهدای محراب و ائمه جماعات شهید استان تهران و ...)، دشمن‌شناسی (حرکت دشمن علیه مساجد در طول تاریخ اسلام بخصوص در زمان معاصر) و مسئله‌شناسی نظام اسلامی و نقش مسجد در منظومه مسائل گفتمان انقلاب اسلامی است.
شش خبر دیگر این صفحه در روز جاری شامل «تجهیز حرم حضرت زینب (س) در سوریه به‌دست ایرانی‌ها»، «همایش ملی المیزان و علوم انسانی اسلامی برگزار می‌شود»، «گلپایگانی: ایثار ساده‌ترین و بی‌هزینه‌ترین نوع فرهنگ‌سازی در جامعه است»، «آغاز ساخت زائرسرای خراسان‌شمالی در مشهدالرضا(ع) به‌زودی»، «وقف‌های بزرگی که توسط آیات عظام سبحانی و جوادی آملی در قم انجام شده است» و «ایثار ساده‌ترین و بی‌هزینه‌ترین نوع فرهنگ‌سازی در جامعه است» است.

ایبنا
صفحه دین خبرگزاری کتاب ایران، امروز صرفا یک خبر با تیتر «آلمانی‌ها می‌خواهند از مسلمانان بدانند/باید به نشر ادبیات شیعی در آلمان توجه کرد» منتشر کرده است.
مهر
صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر نیز تا این ساعت صرفا یک خبر با عنوان «مسابقه قرآنی فجر به ایستگاه پایانی رسید» منتشر کرده است. براساس این خبر، مراسم اختتامیه مسابقه قرآنی فجر در روز چهارشنبه ۲۳ آبان‌ماه با حضور شرکت‌کنندگان این مسابقه و با مجری‌گری سیدوحید مرتضوی، مجری تلویزیونی برنامه‌های قرآنی برگزار می‌شود. در اختتامیه مسابقه قرآنی فجر که با هدف ترویج مراجعه و بهره‌برداری از متون مرجع دینی در زندگی روزمره و به‌مناسبت ایام محرم و صفر و با تاکید بر فرمایش امام صادق(ع) در رابطه با سوره فجر که آن را منتسب به امام حسین(ع) می‌دانند و با حضور صدها نفر از دانش‌آموزان در تمامی مقاطع تحصیلی (ابتدایی،دبیرستان مقطع اول و دوم) و دردو بخش حفظ و تفسیر برگزار شد، در مجموع ۶۰ نفر برگزیده شدند که در مراسم اختتامیه با حضور خانواده محترم شرکت کنندگان مورد تجلیل قرار می‌گیرند.
از دلایل انتخاب این سوره مبارک قرآن برای مسابقه مذکورآیات پایانی آین سوره بویژه ذکر نفس مطمئنه است که امام صادق(ع) آن را به امام حسین(ع) منتسب دانسته و می‌فرماید، ایشان صاحب نفس مطمئنه بود و از خدا راضی و خدا نیز از او راضی است. پخش نماهنگ معرفی فرهنگسرا، نماهنگ سوره فجردر کلام بزرگان، سخنرانی و اجرای هنری دانش آموزان و مراسم تجلیل از مهم‌ترین بخش‌های این مراسم است.
علاقه مندان می‌توانند برای حضور در برنامه در زمان یاد شده از ساعت ۱۵ به آدرس میدان قزوین، خیابان قزوین، خیابان شهید مرادی، بوستان رازی، سالن آمفی تئاتر رازی مراجعه و یا برای کسب اطلاعات با تلفن ۵۵۴۲۳۳۵۳ تماس حاصل کنند.
میزان
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان، امروز صرفا یک خبر با عنوان «ربیع‌الاول ماه مهربانی و نوع دوستی است/ اعمالی که می‌توان در ماه ولادت پیامبر اکرم(ص) انجام داد» منتشر کرده است.
ایرنا
صفحه معارف خبرگزاری ایرنا، امروز دو خبر با عناوین «اندیشه علامه طباطبایی برای کشف‌ در علوم انسانی راه‌گشاست» و «جلوی خونریزی ها باید در جهان اسلام گرفته شود» منتشر کرده است.
باشگاه خبرنگاران جوان
صفحه قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران جوان نیز شش خبر با عنوان «حدیث رسول اکرم(ص) درباره جوانی»، «زندگی نامه شهید حسن بهمنی»، «۳ انتصاب جدید در معاونت قرآنی وزارت ارشاد»، «اهتمام ویژه تلویزیون به فراگیری احکام شرعی»،«مداحی اتفاقا حرم تو دلمه با نوای محمد حسین حدادیان» و «استفاده از کروات چه حکمی دارد؟» منتشر کرده است.

روزنامه کیهان
صفحه معارف روزنامه کیهان، امروز مطلبی با عنوان «سیاست از منظر قرآن» منتشر کرده است که در بخشی از آن آمده است: سیاست از منظر قرآن عبارت است از‌: تدبیر و مدیریت حکیمانه، عالمانه، مصلحانه و ولایی امور امت با بهره‌گیری از همه اسباب و امکانات مادی و معنوی مشروع و مناسب در راستای حفاظت از منابع انسانی و غیر‌انسانی از راه ایجاد مقتضیات و دفع و رفع موانع به هدف تحقق سعادت دنیوی و اخروی و تامین اهداف متعالی انسان و امت. این اهداف متعالی شامل‌: رسیدن به مقام عبودیت و تقوای الهی و کسب کرامت اکتسابی و عزت و اقتدار از طریق اجرای شریعت و اصولی چون تعلیم و تزکیه و عدالت و مانند آنها است.
این صفحه همچنین در مطلبی با عنوان «راه دستیابی به مقام محمود» آورده است: یکی از اصطلاحات قرآنی مقام محمود است. خدا می‌فرماید: وَمِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلهًًْ لَكَ عَسَى أَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقَامًا مَحْمُودًا، و پاسى از شب را زنده بدار تا براى تو به منزله نافله‏‌اى باشد، اميد كه پروردگارت تو را به مقامى ستوده برساند(اسراء،‌ آیه 79). بر اساس این آیه شریفه قرآن، مقام محمود به جایگاهی ستوده‌ اشاره دارد که خدا برای انسانی چون پیامبر(ص)‌ این‌ اشرف آفریده‌های الهی، وعده دستیابی به آن را داده است. بنابراین، باید مقامی بلند و بسیار ارزشمند باشد که واژه حمد به شکل محمود برای آن به کار رفته است،‌ در حالی که طبق آموزه‌های قرآن،‌ همه حمد ویژه خدا است و هر کسی که حمدی نسبت به کسی یا چیزی دارد و آن را می‌ستاید در حقیقت خدا را ستوده است که آفریدگار و پروردگار آن است. از سویی هر کسی که حمدی می‌کند در حقیقت خاستگاه آن خدا است و این خدا است که از زبان او حمد می‌کند،‌ چرا که «این همه آوازه‌ها از شه بود/ گر چه از حلقوم عبدالله بود.» بنابراین، این مقام و جایگاه محمود و ستوده شده، در چارچوب همان «الحمدلله رب العالمین» قرار گرفته و معنا می‌شود.
دیگر عناوین مهم این صفحه در روز جاری شامل «امام رضا(ع) و گسترش تشیع در ایران»، «لزوم حفظ شفافیت قلب و جهت‌گیری آن به سوی اهل بیت(ع)» و «هفت ویژگی تمسخرآمیز» است.
انتهای پیام

captcha