گردهمایی دانشگاه کاتولیک فیلیپین از رنگ و بوی قرآنی تا نمایش همدلی دینی+فیلم
کد خبر: 3762686
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۱
ایکنا گزارش می‌دهد؛

گردهمایی دانشگاه کاتولیک فیلیپین از رنگ و بوی قرآنی تا نمایش همدلی دینی+فیلم

گروه بین‌الملل ـ رایزنی فرهنگی ایران در مانیل که تلاش‌های زیادی برای تقویت گفت‌و‌گوی ادیان در فیلیپین آغاز کرده است؛ در تازه‌ترین گام‌ خود در این راه، نشستی با قرائت آیاتی از قرآن درباره حضرت مریم(س) در دانشگاه کاتولیک «دِ لا سال» این کشور برگزار کرد.

به گزارش ایکنا از فیلیپین؛ نشست «مریم در قرآن و گفتگوی ادیان از طریق هنر» روز چهارشنبه(16 آبان‌ماه/ هفتم نوامبر 2018) با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در فیلیپین، دفتر امور مذهبی دانشگاه «دِ لا سال»(De La Salle University) فیلیپین، بنیاد صلح «پالانکا»، مرکز اسلام و دموکراسی فیلیپین و واحد امور اجرایی کاتولیک این کشور برگزار شد.

در این مراسم که در سالن اجتماعات «یوشنکو» دانشگاه «د لا سال» برگزار شد، محمد جعفری ملک، رایزن فرهنگی ایران در مانیل و هیئت همراه، تندیس تقوی، مسئول انجمن خوشنویسان ایران شعبه مانیل و معاون انجمن زنان فرهیخته ایران و فیلیپین، «جیمز بی لاکسا»، مدیر دفتر امور دینی دانشگاه د لا سال، «فرندز بوی سِر»، مدیر امور هماهنگ‌کننده برنامه‌های این دانشگاه، «مارکو گوتانگ»، رئیس بنیاد صلح «انجل بالانکا»ی فیلیپین، جمعی از اعضای هیأت علمی دانشگاه و جمع زیادی از دانشجویان حضور داشتند.

گردهمایی دانشگاه کاتولیک فیلیپین از رنگ و بوی قرآنی تا نمایش همدلی دینی+فیلم

این برنامه با برگزاری مراسم دعا از سوی نمایندگان کاتولیک و مسلمان حاضر در نشست کار خود را آغاز کرد. سپس «جیمز بی لاکسا»، مدیر دفتر امور دینی دانشگاه ضمن خوش آمدگویی به حضار  و تشکر ویژه از رایزنی فرهنگی ایران اظهار کرد: برگزاری گفتگوی میان ادیان راهی برای رسیدن به راهکارهایی با هدف درک بیشتر یکدیگر است و امکان استفاده از تجربیات را فراهم می‌کند.

گردهمایی دانشگاه کاتولیک فیلیپین از رنگ و بوی قرآنی تا نمایش همدلی دینی+فیلم

وی افزود: امروز با جوانانی روبرو هستیم که از رستگاری به دورند و این دوری از رستگاری به معنای جدایی آنها از معنویت نیست؛ بلکه بیانگر این واقعیت است که بسیاری از آنان از اهمیت گفتگوی ادیان به عنوان راهی برای نائل شدن به صلح که خود رستگاری محسوب می‌شود، دور مانده‌اند.

تقویت گفت‌و‌گوی دینی با خوشنویسی ایرانی
جیمز بی لاکسا همچنین تأکید کرد: مشارکت در گفتگوی میان ادیان به ویژه با کمک هنر خوشنویسی ایران برای تبیین امری مشترک میان مسیحیان و مسلمانان و نشان دادن جایگاه «مریم مقدس» مادر عیسی مسیح در بین مسلمانان(اقدامی که تندیش تقوی بانوی خوشنویس ایرانی انجام داده است) می‌تواند ما را در تحقق هر چه بیشتر گفت‌و‌گو یاری و به هم نزدیک‌تر کند.

در ادامه «فرندز بوی سِر»، مدیر امور هماهنگ کننده برنامه‌های دانشگاه «د لا سال» و مجری برنامه با اشاره به فعالیت‌های تندیس تقوی در راستای گفت‌و‌گوی ادیان در فیلیپین از وی برای سخنرانی دعوت کرد.

گردهمایی دانشگاه کاتولیک فیلیپین از رنگ و بوی قرآنی تا نمایش همدلی دینی+فیلم

بنا به اعلام رایزنی فرهنگی ایران در فیلیپین، سخنرانی این بانوی ایرانی چند بخش داشت و ابتدا با قرائت آیات 45 و 46 سوره آل عمران«إِذْ قَالَتِ الْمَلَائِكَةُ يَا مَرْيَمُ إِنَّ اللَّهَ يُبَشِّرُكِ بِكَلِمَةٍ مِنْهُ اسْمُهُ الْمَسِيحُ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ وَجِيهًا فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَمِنَ الْمُقَرَّبِينَ: [ياد كن] هنگامى [را] كه فرشتگان گفتند اى مريم خداوند تو را به كلمه‏‌اى از جانب خود كه نامش مسيح عيسى‏ بن‏ مريم است مژده مى‌‌دهد در حالى كه [او] در دنيا و آخرت آبرومند و از مقربان [درگاه خدا] است* وَيُكَلِّمُ النَّاسَ فِي الْمَهْدِ وَكَهْلًا وَمِنَ الصَّالِحِينَ: و در گهواره [به اعجاز] و در ميانسالى [به وحى] با مردم سخن مى‌‌گويد و از شايستگان است» به صورت ویدئو کنفرانس توسط عبدالحمید کاظمی، از قاریان قرآن کشورمان آغاز و سپس ترجمه این آیات به زبان انگلیسی میان حاضران توزیع و برای آنان خوانده شد.

نمایش «مریم مقدس»
در ادامه بخش‌هایی از فیلم «مریم مقدس» به نویسندگی و کارگردانی شهریار بحرانی از کارگردانان برجسته کشورمان که صحنه‌های تولد عیسی مسیح‌(ع) و رویارویی مریم قدیسه و کودکش با مردم و سخن گفتن مسیح(ع) در کودکی را به تصویر کشیده بود، به نمایش درآمد که بسیار مورد توجه قرار گرفت.

با اتمام نمایش فیلم تندیس تقوی طی سخنانی اظهار کرد: مریم در قرآن و میان مسلمانان به عنوان یک زن پرهیزگار و آسمانی و مقدس شناخته شده و این نکته بسیار ارزشمندی است که ما باید برای گفتگو روی آن تمرکز کنیم.

وی سپس به نکاتی از قرآن درباره حضرت مریم(س) اشاره کرد و افزود: نام حضرت مریم 34 بار در قرآن آمده و نوزدهمین سوره قرآن مجید به نام این بانوی الهی مزین شده است.

گردهمایی دانشگاه کاتولیک فیلیپین از رنگ و بوی قرآنی تا نمایش همدلی دینی+فیلم

مسئول انجمن خوشنویسان ایران شعبه مانیل ادامه داد: در سوره «تحریم» قرآن کریم مریم را الگویی برای تمام مؤمنان معرفی می‌کند و در سوره آل عمران که شما قرائت آن را گوش دادید و ترجمه آن خوانده شد، خداوند از طریق فرشتگان به حضرت مریم(س) می‌فرماید «یاد کن زمانی را که فرشتگان گفتند ای مریم خداوند تو را برگزیده و پاک و مطهر ساخته و تو بر زنان جهان برتری داری».

حضرت مریم در قرآن
تقوی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: حضرت مریم در قرآن به عنوان زنی عفیف و پاکدامن معرفی شده و حتی برخی عفت او را از عفاف حضرت یوسف(ع) برتر دانسته‌اند. حضرت مریم برای من هم که یک زن مسلمان هستم الهام بخش بوده و بهترین الگو در میان شما جوانان برای رستگاری در دنیا و آخرت است.

این خوشنویس ایرانی تأکید کرد: گفت‌و‌گو راهی برای نزدیکی به یکدیگر است و در جهان امروز که رسانه‌های ارتباط جمعی اخبار نادرستی را به جوامع ارسال می‌کنند، ارتباط مستقیم پیروان ادیان الهی گامی است در راستای رسیدن به همدلی، ما مسلمانان تورات انجیل و قرآن را نور می‌دانیم ( سوره اعراف 157و مائده 44-46 ) و باید با تکیه و تأکید بر نقاط مشترک ادیان بتوانیم فاصله‌ها را کم کنیم. در آیه 13 سوره حجرات خداوند می‌فرماید تنها مایه برتری ما تقوا است.

معاون انجمن زنان فرهیخته ایران و فیلیپین در ادامه افزود: مریم نام بسیاری از زنان مؤمن و مهربان کشورم است، مردم مسلمان و شیعه و صادقی که اندیشیدن به مصائب مسیح بر ایشان ناگوار و غیر قابل تحمل است؛ همان‌گونه که بسیاری از برادران و خواهران مسیحی تاب و تحمل یادآوری رنج‌های حسین(ع) پسر فاطمه را ندارند.

گردهمایی دانشگاه کاتولیک فیلیپین از رنگ و بوی قرآنی تا نمایش همدلی دینی+فیلم

وی با اشاره به کار هنری خود مبنی بر خوشنویسی سوره حضرت مریم و اهدای آن به پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان و تلاش برای تحقق گفتگوی ادیان از طریق هنر با اجرای برنامه برای دانشجویان فیلیپینی، گفت: باورهای مذهبی‌ام مرا بر آن داشت که با خوشنویسی سوره حضرت مریم  تنها سوره‌ای که در کل قرآن به نام یک بانوی مقدس نام‌گذاری شده است، بتوانم پیام صلح و دوستی معجزه جاوید پیامبر مهربانی‌ها حضرت محمد(ص) و مفاهیم آیات قرآن را از سوی مردم مسلمان ایران برای پاپ ارسال کنم.

تندیس تقوی همچنین خطاب به دانشجویان حاضر گفت: همیشه در واکنش به همه اطلاعاتی که از سوی رسانه‌ها به جهان مخابره می‌شود با یک علامت سؤال مواجه شوید و پاسخ آن را در جهان واقعی و با اطلاعات واقعی و پژوهش، تجزیه و تحلیل کنید. یکی از اساتید و فلیسوفان معاصر ایران به نام غلامحسین ابراهیمی دینانی می‌گوید: «شک کنید، شک مقدس است، اگر انسان نتواند شک کند یقین حاصل نمی‌شود؛ اما رفتن و به یقین رسیدن مهم است».

این بانوی ایرانی تصریح کرد: سخن پایانی من این است که  قرآن 1400 سال قبل گفت «همه ادیان را از یک نور آفریدیم» و این پیام صلح و وحدت قرآن در جهان امروز از 1400 سال پیش تاکنون است و مریم‌های کشور من انتظار می‌کشند عیسی(ع) پسر مریم همراه مهدی(عج) پسر فاطمه(س) از عرش الهی ظهور کنند تا نور، صلح، برکت، شادی و امنیت همه جهان را فرا گیرد.

بنا بر این گزارش، در پایان برنامه با اهدای لوح تقدیر از سوی دانشگاه «د لا سال» از تندیس تقوی، قدردانی شد و تعدادی از اساتید و دانشجویان حاضر ضمن گفت‌و‌گو با رایزن فرهنگی ایران در فیلیپین و تندیس تقوی اعلام کردند که پیش از برگزاری نشست به هیچ عنوان نمی‌دانستند که مسلمانان نیز حضرت مریم را قبول دارند و او در بین پیروان اسلام یکی از بانوان آسمانی معرفی و در قرآن به شکلی گسترده به این بانوی مقدس پرداخته شده است و سوره‌ای به نام مریم در کتاب دینی مسلمانان وجود دارد.

تجلیل از تندیس تقوی، مسئول انجمن خوشنویسان ایران در فیلیپین

گردهمایی دانشگاه کاتولیک فیلیپین از رنگ و بوی قرآنی تا نمایش همدلی دینی+فیلم

گردهمایی دانشگاه کاتولیک فیلیپین از رنگ و بوی قرآنی تا نمایش همدلی دینی+فیلم

تلاوت آیات 45 و 46 سوره آل  عمران با موضوع حضرت مریم(س) که در نشست دانشگاه «دِ لا سال» پخش شد

تنظیم گزارش: زهرا نوکانی

انتهای پیام

مطالب مرتبط
captcha