کنفرانس وحدت اعلام شکست آمریکا در منزوی‌کردن ایران است/ حضور 350 شخصیت خارجی/ رئیس‌جمهور سخنران افتتاحیه
کد خبر: 3764586
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۳
آیت‌الله اراکی در نشست خبری:

کنفرانس وحدت اعلام شکست آمریکا در منزوی‌کردن ایران است/ حضور 350 شخصیت خارجی/ رئیس‌جمهور سخنران افتتاحیه

گروه سیاسی ــ دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشست خبری سی‌و‌دومین کنفرانس بین‌المللی وحدت گفت: کنفرانس امسال اعلام شکست برنامه‌های آمریکا در تحریم و محاصره ایران و ایجاد انزوا برای جبهه مقاومت است.

به گزارش ایکنا؛ نشست خبری آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، صبح امروز، شنبه 26 آبان، در سالن کنفرانس موزه شهدا برگزار شد.

آیت‌الله اراکی در ابتدا با تبریک آغاز زعامت حضرت ولی عصر(عج) گفت: به یاری خدای متعال تلاش‌هایی که جریان‌ها، نهادها و نیروهای تقریب‌گرا و وحدت‌گرا در سراسر جهان اسلام در این دوره سخت رفته بر جهان اسلام انجام دادند، به تدریج در حال به بار نشستن است.

وی ادامه داد: در دهه گذشته دوره سختی از یک توطئه عمومی در سراسر جهان برای ایجاد ستیز درونی در جامعه اسلامی و درگیر کردن پیروان مذاهب اسلامی گوناگون با یکدیگر، ایجاد خونریزی و جنگ را شاهد بودیم و این توطئه دامن اقوام را هم گرفت؛ آنجا که توانستند با فراهم کردن آتش اختلافات مذهبی ستیز بیفکنند کردند و آنجا که نتوانستند و ابزار ستیز مذهبی کاربرد نداشت، به ایجاد ستیز قومی بین ملت‌ها پرداختند و شاهد جنگ‌های گسترده‌ای در منطقه بودیم.

اراکی در تشریح این جنگ‌ها گفت: از جنگ 70 ساله رژیم اشغالگر علیه فلسطینیان گرفته تا جنگ در افغانستان، پاکستان، عراق، سوریه و لبنان و آتش‌افروزی‌هایی در مناطق دوردست جهان اسلام مانند اندونزی راه انداختند تا جایی که این آتش دامن کشورهای اروپایی راهم گرفت و در آنجا هم شاهد آتش‌افروزی‌ها و گسترش دامنه تروریسم با عناوین مختلف بودیم.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اظهار کرد: امروز در نقطه‌ای قرار داریم که بسیاری از این توطئه‌ها با تلاش نیروهای جبهه مقاومت، جان‌فشانی مدافعان حرم، فداکاری نیروهای وحدت‌گرا و همگرا در سراسر جهان اسلام و تلاش‌های گسترده مجمع جهانی تقریب و نهادهای تقریب‌گرا در جهان اسلام به تدریج شاهد شکست حتمی و قطعی این توطئه‌ها هستیم.

وی یادآور شد: امروز در شرایطی به سر می‌بریم که جریانات همگرا، وحدت‌گرا و یکسو‌گرای جمهوری اسلامی ایران و نیروهای همراه و همگام در سراسر جهان امروز در آستانه پیروزی حتمی، قطعی و گسترده هستند؛ آغاز این پیروزی را در کنفرانس وحدت امسال جشن می‌گیریم و اعلام خواهیم کرد که صفحه جدیدی در جهان اسلام در حال گشودن است و در این صفحه نو شاهد غلبه جریان همگرا و وحدت‌گرا در جهان اسلام خواهیم بود.

اراکی ادامه داد: در این صفحه نو که آن را در این کنفرانس جشن خواهیم گرفت شاهد آن خواهیم بود که صدای همگرایی بر هر صدای دیگری غلبه خواهد کرد و می‌کند و این یکی از مهم‌ترین برجستگی‌های این کنفرانس بزرگ خواهد بود.

وی درباره امتیاز و ویژگی برجسته دیگر کنفرانس وحدت امسال گفت: در این کنفرانس اعلام می‌کنیم که جهان اسلام با جمهوری اسلامی ایران در یک جبهه اعلام همبستگی می‌کند. اگر جبهه استکبار به رهبری آمریکا و رئیس‌جمهور آن تلاش می‌کند اتحادی علیه جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت در جهان راه‌اندازی کند و اگر ترامپ با همکاری نیروهای همراه در منطقه مانند حاکمان عربستان و رژیم صهیونیستی تلاش کردند که 50 کشور را برای ایجاد یک جبهه متحد علیه ایران در عربستان گرد هم آورند، اما در سی و دومین کنفرانس وحدت اسلامی شاهد گردهمایی نمایندگان بیش از 100 کشور اسلامی هستیم که این افراد زبان گویای ملت‌های خود هستند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: این افراد از شخصیت‌های برجسته سیاسی، مذهبی، فکری، رسانه‌ای، هنری و ادبی هستند که با حضور در جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌کنند جبهه آزادی‌خواهی در جهان با محوریت جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته و آزادی‌خواهان و روشنفکران حقیقی جهان و مبارزان جریان مقاومت علیه استکبار جهانی در جبهه واحدی گرد هم می‌آیند تا صف واحدی را تشکیل دهند و این پیروزی عظیمی برای جمهوری اسلامی و تودهنی به جبهه استکبار جهانی است.

اراکی تصریح کرد: سی‌و‌دومین کنفرانس وحدت به منزله مشت محکم بر دهان یاوه‌گویانی است که ادعا می‌کنند جمهوری اسلامی ایران در جهان منزوی است تا مشخص شود جمهوری اسلامی نه تنها منزوی نیست، بلکه محور همه آزادی‌خواهان شده است و جریان دشمن‌ستیزی را راه‌انداخته که نمایندگانی از بین همه ملت‌ها در این جریان حضور دارند. در واقع کنفرانس بین‌المللی وحدت امسال اعلام شکست برنامه‌های آمریکا برای تحریم و محاصره ایران و ایجاد انزوا برای جبهه مقاومت و اعلام پیروزی جبهه مقاومت در شکست این طرح آمریکاست.

اراکی درباره سومین برجستگی کنفرانس بین‌المللی وحدت امسال گفت: این کنفرانس در شرایطی برگزار می‌شود که شاهد فروپاشی نهادهای استکباری در منطقه هستیم که یکی از آن‌ها دولت استکباری و مزدور صهیونیستی است؛ امروز در شرایطی قرار داریم که مشت مقاومت آنچنان بر مغز دولت نامشروع صهیونیستی کوبیده شد که 48 ساعت مقاومت شجاعانه مردم محاصره شده غزه نه تنها در جبهه نظامی شکست بزرگی را به صهیونیست‌ها تحمیل کرد، بلکه در جبهه سیاسی نیز این رژیم نامشروع شکست سختی خورد.

اراکی با بیان اینکه کنفرانس وحدت امسال با محوریت مسئله قدس و دفاع از مردم فلسطین برگزار می‌شود، اظهار کرد: دفاع از مردم فلسطین دفاع از مردم یمن است. در بسیاری از رسانه‌ها دیدیم که فلسطینیان در فضای مجازی به حمایت از غزه پرداختند و از مردم یمن حمایت کردند. این بدین معناست که جبهه یمن با جبهه فلسطین گره خورده و پیروزی مردم غزه در فلسطین آغازی بر پیروزی حتمی قطعی مردم مظلوم یمن است.

وی تأکید کرد: امیدواریم دستاوردهای کنفرانس سی و دوم وحدت به گونه‌ای باشد که سراسر دنیا بداند که دوره پیروزی جبهه مقاومت آغاز شده و این پیروزی در عرصه نظامی، رسانه‌ای، فکری و سیاسی است. امیدواریم بتوانیم این کنفرانس را در این شرایط سخت به خوبی برگزار کنیم.

اراکی اظهار کرد: ما می‌دانیم که امروز مردم ما در محاصره و تحریم هستند و در این شرایط سخت ملت ایران این پذیرایی را از مهمانان کنفرانس وحدت انجام می‌دهند نشانه آن است که تحریم‌ها نه تنها مردم ما را در مبارزه علیه استکبار و در راه مقاومت سست نمی‌کند بلکه محکم‌تر هم می‌کند، نه تنها این تحریم‌ها مردم ما را منزوی نمی‌کند بلکه مردم دنیا را گرد مردم ایران و جمهوری اسلامی ایران بیشتر جمع می‌کند و جبه متحد ما را متحدتر و جبهه مستحکم مقاومت را مستحکم‌تر می‌کند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: از همه مردم ایران تشکر می‌کنیم که این فرصت را برای ما فراهم کردند که بتوانیم کنفرانس وحدت با این عزت و شکوه برگزار کنیم. از دولت محترم تشکر می‌کنیم که با حمایت‌های خود به ما این فرصت را داد که بتوانیم این همایش بزرگ اقتدارآفرین را برگزار کنیم. همچنین از مقام معظم رهبری تشکر می‌کنیم که با حمایت‌ها و هدایت‌هایشان این توفیق را عنایت فرمودند که بتوانیم در این بازه زمانی ویژه نماد اقتدار ملت ایران در صحنه جهانی به نمایش بگذاریم.

در ادامه این برنامه خبرنگاران به بیان سؤالات خود را از آیت‌الله اراکی پرداختند.

آیت‌الله اراکی در خصوص سخنران مراسم افتتاحیه و احتمال حضور اسماعیل هنیه در کنفرانس وحدت امسال گفت: طبق برنامه هرساله، کنفرانس با سخنرانی رئیس‌جمهور افتتاح می‌شود و امسال هم از سخنان ارزشمند حجت‌الاسلام روحانی بهره‌مند خواهیم شد.

وی ادامه داد: آقای اسماعیل هنیه برای حضور خود در این کنفرانس اعلام موافقت کردند اما بعید است که مصر اجازه ورود وی به مصر از غزه و از مصر به ایران را بدهد. اگر این فرصت برای ایشان ایجاد نشود امیدوارم از طریق ویدئو کنفرانس شاهد حضور رسانه‌ای آقای هنیه در کنفرانس باشیم.

آیت‌الله اراکی درباره سطح میهمانان حاضر در کنفرانس وحدت امسال گفت: شخصیت‌های حاضر شامل برخی از رؤسای جمهور و نخست‌وزیران سابق کشورهای اسلامی، برخی وزرای فعلی کشورهای اسلامی هستند و شاید 37 شخصیت حاضر در کنفرانس در این سطح و تراز هستند. تعداد زیادی از مفتیان کشورهای اسلامی و شخصیت‌های فکری و علمی نیز در این کنفرانس شرکت می‌کنند. از ترکیه هیئتی به عنوان نمایندگان سازمان دیانت ترکیه شرکت می‌کنند و رئیس جدید این سازمان به دلیل داشتن برنا‌‌مه‌ای از پیش تعیین شده پس از پایان ایام کنفرانس در ایران حضور خواهد یافت.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پیرامون حضور یا غیبت نمایندگانی از عربستان و امارات در کنفرانس امسال گفت: ما معمولا دو برابر تعداد پیش‌بینی شده برای شخصیت‌ها دعوتنامه ارسال می‌‌کنیم. اما سیاست‌های برخی از کشورهای اسلامی چندان با سیاست تقریب و وحدت سازگار نیست و این مانع حضور نمایندگان این کشورها در این کنفرانس می‌شود. ما از عربستان تعداد زیادی را دعوت کردیم اما به خاطر موانع حاکمیت، از حضور در کنفرانس محروم هستند.

وی درباره برنامه‌های کنفرانس امسال در خصوص چهل سالگی انقلاب اسلامی گفت: یکی از برنامه‌های ویژه ما مربوط به همین مسئله است و یکی از نشست‌های ویژه این کنفرانس نشست مربوط به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در طول چهل ساله انقلاب اسلامی و معرفی آن به میهمانان و حاضران در کنفرانس است.

آیت‌الله اراکی درباره موضع کنفرانس در برابر سیاست‌های عربستان با توجه به ادعای این حکومت برای رهبری جهان اسلام ابراز کرد: رهبری جهان اسلام با ادعا حاصل نمی‌شود و الا همه می‌توانند ادعای رهبری کنند. اگر عربستان می‌خواهد رهبر جهان اسلام شود یک راه دارد و آن این است که پرچم وحدت را در بین ملت‌های مسلمان برافراشته کند. در حالی که عربستان متأسفانه در طول سالیان گذشته در بوق اختلاف دمیده و سعی در تعمیق کینه‌ها و اختلافات مذهبی و قومی داشته و چنین کشوری نمی‌تواند رهبری جهان اسلام را برعهده بگیرد و با این سیاست محال است عربستان بتواند محور جهان اسلام شود و وحدت جهان اسلام را تأمین کند.

وی گفت: قطعاً عربستان سعودی نه تنها لیاقت رهبری جهان اسلام را ندارد، بلکه لیاقت مدیریت حرمین را هم ندارد و این بی‌لیاقتی را نه تنها ما، بلکه همه این ندا را سر می‌دهند و این تبدیل به خواسته‌ای عمومی در جهان اسلام شده که مدیریت حرمین شریفین باید به دست یک نهاد اسلامی مورد قبول همه کشورهای اسلامی قرار بگیرد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی درباره بررسی موضوع انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس گفت: 3 کمیسیون مربوطه به فلسطین در این کنفرانس وجود دارد که یکی کمیسیون مختص برخورد با امریکا و محکوم کردن تلاش آمریکا برای انتقال سفارتش به قدس شریف است. آمریکا نه تنها حق چنین کاری را ندارد که اصولا رژیم صهیونیستی مشروعیتی ندارد که نه امریکا و نه هر کشور دیگری پایتختی در آنجا داشته باشد.

وی ادامه داد: در بعضی سفرها به کشورهای مختلف رسانه‌ها این سؤال را می‌کردند که چرا جمهوری اسلامی می‌گوید اسرائیل باید نابود شود. من پاسخ دادم که ما معتقدیم کشوری به نام اسرائیل وجود ندارد نه اینکه باید از بین برود. همه عالمان علم سیاست بیان می‌کنند که هر کشور باید 3 رکن و عنصر مقوم داشته باشد؛ زمین، ملت و حاکمیت تثبیت‌شده.

اراکی اظهار کرد: آنچه به نام کشور اسرائیل امروز نامیده می‌شود از هر یک از این سه عنصر محروم است؛ زمین ندارد چون هیچ حدود و مرزی را برای کشور خودش تعریف نکرده است. هر زمینی هم محدوده مرزی دارد و هر زمینی که مرز نداشته باشد به عنوان زمین مبنای یک نهاد سیاسی شناخته نمی‌شود. از طرفی اسرائیل ملت ندارد؛ تعریف ملت اسرائیل چیست و چه تاریخی دارد؟ افرادی که امروز به عنوان شاغلان زمین فلسطین در کشوری به نام اسرائیل زندگی می‌کنند از یک هویت و ملیت نیستند و از ملیت‌های مختلف دنیا هستند. در واقع پراکندگانی هستند که از همه جای دنیا در اینجا آمده‌اند و حتی یک زبان ندارند و بعدها یک زبان رسمی درست کردند، لذا چیزی به نام ملت اسرائیل نداریم که سابقه تاریخی، فرهنگ و تاریخ و هویت داشته باشد.

وی با بیان اینکه اسرائیل فاقد حاکمیت مستقل و تثبیت شده است، گفت: 70 سال است که از اعلام تشکیل چنین دولت جعلی گذشته و در تمام این 70 سال یک روز هم نبوده که این دولت در جنگ با داخل و خارج نباشد. این دولت هم با کشورهای همسایه و هم با نیروهای داخلی در جنگ بوده است. بالاخره باید مشخص کند این فلسطینی‌هایی که با این دولت می‌جنگند چه کسانی هستند و چه هویتی دارند؟ شهروند او هستند یا نیستند؟ اگر شهروند او هستند چرا با آنها در جنگ است؟ و اگر شهروند او نیستند وطن‌شان و کشورشان کجاست؟ و چه حاکمیت برکشورشان دارند؟ بنابراین اسرائیل نه حاکمیت تثبیت‌شده‌ای دارد نه زمین و نه ملت تعریف شده‌ای، چنین کشوری وجود خارجی ندارد و حالا اگر با زور آمریکا و برخی دیگر از کشورهای استکباری می‌خواهند یک کشور ادعایی را در جهان جا بیندازند، مشکل آنهاست و مشکل ملت‌ها نیست.

اراکی تصریح کرد: ملت‌ها، شخصیت‌‌های علمی و فکری منطقی جهان که بر مبنای اصول علم سیاست می‌اندیشند برای چنین کشوری امروز موجودیتی قائل نیستند. لذا آمریکا حق اینکه بیاید سفارتش را از یک پایتخت به پایتخت دیگر انتقال دهد ندارد، چه این پایتخت در تل‌آویو باشد چه در قدس باشد. اصل ایجاد پایتخت در تل‌آویو کار غلط و اشغال ظالمانه است و انتقال آن به قدس ستم مضاعف و جدیدی است و هر دو محکوم هستند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی درباره تأثیر چالش‌ها و موانع عربستان در جهان اسلام بر روی استقبال مهمانان از کنفرانس وحدت امسال گفت: عربستان تلاش‌های زیادی را برای ایجاد مشکل برای برگزاری کنفرانس و ممانعت از حضور مهمانان انجام داده است و باورنکردنی است که سفارتخانه‌های عربستان در کشورهای مختلف اسلامی با افراد دعوت شده به کنفرانس تماس خصوصی می‌گرفتند و با تهدید و تطمیع از مهمانان می‌خواستند که در کنفرانس حاضر نشوند و این خود نشان‌دهنده میزان اثرگذاری کنفرانس بین‌المللی وحدت است.

وی افزود: در واقع یکی از نشانه‌های اثرگذاری این کنفرانس این است که از جبهه دشمن چقدر با آن مبارزه می‌شود؛ از جبهه رسانه‌ای آنها گرفته تا عرصه سیاسی. همین رسانه «بی بی سی» علیه کنفرانس وحدت جوسازی می‌کند. پس اگر این کنفرانس اثرگذار نباشد چرا باید رسانه استعمار پیر این چنین با آن مخالفت کند اما از باب لطف الهی با اینکه عربستان و متحدانش و مجموعه جبهه غربی ـ عربی ـ صهیونیستی تلاش زیادی برای ایجاد ممانعت از تأسیس و تشکیل این کنفرانس و حضور مهمانان کردند، اما اثر معکوس داشت. ما هر ساله دو برابر تعداد پیش‌بینی شده دعوتنامه ارسال می‌کردیم. امسال هم طبق روال معمول همین کار را کردیم و پیش‌بینی حضورمان 200 نفر بود و برای 600 نفر دعوتنامه ارسال کردیم اما برخلاف سال‌های قبل با هجوم حضور مواجه شدیم و قریب 350 نفر از شخصیت‌های جهان اسلام اعلام آمادگی برای حضور کردند و ما درب این حضور را از چند هفته پیش بستیم و گفتیم دیگر بیش از این توان استقبال و پذیرایی نداریم. این نشان‌دهنده آن است که تلاش‌های دشمن امروز اثر معکوس داشته است.

آیت‌الله اراکی در پاسخ به سؤالی در خصوص بررسی راهکار رفراندوم در فلسطین به عنوان ایده جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس امسال گفت: اتفاقا یکی از محورهای اساسی این کنفرانس، گفتمان‌سازی در رابطه با رفراندوم عمومی است؛ ایده‌ای که از سوی رهبر معظم انقلاب و جمهوری اسلامی ایران در رابطه با حل مسئله فلسطین مطرح شد. این طرح منطقی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر این است که اگر شما واقعا می‌خواهید که در سرزمین فلسطین صلحی برقرار شود، باید بر یک مبنای عادلانه‌ای باشد. این امر اقتضا می‌کند همه فلسطینیان ساکن در این سرزمین از قبل از سال 1948 در یک رفراندوم عمومی شرکت کنند و شکل حکومت خود را تعیین کنند. رفراندوم عمومی عادلانه‌ترین، منطقی‌ترین و مقبول‌ترین روشی است که توسط جمهوری اسلامی ایران اعلام شده و قطعا برنامه ویژه‌ای در این کنفرانس برای ترویج این گفتمان داریم.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص بحران در افغانستان و کم‌تحرکی مجمع جهانی تقریب مذاهب نسبت به حل مسائل افغانستان گفت: مجمع جهانی تقریب در خیلی از کشورها از نهادهای تقریب‌گرای همان کشورها حمایت می‌کند. به عبارتی روش ما این‌گونه نیست که در هر کشور دفتر و مرکزی داشته باشیم و تنها در برخی موارد استثنائی ممکن است دفتر داشته باشیم. در کشور افغانستان خوشبختانه مجموعه‌های تقریبی خوبی توسط علمای روشن، تقریب‌گرا و وحدت‌گرا مانند شورای علمای افغانستان شکل گرفته و ما از آنها حمایت و پشتیبانی می‌کنیم. لذا حضور شخصیت‌های برجسته تقریبی افغانستان در کنفرانس امسال برجسته است و افراد بزرگی مانند آقای کرزای، آصف محسنی و وزیر اوقاف و حج شرکت می‌کنند.

اراکی عنوان کرد: افغانستان ملت آزاده‌ای دارد و نباید شاهد باشیم که آمریکا امروز در افغانستان همه‌کاره شود. من سال گذشته در کنفرانس وحدت به یکی از شخصیت‌های بزرگ افغانی گفتم که افغانی‌ها داعش را در سوریه در قالب فاطمیون سرکوب کردند. بیایید از جمهوری اسلامی کمک بگیرید تا همانطور که برای سوریه و عراق یک نیروی نظامی مردمی تشکیل داد، چنین نیرویی هم برای شما تشکیل دهد. جمهوری اسلامی ایران آماده است برای افغانستان یک نیروی مسلح مردمی از خود مردم افغانستان تأسیس کند تا در کنار ارتش و مستقل از دخالت‌های امریکا ریشه داعش و هر نیروی اشغالگر و تروریستی را در این کشور از بین ببرد و امنیت برقرار کند. سرنوشت افغانستان برای ما مهم است و نمی‌توانیم شاهد حضور تروریست‌ها در این سرزمین باشیم، زیرا هم زندگی مردم افغانستان را سیاه و تباه کرده و هم اثر منفی بر کشورهای همجوار گذاشته است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب درباره جزئیات مراسم کنفرانس وحدت امسال گفت: کنفرانس در کنار برنامه اصلی، برنامه‌های جنبی دارد که تعدادی از مهمترین آنها شامل برگزاری جشن بزرگ میلاد در آستان حضرت عبدالعظیم(ع)، شب شعر نبوی و برگزاری نمایشگاه‌های گوناگون در کنار اجلاس کنفرانس است. این کنفرانس امسال از 3 تا 5 آذر برگزار می‌شود. جلسه افتتاحیه کنفرانس در سالن اجلاس سران است و سالن صداوسیما میزبان اختتامیه کنفرانس است. جلسات کمیسیون‌ها نیز در هتل آزادی برگزار می‌شود. همچنین تقریبا 350 مهمان خارجی و به همین اندازه و تا حدی بیشتر مهمان داخلی داریم که عمدتا از شخصیت‌های اهل سنت کشور هستند.

وی افزود: مراسم افتتاحیه از ساعت 9 صبح یا سخنرانی رئیس جمهور آغاز می‌شود و در ادامه و پس از ادای نماز جماعت، از ساعت 12:30 تا 14 بخش دوم جلسه برگزار می‌شود. کنفرانس 10 کمیسیون دارد که کمیسیون فلسطین 3 زیرمجموعه دارد؛ مقاومت و حق بازگشت، نقش فلسطین و قدس شریف در تمدن‌سازی اسلامی و مقابله با سازش و معامله قرن و عادی‌سازی. از کمیسیون‌های دیگر می‌توان به نقش جمعیت‌های تقریب‌نهاد در اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت، کمیته اتحاد علمای مقاومت، کمیته مساعی حمیده، کمیسیون امور بانوان تقریبی و کمیسیون نقش احزاب سیاسی در کاهش اختلافات مذهبی اشاره کرد.

اراکی بیان کرد: روز یکشنبه، 4 آذرماه دیدار با مقام معظم رهبری برنامه اصلی کنفرانس است. در روز پایانی نیز در خلال برنامه‌ها، زیارت مرقد حضرت امام(ره) و سخنرانی یادگار امام را خواهیم داشت و در نهایت مراسم اختتامیه با سخنرانی علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، برگزار خواهد شد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی درباره همکاری‌های فقهی و علمی شیعه و اهل سنت از طریق مجمع و این کنفرانس گفت: از سال‌ها پیش حضور مجمع جهانی تقریب در مجمع فقهی جده حضور فعالی بوده و آیت‌الله تسخیری در آنجا حضور دارند و از این طریق همکاری بسیار مؤثر و جدی در زمینه افتاء میان علمای شیعه و اهل سنت وجود دارد.

وی اظهار کرد: البته یک پیشنهاد هم به آقای بشار اسد ارائه کردیم که در سوریه به لحاظ جایگاه دمشق در تمدن اسلامی و وجود علمای برجسته در سوریه در طول تاریخ، شورای افتای مشترک بین شیعه و سنی در دمشق تشکیل شود و بشار اسد هم به وزیر اوقاف دستور تشکیل این مجمع را داده‌اند. همچنین ما روابط بسیار خوبی با دارالافتاء الازهر داریم و در همین کنفرانس از شیخ الازهر دعوت کردیم و ایشان هم پاسخ دادند که شرایط او ایجاب حضور نمی‌کند و حتما در مراسم بعدی حاضر خواهد شد و ما هم از نظر مثبت ایشان به کنفرانس قدردانی می‌کنیم.

اراکی درخصوص حضور بیش از 350 شخصیت در این کنفرانس با وجود تهدیدات و تحریم‌های ترامپ در خصوص سفر به ایران گفت: این نشان می‌دهد برنامه‌های امریکا و ترامپ برای انزوای ایران با شکست مواجه شده است. حضور این تعداد شخصیت مهم و تراز اول بیش از 100 کشور اعلام می‌کند که تحریم‌ها شکسته شده است. بسیاری از این شخصیت‌ها با تصمیم ترامپ در خصوص منع سفر به امریکا در صورت سفر به ایران مخالف بودند و آنها با این کار اعلام کردند که حضور در ایران را به حضور در امریکا ترجیح می‌دهند و مشخص می‌شود جایگاهی که ایران در بین ملت‌ها دارد، از جایگاهی که امریکای ترامپ دارد، برتر است و این پیام بزرگی است که باید به گوش آقای ترامپ برسد. معنی دیگر این حضور گسترده در کنفرانس این است که سیاست‌های آمریکا در رابطه با برخورد با جبهه مقاومت و شکست آن، ناکام مانده است و به شخصیت‌های برجسته امریکا توصیه می‌کنیم که فکری برای آینده آمریکا کنند. آمریکا با روشی که در پیش گرفته در نظر بسیاری از متفکران و روشنفکران در مسیر افول قرار گرفته است و علائم آن روشن شده است. پیام کنفرانس این است که آینده از آن آمریکا نخواهد بود و از آن ملت‌های آزادیخواه و مستقل از نفوذ و سیطره آمریکاست.

آیت‌الله اراکی در خصوص احتمال تصویب لایحه CFT و امکان عدم حمایت از جبهه مقاومت گفت: تصویب این لایحه مانند سایر قوانین روندی را باید طی کند. ما ممکن است در مباحثات فیمابین مناقشاتی با هم داشته باشیم، ولی در کلان نظام؛ دولت، مجلس، نهادهای نظامی، حوزه، دانشگاه و ...همه حول یک مسئله با هم اتفاق نظر دارند و آن هم مسئله مقاومت است. امام ما رهبر جریان مقاومت است. رهبر معظم انقلاب در حال حاضر رهبر جریان مقاومت است و لذا ما هیچ وقت دست از حمایت از جبهه مقاومت برنخواهیم داشت.

وی تصریح کرد: در مسئله CFT اینطور نیست که دولت بخواهد این را تصویب کند تا دست از مقاومت بردارد. در این مسئله اختلاف بین صاحب‌نظران این نیست که باید از مقاومت پشتیبانی کنیم یا نکنیم. اختلاف این است که این قانون منجر به تضعیف حمایت از مقاومت می‌شود یا نمی‌شود. موافقان می‌گویند ما طوری این لایحه را تصویب می‌کنیم که عملا منجر به ضعف یا عدم پشتیبانی از مقاومت نشود و تروریسمی که تعریف می‌کنیم شامل نیروهای مقاومت و جبهه‌های آزادی‌بخش نمی‌شود و نباید بشود. به عبارتی بین نهادهای جمهوری اسلامی هیچ اختلافی در حمایت از مقاومت تحت هیچ شرایطی نیست. همچنین در این زمینه نیز که گروه‌های مقاومت و آزادی‌بخش گروه تروریستی نیستند، هیچ اختلافی در کشور وجود ندارد. بحث این است که این قانون چقدر می‌تواند در حمایت از مقاومت اثر مثبت یا منفی بگذارد. ما در کنفرانس وحدت سر و کارمان بر سر کلیات و حمایت از مقاومت است.

اراکی در خصوص جایگاه امروز گفتمان وحدت در جهان اسلام گفت: به اعتقاد من روند وحدت‌گرایی در جهان اسلام امروز بهتر از زمان‌های گذشته است. قبل از جریان توطئه گسترده جبهه استکبار برای ایجاد تفرقه در جهان اسلام ما شاهد یک وحدت کارتونی و غیر تثبیت‌شده بودیم. همه از وحدت سخن می‌گفتند، اما عمیق و ریشه‌ای نبود. اما امروز پس از به راه انداختن این جریان تفرقه‌افکن در جهان اسلام، جریان‌های نیرومندی شکل گرفت که به طور جدی معتقد به وحدت هستند و با تمام قوا از وحدت کشورهای اسلامی دفاع می‌کنند. جریان وحدت‌گرای امروز نیرومندتر از گذشته است و لذا می‌توان گفت امروز گفتمان وحدت در جهان اسلام به عنوان گفتمان غالب از شرق تا غرب جهان اسلام در حال پیشرفت است و گفتمان تفرقه در حال انزواست.

انتهای پیام

captcha