برای تحقق ۱۰ میلیون حافظ باید ۵۰۰ برابر امروز کار کنیم/ طرح ملی حفظ، افراد با‌انگیزه می‌خواهد
کد خبر: 3764960
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۳

برای تحقق ۱۰ میلیون حافظ باید ۵۰۰ برابر امروز کار کنیم/ طرح ملی حفظ، افراد با‌انگیزه می‌خواهد

مدیرکل تبلیغ و ترویج وزارت ارشاد با بیان اینکه طرح ملی حفظ به جوانان پرتلاش و با انگیزه نیاز دارد گفت: داشته امروز ما ۲۰ هزار حافظ قرآن است و ۱۰ میلیون حافظ یعنی ۵۰۰ برابر داشته کنونی، پس باید کارهایمان در این زمینه ۵۰۰ برابر شود.

به گزارش ایکنا، فارس نوشت: موضوع تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن امری است که حدود هفت سال است در ابعاد مختلف از سوی مسئولان و فعالان قرآنی کشور مطرح می‌شود و این اتفاق هفت سال فراز و فرود‌های فراوانی طی کرد تا نهایتاً از ابتدای سال ۱۳۹۷ با آغاز طرح ملی حفظ قرآن روزنه‌هایی از امید را در دلها زنده کرد تا شاید بتوان امید‌وار بود که راهی هموار برای این امر باز شده و گام‌هایی محکم در این زمینه برداشته می‌شود.

فرایند اجرای طرح ملی حفظ قرآن تنها در قالب یک برنامه با نظرات و انتقادات مختلفی از سوی اساتید و مسئولان قرآنی کشور روبرو بود زیرا باوجود اینکه اعلام شد همه دستگاه‌ها و نهاد‌ها درگیر طرح شده‌اند اما اتفاق گسترده‌ای احساس نمی‌شود و شاید تنها حرکت محسوس طرح تلویزیونی ۱۴۵۲ باشد. طرحی که بامحوریت حفظ یک جزء در سال آغاز شده و به نظر می‌رسد با افق ترسیم شده برای طرح ملی حفظ یعنی تربیت ۳.۵ میلیون حافظ کل قرآن تا سال ۱۴۰۴ هم‌خوانی نداشته باشد.

برای اطلاع از نظرات اساتید و مسئولان از کم و کیف طرح و اینکه با این روند می‌توان امید به تحقق خواسته رهبری داشت به سراغ محمد‌مهدی عزیز‌زاده مدیر‌کل تبلیغ و ترویج قرآن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رفتیم.

در ادامه گفت‌وگو با اساتید،‌کارشناسان و مسئولان قرآنی کشور درخصوص کم و کیف طرح ملی حفظ قرآن به سراغ محمدمهدی عزیززاده مدیرکل کمیسیون تبلیغ و ترویج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رفتیم.

رهبر انقلاب موضوع ۱۰ میلیون‌ حافظ قرآن را براساس گزارش‌های مسئولان مطرح کردند

عزیززاده درخصوص مطالبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم، گفت: طی گزارش‌هایی که مدیران قرآنی کشور به رهبر معظم انقلاب درباره فعالیت‌های انجام شده ارائه کردند، ایشان مطالبه‌ای بزرگ را در سال ۱۳۹۰ برای جامعه قرآنی ترسیم کردند و آن هم موضوع تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم است.

۷ سال از خواست رهبری می‌گذرد و باید جامعه قرآنی خود را بدهکار ایشان بداند

وی ادامه داد: امروز ۷ سال از بیان خواسته رهبری درخصوص تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن می‌گذرد و واقعیت این است که جامعه قرآنی به رهبر معظم انقلاب در این زمینه بدهکار است، زیرا هیچ اتفاقی رخ نداده و هیچ خروجی احساس نمی‌شود. شاید اگر همان سال حضرت آقا این موضوع را با چند مؤسسه آموزشی مطرح می‌کردند، امروز ده‌ها و یا صد‌ها هزار حافظ قرآن تربیت شده بود اما شاهد هستیم که پس از گذشت ۷ سال اتفاق چندانی رخ نداده است.

طرح ملی حفظ به فرهنگ‌سازی نیاز دارد نه پول

مدیرکل کمیسیون تبلیغ و ترویج قرآن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اگر طرحی مانند طرح ملی حفظ از مسیر درست خود پیش برود پول هم نیاز ندارد،‌گفت: اصلی‌ترین فعالیت در زمینه حفظ قرآن کریم باید در دو حوزه فرهنگ‌سازی و نظام آموزشی کشور باشد که باید همه ظرفیت‌های موجود در این دو حوزه در خدمت تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن قرار گیرد.

تخصیص اعتبارات مورد نظر مسئولان محال است پس به فکر راه‌های جایگزین باشند

عزیززاده ادامه داد: فرض کنید اگر حفظ هر جز قرآن به ۵۰ هزار تومان پول نیاز داشته باشد حفظ ۳۰ جزء قرآن از سوی ۱۰ میلیون نفر ۱۵ هزار میلیارد تومان پول می‌خواهد این آماری است که مدام مسئولان آن را تکرار می‌کنند. حال اگر قرار باشد این اتفاق طی ۱۰ سال رخ دهد موضوع تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن سالانه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد و تخصیص چنین اعتباری قطعاً در کشور ما امکان‌پذیر نیست پس مسئولان بهتر است به جای اینکه مدام حرف از پول بزنند به دنبال دیگر راه‌های تحقق خواسته رهبر معظم انقلاب باشند. البته فراموش نکنیم در سال‌های اخیر بودجه‌های خوبی هم جذب فعالیت‌های قرآنی کشور شده است.

اگر مردم برای حفظ علاقه نشان ندهند با بهترین پول و امکانات هم نمی‌توان ۱۰ میلیون حافظ تربیت کرد

وی فرهنگ‌سازی را مهمترین برنامه در زمینه تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن دانست و گفت:‌ اولین کاری که باید برای موضوع تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن انجام داد علاقه‌مند کردن مردم و ایجاد دغدغه در بین آنهاست. زیرا در این صورت اگر همه امکانات فراهم باشد ما نمی‌توانیم ۱۰ میلیون نفر را برای امر حفظ قرآن جذب کنیم. به عنوان مثال در صورت فراهم بودن امکانات و اگر بخواهیم طی ۳ سال یک نفر را حافظ قران کنیم برای حافظ قرآن کردن یک میلیون نفر به ۲۰ هزار کلاس و ۲۰ هزار مربی نیاز داریم. بر فرض اینکه این تعداد کلاس و مربی هم فراهم باشد چگونه می‌توان یک میلیون نفر را در فاز نخست برای موضوع حفظ قرآن جذب کرد آن هم جذب در حدی که چندین سال وقت کامل فرد به حفظ قرآن گذاشته شود و بتواند کل آیات الهی را حفظ کند نه اینکه هفته‌ای چند ساعت برای این کار وقت بگذارد.

باید برای فرهنگ‌سازی و علاقه‌مند کردن مردم باران رسانه‌ای درباره حفظ و فواید آن براه افتد

مدیرکل کمیسیون تبلیغ و ترویج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باران رسانه‌ای را یکی از راه‌های فرهنگسازی دانست و گفت: باید همه ظرفیت‌های تبلیغاتی کشور اعم از همه شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی و رسانه‌های مکتوب و دیجیتال به خدمت طرح حفظ قرآن بیایند و با تبلیغات فراوان و ساخت فیلم، کلیپ و تیزر در این زمینه مردم را با فواید این امر آشنا کنند تا در ابتدا بتوانیم آنها را جذب حفظ قرآن کنیم.

۲۰ هزار حافظ قرآن داریم که باید ۵۰۰ برابر شوند و با کار‌های فعلی محال است

عزیززاده تحقق ۱۰ میلیون حافظ را با شرایط کنونی محال دانست و گفت: امروز بر اساس آزمون‌های سازمان دارالقرآن، سازمان اوقاف و وزارت ارشاد و در خوش بینانه‌ترین حالت تعداد حافظان کل قرآن ما ۲۰ هزار نفر هستند. حال ما می‌خواهیم عدد ۲۰ هزار را به ۱۰ میلیون افزایش دهیم، یعنی ۲۰ هزار را باید ۵۰۰ برابر کنیم پس باید کاری که انجام می‌دهیم هم ۵۰۰ برابر شود تا امید داشته باشیم در زمان معین تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم محقق شود، اما آیا تنها با اجرای یک طرح و با محوریت حفظ یک جزء قرآن در سال می‌توان امید داشت که امر رهبری محقق شود؟

برای ۵۰۰ برابر شدن تعداد حافظان قرآن باید همه ظرفیت‌های کشور در خدمت حفظ قرآن قرار گیرند

وی به تولیدات رسانه‌ای در این زمینه اشاره کرد و گفت: باید بهترین کارگردا‌ن‌های تلویزیونی، بهترین مستندسازها و بهترین برنامه‌سازان در همه شبکه‌ها برای بارش گسترده تبلیغاتی و رسانه‌ای طرح ملی حفظ بسیج شوند و در کنار آن باید محصولات مورد نیاز برای حفظ قرآن از جمله مصحف شریف و ترتیل برای گروه‌های مختلف سنی و اقشار مختلف، با سواد و آگاهی مختلف تولید شود و در ادامه این فعالیت‌ها که در ذیل نهادهای مطرح شده در سند طرح ملی حفظ خواهد بود، نظام رسمی آموزش کشور یعنی مدارس هم درگیر امر حفظ قرآن شوند.

مدیرکل کمیسیون تبلیغ و ترویج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: کشوری که قرار است تعداد حافظان قرآن آن ۵۰۰ برابر شوند باید حفظ قرآن رکن اصلی آموزش و تبلیغ و ترویج باشد. باید برنامه‌ریزی و نظام آموزشی از نو طراحی شود و طی آن کاری کنیم که دانش‌آموزان ابتدا به حفظ قرآن علاقه‌مند و سپس درگیر این موضوع شوند و حداقل تا پایان دوره متوسطه ۱۰ جزء قرآن را حفظ کنند.

عزیززاده با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب قطعاً منتظر تحقق این خواسته هستند، گفت: اگر دقت کرده باشید از سال ۹۰ به این طرف مقام معظم رهبری مطالبه جدیدی در زمینه حفظ قرآن مطرح نکرده‌اند و ایشان منتظر تحقق خواسته قبلی هستند اما امروز پس از گذشت ۷ سال هیچ اتفاقی نیفتاده و این وضع خجالت‌آور است.

مسئولان کنونی بی‌انگیزه هستند و باید از جوانان پر‌انرژی و با‌انگیزه استفاده کرد

وی حضور افراد جوان، نخبه و پرانرژی را راه تحقق ۱۰ میلیون حافظ قرآن دانست و گفت: آنچه امروز کاملاً احساس می‌شود یک بی‌انگیزگی و رخوت در بین مسئولان قرآنی است و با این وضع هیچ امیدی به تحقق خواست رهبری نمی‌رود و باید افراد جوان ، پرانرژی و با انگیزه وارد گود شوند. فراموش نکنیم روزی که حضرت آقا موضوع تربیت ۱۰ میلیون حافظ را مطرح کردند فرمودند: بر حسب گزارشات و کارهایی که انجام شده این موضوع را مطرح می‌کنم و مسئولان قرآنی باید بدانند مسئولیت این امر بر گردنشان است و باید پاسخگوی آن باشند.

انتهای پیام

captcha