استقبال از مواضع سازنده رئیس‌جمهور ترکیه درباره مسائل جهان اسلام
کد خبر: 3770608
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۳
رئیس‌جمهور اظهار کرد:

استقبال از مواضع سازنده رئیس‌جمهور ترکیه درباره مسائل جهان اسلام

گروه سیاسی ــ حجت‌الاسلام روحانی در دیدار رئیس مجلس ترکیه با تأکید بر اینکه «اراده قطعی جمهوری اسلامی، توسعه روابط صمیمانه در همه ابعاد با کشور دوست و برادر ترکیه است»، اظهار کرد: ایران امنیت و ثبات ترکیه را امنیت و ثبات خود می‌داند و از همین‌رو در قبال کودتای چندی قبل ترکیه موضع صریح و شفافی در جهت ثبات و تقویت دولت ترکیه داشت.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز، شنبه 17 آذر، در دیدار «بن علی ییلدریم»، رئیس مجلس ترکیه، که در حاشیه دومین کنفرانس روسای مجالس ایران، افغانستان، پاکستان، ترکیه، چین و روسیه برگزار شد؛ با قدردانی از مواضع خوب رئیس جمهور و دولت ترکیه در برابر تحریم‌های غیرقانونی دولت آمریکا علیه ایران، گفت: ایران قدردان اهتمام رئیس جمهور و دولت ترکیه برای گسترش همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران است و از آن استقبال می کند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: ایران علاقه‌مند است توافقات دو کشور در زمینه گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی و همکاری‌های بانکی سریع‌تر اجرایی شوند.

روحانی با استقبال از مواضع سازنده رئیس جمهور ترکیه درباره مسایل جهان اسلام، اظهار کرد: نباید زیر بار تصمیمات نادرست و خلاف مصالح منطقه رفت. اقداماتی که دوستی و همکاری‌های کشورهای منطقه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

رئیس جمهور گفت: ایران، ترکیه و روسیه در نشست اخیر خود تصمیم گرفتند که در نشست‌های بعدی علاوه بر مسایل امنیتی منطقه، مسایل مربوط به همکاری‌های اقتصادی مشترک را نیز پیگیری کنند و این همکاری‌ها بین کشورهای منطقه در سال‌های اخیر ثمرات خوبی داشته است.

روحانی با بیان اینکه موضوع اجلاس روسای مجالس شش کشور برای همه کشورها و بویژه ایران و ترکیه بسیار مهم است، گفت: ایران و ترکیه سال‌هاست که با مشکل تروریسم مواجه هستند و هر زمان که همکاری‌های دو کشور در زمینه مبارزه با تروریسم افزایش یافته موفقیت‌های آنها در عرصه مبارزه با این معضل بیشتر شده و در سال‌های اخیر دو کشور همکاری‌های خوبی در این زمینه در سطح منطقه داشته‌اند.

آقای «بن علی ییلدریم»، رئیس مجلس ترکیه، نیز در این دیدار با بیان اینکه روابط تهران – آنکارا بر پایه ریشه‌های تاریخی و پیوندهای فرهنگی استوار است، گفت: ترکیه تحت هر شرایطی روابط خود با ایران را ادامه خواهد داد و تحریم‌های دولت آمریکا علیه ایران نابجا بوده و مفید نیست.

وی افزود: موضوع تروریسم همواره برای ترکیه اهمیت داشته و دشمن مشترک کشورهایی چون ایران و ترکیه است و باید همکاری‌های مشترک در زمینه مبارزه با تروریسم افزایش یابد.

رئیس مجلس ترکیه با بیان اینکه ابتکار همکاری ایران، ‌ترکیه و روسیه برای مبارزه با تروریسم بسیار مهم و مفید بوده است، اظهار کرد: متأسفانه بیشتر اتفاقات تروریستی در کشورهای منطقه ما رخ می‌دهد و غربی‌ها در زمینه مبارزه با تروریسم فقط شعار می‌دهند. مشکل تروریسم در منطقه صرفاً براساس راهکارهای منطقه‌ای باید حل و فصل شود و دخالت قدرت‌های فرامنطقه‌ای فقط مشکل را پیچیده‌تر می‌کند.

ییلدریم تأکید کرد: تجربه همکاری‌های چندجانبه در بین کشورهای منطقه بسیار ثمربخش بوده و ترکیه برای تحکیم و گسترش همکاری‌های چندجانبه با کشورهای منطقه اراده جدی دارد.

همچنین رئیس‌جمهور در دیدار با «اسد قیصر»، رئیس مجلس پاکستان، اظهار کرد: برگزاری این اجلاس ابتکاری خوب و مفید برای امنیت و توسعه همکاری‌های منطقه‌ای است.

رئیس‌جمهور مبارزه همه‌جانبه با تروریسم و افراطی‌گری را برای همگان بسیار حائز اهمیت برشمرد و اظهار کرد: آنهایی که گروه‌های تروریستی را در دهه‌های گذشته خلق کرده‌اند، در حقیقت خیانتی بزرگ به ملت‌های منطقه کرده‌اند.

روحانی تصریح کرد: بسیاری از این گروه‌های تروریستی در جنگ نیابتی آمریکا و شوروی بوجود آمد و در ادامه شکل‌ها و اهداف دیگری پیدا کردند.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی ایران هم پس از انقلاب که جنگی با دیگران نداشتیم، قدرت‌های بزرگ گروه‌های تروریستی را خلق و از آنان حمایت کردند، گفت: حامیان فعالیت گروه‌های تروریستی در ایران؛ آمریکا، غرب و رژیم صهیونیستی هستند.

روحانی با تأکید بر اینکه ایران و پاکستان به عنوان دو کشور برادر‌، همسایه و مسلمان که در طول تاریخ روابط صمیمانه و فرهنگی با هم داشته‌اند، باید در مسیر مبارزه با تروریسم با جدیت گام برداشته و مبارزه کنند، اظهار کرد: متأسفانه در مرزهای ایران با پاکستان که باید مرز برادری و دوستی بین دو کشور باشد، گروهک‌هایی از مرز سوء استفاده می‌کنند.

رئیس‌جمهور ضمن اظهار امیدواری از اینکه همکاری نیروهای امنیتی و مسلح دو کشور باعث شود تا امن‌ترین مرزها را بین ایران و پاکستان داشته باشیم، گفت: امیدوارم 7 نیروی مرزبانی ایران که در خاک پاکستان گروگان گروه‌های تروریستی هستند، با فعالیت جدی تر ارتش پاکستان هر چه سریع‌تر آزاد شده و سالم به ایران بازگردند.

روحانی با بیان اینکه ایران آماده توسعه مناسبات همه جانبه اقتصادی، فرهنگی و علمی با پاکستان است بر ضرورت گسترش روابط بانکی تهران – اسلام‌آباد و تلاش برای حل موانع و مشکلات در این راستا تأکید کرد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه بندر چابهار و گوادر می‌تواند به عنوان یک فرصت در توسعه مناسبات دو کشور مورد استفاده قرار گیرد، اظهار کرد: دسترسی به چین از طریق بندر گوادر و رسیدن به روسیه، آسیای مرکزی، قفقاز و شرق و شمال اروپا از طریق بندر چابهار این دو بندر مهم را به عنوان مکمل یکدیگر قرار داده است.

روحانی با بیان اینکه ایران آماده تأمین انرژی پایدار مورد نیاز پاکستان از جمله گاز، نفت و برق در بلندمدت است، افزود: امیدوارم ایران و پاکستان به عنوان دو کشور دوست و همسایه که علایق و اهداف مشترک دارند،‌از این فرصت به خوبی استفاده کرده و به نفع دو ملت گام‌های مهمی بردارند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: باید برای توسعه روابط میان کشورهای دوست در برابر قلدری و تحریم آمریکا بایستیم و راه‌حل‌های مناسب برای گسترش همکاری‌ها و روابط را پیدا کنیم.

«اسد قیصر»، رئیس مجلس پاکستان، نیز در این دیدار ضمن ابراز تأسف و تسلیت بخاطر حادثه تروریستی چابهار، گفت: امروز دولت و ملت پاکستان و احزاب گوناگون این کشور برای مبارزه با تروریسم متحد هستند.

رئیس مجلس پاکستان تأکید کرد: پاکستان آماده هرگونه تعامل با ایران در مبارزه با تروریسم و توسعه امنیت منطقه‌ای است.

اسد قیصر با بیان اینکه مردم پاکستان ملت ایران را از قدیم به عنوان برادران مسلمان خود دوست داشته و به آنها علاقمند هستند، اظهار کرد: توسعه روابط میان دو ملت و تلاش برای رفع مشکلات در مسیر توسعه مناسبات تجاری – اقتصادی با ایران از اهداف اصلی ما به شمار می‌رود.

رئیس مجلس پاکستان ابراز کرد: امیدواریم بتوانیم از این کنفرانس به عنوان سکویی برای توسعه روابط دولت‌ها، مردم و مناسبات تجاری و اقتصادی دو کشور استفاده کنیم.

اسد قیصر تأکید کرد: روابط تهران – اسلام‌آباد، روابطی صمیمانه و دوستانه است که هیچ‌کس نمی‌تواند این رابطه را خدشه‌دار کند.

انتهای پیام

captcha