پس از انقلاب بزرگترین آرشیو قرآنی در جهان را تشکیل دادیم
کد خبر: 3777143
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۳

پس از انقلاب بزرگترین آرشیو قرآنی در جهان را تشکیل دادیم

احمد ابوالقاسمی قاری بین المللی معتقد است که شرایط آموزش و فعالیت همگانی در زمینه‌ی قرآن پیش از انقلاب و پس از آن قابل مقایسه نیست.

به گزارش ایکنا، باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: شاید یکی از برجسته‌ترین دستاورد‌های انقلاب اسلامی، ترویج فرهنگ قرآنی و توجه به موضوعاتی چون، قرائت و حفظ قرآن کریم است. برای تحقق هدفی، چون تشکیل جامعه‌ی قرآنی، جمهوری اسلامی از ابزار رسانه هم استفاده کرد و به فرمان رهبر معظم انقلاب، رادیو و شبکه‌ی قرآن تشکیل شد.

در خصوص توجه به فرهنگ قرآنی پس از پیروزی انقلاب با احمد ابوالقاسمی قاری برجسته‌ی بین المللی و مدیر رادیو قرآن گفتگو کردیم. وی با اشاره به دستاورد‌های قرآنی انقلاب اسلامی، به خبرنگار قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شرایط این روز‌های ما از نظر قرائت، حفظ قرآن و همه گیر شدن فرهنگ قرآنی با دوران پیش ازپیروزی انقلاب اسلامی قابل مفایسه نیست. آن زمان هر کسی که علاقه‌مند به تلاوت یا حفظ قرآن کریم بود، باید جلسات و محافل قرآن را پیدا و در آن حضور پیدا می‌کرد؛ بنابراین هیچ محلی به عنوان مثلا موسسه‌ی قرآنی وجود نداشت، که آموزش صحیح قرآن را برای گروه مختلف سنی انجام دهد.

پس از انقلاب بزرگترین آرشیو قرآنی در جهان را تشکیل دادیم / رژیم پهلوی انگیزه‌ای برای انس گرفتن جوانان با قرآن ایجاد نمی‌کرد

وی افزود: کسانی که آن جلسات را در مساجد یا منازلشان برگزار می‌کردند، انسان‌های دلسوزی بودند که خود با قرآن مانوس بودند. البته آن جلسات هم رونق، حس و حالِ خوبی داشت، هر چند پرشور و با جمعیت فراوان برگزار نمی‌شد. بسیاری از جوانان که فضایی برای یادگیری قرآن نداشتند، از این راه با قرآن انس می‌گرفتند.

ابوالقاسمی با اشاره به ایجاد محافل رسمی قرآن پس از انقلاب اسلامی اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی فضای تعلیم و آموزش، آرام آرام شکل گرفت. برگزاری محافل قرآنی به صورت رسمی باعث شد، رونق جلسات قرآن بیشتر شود. در زمان پهلوی، به دلیل نبودن محافل قرآنی، انگیزه برای حضور جوانان در این جلسات کم بود. جمهوری اسلامی با برپایی این جلسات نوعی انگیزه برای یادگیری قرآن میان جوانان، ایجاد کرد و به این ترتیب تعداد جلسات مردمی برای یادگیری قرائت و حفظ قرآن کریم هم بیشتر شد. این شور همگانی که در اواخر دهه‌ی ۵۰ و اوایل دهه‌ی ۶۰ شکل گرفت، سبب شد آیت الله خامنه ای، رهبر انقلاب دستور به تاسیس رادیو قرآن را صادر کردند.

پس از انقلاب بزرگترین آرشیو قرآنی در جهان را تشکیل دادیم / رژیم پهلوی انگیزه‌ای برای انس گرفتن جوانان با قرآن ایجاد نمی‌کرد

این قاری بین المللی در ادامه به تشریحِ جایگاه ایران در میان قاریان بین المللی پرداخت و بیان کرد: پیش از این ما فقط سالی یکبار، برای مسابقات بین المللی مالزی، قاری می‌فرستادیم؛ الان فضایی حاکم شده است که در جهان قاریان ایرانی را می‌شناسند و برای آن‌ها ارزش خاصی قائلند. با وجود اینکه مصری‌ها خود صاحب قرائت نوین قرآن کریم هستند و سبک نوین قرائت متعلق به آن هاست، قاریان ما با قاریان مصری تنه به تنه در رقابت‌های بین المللی قرآن جلو می‌روند و گاهی اوقات قاریان ما از قاریان مصری جلو می‌زنند.

مدیر رادیو قرآن اضافه کرد: پیش از انقلاب ساختار قوی برای پرورش قاری نبود و ما رقابت داخلی برای قاریانمان نداشتیم. الان مسابقات بین المللی قرآن کریم که در ایران برگزار می‌شود، به مراتب پر شورتر و با کیفیت‌تر از بسیاری مسابقات بین المللی در جهان اسلام است. انگیزه‌های بالای مردمی و جلسات قرآنی به مراتب به رونق قرائت و حفظ قرآن کمک کرد و باعث شد، ما در این زمینه پیشرفت کنیم و حتی به کشور‌هایی که کار آموزش قرآن را خیلی زودتر از ما شروع کردند، برسیم.

وی افزود: پیش از انقلاب ساختاری نبود که باعث رونق فرهنگ قرآنی در کشور شود. پس از انقلاب هر چه گذشت نیاز‌ها به یادگیری و حفظ قرآن کریم بیشتر شد و این انگیزه‌ای که نظام سیاسی کشور ایجاد کرد، سبب شد نهاد‌هایی مانند سازمان دار القرآن و بسیاری از سازمان‌های قرآنی دیگر شکل بگیرد؛ بنابراین فضای قرآنی همگانی شد. البته که ما هنوز به ایده آل هایمان نرسیدیم و باید کار‌های بیشتری در این زمینه انجام دهیم. مثلا تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن که رهبر انقلاب فرمودند، هنوز عملی نشده است.

پس از انقلاب بزرگترین آرشیو قرآنی در جهان را تشکیل دادیم / رژیم پهلوی انگیزه‌ای برای انس گرفتن جوانان با قرآن ایجاد نمی‌کرد

ابوالقاسمی با اشاره به ورود خودش به عرصه‌ی قرائت گفت: من در خانواده‌ای مذهبی بزرگ شدم. پدر و مادرم اصرار داشتند که قرآن را فرا بگیرم. به همین دلیل در سال ۵۵ در یکی از جلسات قرآن شرکت کردم. از سال ۶۱ خیلی جدی‌تر موضوع قرائت را پیگیری کردم و تا این لحظه به لطف خدا در خدمت قرآن کریم هستم.

مدیر رادیو قرآن در ادامه موضوع پرداخت رسانه‌ها به قرآن اشاره کرد و گفت: پیش از انقلاب پخش قرآن کریم فقط سه دقیقه آن هم شب‌های جمعه انجام می‌شد. در زمان پهلوی دوم و در دهه‌ی پنجاه محمد تقی مروت قاری بین المللی برای ضبط تلاوت‌ها مجلسی به مصر اعزام شد. آن زمان توانستیم بین ۳۰ تا ۴۰ تلاوت ضبط و آرشیوی محدود تهیه کنیم. الان ۲۳ هزار تلاوت به صورت بازسازی شده در آرشیو رادیو قرآن موجود است. در حال حاضر آرشیو رادیو قرآنِ صدا و سیما یکی از قوی‌ترین آرشیو‌های جهان اسلام است، به طوری که قاریان مصری با مشاهده‌ی آن تعجب می‌کنند.

ابوالقاسمی در پایان اضافه کرد: این موضوع یکی از دستاورد‌های مهم انقلاب اسلامی نسبت به دوره‌های گذشته است. ما واقعا افتخار می‌کنیم که در چنین سیستمی فعالیت می‌کنیم و توانستیم موضوع قرآن را همگانی کنیم.

انتهای پیام

captcha