دکان دو نبش مدعیان طب اسلامی رنسانسی برای تقابل علم و دین است
کد خبر: 3781224
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۶

دکان دو نبش مدعیان طب اسلامی رنسانسی برای تقابل علم و دین است

گروه سلامت ــ معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت در همایش جستاری در روایات طبی در پرتو ملاحظات فقهی اصولی ضمن استقبال از همکاری‌های وزارت بهداشت و نهادهای حوزوی و دینی، مدعیان طب اسلامی با نگاه افراطی را زمینه سازان رنسانس دینی و در تقابل علم و دین دانست.

دکان دو نبش مدعیان طب اسلامی رنسانسی برای تقابل علم و دین استبه گزارش خبرنگار ایکنا، محمدرضا داود آبادی فراهانی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در نشست علمی جستاری در روایات طبی در پرتو ملاحظات فقهی - اصولی که ظهر امروز در تالار آیت مهدوی کنی دانشگاه امام صادق(ع) آغاز شد با بیان اینکه از 50 سال قبل که رهبر معظم انقلاب در مشهد به امر آموزش قرآن کریم می‌پرداخت تا به امروز موضوع فرهنگ قرآنی از جمله اولویت‌های اصلی محافل مختلف است، گفت: یکی از دلایلی که وزارت بهداشت به امر توسعه فرهنگ قرآنی ورود کرده یکی این موضوع بوده و دومی تکلیفی است که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ویژه کمیسیون توسعه فرهنگ قرآنی به آن داده شده است.

معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت ادامه داد: از سال 1380 شورای عالی انقلاب فرهنگی منشوری را برای فعالیت‌های قرآنی ذیل کمیسیون توسعه فرهنگ قرآنی تدوین کرد که براساس آن موضوع آموزش و پژوهش قرآن در نظام سلامت بر عهده وزارت بهداشت گذاشته شد. در این راستا کمیسیونی با عنوان کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام سلامت در وزارت بهداشت تشکیل و هدف آن به وجود آوردن نظامی برای فعالیت‌های میان رشته‌ای قرآن و سلامت بوده تا محفلی باشد که بتواند افراد علاقمند را در این حوزه جذب کند.

وی با اشاره به اوایل حضور خود در سمت معاونت فرهنگی وزارت بهداشت در سال 93 گفت: در آن زمان پژوهش‌های زیادی آمده و عنوان شده بود که این آن‌ها میان رشته‌ای قرآن و سلامت است. این پژوهش‌ها از عمق زیادی برخوردار نبوده و بیشتر سطحی بودند. همچنین برای ما مبادی و مبانی ورود به موضوعات مطالعات میان رشته‌ای قرآن و سلامت مشخص نبود. از سوی دیگر وزارت بهداشت نیز طی سال‌های گذشته چنانچه که باید به موضوع فعالیت‌های قرآنی توجه نداشت، همچنین از سوی دیگر طی 4 سال گذشته افراد مختلفی با ادعای طب اسلامی ورود کرده و نوعی اخبارگری را ترویج می‌کردند این موضوع یک نوع تهدید به شمار می‌رفت.

فراهانی ادامه داد: مدعیان طب اسلامی نیازی به طب مدرن ندیده و دکان دو نبشی را برای خود باز کرده‌اند.قرار شده تجربه رنسانس تکرار و ضمن گشایش دکان دین ستیزی راه را برای اسلام لندنی باز و موجب تقابل علم و دین شوند.

در موضوع اسلام و سلامت یک نگاه افراطی و تفریطی وجود دارد

وی با بیان اینکه در موضوع اسلام و سلامت یک نگاه افراطی و تفریطی وجود دارد گفت: در نگاه افراطی بسیاری می‌گویند که اسلام حرفی برای سلامت ندارد از سوی دیگر برخی نیز می‌گویند دین برای همه چیز نسخه داشته و می‌توان هر چیزی را در دین یافت بر همین اساس ما وارد شده‌ایم تا بتوانیم ضمن حذف این نگاه‌های افراطی و تفریطی بتوانیم از مباحث اسلامی در حوزه سلامت را با آزمون پذیری‌های علمی مورد استفاده قرار بدهیم.

فراهانی تاکید کرد: ما با تمام اعتدال خود ایستاده‌ایم تا با همکاری حوزه علمیه و دیگر اساتید متخصص در هر دو حوزه دین و سلامت به دانشی برسیم که حوزه سلامت ما را کمک کند.

captcha