غربی‌ها کوچک‌انگاری فرهنگ را در ذهن مدیران کشور جا انداخته‌اند/ سلبریتی‌ها مرجع تصمیم‌سازی‌ شده‌اند
کد خبر: 3785416
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۷
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:

غربی‌ها کوچک‌انگاری فرهنگ را در ذهن مدیران کشور جا انداخته‌اند/ سلبریتی‌ها مرجع تصمیم‌سازی‌ شده‌اند

گروه سیاسی ــ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به تلاش مجامع فکری و جاسوسی غرب برای تضعیف جایگاه فرهنگ و ارزش‌های دینی در جامعه، گفت: در واقع غربی‌ها توانستند موضوع کوچک‌انگاری فرهنگ در برنامه‌ها و نگاه مدیران را جا بیندازند؛ به نوعی که برخی مسئولان و مدیران تلقی نازلی از این حوزه دارند و آن را صرفاً در حد برگزاری یک همایش فرهنگی یا افتتاح پارک و فرهنگسرا ببینند و این بی‌توجهی کاملاً خود را در لوایح بودجه نشان می‌دهد.

محمدجواد ابطحی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره دلایل بی‌توجهی مجموعه دولت‌ها به موضوع فرهنگ به ویژه در تخصیص بودجه گفت: تحلیل استکبار و مجامع علمی و جاسوسی آنها این بود که مؤلفه قدرتمند شکل‌دهنده انقلاب اسلامی، مقاومت در جنگ تحمیلی و ایستادگی در برابر تحریم‌ها، فرهنگ و به ویژه فرهنگ دینی بوده که توانمندی و اقتدار درونی را برای جمهوری اسلامی ایجاد کرده است.

ارزش‌های فرهنگی عامل اصلی ایستادگی و مقاومت در مقابل توطئه‌های چهل ساله دشمن

وی ادامه داد: غربی‌ها به خوبی متوجه شدند ارزش‌های اسلامی و ملی مردم ایران سبب شده است که با تکیه بر آن، بسیج مردمی شکل بگیرد و روحیه جهادی، ایثار و ازخودگذشتگی نیروهای ارزشی مانع از این شود که با وجود کاستی‌ها و فشارها، کشور در مقابل خواسته‌‌های نامشروع آنها تسلیم شود. لذا دشمنان بر روی تضعیف این حوزه و کمرنگ ساختن روحیه جهاد، ایثار و شهادت‌طلبی کارهای فراوانی کردند.

ابطحی اظهار کرد: در این راستا آن‌ها عوامل نفوذی خود را در دستگاه‌های مختلف فرهنگی وارد کردند و کارشناسان خدانشناسی را که گاهی ظاهر موجه و متشرعی داشتند، در این نهادها به کار گرفتند تا از این طریق اولویت‌ها را جابه‌جا کنند و متأسفانه این کار در کشور رخ داد و فرهنگ به منزله ستون فقرات انقلاب جای خود را به اقتصاد و سیاست داد و در اولویت آخر قرار گرفت.

غربی‌ها کوچک‌انگاری فرهنگ را در نگاه مدیران جا انداخته‌اند

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: در واقع غربی‌ها توانستند موضوع کوچک‌انگاری فرهنگ در برنامه‌ها و نگاه مدیران را جا بیندازند؛ به نوعی که برخی مسئولان و مدیران تلقی نازلی از این حوزه دارند و آن را صرفاً در حد برگزاری یک همایش فرهنگی یا افتتاح پارک و فرهنگسرا ببینند و این بی‌توجهی کاملاً خود را در لوایح بودجه نشان می‌دهد. به تبع آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، که متولی اصلی حوزه فرهنگ است، فقط اسم آن را یدک می‌کشد.

وی ادامه داد: سینما، مطبوعات، تئاتر، حوزه‌های علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بسیاری از این نوع مجموعه‌ها همه زیرمجموعه حوزه فرهنگ هستند که ردیف بودجه دارند، ولی متأسفانه این نوع نگاه و رویکرد باعث شده است که همه این نهادها جزیره‌ای عمل کنند و هریک مسئولیت خود را گردن دیگری بیندازند و کارها پیش نرود.

ابطحی ابراز کرد: به یاد دارم که رهبر معظم انقلاب در زمان وزارت آقای صفار هرندی با لحن ناراحت‌کننده‌ای از مظلومیت فرهنگ سخن گفتند. متأسفانه مجالس ما نیز هر چه از انقلاب فاصله گرفتیم، با ارزش‌های دینی زاویه بیشتری پیدا کردند و از طرفی مشکلات خاص نمایندگی به لحاظ پاسخگویی به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، اصلاً فضا را برای پیگیری و دنبال کردن طرح‌ها و اقدامات فرهنگی بست و اکنون به جایی رسیده‌ایم که یکی از نزدیکان رئیس‌جمهور به بودجه‌های اندک فرهنگی حمله می‌کند و انگشت خود را بر روی بودجه نهادهایی مانند جامعة المصطفی العالمیه و حوزهای علمیه می‌گذارد و این رویکرد بسیار خطرناک است.

سلبریتی‌ها به مرجع تصمیم‌سازی در حوزه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بدل شده‌اند

وی با تأکید بر اینکه دشمن در اجرای پروژه ناتوی فرهنگی و شبیخون فرهنگی موفق عمل کرده، گفت: از طرفی  ما هم سنگرها را یکی پس از دیگری از دست داده‌ایم. امروز کار به جایی رسیده که در جامعه انقلابی و دینی ما این «سلبریتی‌ها» هستند که تصمیم‌گیر مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جامعه شده‌اند و من برای بهبود این وضعیت نه به دولت فعلی و نه مجلس فعلی امید چندانی ندارم. امیدوارم سپاه پاسدارانی در حوزه فرهنگ تشکیل شود و «سپاه پست‌داران» را کنار بزنند و افرادی که دغدغه ارزش‌های دینی دارند بر سر کار بیایند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار کرد: قدرت درونی نظام، که ناشی از مؤلفه وحدت ملی و انسجام داخلی است، ریشه در فرهنگ دارد و اگر فرهنگ تجزیه شده و ارزش‌ها تضعیف شود، تجزیه ایران هم ساده خواهد بود و دشمن بر روی این مسائل کار کرده و می‌کند. در چنین شرایطی دلسوزان باید وارد صحنه شوند و از همه مهمتر شورای عالی انقلاب فرهنگی کمی از وضعیت کسالت‌‌بار فعلی و مشغولیت به عزل و نصب رؤسای دانشگاه‌ها و سایر نهادهای فرهنگی خارج شود و اجرای مصوباتش را پیگیری کند، ‌اما کاملاً مشهود است که امروز در کشور ما کسی برای فرهنگ نمی‌گرید.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام

captcha