از توسعه چهل‌ساله فعالیت‌های قرآنی در کشور تا فاصله داشتن با وضعیت مطلوب
کد خبر: 3787289
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۹
در میزگرد تخصصی ایکنای کردستان بررسی شد؛

از توسعه چهل‌ساله فعالیت‌های قرآنی در کشور تا فاصله داشتن با وضعیت مطلوب

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ اکنون که در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی قرار داریم، وقتی داشته‌های ملت ایران پس از گذشت چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف با حکومت ۳۷ ساله پهلوی مقایسه کنیم، در می‌یابیم که با وجود همه دشمنی‌های نظام سلطه با انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی برآمده از آن، در گذشته ایران در کجا بوده و امروز در کجا ایستاده‌است.

انقلاب اسلامی ایران برمبنای یک سری شاخص‌های اساسی شکل گرفت که یکی از مهم‌ترین این شاخص‌ها استقرار نظام برمبنای حاکمیت اسلام و قرآن بود. در این راستا و در ادامه سلسله میزگرد‌های تخصصی ایکنای کردستان، میزگرد «دستاوردهای 40 ساله قرآنی انقلاب اسلامی» با حضور کامل گلباغی، مسئول قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الله نریمانی، معاون فرهنگی اداره آموزش و پرورش کردستان، ناصر علیپور، رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان و حجت صبوری، کارشناس قرآن اداره اوقاف و امور خیریه استان کردستان روز گذشته، 14 بهمن ماه در دفتر خبرگزاری ایکنا برگزار شد.

انقلاب و توسعه چهل ساله فعالیت‌های قرآنی در کشور

کامل گلباغی، مسئول قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در این میزگرد اظهار کرد: قرآن کتاب انقلاب است چراکه تغییر افکار عمومی در انقلاب اسلامی با قرآن بوده است و فردی که بنیانگذار انقلاب بود خود مدرس قرآن و فردی برخواسته از مسجد بود.
وی افزود: مقام معظم رهبری از سال 54 تا 56 در مسجد ابوذر مشهد مقدس قرآن تدریس می‌کردند و در حال حاضر کتاب‌های ایشان در عرصه وجود دارد و تمام مسائل و مباحث قرآنی را مورد ارزیابی قرار داده است.

ورود ادبیات قرآنی به عرصه حاکمیت انقلاب
مسئول قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان اعلام کرد: تفسیر سوره مبارک حمد بنیانگذار انقلاب اسلامی به راستی تحول‌آفرین بود و یک ادبیات قرآنی روشنی را به عرصه حاکمیتی انقلاب وارد کرد.
وی با اشاره به تعداد انشگت‌شمار قاریان و حافظان قرآنی در کشور بیان کرد: امروز به برکت نظام مقدس انقلاب اسلامی حافظان، قاریان و فعالان قرآنی خوبی در سطح کشور و بالطبع آن استان تربیت شده است و خانواده‌ها با قرآن بیشتر آشنا شده‌اند.
گلباغی عنوان کرد: گروهی احساس می‌کنند که امروز عملکرد دینی در جامعه کم شده است اما باید گفت که این امر صحیح نبوده و امروز باورهای دینی بین مردم عمیق‌تر و با استدلال‌تر شده و دینداری‌های ما آگاهانه‌تر شده است.

شروع و استمرار انقلاب با قرآن
وی یکی از افتخارات انقلاب اسلامی را شروع و استمرار آن با قرآن دانست و افزود: دستاوردهای نظام در حوزه قرآن گرچه ایده‌آل نیست اما رشد کمی و کیفی این فعالیت‌ها به دلیل آشنایی با قاریان برجسته مصری و آموزش‌های لازم در عرصه‌های ملی و بین‌المللی قابل مقایسه با قبل از انقلاب نبوده و نخواهد بود.
مسئول قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان عنوان کرد: استان کردستان نیز از این حیث مستثنی نبوده و یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی شورای توسعه قرآنی بوده که عالی‌ترین مقام‌های استان ریاست این شورا را برعهده دارند و این این امر یک تحول عظیم در عرصه قرآن استان خواهد بود.
وی ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی تعداد مسابقات قرآن، برنامه‌های قرآنی، آمد و رفت قاریان برجسته کشوری و افراد خبره قرآنی نسبت به گذشته بهتر و راحت انجام شده و همین امر موجب انس و آشنایی هرچه بیشتر مردم با فعالیت‌های قرآنی شده است.
گلباغی با اشاره به وحدت و یکپارچگی موجود بین فعالان قرآنی که بسیار چشمگیر و قابل توجه‌تر از گذشته است، اعلام کرد: امسال در محفل قرآنی که با حضور سیدمحمد حسینی خراسانی در مسجد قبای سنندج برگزار شد، سه هزار نفر مستمع در این مسجد حضور یافتند و این خود نشاندهنده انس و الفت بیشتر مردم استان با قرآن شده است.

فلسفه وجودی تشکل‌های قرآنی
وی با اشاره به نبود تشکل قرآنی مردمی قبل از انقلاب در کشور گفت: تشکل‌های قرآنی و مؤسسات قرآنی فلسفه وجودی خود را انقلاب دانسته و از مولودها و ثمره‌های انقلاب محسوب می‌شوند.
مسئول قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان توسعه هنر قرآنی را یکی دیگر از دستاوردهای انقلاب دانست و ذکر کرد: برپایی شش نمایشگاه آثار و هنر قرآنی، کتاب‌های تفسیر قرآن، مکتوبات و جلسات و محافل قرآنی از دیگر دستاوردهای قرآنی انقلاب محسوب می‌شود.
وی با اشاره به دستاوردهای قرآنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و افزود: 572 کانون فرهنگی - هنری مساجد یکی از دستاوردهای ویژ انقلاب در استان بوده که در این کانون‌های مساجد 33 خانه نور دشکیل شده است.

14 مؤسسه قرآنی فعال در کردستان
گلباغی عنوان کرد: در حال حاضر 14 مؤسسه قرآنی زیرنظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت دارند که پیش‌بینی ما در سند چشم‌انداز رسیدن به 105 مؤسسه قرآنی است.
وی به بیمه شدن فعالان قرآنی اشاره کرد و افزود: در راستای حمایت بیشتر از فعالان قرآنی و توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه 135 نفر از مربیان، مدیران مؤسسات قرآنی استان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفتند.
مسئول قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان به برگزاری هفدهمین آزمون سراسری قرآن در 9 اسفندماه سال جاری اشاره و بیان کرد: در این آزمون چهار هزار و 137 نفر از قرآن‌آموزان استان کردستان شرکت کرده‌اند.

ثبت‌نام بیش از 13 هزار نفر در مسابقات مُدهامتان
وی به برگزاری مسابقات قرآنی مُدهامتان اشاره و اعلام کرد: سیزدهمین دوره مسابقات قرآن مُدهامتان هزار و 395 نفر از جوانان و نوجوانان استان کردستان ثبت‌نام کرده‌اند.
گلباغی اجرای سند تحول قرآنی استان کردستان تدوین شده و در حال عملیاتی شدن آن هستیم، یادآور شد: ما امروز به سمت هنر قرآنی حرکت کرده‌ایم و از نهادهای قرآنی ـ مردمی حمایت خواهیم کرد.

انقلاب اسلامی برمبنای حاکمیت قرآن
حجت‌الله نریمانی، معاون فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان در ادامه این نشست گفت: انقلاب اسلامی ایران برمبنای یک سری شاخص‌های اساسی شکل گرفت که یکی از این مهم‌ترین شاخص‌ها که انقلاب بر پایه آن شکل گرفت و امام راحل آن را ترویج کرد، استقرار نظام برمبنای حاکمیت اسلام و قرآن بود.

انقلاب و توسعه چهل ساله فعالیت‌های قرآنی در کشور

معاون فرهنگی آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه در نظام حاکمیتی انقلاب اسلامی وضعیت مطلوب زندگی بشری در تمامی ابعاد با معیار اسلامی سنجیده ‌شود، عنوان کرد: در این راستا دستگاه تعلیم و تربیت از این عنایت الهی و ثمره انقلاب بهره مند شد.
وی اعلام کرد: کشور ما چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب یک کشور اسلامی بوده و هست اما اینکه سیاست و حکومت بر چه پایه‌‌ای استوار باشد، این مهم است.
نریمانی بیان کرد: ما از 1400 سال پیش قرآن را داشتیم اما این قرآن وارد زندگی مردم نشده بود و به زندگی مردم جهت نمی‌داد چراکه سیاستمداران و حاکمان اجازه ورود قرآن به بطن زندگی مردم را نمی‌دادند و معتقد بودند که دین از سیاست جداست. اما انقلاب اسلامی مشروعیت هر حکومتی را در پایبندی به قرآن و ارزش‌های دینی می‌داند.

قرآن؛ یکی از برنامه‌های رسمی آموزش و پرورش
وی اعلام کرد: قرآن بعد از انقلاب وارد زندگی ما و کتاب قانون ما شد در این راستا آموزش و پرورش نیز فعالیت‌های مؤثری در زمینه آموزش قرآن صورت گرفت و آموزش قرآن به عنوان یکی از برنامه‌های رسمی در کنار آموزش های نظام تعلم و تربیت قرار گرفت.
معاون فرهنگی آموزش و پرورش استان ادامه داد: خوشبختانه طی سنوات گذشته دستورالعمل خاص آن تحت عنوان کمیسیون آموزش عمومی که زیر مجموعه شورای عالی قرآن است، به آموزش و پرورش ابلاغ شد که وظیفه آن تحت پوشش قرار دادن همه دانش‌آموزان در بُعد آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن بود و در کنار آن هم درس قرآن به عنوان دروس رسمی داریم.
وی به فعالیت‌های قرآنی فوق برنامه تعریف شده برای دانش‌آموزان اشاره کرد و افزود: این فعالیت‌های فوق برنامه در قالب برگزاری کلاس‌های آموزشی و مسابقات قرآنی در رشته‌های تفسیر، روخوانی، روانخوانی، حفظ، قرائت و ... را هر ساله در سطح استان برگزار کرده‌ایم.

شرکت 100 هزار دانش‌آموزان کردستانی در مسابقات قرآن
نریمانی به برگزاری سی و ششمین دوره مسابقات قرآنی دانش‌آموزی را در سطح استان اشاره و اعلام کرد: در این دوره از مسابقات قرآن 100 هزار نفر از دانش آموزان استان کردستان شرکت کرده‌اند و این از دستاوردهای نظام مقدس انقلاب اسلامی در زمینه انس با قرآن است.
وی افزود: در اسناد بالا دستی آموزش و پرورش شامل سیاست های 13 گانه مقام معظم رهبری، نقشه جامع علمی کشور، اهداف کلی آموزش و پرورش، منشور توسعه فرهنگ قرآنی و سند تحول بنیادین بر توسعه فرهنگ قرآنی تأکید دارد.
معاون فرهنگی آموزش و پرورش استان ذکر کرد: فعالیت‌های اجرایی سند تحول بنیادین در دو سال اخیر وارد فاز اجرایی شده و در آن به صورت ویژه به مباحث قرآنی پرداخته است و بر اساس طبقه‌بندی سند تحول آموزش مهارت روخوانی و روانخوانی قرآن ویژه دوران ابتدایی، آشنایی با مفاهیم کلیدی قرآن در دوره متوسطه اول و آموزش معارف قرآن در دوره دوم متوسطه مورد توجه قرار گرفته است.

تزکیه در رأس امور آموزش و پرورش
وی به اهداف کلی آموزش و پرورش اشاره و عنوان کرد: سه هدف کلی اعتقادی، اخلاقی و علمی و آموزشی برای آموزش و پرورش تعریف شده است که این برگرفته از فرهنگ قرانی انقلاب اسلامی است و براساس دستورات قرآن اول تزکیه نفس و بعد آموزش مورد توجه قرار گرفته است.
نریمانی عنوان کرد: پرورش روحیه پذیرش حاکمیت خدا بر جهان، خودشناسی، بسط بینش اسلامی، تقویت روحیه خودباوری و ... از اهداف کلی آموزش و پرورش است.
وی به برگزاری کلاس های حفظ قرآن از یک تا سی جزء، با همکاری دستگاه های اجرایی به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای قرآنی انقلاب اسلامی اشاره و بیان کرد: در طرح حفظ جزء سی سال جاری بالغ بر 57 هزار نفر از دانش‌آموزان استان ثبت نام کرده‌اند.

فعالیت 10 مرکز دارالقرآن در کردستان
معاون فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به حفظ موضوعی قرآن براساس موضوعات اخلاقی، اجتماعی، مهارت‌های زندگی اشاره کرد و افزود: 10 مرکز دارالقرآن زیرمجموعه آموزش و پرورش استان کردستان به صورت تخصصی فعالیت‌های قرآنی ویژه‌ای را برای دانش آموزان برگزار می‌کنند. وی با اعلام اینکه قبل از انقلاب هیچ مدرسه ای در سطح استان نمازخانه نداشت، افزود: در حال حاضر تمام مدارس استان کردستان نمازخانه دایر است و نماز جماعت با حضور هزار نفر امام جماعت و روحانی برگزار خواهد شد.
نریمانی به لحاظ شدن زنگ نماز در برنامه درسی دانش‌آموزان اشاره عنوان کرد: اجرای طرح مصباح الهدی، برگزاری گفتمان‌های دینی مدارس به مدت 10 سال با هدف تقویت بُعد دینی دانش آموزان از دیگر برنامه‌های قرآنی آموزش و پرورش است.

هنوز با وضعیت مطلوب دربُعد قرآنی فاصله داریم
وی در ادامه با اشاره به اینکه با وجود کارهای بسیار مؤثر در بعد از انقلاب به منظور تقویت باورهای دینی و اعتقادی دانش‌آموزان اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم، اعلام کرد: توسعه دارالقرآن‌های شهرستان، جذب خیرین، راه‌اندازی نمازخانه‌های استاندارد در تمام مدارس، توسعه فعالیت‌های فوق‌برنامه در راستای حفظ موضوعی قرآن کریم، تخصصی کردن مسابقات قرآن، وارد کردن مباحث قرآن در فضای مجازی، توسعه تولیدات نرم‌افزاری قرآنی و ... از راه های رسیدن به نقطه مطلوب در زمینه امور قرآن است.

انقلاب و توسعه چهل ساله فعالیت‌های قرآنی در کشور

ناصر علیپور، رئیس اداره برنامه‌ریزی امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان کردستان در ادامه این نشست گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی مردم به عینه مشاهده کردن که حق آمد و باطل رفت و حکومت یاقوت جایگزین حکومت طاغوت شد.

کتاب انقلاب اسلامی ما قرآن است
وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برنامه‌های قرآنی و دینی در رأس امور قرار گرفت و بنیانگذار انقلاب اسلامی اعلام کردند که کتاب انقلاب اسلامی ما قرآن است و همین امر تکلیف تمام دشمنان انقلاب را مشخص کرد.
علیپور بیان کرد: قبل از انقلاب اسلامی مردم به‌ویژه ائمه جماعت مساجد به صورت خودجوش کار آموزش قران را انجام می دادند که این آموزش‌ها هیچ‌گاه تخصصی نبود و حالت استاندارد نداشت اما با پیروزی انقلاب آموزش قرآن از حالت سنتی به تخصصی تغییر یافت و افراد پیشکسوت به کشورهای اسلامی و به ویژه مصر سفر کرده و از آن‌ها الگوگیری کردند.
وی افزود: امروز به برکت انقلاب اسلامی و برگزاری دور های آموزشی تخصصی قران قاریان و حافظان قرآنی ما در سطح بین‌المللی حرف اول را می‌زنند و تلاوت‌های آنان در حد مطلوب ارزیابی شده است.
رئیس اداره برنامه‌ریزی امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان کردستان به برگزاری کارگاه‌های آموزشی سبک زندگی قرآنی برای تفهیم مبانی قرآنی و تقویت اعتقادات دینی اشاره و عنوان کرد: با ارتقای فرهنگ قرآنی و دینی مردم مانعی در برابر هجمه‌های فرهنگی دشمنان ایجاد شد و برهمین اساس تمام برنامه‌های دشمنان برای فاصله گرفتن جوانان ما از قرآن و دین صورت می‌گیرد.
وی افزود: در راستای توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه سازمان تبلیغات اسلامی هم تشکل‌های قرآنی مردم نهاد را فعال کرده و هم جلسات خانگی قرآن را ساماندهی کرده است.

فعالیت 445 تشکل قرآنی در کردستان
رئیس اداره برنامه‌ریزی و امور قرآنی اداره تبلیغات اسلامی استان از فعالیت ۴۴۵ تشکل قرآنی در قالب مؤسسات و خانه‌های قرآن شهری و روستایی به عنوان یکی از دستاوردهای قرانی انقلاب اسلامی در استان خبر داد و عنوان کرد: از این تعداد ۲۹۹ واحد آن خانه قرآن شهری، ۱۰۸ خانه قرآن روستایی و ۳۸ مؤسسه قرآنی هستند.
وی بیان کرد: از تعداد خانه‌های قرآن شهری ۲۰۱ واحد آن ویژه بانوان و ۹۸ واحد آن ویژه آقایان و از خانه‌های قرآن روستایی ۶۳ واحد ویژه آقایان و ۴۵ واحد آن ویژه بانوان بوده است.

اجرای طرح اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآنی
وی طرح اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآنی را به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای چهل ساله انقلاب دانست و بیان کرد: طرح اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآنی از سال ۸۴ در سطح استان کردستان اجرا می‌شود.
وی با اشاره به برگزاری این آزمون در دو مرحله شفاهی و کتبی افزود: در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآنی، حافظان پنج جز، ۱۰ جزء، ۲۰ جزء و ۳۰ جزء می‌توانند شرکت کنند.
رئیس اداره برنامه ریزی و امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان کردستان از شرکت ۵۸۱ نفر از حافظان قرآنی کردستان در این آزمون خبر داد و عنوان کرد: در مرحله اول آزمون کتبی ۴۵۹ نفر و در مرحله شفاهی 122 نفر شرکت کردند.
رئیس اداره برنامه‌ریزی و امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان کردستان گفت: از این تعداد ۴۵ نفر موفق به اخذ مدرک تخصصی حفظ قرآن شده‌اند.
طرح تربیت نیروی متخصص قرآنی یک از طرح‌های موفق تبلیغات اسلامی بوده است که تاکنون برای سه هزار و ۹۷ نفر از شرکت کنندگان گواهینامه تربیت معلم قرآنی صادر شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح تربیت کادر تخصصی قرآن از سال ۷۴ در استان آغاز شده است، افزود: در این راستا دوره‌های آموزشی تربیت معلم روخوانی و روانخوانی قرآن، تربیت معلم تجوید، تربیت معلم مفاهیم و تربیت معلم حفظ برگزار شده است.
رئیس اداره برنامه‌ریزی و امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان کردستان بیان کرد: از تعداد پذیرفته‌شدگانی که موفق به دریافت گواهینامه سازمان دارالقرآن کریم شده‌اند، دو هزار و ۳۴۱ نفر را بانوان و ۷۵۶ نفر را آقایان تشکیل می‌دهند.

انقلاب و توسعه چهل ساله فعالیت‌های قرآنی در کشور

حجت صبوری، کارشناس قرآن اداره اوقاف و امور خیریه استان کردستان در ادامه این نشست گفت: انقلاب اسلامی در بسیاری از بخش‌های علمی، فرهنگی، آموزشی، اقتصادی، سیاسی، نظامی دستاوردهای چشمگیری را با تکیه بر جوانان کشور به ارمغان آورده است.
وی افزود: توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی یکی از بخش‌هایی است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بسیار مور توجه قرار گرفت و امروز به برکت انقلاب اسلامی حافظان و قاریان ما نه تنها در سطح کشور بلکه در سطح بین‌المللی موفقیت های قابل توجهی را در این بخش کسب کرده‌اند.

انقلاب اسلامی روحیه خودباوری را در جوانان تقویت کرد
صبوری با اشاره به تأثیر نظام حاکمیتی بر رشد و پرورش و جهت‎دهی به فعالیت‌های مردم آن کشور عنوان کرد: انقلاب اسلامی با تقویت روحیه خودباوری و اتکا به استعدادهای جوانان زمینه رشد و شکوفایی این استعدادها را فراهم کرده است.
وی به برنامه‌های اجرایی اداره اوقاف و امور خیریه اشاره کرد و گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان یک نهاد فرهنگی و مذهبی در زمینه برنامه‌های دین مشارکت چشمگیری داشته است.

ایجاد وقف‌های قرآنی پشتوانه‌ای برای توسعه فرهنگ قرآنی
کارشناس قرآن اداره اوقاف و امور خیریه استان کردستان به برگزاری مسابقات سراسری قرآن و چهل و دومین دوره مسابقات قرآنی اوقاف به عنوان برنامه‌های شاخص سازمان اوقاف اشاره و اعلام کرد: ایجاد وقف‌های قرآنی به عنوان یک پشتوانه برای توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی یکی دیگر از برنامه‌های اوقاف در بخش قرآن است که تاکنون در استان هشت مورد وقف قرآنی در استان ثبت شده است.
وی کوچکترین وقف قرآنی را درخت گردو و بزرگترین وقف قرآنی را جایگاه دو منظوره سوخت عنوان کرد و افزود: ما در تلاشیم با ترویج و توسعه وقف‌های قرآنی بتوانیم از برنامه‌های قرآنی و مردمی حمایت‌های لازم را داشته باشیم.

تربیت 13 هزار حافظ قرآن در کردستان
صبوری با اشاره به اجرای طرح ملی تربیت حفاظ قرآنی در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در کشور اعلام کرد: در این راستا 13 هزار و 400 حافظ قرآن در استان کردستان توسط اداره اوقاف و امور خیریه تربیت شده‌اند.
وی به آموزش‌های عمومی روخوانی و روانخوانی قرآن در اداره اوقاف و امور خیریه اشاره کرد و افزود: 900 نفر قرآن‌ آموز در دوره‌های روخوانی و روانخوانی اوقاف و امور خیریه مشغول ادامه تحصیل هستند.

انقلاب و توسعه چهل ساله فعالیت‌های قرآنی در کشور

کارشناس قرآنی اوقاف به فعالیت 50 مربی قرآن اشاره و از برگزاری دوره تخصصی داوران قرآنی در سطح استان کردستان خبر داد.
وی با اشاره به برگزاری محافل قرآنی با حضور قاریان ملی و بین‌المللی در سطح استان اعلام کرد: 120 محفل انس با قرآن در طول سال جاری در استان اجرا شده است.
صبوری از راه‌اندازی دانشکده‌های علوم قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه خبر داد و گفت: در حال حاضر 12 دانشکده قرآن در کشور فعال هستند که یکی از این دانشکده‌ها در استان کردستان بوده که از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری به استان ساختمان این دانشگاه تأسیس شده است و به زودی کار پذیرش دانشجوی آن آغاز می‌شود.
انتهای پیام

captcha