۳۰ هزار مدرسه؛ مجری طرح «درس‌هایی از قرآن»/ دولت برای فعالیت‌های قرآنی متولی ثابتی بیابد
کد خبر: 3787731
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۴

۳۰ هزار مدرسه؛ مجری طرح «درس‌هایی از قرآن»/ دولت برای فعالیت‌های قرآنی متولی ثابتی بیابد

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ مديرعامل مؤسسه ترويج فرهنگ قرآنی گفت: امروز در سراسر کشور در ۳۰ هزار مدرسه طرح «درس‌هایی از قرآن» اجرا می‌شود و حدود ۳ میلیون دانش‌آموز تحت پوشش این برنامه هستند.

30000 مدرسه مجری طرح «درس‌هایی از قرآن»حجت‌الاسلام محمد موحدی‌نژاد، مدیرعامل مؤسسه ترویج فرهنگ قرآنی، در گفت‌وگو با ایکنا از مازندران، در مورد چگونگی شکل‌گیری مؤسسه، اظهار کرد: ما انقلاب کردیم و بناست سرلوحه کار ما قرآن باشد و مردم باید برای اقامه این کتاب الهی قیام کنند.
وی با اشاره به کاربرد مفاهیم قرآنی در زندگی، افزود: اگر مردم بخواهند برای اجرای احکام الهی قیام کنند باید با قرآن و احکام الهی آشنا شوند. گرچه آشنایی با خواندن، تجوید، صوت، لحن و حفظ قرآن کار بسیار خوب و مؤثری است ولی مرز عمل به قرآن، فهم قرآن است. تا کاربرد مفاهیم قرآنی در زندگی را نفهمیم چطور می‌خواهیم به آن عمل کنیم.
مدیرعامل مؤسسه ترویج فرهنگ قرآنی تصریح کرد: در سال ۱۳۷۱ با جمعی از کارکنان آموزش و پرورش در راستای آشنایی بیشتر نسل جوان با معارف، تفسیر، ترجمه نشست‌هایی برگزار کردیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم دانش‌آموزان، برنامه درس‌هایی از قرآن حجت‌الاسلام قرائتی را بشنوند و آموزش و پرورش سؤالاتی را از قبل مطرح کند و آنها جواب سؤالات را بدهند و برای تشویق‌شان جوایزی به آنها اهدا کنیم.
وی افزود: از سال ۱۳۷۱ با رأی آوردن این طرح، تحت نظارت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش اجرای این طرح آغاز شد و چهارشنبه‌ها سؤالاتی را مطرح می‌کردیم و به دانش‌آموزان می‌دادیم و دانش‌آموزان روز پنجشنبه از طریق تلویزیون پای سخنان حجت‌الاسلام قرائتی می‌نشستند و جواب سؤالات را شنبه به مربی قرآن تحویل می‌دادند. مربی قرآن بعد از تصحیح،  سر صف به آنها جایزه می‌دادند.
30000 مدرسه مجری درس‌هایی از قرآن
این مروج فرهنگ قرآنی در مورد تعداد شرکت‌کننده در این طرح قرآنی، گفت: ما از منطقه ۱۲ تهران با ۳۰۰ نفر عضو افتخاری کار را شروع کردیم که با حمایت آموزش و پرورش، مورد استقبال خانواده‌ها و دانش‌آموزان قرار گرفت و این کار در مناطق دیگر تهران و سپس به شهرستان‌ها گسترش پیدا کرد و امروز در سراسر کشور در ۳۰ هزار مدرسه این برنامه پایگاه دارد و برنامه درس‌هایی از قرآن در آن اجرا می‌شود و حدود ۳ میلیون دانش‌آموز تحت پوشش این برنامه هستند.
وی با بیان اینکه این طرح در سه مرحله اجرا می‌شود، افزود: در مرحله اول، دانش‌آموزان بعد از ثبت‌نام در طرح، فرمی به آنها داده می‌شود. سپس آنها سر درس‌هایی از قرآن حجت‌الاسلام قرائتی می‌نشینند و فرم را تکمیل و به مدرسه  تحویل می‌دهند. 
موحدی‌نژاد گفت: طی ۱۸ تا ۲۰هفته در ایام تحصیل دانش‌آموزان جواب سؤالات را می‌دهند و امتیاز می‌گیرند. آنهایی که بالاترین‌ امتیاز را دریافت کنند در مدرسه مورد تشویق قرار می‌گیرند.‌ سپس در مرحله دوم به منطقه راه پیدا می‌کنند و پایان سال در اسفندماه نوشته‌های حجت‌الاسلام قرائتی در برنامه درس‌هایی از قرآن که تبدیل به کتاب می‌شود را مطالعه و در فروردین آزمون حضوری می‌دهند و ۱۰۰ هزار نفر از 3 میلیون نفر به مرحله منطقه‌ای راه پیدا می‌کنند.
وی افزود: آنهایی که به مرحله دوم منطقه راه یافتند کتاب را دریافت می‌کنند و در ایام عید مطالعه می‌کنند و در مرحله سوم از بین ۱۰۰ هزار نفر به قید قرعه به 3 هزار نفر ‌جایزه داده می‌شود که در واقع مرحله فینال هست و جوایزی مانند کمک هزینه سفر به کربلا، کمک هزینه سفر به مشهد و کمک‌های نقدی دیگر به آنها داده می‌شود.  
مدیر‌عامل مؤسسه ترویج فرهنگ قرآنی گفت: چون هزینه این طرح از حساب جاری دولت نیست از کمک‌های خیراین این طرح اجرا می‌شود و ما بودجه محدود داریم، تعداد جوایز کمتری به افراد می‌‌دهیم.
موحدی عنوان کرد: کارشناسان آموزش و پرورش به این نتیجه رسیدند که این برنامه مکمل برنامه‌های آموزش و پرورش بوده  و حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر در آموزش و پرورش در انجام این طرح ما را همراهی می‌کنند.
این مروج فرهنگ قرآنی درباره ویژگی‌های این طرح، گفت: از ویژگی‌های برنامه «درس‌هایی از قرآن» بیان شیوا، ساده، رسا، روان و قابل فهم حجت‌الاسلام قرائتی است که قشرهای مختلف از بچه‌های دبستانی تا استاد دانشگاه و خانم خانه‌دار و کشاورز از این سخنرانی  استفاده می‌کنند و‌ نطق و بیان شیوا و رسا همراه با طنز و شوخی و مبتنی بر مسائل قرآنی است که قابل هیچ شک و شبهه‌ای نیست چون مبتنی بر قرآن است و بند به وحی است و قرآن دریایی است که انتها ندارد.
وی با اشاره به دسترسی آسان این طرح برای مردم گفت: ویژگی دوم طرح استفاده از تلویزیون که در همه خانه‌ها هست و دیگر نیاز به مکان، استاد و وسیله ایاب و ذهاب و هزینه زیاد نیست و فرد در خانه با تلویزیون‌ از سخنان استاد استفاده می‌کند.
موحدی با تأکید بر اینکه کار در آموزش و پرورش برای نسل نو ماندگارتر است، گفت: نسل جوان در آینده نقش اصلی را در مملکت برعهده می‌گیرند و اگر متخصص و متعهد بار بیایند؛ هم برای خانواده خود و هم برای جامعه مفید خواهند بود.
وی ادامه داد: ما افرادی مثل پروفسور سمیعی را می‌خواهیم که بعد از طی کردن مدارج عالیه در وطن خودش خدمت کند. فردی که تعهد نداشته باشد تخصص خودش را در کشورهای دیگر استفاده می‌کند. ما می‌خواهیم در کنار تخصص، بچه‌ها تعهد هم داشته باشند راه متعهد بار آمدن بچه‌ها انس با قرآن است و یکی از افرادی که می‌تواند این معارف را به نسل جوان منتقل کند حجت‌الاسلام قرائتی است.
مدیرعامل مؤسسه ترویج فرهنگ قرآنی با بیان اینکه به‌دلیل نداشتن بودجه به سراغ دانشجویان نرفتیم، ولی این نیاز در دانشجویان هم احساس می‌شود، بیان کرد: اگر به مدارس مراجعه کردیم به خاطر این بود که اینها اگر دانش‌آموزان در سنین پایین ساخته شوند زمینه خوبی برای حضور در دانشگاه است ولی اگر اینجا رها شوند تا دانشگاه کار سختی خواهد بود.
مدیر مؤسسه فرهنگ ترویج قرآن درباره نداشتن متولی ثابت در زمینه فعالیت‌های قرآنی در کشور گفت: البته همه نهادها و سازمان‌ها باید دین خودشان را به قرآن ادا کنند چون ما مسلمان هستیم و کشور هم به واسطه دین و آموزه‌های قرآن پیروز شده است و همه باید سهم خودشان را  ادا کنند.
دولت برای فعالیت‌های قرآنی متولی ثابتی بیابد
وی ادامه داد: اگر دولت برای ایجاد انسجام و هم‌افزایی فعالیت‌های قرآنی متولی ثابتی پیدا کند و همه در یک خط قرار بگیرند، موازی‌کاری نمی‌شود و کارها سرعت پیدا می‌کند و استقبال بیشتر می‌شود. در این زمینه خیلی تلاش کردیم ولی به دلایل مختلف این کار تاکنون محقق نشده است.
موحدی با اشاره به اینکه نباید قرآن و دین دولتی شود، گفت: گرچه دولت جمهوری اسلامی در جهت حمایت و تقویت باید وظیفه و دین خودش را نسبت به قرآن انجام دهد ولی ما نباید اجازه دهیم دین، نماز، قرآن، مسجد و ... دولتی شود. 
این مسئول قرآنی با اشاره به اهمیت توجه به مفاهیم قرآنی گفت: حق قرآن ادا نشده ما همه مدیون به قرآن هستیم و کسی در این نظام پیدا نمی‌شود که بگوید من دینم را به قرآن ادا کردم. لذا باید به پاسداری از انقلاب اسلامی، خون شهدا و راهی که امام و شهدا و رهبری پیش‌روی ما گذاشتند برای قرآن کار کنیم. 
96 درصد رزمندگان در دفاع مقدس مسجدی بودند
موحدی‌نژاد با تأکید بر اینکه ما بیش از اینکه به کتاب مخلوق توجه کنیم باید روی به کتاب خالق بیاوریم، گفت: بر اساس آمار گرفته شده در بنیاد شهید بالای ۹۶درصد از افرادی که در جبهه حضور داشتند بچه مسجدی‌ها بودند. اگر خدای‌نکرده دشمن قصد حمله داشته باشد چه کسانی پای عرصه می‌آیند و جانشان را فدا می‌کنند. پس برای این دین عزیز و برای مسجدی شدن و قرآنی شدن باید هزینه کنیم.
وی افزود: عزتی که امروز در دنیا داریم زیر سایه قرآن است چرا کتاب قرآن ما را آتش می‌زنند، چون می‌دانند مقامی که در دنیا پیدا کردیم  زیر سایه قرآن است. با این کار می‌خواهند هویت ما را از ما بگیرند. در صورتی که اشتباه کردند. 
مدیر‌عامل مؤسسه ترویج فرهنگ قرآنی اظهار کرد: وقتی دشمنان به گرایش افراد به دین و قرآن حساس هستند مسئولان باید بیشتر حساس باشند و قرآن را بیشتر نشر بدهند تا مردم بیشتر با معارف قرآن مأنوس شوند.
انتهای پیام
captcha