تربیت ۶۰ قاری بین‌المللی در خراسان رضوی به برکت انقلاب اسلامی ایران
کد خبر: 3789156
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۳:۲۸

تربیت ۶۰ قاری بین‌المللی در خراسان رضوی به برکت انقلاب اسلامی ایران

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی توانسته به برکت پیروزی انقلاب اسلامی ایران ۶۰ قاری بین‌المللی را تربیت کند.

تربیت 60 قاری بین‌المللی در خراسان رضوی به برکت انقلاب اسلامی ایرانحجت‌الاسلام محمدتقی کاظمی‌نسب، معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی، با بیان اینکه باید خدا را شاکر بود که مشهد توانسته در حوزه قرائت، الگویی در سطح کشور باشد، اظهار کرد: وضعیت مشهد در این حوزه به گونه‌ای است که ما موفق به کسب رتبه اول کشور در حوزه شاخص‌های قرآنی شده‌ایم.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه امسال مسابقات قرآن کارکنان دولت در 31 استان برگزار شد که ما موفق شدیم در بین استان‌های کشور مقام دوم را کسب کنیم. همچنین در آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن نیز مشهد و خراسان رضوی توانست رتبه دوم را پس از استان تهران از آن خود کند.
معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: اگر بخواهیم یکی از دستاوردهای انقلاب در این استان را برشماریم، باید یکی از این دستاوردها را حضور پررنگ بانوان در عرصه‌های قرآنی دانست چرا که پیش از انقلاب حضور این بخش از جامعه در مجامع قرآنی کم رنگ بود؛ این در حالی است که امروز دو سوم جمعیت مؤسسات قرآن و عترت این استان را بانوان تشکیل می‌دهد.
 
کاظمی‌نسب افزود: همچنین در استان خراسان رضوی 103 مؤسسه قرآنی فعال است که زیر مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان هستند. پیش از انقلاب این مؤسسات وجود نداشت. علاوه بر این تعداد، اکنون در استان ما 270 مؤسسه و تشکل‌های مردم نهاد شامل خانه‌های قرآنی و موسسات قرآنی که زیر نظر ما و سازمان تبلیغات فعالیت دارند نیز در زمینه امور قرآنی، فعالیت دارند.
 
وی بیان کرد: بیشتر این مؤسسات در امور آموزشی مانند مفاهیم قرآنی، صوت، لحن، تجوید، روانخوانی، روخوانی و سبک زندگی فعالیت دارند. دستاورد دیگری که می‌توان به آن اشاره داشت، حفظ قرآن است که تلاش شده در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن حرکت کنیم. در حال حاضر هم گام‌های خوبی در این زمینه برداشته شده که یکی از این گام‌ها برگزاری آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآنی است که امسال برای هجدهمین دوره برگزار خواهد شد.
 
خراسان رضوی در حوزه حفظ پیشرو است
معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به آمار حافظانی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در این استان تربیت شده‌اند گفت: نمی‌‎توان آمار دقیقی از حافظان مشهد داد چرا که سازمان‌های مختلفی در حال فعالیت بر روی این موضوع هستند اما این نکته را نیز نباید فراموش کرد که ما از جایگاه خوبی در زمینه تربیت حافظان قرآنی در کشور برخوردار هستیم و می‌توان گفت که در این حوزه نسبت به سایر استان‌ها برتری داریم.
 
کاظمی‌نسب افزود: بیشترین آمار حافظان در کشور را استان خراسان رضوی از آن خود کرده که این امر را هم می‌توان یکی دیگر از دستاوردهای انقلاب بزرگ اسلامی ایران دانست.
 
وی اظهار کرد: برخی از مؤسساتی که در حوزه قرآنی در استان فعالیت دارند، به صورت تخصصی در رشته حفظ کار می کنند؛ علاوه بر این موسسات برخی از جلسات تخصصی نیز در سطح استان برگزار می‌شود که تمرکز فعالیت های خود را به حوزه حفظ معطوف کرده اند.
 
معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اگر ما به بررسی تاریخ ایران بپردازیم، شاهد خواهیم بود که طی این 2500 سال، هیچیک از رهبران این کشور که بعضاً هم سال‌های زیادی را حکومت می‌کردند، مانند رهبر جمهوری اسلامی ایران مقید به قرآن و جلسات قرآنی نبوده‌اند. این امری بی‌سابقه است که در تاریخ ایران شخص اول مملکت به موضوع قرآن اهمیت می‌دهد. همین مساله به ترویج فعالیت‌های قرآنی در جامعه کمک کرده و باعث می‌شود به جایگاهی که باید، دست یابیم.
 
مشهد پایتخت فرهنگی و قطب قرآنی کشور است
کاظمی‌نسب مشهد را پایتخت فرهنگی و قطب قرآنی کشور دانست و افزود: خوشبختانه به دلیل وجود مضجع شریف امام رضا(ع) در این شهر، مشهد توانسته در حوزه فعالیت‌های قرآنی پیشرفت خوبی داشته باشد. دارالقرآن حرم پایگاه قرآنی خوب و به نوعی یک پایگاه قرآنی جهانی بشمار می‌رود.
 
وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای نهادینه شدن اخلاق قرآنی در جامعه گفت: در این حوزه موسسات ما برنامه‌هایی را تحت عنوان سبک زندگی قرآنی و مفاهیم قرآنی و همچنین جشنواره‌های قرآنی از جمله خوشنویسی، آیات، تسنیم، کتاب‌های قرآنی و... را در راستای ترویج سبک زندگی قرآنی برگزار می‌کنند. البته باید اقدامات ما فراتر از این امور باشد چرا که هنوز به آن هدفی که در این خصوص مورد نظر ماست، دست نیافته‌ایم.
 
معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی عنوان کرد: ما نتوانسته‌ایم به دستورالعمل‌هایی که قرآن برای ما تعیین کرده، عمل کنیم چرا که قرآن سبک زندگی را به ما نشان می‌دهد و سبک زندگی اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی را برای ما تعریف کرده است. نقش ما نیز این است که باید این فرهنگ را به شکل محسوس و در قالب قرآنی به مردم ارائه دهیم.
 
کاظمی‌نسب اظهار کرد: نمایشگاه قرآن مشهد را می‌توان نمونه‌ای از ترویج سبک قرآنی دانست. همچنین در ماه مبارک رمضان این فرهنگ رواج پیدا می‌کند و مردم به قرآن روی می‌آورند و تمام تخلفاتی که طی سال انجام می‌شود، کاهش پیدا می‌کند و مردم در طی این ماه به اخلاق قرآنی روی می‌آورند؛ بر همین اساس ما باید اقداماتی را انجام دهیم تا این روند در تمام ماه‌های سال مشاهده شود و این فرهنگ در میان مردم رواج پیدا کند.
 
معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه باید کمیت را توأمان با کیفیت دانست، بیان کرد: نباید تنها کمیت را در نظر داشت اما آنچه که مهم به نظر می‌رسد، این است که نیاز داریم تا اعتبارات و زیرساخت‌های قرآنی آماده باشد چون نمی‌توان هدف را قله قرار داد اما برای رسیدن به آن تجهیزات و امکانات لازم را نداشت. بنابراین باید تجهیزات، اعتبارات و نیروی انسانی که به نوعی سرمایه‌ای برای طی مسیر بشمار می‌آید را فراهم کنیم.
 
انتهای پیام
captcha