7 سیمرغ بر شانه‌های «شبی که ماه کامل شد» نشست
کد خبر: 3789344
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۵

7 سیمرغ بر شانه‌های «شبی که ماه کامل شد» نشست

گروه هنر ــ سی‌و‌هفتمین جشنواره فیلم فجر با معرفی برگزیدگان، امشب 22 بهمن ماه در برج میلاد به کار خود پایان داد. در این مراسم سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله میهمانان حاضر در اختتامیه بود.

به گزارش ایکنا، آیین اختتامیه سی‌و‌هفتمین جشنواره فیلم فجر با حضور اهالی سینما، رسانه، مسئولان و مردم در مرکز همایش‌های برج میلاد دقایقی پیش آغاز شد. در این مراسم سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین انتظامی، رئیس سازمان سینمایی، جمشید مشایخی، علی نصیریان، کریستفر رضاعی، سیروس الوند، اشکان رهگذر، منوچهر شهسواری، محمدحسین قاسمی، غلامرضا موسوی، هومن بهمنش، احسان رسول‌اف، نیلوفر خوش‌خلق، بهنوش طباطبایی، مهدی زمین‌پرداز، گیتی معینی، الناز شاکردوست، هوتن شکیبا، فرشته طائرپور، سیروس الوند، پوران درخشنده، ریما رامین فر، محمود کلاری و ... حضور دارند.
در ابتدای این مراسم، محمدرضا شهیدی‌فرد مجری مراسم اختتامیه سی‌و‌هفتمین جشنواره فیلم فجر با اشاره به این‌که مراسم رأس ساعت آغاز شد، به حاضران در این مراسم خوش آمد گفت.
در ادامه ابراهیم داروغه‌زاده، دبیر سی‌و‌هفتمین جشنواره فیلم فجردر سخنانی اظهار کرد: با گرامیداشت ایام مبارک دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی به حضار گرامی و هنرمندان عزیز خیرمقدم می‌گویم. سی‌و‌هفتمین جشنواره فیلم فجر را در حالی به پایان می‌بریم که برای سینمای ایران در این سال اتفاقات مهمی رقم خورده است. سال ۱۳۹۷ پرمخاطب‌ترین سال سینمای ایران در دو دهه اخیر بود و به تبع آن پررونق‌ترین و پرفروش‌ترین سال سینمای ایران به شمار می‌آید.
وی افزود: در این میان آنچه شایسته توجه است استقبال تماشاگران از آثار متنوع و متعدد سینمای دفاع مقدس، مقاومت، کودک و هنری بود که در طول سال به نمایش درآمدند. در این سال بیش از یک صد سالن جدید به مجموعه سالن‌های سینمایی کشور اضافه شد. همچنین حضور موفق آثار سینمای ایران اعم از کوتاه، مستند و سینمایی در رویداد‌های جهانی همچنان ادامه داشت و علی‌رغم نوسانات اقتصادی ناشی از تحریم‌های ظالمانه دشمنان ایران، اقتصاد سینما در تولید و نمایش، اقتصادی پویا و توام با رشد بود.
وی ادامه داد: آثار حاضر در جشنواره سی‌و‌هفتم گواه آن است که سطح کیفی فیلم‌های سینمایی این دوره نسبت به دوره‌های قبلی و نسبت به آثار سینمای ایران رشد قابل توجه و چشمگیری داشته است و این همان چیزی است که منتقدان و علاقه‌مندان به سینما پس از شروع نمایش فیلم‌ها می‌گفتند که سال، سال سختی برای داوران است و هر سال که سال سختی برای داوران باشد یعنی آثار ممتاز زیاد و آثار خوب فراوان است، البته بی‌تردید آنچه در تاریخ سینما از جشنواره سی‌و‌هفتم ثبت خواهد شد همین ویژگی‌هاست. تنوع آثار حاضر در جشنواره، تنوع ژانر، تنوع موقعیت‌های خلق داستان و وسعت جغرافیای آثار به تمامی ایران و شاید از همه مهمتر توجه و تمرکز آثار ارزشمند سینمای ایران بر مفاهیم و موضوعات دارای اولویت، وحدت ملی و منافع ملی و خلق آثار مهم و ارزشمند، باورپذیر و مورد پسند علاقه‌مندان به سینما. رضایت بالای تماشاگران و منتقدان از آثار این دوره جشنواره گواه صادقی بر این امر است که سینمای ایران در چهل سالگی انقلاب اسلامی به رغم تمایل و تلاش دشمنان برای ناامیدسازی هنرمندان، تلاش شایسته و درخور و افزون کرد، تا سهم خود را در جشن‌های چهل سالگی انقلاب به خوبی و بیش از پیش ادا کند که جشنواره فیلم فجر برای سینمای ایران فقط یک رویداد هنری نیست، بلکه بارزترین و باشکوه‌ترین جلوه اجتماعی و مردمی و فرهنگی هنری جشن‌های پیروزی انقلاب اسلامی است.
دبیر جشنواره فیلم فجر گفت: با کمال تأسف و شاید به دلیل اهمیت آثار تولید شده، آنچه از دید رسانه‌ها خصوصاً رسانه‌های پایتخت در این آیین باشکوه مغفول ماند شور و نشاط و جریان اجتماعی ایجاد شده حول محور سینما در سراسر ایران بود. نمایش همزمان گزیده آثار جشنواره در همه استان‌ها و در سراسر کشور، شرایطی فراهم کرد تا به عدالت اجتماعی نزدیک شویم و جشنواره فیلم فجر، مردم سراسر ایران را در برگیرد و همه آنان را در این رویداد در چهل سالگی انقلاب اسلامی شریک سازد و در این میان سیمرغ و پروانه‌ها که رهاورد مشترکی از آثار جشنواره فیلم فجر و جشنواره فیلم کودک بودند سهم کودکان و نوجوانان سراسر ایران در این شادمانی بود و لحظه‌های باشکوهی از مواجهه کودکان و فیلم‌ها و سینما خلق کرد که در غوغای نمایش و نقد آثار، کمتر دیده شدند.
صف‌های طولانی علاقه‌مندان به تماشای آثار و سانس‌های فوق‌العاده برای بیش از ۱۰ فیلم و ادامه نمایش‌ها در قالب سینما‌ها تا ساعت ۳ بامداد، جشنواره امسال را جشنواره‌ای متمایز ساخته بود و خدای بزرگ را شاکریم که سینمای ایران توانست سهمی قابل‌ توجه از شادمانی جشن‌های چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران داشته باشد.
داروغه‌زاده سخنان خود را چنین پایان داد: از همه همکارانم، خصوصا هیئت‌های محترم داوری که می‌دانم و می‌دانید که در سخت‌ترین سال برای قضاوت آثار، تلاش کردند شایسته‌ترین و عادلانه‌ترین قضاوت‌ها را انجام دهند، سپاس‌گزارم. امشب، تمام سینمای بزرگ ایران پیروز هستند و سربلند، همه نامزد شده‌ها و نشده‌ها، همه فیلم‌های پذیرفته شده و نشده و همه سینمای ایران از فردا راهی برای دستیابی به قله‌های هنوز فتح نشده را آغاز خواهند کرد. برای سینمای ایران، در این راه طولانی توفیق و سعادت آرزو می‌کنم.
پس از سخنان داروغه‌زاده، وله فیلم‌های بخش نگاه نو، فیلم‌های کوتاه، مستند و انیمیشن پخش شد. با پخش وله‌ای محمد آفریده، حبیب احمدزاده، آیدا پناهنده، سعید سهیلی و مازیار میری به عنوان داوران بخش نگاه نو معرفی و برای اهدای جوایز بخش فیلم های کوتاه، مستند و فیلم‌های نگاه نو روی سن حضور یافتند.
برگزیدگان بخش نگاه نو
سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه به «بچه‌خور» به کارگردانی محمد کارت اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم سینمایی مستند به فیلم «بهارستان؛ خانه ملت» به کارگردانی بابک بهداد اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم در بخش نگاه نو به فیلم «مسخره‌باز» به کارگردانی همایون غنی‌زاده اهدا شد.

در مراسم اختتامیه این جشنواره بعد از پخش کلیپی از فیلم «۲۳ نفر» از بازیگران آن تجلیل شد. شهیدی‌فرد با حضور روی سن به فیلم‌های این دوره از جشنواره اشاره کرد که براساس وقایع تاریخی یا شخصیت‌های تاریخی ساخته شده‌اند، از جمله «۲۳ نفر»، «شبی که ماه کامل شد» و «غلامرضا تختی».
شهیدی‌فرد در ادامه اسامی آزادگانی که فیلم «۲۳ نفر» براساس زندگی آنان ساخته شده، خواند و از این آزادگان دعوت کرد تا به همراه بازیگرانی که نقش آنان را بازی کرده بودند، روی سن حاضر شوند. همزمان با حضور آزادگان روی سن، حاضران در سالن آنان را ایستاده تشویق کردند. سپس مجری برنامه از گوهر خیراندیش، حبیب احمدزاده، منوچهر شهسواری مدیرعامل خانه سینما به نمایندگی از اهالی سینما دعوت کرد و از عوامل این فیلم تقدیر کنند.
در ادامه تقدیر از آزادگان «۲۳ نفر» علاوه بر گوهر خیراندیش، حبیب احمدزاده و منوچهر شاهسواری، شهیدی‌فرد از سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد و حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی و ابراهیم داروغه‌زاده درخواست کرد به جمع حاضران بپیوندند. همچنین یک سیمرغ بلورین نمادین به نماینده ۲۳ آزاده اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی در این بخش به «۲۳ نفر» به تهیه‌کنندگی مجتبی فرآورده و کارگردانی مهدی جعفری اهدا شد. فرآورده در سخنانی با تبریک چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی گفت: اجازه می‌خواهم این سیمرغ ارزنده را به کسانی تقدیم کنم که ۸ سال و ۳ ماه و ۱۷ روز اسارت را تحمل کردند، برای اینکه ما در آسایش زندگی کنیم.
در مراسم اختتامیه، صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز، ضمن خوشامدگویی به حاضران در اختتامیه جشنواره فیلم فجر گفت: جشن ملی سینما و چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران را تبریک می‌گویم. در ادامه وزیر ارشاد، پیام رئیس جمهور را که خطاب به سینماگران نگاشه شده بود، قرائت کرد.
شهیدی‌فرد در ادامه مراسم از مرضیه هاشمی خبرنگار آمریکایی‌الاصل مقیم ایران که چندی پیش در آمریکا دستگیر شده بود تقدیر به عمل آورد.
بعد از نمایش کلیپی از فیلم‌های بخش سودای سیمرغ که با تشویق حضار همراه شد، اعضای هیئت داوران در این بخش روی سن رفتند. شهیدی فرد از پوران درخشنده، ریما رامین فر، محمد احسانی، محمدعلی باشه آهنگر، محمد بزرگ نیا، مهرزاد دانش و محمود کلاری دعوت کرد که روی سن بروند. مهرزاد دانش به نمایندگی از اعضای هیات داوران بیانیه داوران را قرائت کرد.
برگزیدگان سیمرغ
ایمان کرمیان برای فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز: رد خون» سیمرغ جلوه‌های ویژه میدانی را دریافت کرد.
سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه بصری به جواد مطوری برای فیلم «مسخره باز» تعلق گرفت.
سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی در این بخش به ایمان امیدواری برای فیلم «شبی که ماه کامل شد» تعلق گرفت.
محمدرضا شجاعی سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس را برای شبی که ماه کامل شد دریافت کرد.
کیوان مقدم برای «غلامرضا تختی» سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه را دریافت کرد.
ایرج شهزادی برای «متری شیش و نیم» سیمرغ بلورین صدابرداری را دریافت کرد.
سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری به مهرشاد ملکوتی برای «ماجرای نیمروز: رد خون» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین تدوین به بهرام دهقانی برای «متری شیش و نیم» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین موسیقی فیلم به امین هنرمند برای فیلم «قصر شیرین» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری به حمید خضوعی ابیانه برای فیلم «غلامرضا تختی» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن به فرشته صدرعرفایی برای «فیلم شبی که ماه کامل شد» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به علی نصیریان برای فیلم «مسخره باز» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین پویانمایی به «آخرین داستان» به کارگردانی اشکان رهگذر اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم هنر و تجربه به مسخره باز به کارگردانی همایون غنی‌زاده اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن به «الناز شاکردوست» برای شبی که ماه کامل شد اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد به هوتن شکیبا برای «شبی که ماه کامل شد» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به محسن قرایی و محمد داوودی برای فیلم سینمایی «قصرشیرین» اهدا شد.
سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیئت داوران به نیما جاویدی برای «سرخپوست» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به نرگس آبیار برای «شبی که ماه کامل شد» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم به «شبی که ماه کامل شد» تعلق گرفت. محمدحسین قاسمی تهیه کننده این فیلم جایزه را دریافت کرد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به سیدجمال ساداتیان برای «متری شش‌و‌نیم» اهدا شد.
انتهای پیام
captcha