تدوین سند جامع تامین آب خراسان‌جنوبی
کد خبر: 3790098
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۳

تدوین سند جامع تامین آب خراسان‌جنوبی

گروه اجتماعی- استاندار خراسانجنوبی گفت: در تدوین سند جامع آب کوتاهی صورت گرفته اما با پیگیری‌های انجام شده به دنبال تدوین سند جامع تامین آب استان هستیم.

تدوین سند جامع تامین آب خراسان‌جنوبیبه گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، محمدصادق معتمدیان، امروز 25 بهمن، در شورای اداری خراسان جنوبی اظهار کرد: خراسان‌جنوبی سومین استان پهناور کشور و بیست و هشتمین استان کشور از لحاظ جمعیتی است.
وی با بیان اینکه خراسان‌جنوبی 321 کیلومتر با کشور افغانستان مرز مشترک دارد، افزود: چهار بازارچه مرزی در استان وجود دارد که از این تعداد سه بازارچه به دلایلی از ناحیه افغانستان از سال 93 تعطیل شده است.
استاندار خراسان‌جنوبی بیان کرد: این بازارچه‌ها برای تامین منافع مردم تشکیل شده و تعطیلی این بازارچه‌ها در مرزها برای مردم و واحدهای تولیدی مشکل ایجاد می‌کند.
معتمدیان با بیان اینکه بازارچه ماهیرود یک بازارچه نیمه فعال است که در سال گذشته یک میلیارد دلار صادرات داشته است، تصریح کرد: تاکنون مذاکراتی با کشور افغانستان انجام شده تا این مشکلات برطرف و بازارچه ماهیرود تثبیت شود.
وی ادامه داد: خشکسالی یکی از مشکلات جدی در استان بوده و تاکنون 700 روستای استان خالی از سکنه شده که این خالی شدن روستاهای مرزی چالش و دغدغه‌های امنیتی به وجود می‌آورد.
استاندار خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: اگر تدبیری در این خصوص صورت نگیرد دچار مشکلات اجتماعی و حاشیه نشینی در مرکز استان می‌شویم.
معتمدیان اظهار کرد: خراسان جنوبی با شش استان سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، اصفهان، خراسان رضوی و سمنان همسایه است و این استان در مسیر دو کریدور اصلی از بندرعباس به سمت خراسان رضوی و از چابهار به سمت مشهد قرار دارد.
وی با بیان اینکه خراسان‌جنوبی دارای یک متر آزادراه نیست، افزود: مسیر چابهار به سمت سرخس به عنوان ترانزیت بین‌المللی تعریف شده اما علی رغم اینکه چند سال برای آن ردیف بودجه‌ای گذاشته شده ولی عملیات اجرایی آن آغاز نشده است.
استاندار خراسان‌جنوبی گفت: هرچند خراسان‌جنوبی به عنوان استان محروم خطاب می‌شود اما این استان محروم نیست بلکه ثروتمند و برخوردار از نعمت‌های الهی است که نیاز به توجه ملی دارد.
معتمدیان بیان کرد: خراسان‌جنوبی از لحاظ وجود مواد معدنی رتبه چهارم در کشور را دارد و تاکنون 49 مواد معدنی در استان شناسایی شده و خراسان جنوبی به عنوان قطب سنگ‌های تزیینی نیز ظرفیت‌های زیادی دارد.
وی با بیان اینکه به دلیل کمبود وجود زیرساخت‌های اولیه سرمایه‌گذاران در استان رغبت به سرمایه گذاری ندارند، اظهار کرد: علی رغم مشکلات آب، خراسان جنوبی دارای 10 محصول استراتژیک است که این استان با تولید 95 درصد زرشک رتبه اول کشور را دارد و در محصول عناب رتبه اول و در محصول زعفران رتبه دوم کشور دارد.
استاندار خراسان‌جنوبی تصریح کرد: خام فروشی این محصولات یکی از مشکلات استان است چرا که زیرساخت‌های لازم در استان وجود ندارد و سود و ارزش افزوده این محصولات به جیب دلالان می‌رود و از استان خارج می‌شود.
معتمدیان با بیان اینکه بیش از 1700 آثار تاریخی در استان وجود دارد که تاکنون چهار اثر، ثبت جهانی شده است، تصریح کرد: در بحث توریسم گردشگر خارجی و سرمایه گذار خارجی، استان دچار عقب افتادگی است و مجموع سرمایه گذاری در استان کمتر از 100 میلیون دلار است که این یک مبلغ ناچیز است.
وی گفت: در تدوین سند جامع آب کوتاهی صورت گرفته اما با پیگیری‌های انجام شده به دنبال تدوین سند جامع تامین آب استان هستیم چرا که مشکل از تامین آب صنعتی و کشاورزی گذشته و مشکل امروز ما تامین آب شرب مردم است.
استاندار خراسان‌جنوبی با بیان اینکه بیش از 500 روستای استان با تانکر آبرسانی می‌شوند، اظهار کرد: خشکسالی‌های 20 ساله در اشتغال و معیشت مردم تاثیر گذاشته است.
معتمدیان با بیان اینکه حدود 700 میلیون مترمکعب رواناب در استان وجود دارد که هدر می‌رود، تصریح کرد: انتقال آب از دریای عمان به استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی یک برنامه بلند مدت است و نیاز به فرایندهای زیادی دارد.
وی با بیان اینکه باید تمام مدیران اجرایی استان پایبند به اجرای قانون و مقررات باشند و اعتمادزایی وجود داشته باشد، یادآور شد: بخش قابل توجهی از تخلفاتی که صورت می‌گیرد به دلیل جعل مقررات است و باید آموزش‌های لازم داده شود و اگر کسانی عالمانه تخلف کنند با آن‌ها به صورت جدی برخورد می‌شود.
انتهای پیام

captcha