گلایه از نبود جلسات محتوایی منسجم «مهدویت» و کم‌کاری حوزه و آموزش و پرورش
کد خبر: 3791058
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۵
ایکنای خوزستان از دوره مهدویت در اهواز گزارش می‌دهد؛

گلایه از نبود جلسات محتوایی منسجم «مهدویت» و کم‌کاری حوزه و آموزش و پرورش

گروه معارف ــ برای نخستین‌بار دوره آموزش مقدماتی معارف مهدویت در اهواز برگزار شد؛ دوره‌ای که ضمن استقبال شرکت‌کنندگان از آن، درباره نبود جلسات محتوایی منسجم مهدوی و کم‌کاری حوزه و آموزش و پرورش در زمینه تربیت و پرورش دانش‌آموزان و حوزویان گلایه داشتند.

تازه داریم این حرف‌ها را می‌شنویم ...

دوره مقدماتی آموزش معارف مهدویت بهمن و اسفندماه امسال از سوی مؤسسه «مصاف» با مشارکت کانون فرهنگی ـ هنری علوی مسجد حضرت علی(ع) اهواز و بنیاد مهدویت در اهواز برگزار شد و با استقبال جوانان خوزستانی از سراسر استان مواجه شد.

این دوره از چهارم بهمن‌ماه با حضور 350 نفر در اهواز آغاز شده و 24 اسفندماه پایان می‌یابد. طی دوره اشاره شده مباحثی همچون مهدویت و غرب، شناخت امام عصر(ع) براساس متون ادعیه، مهدویت در قرآن کریم، حکومت جهانی امام مهدی(عج)، مهدویت و رسانه با حضور مدرسان برجسته مهدویت ارائه شد.

یکی از ویژگی‌های این دوره در مقایسه با دوره‌های آموزشی دیگر در این زمینه، نظم و انسجام چشمگیر برنامه و جدیت دست‌اندارکاران برنامه در برگزاری آن است. این موضوع و همچنین اشتیاق شرکت‌کنندگان دوره که به صورت منظم و پیوسته جمعه‌ها در این جلسه که به نام امام صاحب العصر(عج) تشکیل می‌شد، ما را بر آن داشت تا با تعدادی از شرکت‌کنندگان آن گفت‌وگویی کوتاه داشته باشیم.

متن زیر گفت‌وگوی خبرنگار ایکنا خوزستان، با تعدادی از شرکت کنندگان است که در این جلسات حضور داشتند:

دغدغه‌مندی نسبت به دیگران؛ یک گام در تربیت مهدوی
خانم مرعشی یکی از شرکت‌کنندگان این دوره دانشجوی ادبیات فارسی است، او ضمن ابراز خرسندی از سطح بالای محتوایی دوره و تسلط استادان به مباحث گفت: احساس کردم نیاز است در این دوره شرکت کنم تا هم خودم پربارتر شوم هم بتوانم برای انتقال این معارف به بقیه از آن استفاده کنم. نیاز است بیشتر از این در زمینه مهدویت کار بشود؛ این گونه برنامه‌ها باعث می‌شود شناخت امام عصر(ع) گسترش بیشتری پیدا کند و این شناخت در رفتار انسان اثر می‌گذارد و آنها را نسبت به دیگران دغدغه‌مند می‌کند. این نکته‌ای است که یکی از استادان در این جلسات آن را به عنوان یک گام برای تربیت مهدوی به ما یاد دادند و آن دگربینی است.

مریم الهایی یکی دیگر از بانوان شرکت‌کننده این دوره و مسئول و مربی فرهنگی در یکی از مساجد شهر است؛ او گفت: برای شناخت امام زمان و شناساندن آن به اطرافیانم در این دوره شرکت کرده‌ام. با توجه به اینکه مربی مسجد هستند لازم داشتم که علم خود را به روز کنم. یکی از مزایای این دوره این است که در سطح شهر برگزار شده و استفاده عموم از آن امکان‌پذیر است؛ یعنی ویژه گروه خاصی مثلاً حوزویان یا دانشگاهیان نیست؛ اما کاش یک دوره جداگانه برای افراد سطح بالاتر برگزار می‌کردند؛ برای برخی از افراد مباحث ارائه شده مباحث ابتدایی بود، لازم بود افراد سطح‌بندی شوند.

برخی از ما در حد شناسنامه‌ای هم امام را نمی‌شناسیم
برنامه‌های آموزشی مهدویت در سطح اهواز بسیار ضعیف است. برخی از ما در حد شناسنامه‌ای هم امام را نمی‌شناسیم. آموزش و پرورش هیچ قدمی در این زمینه برنداشته است. ای کاش این دوره‌ها بیشتر شود. افراد را سطح‌بندی کنیم و بتوانیم این دوره‌ها را در سطح خانم‌های خانه‌دار و کودکان هم برگزار کنیم.

عبدالرضاپور از دیگر شرکت‌کنندگان این دوره است که شغل او وکالت است. او گفت: اولین بار است که در این دوره شرکت می‌کنم و اتفاقی آگهی این دوره را دیدم؛ ولیکن خیلی خوشم آمد. از استادان خارج استان دعوت شده و تصور کردم حتماً دوره برنامه‌ریزی شده‌ و هدفمندی است. چون گاهی دوره‌هایی برگزار می‌شود اما شاید در اواسط کار، مخاطبان دوره پراکنده شوند ولی متوجه شدم این دوره با توجه به برنامه‌ریزی که کرده بودند و پشتوانه محکمی که داشت، برنامه خیلی جدی است.

دوره‌های این چنینی کم در اهواز اتفاق می‌افتد
به خاطر اهمیتی که موضوع دوره برایم داشت در آن شرکت کردم. به نظرم دوره خیلی مفید است؛ چون انگیزه استادان خیلی قوی است؛ این موضوع خیلی روی پشتکار شرکت‌کنندگان تأثیر می‌گذارد و موضوع را جدی‌تر می‌گیرند. چون در دانشگاه برخی استادان رشته خود را هم که تدریس می‌کنند، آنقدر جدی نیستند. اما اینجا دلسوزانه و خالصانه کار می‌شود. دوره‌های این چنینی کم در اهواز اتفاق می‌افتد؛ کارهایی به این شکل منسجم و متمرکز و جدی که هم از لحاظ مالی هزینه کنند و هم نیروی انسانی کم اتفاق می‌افتد. صحبت پایانی من این است که این‌طور برنامه‌ها ادامه پیدا کند و باز هم تکرار شود.

تازه داریم این حرف‌ها را می‌شنویم ...

خانم دیگری که متوجه این گفت‌وگو شده، می‌گوید: ای کاش به صورت هدفمند بعد از دوره در یک جاهایی از شرکت‌کنندگان دوره استفاده می‌شد و یک خروجی داشت. 

متأسفانه کسی نیست به داد نسل جوان برسد
آقای شمال‌نسب از شهرستان شوشتر در این دوره شرکت کرده است. او نیز گفت: از طریق سایت مؤسسه مصاف با این دوره آشنا شدم. حدود هفت، هشت سال است که مشترک مجله موعود بودم و به کار در حوزه مهدویت علاقه‌مندم. در دانشگاه شوشتر در رشته مهندسی برق تدریس داشتم و در هر ترم یک جلسه برای آشنایی دانشجویان با حضرت مهدی(ع) قرار می‌دادم. دوره بسیار عالی و در عین حال برای گسترش فرهنگ مهدویت لازم بود. به شخصه مطالعاتی در زمینه مهدویت داشتم اما مطالب جدید هم در این دوره بود. خوب است که این جلسات گسترش بیشتری پیدا کنند. به نظرم کار اولی است که در این سطح در استان انجام می‌شود و ندیدم کسی به این شکل کار کند. در گروه‌های مجازی هم فعالیت می‌کنم. متأسفانه کسی نیست به داد نسل جوان برسد. با بچه‌های شوشتر و بسیج در حال پیگیری دوره‌های روشنگری در شهرستان هستم.

خانم هاشمی از دیگر شرکت کنندگان دوره است که کودک دوساله خود را نیز همراه خود آورده است. او گفت: در این دوره شرکت کردم چون دلم می‌خواهد بتوانم اطلاعات خود را در زمینه مهدویت بیشتر کنم، بتوانم دست کسی را بگیرم و اثرگذار باشم چون در این زمینه ضعیف هستیم. دوره‌ای که برگزار شد خیلی عالی بود. اولین دوره‌ای است که شرکت می‌کنم و فکر می‌کنم مؤثر است؛ در اینکه منتظر امام باشیم؛ ما یتیمیم، پدر نداریم و باید آزادش کنیم.

حرف‌ها را که می‌شنوم سیراب نمی‌شوم، تشنه‌تر می‌شوم
خانم معظمی‌نژاد از حوزه علمیه در این دوره شرکت کرده است. او گفت: دوره وحشتناک عالی بود. در اهواز خیلی نیاز بود. در سراسر کشور نیاز است. در این 32 سال عمری که دارم، هیچ از امام نمی‌دانم ما که ادعای متدین بودن داریم! عنایت خود امام زمان بود که در این دوره شرکت کردم. واقعاً برای ما که مبلغ هستیم، یک ضرورت بود. یک گمشده داریم، ما که امام را نمی‌شناسیم، مثل تشنه‌ای که دنبال آب می‌گردد دنبال این دوره می‌گشتم و حرف‌ها را که می‌شنوم سیراب نمی‌شوم، تشنه‌تر می‌شوم. من فارغ‌التحصیل سطح دو حوزه هستم و با دوستانم قرار گذاشتیم صوت‌های جلسات را پیاده کنیم، به مدارس برویم و درباره امام صحبت کنیم. جرقه این فکر همان جلسات اول زده شد.

به این هشت جلسه اکتفا نشود
رضایی میرقائد دانشجوی ترم ششم مهندسی نفت نیز گفت: تعداد جلسات این دوره نسبت به اینکه تا به حال در اهواز کار نشده است، کم است. محتوا سنگین است، سؤالات زیاد است، اطلاعات ما هم پایین است. به نظرم هشت جلسه کم است، حداقل باید 10،12 جلسه برگزار شود. محتوای دوره خیلی خوب است. من خیلی اتفاقی استوری یکی از دوستانم را در فضای مجازی دیدم و متوجه دوره شدم ولی به نظرم اطلاع‌رسانی دوره خیلی خوب نبود.

سطح آموزش مهدویت در اهواز پایین است. به نظرم طلاب بعد از فارغ‌التحصیلی باید کار کنند، خود را به مکان‌های خاص محدود نکنند، طلاب فعال گلچین شوند و مساجد فعال‌تر شوند، کارهای نویی انجام دهند. شرکت در این دوره طبیعتاً دانسته‌های ما را از زندگی مهدوی بیشتر می‌کند و اگر در جمعی قرار بگیریم و شبهه‌ای بشنویم، بهتر می‌توانیم پاسخ دهیم. این جلسات باید ادامه‌دار باشد و به این هشت جلسه اکتفا نشود.

الیکایی  یکی دیگر از بانوان شرکت کننده دوره است که با دختر یک ساله و نیمه خود در این جلسه حضور یافته بود. او در معرفی خود گفت: خانه دار هستم، اهل تهرانم و ساکن اهواز. انگیزه‌ام برای حضور در این دوره این است که آگاهی‌ام بالا برود و بتوانم در تربیت بچه‌ها و سبک زندگیم از آن استفاده کنم. وقتی شناختم از امام عصر(ع) بالاتر برود می‌توانیم بچه‌هایمان را در راهی سوق دهیم که یاور امامشان باشند.

دوره خیلی خوبی بود ولی ای کاش گسترده‌تر بود
از طریق خواهرم با این دوره آشنا شدم. دوره خیلی خوبی بود ولی ای کاش گسترده تر بود. خیلی‌ها از این دوره اطلاع ندارند. این جور دوره‌ها در اهواز خیلی کم است. مثلا برنامه احیای نیمه شعبان چند سال است در تهران برگزار می‌شود ولی در اهواز یک سال است که برگزار می‌شود. من چون در مدرسه شاهد درس خوانده‌ام از بچگی با ما این معارف را کار کرده‌اند. کاش می‌شد از کودکی در مدارس با بچه‌ها اینها را کار می‌کردند چون ذهنشان خالی است و آنچه یاد می‌گیرند ماندگارتر است.

دوره صرفاً تئوری نباشد و عملیاتی شود
آقای دلفی از دیگر شرکت‌کنندگان این دوره و از وکلای شهرستان اهواز است. او گفت: از طریق فضای مجازی با این دوره آشنا شدم و چون می‌دانستم این دوره از طرف مؤسسه مصاف برگزار می‌شود و با حضور استادان برجسته، مجاب به شرکت در این دوره شدم. چون پیش از این نیز دوره‌هایی در شهر برگزار می‌شد اما خروجی نداشت. این دوره فوق‌العاده است و ان شاءالله عملیاتی بشود. تقسیم کاری صورت بگیرد و از ظرفیت بچه‌ها استفاده شود. صرفاً تئوری نباشد و هر کدام از شرکت‌کنندگان در زمینه استعداد خاص خود به کار گرفته شود. تاکنون دوره‌های منسجمی در سطح استان ندیدم. یک دوره مهدویت در حوزه علمیه برگزار شد اما ناقص ماند. مؤسسه مصاف چون خود پای کار است، به میدان آمد.

اصل مطلب را گم کرده بودم
خانم حلاج هم از حوزه علمیه در این دوره شرکت کرده است، او گفت: همه جلسات را شرکت کرده‌ام. دوره خیلی خوب و عالی بود. من مبلغ و مداح و سخنران هستم، لازم بود بیایم. این همه در حوزه علمیه درس خواندم، اما این مطالب چیز دیگری است. دیدم عقبم. اصل مطلب را گم کرده بودم. خیلی چیزها در حوزه خواندیم، ولی این کلاس‌ها را در حوزه  نداشتیم. در حالیکه این کلاس‌ها خیلی چیزها برای ما دارد.

در اهواز افراد معدودی می‌توانند درباره مهدویت صحبت کنند
ما خودمان در عصمتیه اهواز سه شنبه‌ها جلسه مهدوی برگزار می‌کنیم اما در شهری به بزرگی اهواز افراد معدودی هستند که می‌توانند خوب درباره مهدویت صحبت کنند که خودشان هم در این دوره شرکت کرده‌اند.

این دوره خیلی زودتر از این باید برگزار می‌شد. اما با وجود این خیلی‌ها نمی‌دانستند این دوره برگزار شده است. خیلی‌ها مشتاق بودند در این دوره شرکت کنند، اما نتواستند. باید این کلاس‌ها مستمر باشد. در جلسه دوم آقای اباذری خیلی قشنگ با آیات قرآن با ما صحبت کردند. منِ مبلّغ راحت می‌توانم با آیه قرآن با مخاطبانم صحبت کنم. چون خیلی‌وقتها از ما آیه قرآن می‌خواهند. 

ابوالقاسم ملت‌شاهی از دیگر شرکت کنندگان این دوره در معرفی خود گفت: پاسدار و جانباز 70 درصد هستم. فکر می‌کنم خوزستان دیر جنبیده است. همه فقر مادی خوزستان را می‌بینند. بدتر از فقر مادی، فقر فرهنگی است. فرهنگ اصل است. نمی‌توان همه هم و غم خود را برای شکم گذاشت. مگر قرآن کریم چقدر از شکم حرف زده است؟ متأسفانه خوزستان این مشکل را دارد.

تازه داریم این حرف‌ها را می‌شنویم
دوره عالی بود؛ اما کار فرهنگی به استمرار نیاز دارد. همان‌طور که نمی‌شود فقط یک بار غذا خورد و بدن انسان در طول روز به غذا نیاز پیدا می‌کند، نمی‌شود یک سال برنامه گذاشت و پنج سال وقفه در آن ایجاد کرد. اگر وقفه ایجاد شود تلاش یک ساله ما از بین می‌رود. ممکن است تعداد اندکی راه خودشان را پیدا کنند، اما بقیه پراکنده می‌شوند. کار فرهنگی تداوم می‌خواهد. چندین سال است که از انقلاب می‌گذرد و ما تازه داریم این حرف‌ها را می‌شنویم. مهم‌تر از برگزاری دوره، تداوم آن است. آب اگر به مقصد نرسد، هرز می‌رود. اصل همین است تا بتواند به کشت و زرع برسد. اما اگر بریده شد آب به زمین می‌رود و کشاورز نمی‌تواند کشت کند، چه برسد به برداشت و آفتاب آن موقع بر گندم نمی‌تابد، بر علف هرز می‌تابد.

گزارش از کامله بوعذار 

انتهای پیام

captcha