مادران شهدا در «گهواره‌های نیلوفری» راوی سبک زندگی خویش شدند
کد خبر: 3791437
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۹
به بهانه سالروز وفات حضرت ام‌البنین(س)؛

مادران شهدا در «گهواره‌های نیلوفری» راوی سبک زندگی خویش شدند

گروه اجتماعی ــ نویسنده کتاب «گهواره‌های نیلوفری» گفت: در این کتاب تلاش شده است که بیش از خود شهدا به‌طور مشخص و خاص‌تر به شخصیت مادران و خواهران شهدا پرداخته شود؛ سبک زندگی، منش، شیوه‌های تربیتی و نحوه ارتباط مادران و خواهران شهدا با فرزندان و برادرانشان مدنظر ما بود.

مادران شهدا در «گهواره‌های نیلوفری» راوی سبک زندگی خویش شدند

به گزارش ایکنا از قزوین، امروز سالروز وفات حضرت ام‌البنین(س) بانوی بزرگوار در سیزدهم جمادی‌الثانی است که به‌عنوان روز ‌«تکریم مادران و همسران شهدا» نام‌گذاری شده است تا زمینه‌ای برای تعظیم به ایثار و فداکاری مخلصانه زنان شهیدپرور سرزمین اسلامی‌ فراهم شود. حضرت ام‌البنین(س) یکی از نمونه‌های اخلاص و بردباری در بین بانوان تاریخ اسلام است که به‌عنوان مادر ۴ شهید دشت کربلا به الگویی شاخص میان زنان صبور و فداکار، مادران بردبار شهدا و مفقودین تبدیل‌ شده است. مادرانی که با صبر، فداکاری و بردباری با گذشتن از جگرگوشه‌های خود، تابلویی زیبا از عشق و ارادت به مکتب تشیع و سرسپردگی به خاندان عصمت و طهارت(ع) گذاشته‌اند.
کتاب «گهواره‌های نیلوفری» گفتگو با خواهران و مادران دو شهید استان قزوین است که توسط زهرا عبداللهی(نویسنده و سردبیر خبرگزاری ایکنا و ایسنا در قزوین) و مرضیه زرآبادی‌پور تدوین‌شده و با حمایت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در 1000 نسخه منتشر شده است؛ این کتاب در نمایشگاه کتاب قزوین که در بهمن‌ماه سال جاری برگزار شد، با حضور خانواده معزز شهدا، جامعه ادبی و علاقه‌مندان به حوزه کتاب رونمایی شد.
به این بهانه با زهرا عبداللهی و مرضیه زرآبادی‌پور نویسنده کتاب «گهواره‌های نیلوفری» به گفت‌وگو نشستیم.

9 مادر و خواهر شهید راوی سبک زندگی خویش شدند
زهرا عبداللهی درخصوص چگونگی نگارش این کتاب گفت: تهیه و تألیف کتاب گهواره‌های نیلوفری با توجه به برگزاری کنگره ملی شهدا در قزوین، خردادماه امسال به سفارش اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد؛ این کتاب حاصل گفت‌وگو با 9 مادر و خواهر شهید است که در خانواده‌شان دو شهید و بیشتر تقدیم انقلاب کرده‌اند.
وی ادامه داد: در این کتاب تلاش شده است که بیش از خود شهدا به‌طور مشخص و خاص‌تر به شخصیت مادران و خواهران شهدا پرداخته شود؛ سبک زندگی، منش، شیوه‌های تربیتی و نحوه ارتباط مادران و خواهران شهدا با فرزندان و برادرانشان مدنظر ما بود، هر چند که این افراد در بخش‌هایی از گفت‌وگوها از فرزند و برادر شهید خود نیز سخن گفته‌اند.
این نویسنده تصریح کرد: یکی از خاص‌ترین ویژگی مادران شهدا که تقریباً  بین همه‌ کسانی‌که با آن‌ها گفت‌وگو کردیم مشترک بود مدیریت اقتصادی در خانواده است، مادر خانواده در دوران دفاع مقدس بدون اینکه نامی از کارآفرینی یا اقتصاد مقاومتی باشد خود به‌گونه‌ای کارآفرین بود و مدیریت اقتصادی خانواده را برعهده داشت و از این‌ جهت الگوی بانوان امروز محسوب می‌شوند.
وی اضافه کرد: در کتاب «گهواره‌های نیلوفری» با مادر یا خواهر شهیدان احمدی، رجب‌لو، عبدالرزاقی، قاقازانی، زرآبادی‌پور، حاجی‌میری، عباسیان‌پور، شفیع‌آبادی و کبیری گفت‌وگو شده است.

«نیلوفر» سنبل پاکی و خلوص و «گهواره‌» نماد رشد
مرضیه زرآبادی‌پور، دیگر نویسنده این کتاب نیز در این خصوص بیان کرد: این کار تجربه خوبی برای خود من بود و خیلی یاد گرفتم و تجربه کسب کردم؛ یکی از ویژگی‌های مشترکی که همه مادران شهدا داشتند صبر و استقامتشان بود؛ حدود الهی را رعایت می‌کردند و همگی به‌اتفاق به رزق و روزی حلال معتقد بودند.
وی در‌خصوص انتخاب عنوان کتاب اظهار کرد: نیلوفر سنبل پاکی و خلوص است گلی که در مرداب رشد می‌کند اما رو به خورشید است،‌ ریشه این گل نماد استقامت و پایداری است و گهواره‌ها نماد رشد است و فکر می‌کنم ترکیب این دو کلمه برای عنوان کتابی با این محتوا که مربوط به مادران و خانواده‌های شهداست ترکیب خوبی است.
زرآبادی‌پور با بیان اینکه تعداد خانواده‌های قزوینی که دو شهید و بیشتر تقدیم کرده‌اند، بیشتر از این تعداد است که ما در این کتاب اشاره کرده ایم، عنوان کرد: متأسفانه برخی از مادران شهدا در قید حیات نبودند و برخی دیگر هم حاضر به مصاحبه نشدند.
این نویسنده قزوینی تصریح کرد: زمان برای نگارش کتاب اندک بود از این‌رو از اوایل تیر تا اواخر مهرماه کار مصاحبه، پیاده‌سازی، نگارش و ویرایش کتاب به اتمام رسید؛ پیاده‌سازی مصاحبه‌ها برعهده بنده و ویرایش و متن نهایی نیز برعهده خانم عبدالهی بود.
وی افزود: برای خود من به شخصه دیدار و گفت‌وگو با خانواده‌های شهدا، آشنایی با سبک زندگی و دیدگاه و ایدئولوژی آنها درباره تربیت، فرزندپروری و فرهنگ ایرانی‌ ـ اسلامی  بسیار جذاب بود و به شخصه تجربه خیلی خوبی در این زمینه کسب کردم. 
به گزارش ایکنا، کتاب «گهواره های نیلوفری» در ۱۸۴ صفحه همراه با تصاویر شهدا تنظیم شده که متنی روان و ساده دارد و خواندن آن را به همه اقشار جامعه توصیه می‌شود. در نگارش این کتاب از راهنمایی ها و مشاوره «حمیدرضا سبحانی‌نژاد» از نویسندگان قزوینی بهره‌برداری شده است. 
انتهای پیام

captcha