بیش از دو سوم اعتبارات معاونت قرآن به مصارف استانی می‌رسد
کد خبر: 3792441
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۳
فقهی‌زاده در گفت‌و‌گو با ایکنا:

بیش از دو سوم اعتبارات معاونت قرآن به مصارف استانی می‌رسد

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با اعلام اینکه ۷۰ درصد اعتبارات این معاونت به مصارف استانی می‌رسد، گفت: غیر از نمایشگاه بین‌المللی قرآن که جنبه ملی، بلکه بین‌المللی دارد، تقریباً همه کارهایمان را در حوزه استانی انجام می‌دهیم و بیش از دو سوم اعتبارات معاونت قرآن به مصارف استانی رسد.

بیش از دو سوم اعتبارات معاونت قرآن به مصارف استانی می‌رسدعبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره بودجه معاونت قرآنی در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان، بیان کرد: معاونت قرآن و عترت یکی از شش معاونت تخصصی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در کنار چهار سازمان تابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از ده مجموعه‌ای است که در زمینه‌های خاص فرهنگی - دینی و به ویژه قرآن و معارف اهل‌بیت (ع) فعالیت می‌کند. جالب است بدانید ما حداقل 70 درصد اعتبارات خود را به مصارف استانی می‌رسانیم.

مبنای اعتبارات در معاونت قرآن و عترت
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: غیر از نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم که جنبه ملی و بلکه بین‌المللی دارد و در نظر ما بسیار فراتر از استان تهران است، تقریباً همه کارهایمان را در حوزه استانی انجام می‌دهیم. به تبع همین مسأله ما بیش از دوسوم اعتبارات معاونت قرآن را به مصارف استانی می‌رسانیم. البته واقعیت این است که متأسفانه مبنای اعتباراتی و بودجه‌ای ما در معاونت قرآن و عترت کمتر از بعضی معاونت‌های دیگر است.

انعقاد هشت تفاهم‌نامه استانی
وی افزود: تلاش کردیم و بحمدالله در سال 97 که اقل افزایش را سازمان‌ها و معاونت‌های دیگر وزارت ارشاد داشتند، ما با یک رشد تقریباً بیش از 30 درصدی مواجه بودیم. امسال تلاش کردیم به هر حال یک افزایش قابل توجهی به اعتبارات ما تعلق بگیرد. طبیعتاً اینها به سمت استان‌ها سوق پیدا می‌کند. بحمدالله وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از پژوهشگران حوزه مطالعات قرآنی هستند و علایق بسیار جدی در این زمینه دارند، هماهنگی‌هایی صورت گرفته و به هشت استان سفر کردند و هشت تفاهم‌نامه استانی منعقد کردند که بدون استثناء در این تفاهم‌نامه‌ها تکالیفی برای معاونت قرآن و عترت در نظر گرفته شده است که در طول سه سال انجام دهد؛ از جمله در خوزستان که دو بند جدی در این زمینه هست؛ ان شاءالله بتوانیم زمینه را برای تحقق آنها فراهم کنیم. غیر از آن بندهایی که در تفاهم‌نامه استانی آمده است، ما در حال رایزنی و هماهنگی هستیم، در استان‌هایی که پتانسیل لازم را دارند از جمله خوزستان بعضی از فعالیت‌های چشمگیر ملی و حتی بعضاً بین‌المللی را تحقق ببخشیم.

وظیفه معاونت قرآن و عترت
وی در ادامه با بیان اینکه وظیفه معاونت قرآن و عترت فراهم‌سازی زمینه‌ها برای توسعه فعالیت‌ها و فرهنگ قرآنی است، گفت: معتقدم جای ایده‌پردازی به صورت خاص در دانشگاه است و معاونت قرآن و عترت و ادارات کل ارشاد اسلامی در سراسر کشور وظیفه فراهم‌سازی زمینه‌ها را برای توسعه فعالیت‌ها و فرهنگ قرآنی دارند که البته بی‌نیاز از نظریه‌پردازی و تئوری‌پردازی در زمینه‌های تبلیغی و ترویجی نیست ولی یادمان باشد فعالیت‌های علمی و دانش‌بنیان در زمینه‌های خاص به ویژه در عرصه مطالعات بنیادی باید در دانشگاه‌ها صورت گیرد.

وی اظهار کرد: بارها در جلسات سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی گفته‌ام ما وظیفه فرهنگ‌سازی و توسعه مطالعات کاربردی داریم؛ نه در عرصه‌های بنیادی؛ البته برخی از مطالعات بنیادی هم هست که می‌تواند با زیرساخت‌های فعالیت‌های قرآنی و توسعه فرهنگ قرآنی ارتباط داشته باشد که علی‌القاعده ما از این بخش از مطالبات بنیادی باید حمایت کنیم.

انتهای پیام 

captcha