استعفای وزیر امور خارجه در راستای ارتقای جایگاه این وزارتخانه بود/ حزب‌الله باید مورد تشویق غربی‌ها قرار گیرد
کد خبر: 3795058
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۹
قاسمی در نشست خبری:

استعفای وزیر امور خارجه در راستای ارتقای جایگاه این وزارتخانه بود/ حزب‌الله باید مورد تشویق غربی‌ها قرار گیرد

گروه سیاسی ــ سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تحلیل‌های مطرح‌شده درباره استعفای ظریف اظهار کرد: آقای ظریف تلاش می‌کند که سیاست خارجی قدرتمندی داشته باشیم که بتواند از جایگاه و منزلت جمهوری اسلامی ایران دفاع کند و وزارت خارجه نقش واقعی خود را در کشور ایفا کند؛ لذا برخی شایعات و منتسب کردن این استعفا به برخی مسائل بی‌مایه، سیاسی، جناحی و حتی اختلاف با شخص رئیس‌جمهور تقلیل دادن هدف اصلی ایشان از استعفاست.

1111

به گزارش خبرنگار ایکنا، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه، صبح امروز دوشنبه، 13 اسفندماه، در نشست خبری هفتگی با اصحاب رسانه، در ابتدا به بیان نکاتی درباره استعفای وزیر امور خارجه پرداخت و بیان کرد: در این مورد توضیحات لازم داده شده است. موضوع استعفای ایشان نه یک بحث شخصی و نه یک موضوع نشئت گرفته با هیئت دولت و شخص ریاست جمهور بود، بلکه ایشان تلاش می‌کنند جایگاه وزارت خارجه را ارتقا دهند.

وی گفت: به ویژه ایشان با توجه شرایط منطقه‌ای، اعتقاد دارند که باید وزارت خارجه بتواند وظایف ذاتی خود را انجام دهد و نیاز بیشتری به هماهنگی در وزارت امور خارجه وجود دارد. لذا ایشان تلاش می‌کندن که سیاست خارجی قدرتمندی داشته باشیم که بتواند از جایگاه و منزلت جمهوری اسلامی ایران دفاع کند و وزارت خارجه نقش واقعی خود را در کشور ایفا کند.

قاسمی ادامه داد: لذا برخی شایعات و منتسب کردن این استعفا به برخی مسائل بی‌مایه، سیاسی، جناحی و حتی اختلاف با شخص رئیس‌جمهور تقلیل دادن هدف اصلی ایشان از استعفاست. معتقدم این استعفا ربطی به رابطه وزارت خارجه و دولت ندارد و رابطه وزیر خارجه با شخص رئیس‌جمهور همواره خوب بوده است و خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره روابط میان ایران و پاکستان اظهار کرد: ایران و پاکستان روابط کهن و دیرینه‌ای دارند که مبتنی بر همزیستی مسالمت‌آمیز به عنوان دو همسایه مهم است و این روابط ادامه پیدا خواهد کرد و برخی از مسائل و مشکلاتی که پیش می‌آید الزاماً به معنای خواست و اراده حاکمیت و دولت مرکزی این کشور تلقی نمی‌شود؛ کما اینکه همواره از آنها خواسته‌ایم که دستگاه‌های ذی‌ربط امنیت و ثبات را در مرزهای دو کشور تأمین کنند. لذا این نگرانی‌ها مانع توسعه همکاری‌ها نیست و اخیراً نیز وزرای امور خارجه دو کشور آخرین تحولات منطقه را مورد بحث و بررسی قرار داده‌اند.

وی درباره تنش اخیر میان هند و پاکستان گفت: افزایش تنش میان این دو کشور را مذموم می‌دانیم و افزایش این تنش‌ها را به مصلحت منطقه و این دو کشور نمی‌دانیم. لذا از آنها خواستیم با درایت و هوشمندی و از راه‌های مسالمت‌آمیز و ابزارهای دیپلماتیک به کاهش تنش کمک کنند و مسائل را در پشت میز مذاکره حل و فصل کنند. در این راستا هر کمکی که از دست ما بربیاید انجام خواهیم داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اخبار منتشرشده مبنی بر شروط کشورهای اروپایی برای روابط ایران با کشورهایی همانند یمن و سوریه اظهار کرد: بنده چنین اطلاعی ندارم، مگر آن چیزی که در برخی از رسانه‌ها منتشر شده است و معتقدم سخن ناقصی است. البته با برخی از کشورهای اروپایی در مورد سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران اختلاف نگاه داریم.

وی افزود: همواره سعی کرده‌ایم به آنها تفهیم کنیم که بحث نفوذ منطقه‌ای ایران که از سوی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی بر روی آن مانور می‌دهند، نفوذی است که در دل تاریخ ایران وجود دارد و این چیزی نیست که با خواست یک یا دو کشور نفوذ منطقه‌ای ایران را کاهش یا افزایش داد، چراکه این موضوع به پیوستگی‌های تاریخی ما و کشورهای منطقه مربوط است.

قاسمی درباره روابط اقتصادی با جهان خارج ادامه داد: در روابط بانکی خارجی و بین‌المللی به برخی ابزارها و نُرم‌های جهانی برای کار کردن با کشورهای جهان نیازمندیم و یکی از آنها موضوعاتی است که در روزهای اخیر در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح بوده است و مجمع هم باید مسئولیت تصمیمات خود را بپذیرد. برای روابط اقتصادی خارجی ملزم هستیم که برخی از مکانیزم‌ها و چارچوب‌های مورد تأکید جامعه جهانی را بپذیریم.

وی یادآور شد: البته بنده چنین برداشتی از ذهنیت آقای ظریف ندارم که گفته باشند عضویت در FATF همه مشکلات اقتصادی ایران را حل و فصل کند. مشکلات اقتصادی داخل کشور علت‌های خاص و ریشه‌های مشخصی دارد و تک‌علتی نیست، اما عضویت درFATF می‌تواند روابط اقتصادی را تسهیل کند، اما قطعاً همه مشکلات اقتصادی را برطرف نمی‌کند. به هر حال در شرایط فعلی، پیوستن به آن بهتر از نپیوستن است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره جدیدترین نتایج پیگیری‌ها در حادثه تروریستی اخیر جاده خاش ــ زاهدان اظهار کرد: در اثر این عملیات تروریستی، تعدادی از نظامیان به شهادت رسیدند. تروریست‌ها از داخل خاک پاکستان به ایران نفوذ و وجدان جامعه ایرانی را جریحه‌دار کردند. قطعاً این موضوع مهمی برای نهادهای مسئول خواهد بود و پیگیری‌های ما ادامه خواهد داشت و تا رسیدن به نتیجه مطلوب این مسیر را ادامه خواهیم داد.

وی درباره سفر اخیر بشار اسد به تهران گفت: سفرهایی در این سطح با توجه به حواشی‌ و آثار سیاسی و امنیتی که خواهد داشت، معمولاً خبر آنها از قبل منتشر نمی‌شود و کاملاً هم منطقی است. لذا روش درستی در مورد ورود و خروج ایشان اتخاذ شد و باید به همین شکل عمل می‌شد. آنان که باید در جریان این سفر قرار می‌‌گرفتند در جریان بودند و چنین سفری نمی‌تواند از دید مقامات عالی کشور پنهان بماند. لذا حاشیه‌سازی‌هایی را که در این باره با نگاه سیاسی به آنها دامن زده شد نباید چندان جدی تلقی کرد، چراکه نیازمند همدلی و هم‌زبانی هستیم.

قاسمی ادامه داد: این سفر مهمی بود و آثار خیلی مؤثری هم خواهد داشت. رایزنی های خوبی هم انجام شد و یکی از اهداف این سفر هم تشکر دولت و ملت سوریه از کمک‌های مستشاری جمهوری اسلامی ایران و تلاش ایران برای مقابله با تروریسم در خاک سوریه بود.

وی در پاسخ به پرسش دیگری در مورد احتمال اقدام نظامی مشترک ایران و پاکستان در مرزهای دو کشور یادآور شد: طبیعتاً اگر قرار باشد اقداماتی نظامی در مرز دو کشور انجام شود، از قبل اعلام نمی‌شود؛ به ویژه اقدامات نظامی برای مقابله با تروریست‌ها موضوعی است که بعد از اقدام در مورد آن اطلاع‌رسانی می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد واکنش وزارت خارجه به سفر وزیر خارجه انگلستان به یمن یادآور شد: در یمن شاهد بحرانی غم‌انگیز در سالیان گذشته به خاطر تجاوز کشورهای ائتلاف به رهبری عربستان بودیم. لذا ایران تلاش زیادی برای آتش‌بس و کمک‌رسانی و در نهایت رسیدن به یک گفت‌وگو انجام داد. اگر دیگر کشورها علاقه‌مند به پایان این بحران هستند، بهتر است به جای گفتاردرمانی، کاری کنند که متجاوزان دست از تجاوز بردارند و به آنان هم سلاح نفروشند.

قاسمی درباره تشکیل کارگروهی برای خروج نیروهای خارجی از سوریه افزود: مقامات رژیم اشغالگر قدس معمولاً عادتی دارند که نمی‌توانند آن را ترک کنند. این جنگی روانی از سوی آنهاست تا روابط ایران با همسایگان خود و روابط با روسیه را تحت تأثیر قرار دهند. به ویژه بعد از روابط خوبی که بین ایران و روسیه در بحران سوریه پیش آمده، این شایعه‌پراکنی‌ها بیشتر شده است.

وی درباره آخرین وضعیت آقای اسدی ادامه داد: روند پیگیری‌ها در این زمینه ادامه دارد و وکلای ذی‌ربط در حال انجام کار خود هستند. امیدواریم این کارها نهایتاً به نتیجه مطلوب برسد. از تحول جدیدی اطلاع ندارم، اما به عنوان یک پرونده مهم در دستور وزارت خارجه قرار دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه به عراق گفت: بعداً دفتر ریاست‌جمهوری اطلاعات بیشتر را اعلام می‌کند. این سفر از پیش تعیین شده و در ادامه رایزنی‌ها میان دو کشور است. در سالیان گذشته رفت‌وآمدهای زیادی میان مقامات دو کشور وجود داشت و زمینه‌های مطلوب و مستعدی برای گسترش همکاری‌ها وجود دارد.

قاسمی درباره سخنان عادل الجبیر در مورد دخالت ایران در یمن اظهار کرد: سخنان ایشان نیازی به پاسخ ندارد. وی باید این عادت بد خود را ترک کند و به سخنان بی‌ربطش علیه جمهوری اسلامی ایران پایان دهد.

وی درباره تروریستی خواندن شاخه سیاسی حزب‌الله از سوی دولت انگلیس گفت: لندن دچار یک اشتباه فاحش راهبردی شد و بسیاری از کشورهای اروپایی هم این موضع را نپسندیدند. این موضوع به سیاست‌های توسعه‌طلبانه این کشور در منطقه مربوط است تا از ثبات، امنیت، آرامش و توسعه اقتصادی و انسانی در منطقه جلوگیری کند. حزب‌الله بخش مهمی از حاکمیت کشور لبنان و بخش مهمی از پارلمان و همچنین بخشی از نیروهایی است که توانسته در سالیان گذشته در مقابل تروریسم تکفیری و حتی گسترش آن به اروپا مقاومت کند. لذا باید حزب‌الله مورد تشویق این کشورها قرار گیرد.

وی درباره سازوکار مالی با اروپا افزود: این سازوکار مهمی بود و در داخل هم در حال ایجاد سازوکاری متناظر با سازوکار اروپا هستیم. در هفته گذشته هم مبادلات کارشناسی مهمی با اروپایی‌ها داشتیم و به نظرم در آینده‌ای نزدیک میزبان هیئت‌های مسئول اروپایی در این زمینه خواهیم بود و لازم است مجمع تشخیص مصلحت نظام هم به جمع‌بندی خیراندیشانه‌ای برای کشور برسد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سخنان مقامات اسرائیلی درباره حمله جدید به اهداف ایران در سوریه گفت: این هم در ادامه سیر و سلوک جنگ روانی رژیم صهیونیستی برای ایجاد شکاف در نشست آستانه است.

وی درباره اخباری که مبنی بر حمایت سرویس‌های اطلاعاتی فرانسه از دشمنان نظام پخش شده است گفت: در وزارت خارجه از حیثیت، حاکمیت، استقلال و کیان کشور در هر شکل ممکن دفاع خواهیم کرد. بنده مستند خط پایان دروغ را تاکنون ندیده‌ام و فعلاً نمی‌توانم اظهار نظری درباره آن داشته باشم، اما اگر وزارت خارجه نیاز باشد موضوع را دنبال کند، براساس وظیفه ذاتی خود این کار را انجام خواهد داد.

قاسمی درباره حوادث اخیر ونزوئلا و سفر گوایدو به آمریکا گفت: تحولات این کشور را به صورت دقیق بررسی می‌کنیم و اخیراً هم معاون وزیر خارجه ونزوئلا در تهران بود و گزارش مبسوطی از آخرین تحولات این کشور برای مقامات ایرانی تشریح کرد. آمریکا با دخالت بی‌جا و مداخله در یک کشور مستقل درصدد ایجاد بحران است و قطعاً این سیاست از سوی ما محکوم است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره احتمال رویارویی ایران و روسیه در سوریه اظهار کرد: روسیه کشور مستقلی است و از هوشمندی و خرد لازم برخوردار است و این نگاه در ما تقویت شده است که روسیه کشوری نیست که بخواهد از قوانین بی‌ربط رژیم اشغالگر قدس حمایت کند.

وی درباره آمادگی ترکیه برای همکاری با ایران در قالب سازوکار جدید مالی با اروپا اظهار کرد: روابط آنکارا و تهران برای گسترش همکاری‌ها همواره در حد مطلوبی بوده و این روابط در حد مطلوب ادامه خواهد داشت. اگر این سازوکار به مرحله اجرا گذاشته شود، بسیاری از کشورهای دیگر هم آمادگی دارند از این سازوکار استفاد کنند. این نکته از سوی بسیاری از کشورها مطرح شده است و البته فعلاً از نام بردن آنها اجتناب می‌کنم. در این زمینه تماس‌هایی با ترکیه برقرار شده و این اراده در میان آنها برای ادامه همکاری‌های مالی وجود دارد.

قاسمی درباره اقدامات خصمانه امارات علیه ایران گفت: این رفتارها و سخنان تکراری از سوی مقامات اماراتی به ویژه در مورد جزایر سه‌گانه کینه‌ورزانه است و جواب آنان را داده‌ایم. قطعاً در مقابل چنین اقداماتی ساکت نخواهیم بود و در مقابل هر اقدام آنها موضع‌گیری خواهیم کرد، اما توصیه می‌کنیم که امارات به نقش یک کشور مستقل برگردد که در پایتخت خودش تصمیم بگیرد و دنباله‌رو کشورهای دیگر نباشد و به امنیت خود و منطقه و کاهش بحران‌ها کمک کند.

انتهای پیام

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
غلامرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۷/۱۲/۱۳ - ۱۵:۲۰
0
0
سلام ‌یامتن‌استعفای‌اقای‌ظریف‌صحیح‌است‌که‌طبق‌گفته‌
خودشان‌توانایی‌ادامه‌کار‌ندارندونباید‌برگردند!!!!!!.یاتوانایی‌ادامه‌کار‌دارند‌ولی‌جمله‌ای‌که‌درمتن‌استعفا‌به‌ان‌استنادکردند‌‌
خلاف‌واقع‌بوده‌است.هردو‌حالت‌درشان‌یک‌دولتمرد‌مسلمان‌
نیست!!!!
captcha