عملکرد و هزینه‌کرد مؤسسات خیریه شفاف در اختیار مردم قرار گیرد
کد خبر: 3796028
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۳
مدیرعامل خانه خیرین ایران:

عملکرد و هزینه‌کرد مؤسسات خیریه شفاف در اختیار مردم قرار گیرد

گروه جامعه ــ مدیرعامل خانه خیرین ایران گفت: اگر عملکرد مؤسسات خیریه و هزینه‌کرد آنان به صورت شفاف در اختیار مردم و نیکوکاران قرار گیرد، سبب اعتمادسازی می‌شود.

جمعه/مدیریت سنتی و تجربی چالش‌زا در مؤسسات خیریهعلی روشنایی، مدیرعامل خانه خیرین ایران در گفت‌وگو با ایکنا؛ با بیان اینکه امروزه در کشور سازمان‌ها و نهادهای مختلفی از جمله بهزیستی، وزارت کشور، سازمان اوقاف، کمیته امداد، وزارت بهداشت و نیروی انتظامی با مؤسسات خیریه در ارتباط هستند، گفت: با این وجود متولی خاصی برای سازماندهی این ارتباط در کشور وجود ندارد و این امر به عنوان یک چالش، گریبان‌گیر مؤسسات خیریه شده است.

وی از دیگر چالش‌هایی که مؤسسات خیریه بدان گرفتار هستند را مدیریت سنتی و تجربی مؤسسات خیریه دانست و گفت: روش علمی و دانشگاهی برای اداره مؤسسات خیریه کشور وجود ندارد و اگر در برخی موارد، این روند به صورت علمی دنبال شود، بسیار محدود و انگشت‌شمار است.

ناپایداری منابع مالی مؤسسات خیریه از دیگر موارد چالش‌زایی بود که رئیس خانه خیرین ایران به آن اشاره کرد و افزود: رکود و تورمی که اخیرا در جامعه حکم‌فرما شده است، سبب شد تا حدودی مشارکت‌های مردمی از سوی خیرین با کاهش روبرو شود. دولت می‌تواند مؤسسات خیریه را به عنوان بازویی توانمند در کنار دولت حمایت کنند.

موازی کاری‌هایی که در زمینه فعالیت‌های خیرخواهانه

روشنایی از موازی کاری‌هایی که در زمینه فعالیت‌های خیرخواهانه از سوی مؤسسات خیریه شکل می‌گیرد سخن گفت و اظهار کرد: باید سامانه‌ای ملی برای ثبت فعالیت‌های خیرخواهانه وجود داشته باشد. اگر دستگاه‌هایی که متولی صدور مجوز برای مؤسسات خیریه هستند بتوانند به راه‌اندازی سامانه ملی در این زمینه اقدام کنند، بسیاری از موازی‌کاری‌ها کاهش می‌یابد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مشارکت‌های مردمی اشاره و بیان کرد: وظیفه دولت در زمینه مؤسسات خیریه نظارتی است و باید به شکلی رفتار کند که استقلال این موسسات حفظ شود. تا زمانی که مردم گمان کنند دولت در این زمینه نقش مداخله‌ای دارد، میزان مشارکت کمتری خواهند داشت. این مؤسسات باید توسط نیکوکاران اداره شود و هسته اولیه آن نیز مردم باشند.

افرادی که در معابر به اسم مؤسسه خیریه از مردم پول دریافت می‌کنند همانند متکدیان خیابانی هستند

روشنایی ادامه داد: امروزه رشد مؤسسات خیریه ایران در حالی شکل گرفته است که نظارت کافی و صحیحی بر آن صورت نمی‌گیرد. اگرچه این مؤسسات نباید وابسته به دولت باشند اما ضرورت اخذ مجوز و نظارت دقیق از طرف دولت وجود دارد. افرادی که در معابر و مکان‌های مختلف به اسم مؤسسه خیریه جلوی مردم را می‌گیرند و از آنان پول دریافت می‌کنند همانند متکدیان خیابانی هستند که چهره سایر مؤسسات خیریه را نیز مخدوش می‌کنند و اعتماد عمومی را از بین می‌برند.

حدود ۴۰ درصد از هزینه‌های ساخت مراکز درمانی و بهداشتی توسط خیران تأمین می‌شود

وی به برخی از فعالیت‌های ارزنده خیران اشاره و تصریح کرد: خیران خوشنامی وجود دارند که مشغول ارائه خدمات ارزشمند به مردم جامعه هستند. در نظام سلامت حدود ۴۰ درصد از هزینه‌های ساخت مراکز درمانی و بهداشتی توسط خیران تأمین می‌شود. در مدرسه‌سازی و مسکن‌سازی نیز بخش عمده‌ای از هزینه‌ها را خیران تقبل می‌کنند اما عدم نظارت کافی سبب رشد سریع فعالیت‌های سودجویانه در قالب مؤسسات خیریه نیز شده است که نیاز به تدبیر مسئولان ذیربط دارد.

وی ترویج فرهنگ احسان و نیکوکاری در جامعه را سبب ایجاد نشاط اجتماعی و همدلی خواند و اظهار کرد: لازمه این امر کسب اعتماد مردم است. اگر عملکرد مؤسسات خیریه و هزینه‌کرد آنان به صورت شفاف در اختیار مردم و نیکوکاران قرار گیرد، سبب اعتمادسازی می‌شود.

انتهای پیام

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مهندس محمد شرافت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۷/۱۲/۱۷ - ۱۲:۰۸
0
0
با سلام ادب احترام
1)سازمان های حمایتی شامل سازمان مردم نهاد (خیریه ها ) - سازمان بهزیستی کشور - کمیته امداد امام خمینی (ره) - هلال احمر - سازمان اوقاف وامورخیریه
2) سازمان صادر کننده مجوز شامل وزارت کشور - استانداریها - قرمانداریها
3) سازمان بهزیستی کشور - سازمان بهریستی استانها
4) نیروی انتظامی
5) سازمات ملی جوانان

پیگیری صدور پروانه تاسیس سازمانهای مردم نهاد بصورت انترنتی انجام میشود
captcha