جامعه در تکاپوی بهار
کد خبر: 3797923
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۸
بر خط جامعه؛

جامعه در تکاپوی بهار

گروه جامعه ـــ مشارکت 12 میلیاردتومانی تهرانی‌ها در جشن نیکوکاری و آغاز کمپین امر به معروف مسئولان از سوی مردم از مهم‌ترین رخدادهای امیدبخش این هفته بود.

جامعه در تکاپوی بهاربه گزارش ایکنا؛ در هفته‌ای که گذشت، معرفی رئیس جدید قوه قضاییه و سفر رئیس جمهور به کشور عراق و همچنین برگزاری فشرده دادگاه‌های مفسدان اقتصادی در صدر اخبار کشورمان بود. اگر چه شرایط سخت اقتصادی، تحویل‌گرفتن سال جدید را برای اقشار کم‌درآمد جامعه، کمی سخت کرده است اما همت مردمان صبور و نیکوکار، هنوز هم می‌تواند خبرهایی خوب، برایمان به ارمغان بیاورد. در بسته خبری «برخط جامعه» برخی از خبرهای نیکوکاری و امیدبخش در این هفته را می‌خوانیم:

مشارکت ۱۲ میلیارد تومانی تهرانی‌ها در جشن نیکوکاری

حمیدرضا شیران، مدیر کل کمیته امداد استان تهران، این هفته با بیان اینکه جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای جشن نیکوکاری از ماه‌ها قبل آغاز شده و همچنان ادامه دارد، گفت: علاوه بر برگزاری جشن نیکوکاری در روزهای ۱۵ تا ۱۷ اسفندماه، در قالب‌های دیگری از جمله جشن گلریزان، شوق دیدار و تأمین پوشاک شب عید کودکان نیازمند که توسط ادارات کمیته امداد در سراسر استان برگزار می‌شود، کمک‌های مردمی دریافت و در اولین فرصت به دست نیازمندان می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه جشن نیکوکاری امسال با شعار عیدی برای همه برگزار شد، ادامه داد: توزیع کمک‌های مردمی بین نیازمندان آغاز شده است و تلاش می‌کنیم تا پایان سال همه نیازمندان از این کمک‌ها بهره‌مند شوند.

تخلفات زیست محیطی را گزارش کنید و از دولت پاداش بگیرید

به گزارش ایکنا؛ هیئت وزیران به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست و تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور، آئین‌نامه‌ای را تصویب کرده است که براساس آن، سازمان حفاظت محیط زیست از ظرفیت اطلاعاتی سازمان‌های مردم‌نهاد و افراد مطلع برای کنترل و رفع جرایم زیست محیطی استفاده می‌کند. این افراد هیچ‌گونه رابطه استخدامی با سازمان محیط زیست ندارند، اما به منظور جبران زحمات آن‌ها سازمان حفاظت محیط زیست برای آن‌ها پاداش در نظر می‌گیرد.

براساس این آیین‌نامه، به کارکنان و مأموران سازمان در امور جلوگیری از تخلفات و جرایم معادل ۳۵ درصد بهای جانوران وحشی، کاشفان معادل ۲۵ درصد، کارکنان و مأموران سازمان در امور پیگیری و تعقیب معادل ۱۰ درصد و مخبر معادل ۱۰ درصد پرداخت می‌شود.

یادآور می‌شود، سازمان حفاظت محیط زیست توسط سامانه ارتباط مردمی ۱۵۴۰ آماده دریافت شکایات و گزارش‌های زیست محیطی مردم از طریق تلفن ثابت وهمراه به صورت شبانه‌روزی است.

۲۰۰ مسئول به کمپین «از ما شروع کنید» پیوستند

کمپین «از من شروع کنید» بک پویش سراسری است که با موضوع ضرورت «امر به معروف مسئولان توسط مردم» راه‌اندازی شده است و کلیه مسئولانی که داوطلب نقدپذیری از سوی عموم آحاد جامعه باشند، می‌توانند به این پویش بپیوندند.

این پویش با توجه به رویکرد جدید ستاد احیاء امر به معروف مبنی بر اهمیت و ضرورت «مسئولیت‌پذیری مردم» نسبت یکدیگر و نسبت به عملکردهای مسئولان جامعه اسلامی، فعالیت خود را به صورت فراگیر و سراسری آغاز کرده است و از تمامی مسئولان و کارگزاران کشور در هر سمت و موقعیت دعوت می‌کند تا به این «حرکت معروف» و پسندیده محلق شوند.

رونمایی از این کمپین، هفته گذشته با حضور حجت‌الاسلام محبی، دبیر ستاد احیاء امر به معروف و حجت‌الاسلام قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در جریان همایش شورای های امر به معروف و نهی از منکر دستگاه‌های دولتی و اجرایی کل کشور صورت گرفت و طی یک روز از آغاز آن، بیش از ۲۰۰ نفر از مسئولان تراز اول کشور اعم از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی، شورای شهر، وزارت‌خانه‌ها و ارگان‌های دولتی، قوه قضائیه، شهرداری، صداوسیما، سپاه پاسداران، نیروی انتظامی، ائمه جمعه و نمایندگان ولی فقیه در کشور، بانک‌ها، اصناف و ... به آن پیوسته‌اند.

بنابر این گزارش، کمپین رسانه‌ای «از من شروع کنید» از روز گذشته در شبکه اجتماعی اینستاگرام فعال شده است. کلیه مسئولان علاقه‌مند برای پیوستن به این کمپین می‌توانند آمادگی خود را از طریق صفحه این کمپین با شناسه azmanshoroukonid @ در اینستاگرام یا از طریق شماره تماس ۲۲۵۶۱۲۲۷ اعلام کنند.

اجرای ششمین دوره طرح «دست‌های مهربانی» با اجرای نیت بیش از ۷ هزار موقوفه

رضا معممی‌مقدم، مدیرکل امور اجتماعی و مؤسسات خیریه سازمان اوقاف این هفته اعلام کرد: بیش از هفت هزار و ۱۰۰ موقوفه دارای درآمد و ۲۵ هزار و ۶۳۰ نیت مرتبط با طرح دست‌های مهربانی در خصوص کمک به نیازمندان، امور معاش ایتام، خانواده‌های بی‌سرپرست و هزینه‌های دارالایتام تحت پوشش موقوفات، در کشور وجود دارد که عواید آن صرف ایتام، خانواده‌های بی‌سرپرست، نیازمندان و محرومان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، چهارمحال و بختیاری و خراسان شمالی، تعداد موقوفات کمی در این موضوع دارند، بیان کرد: خیرین می‌توانند در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی و کمک به نیازمندان به این چهار استان توجه ویژه‌ای داشته باشند.

رشد واحدهای بوم‌گردی/ امکان طرح شکایات آنلاین در نوروز

علی‌اصغر مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری این هفته با اشاره به اینکه امسال پیش‌بینی می‌کنیم تعداد سفر‌های داخلی ۲۰ درصد افزایش داشته باشد، گفت: در سال ۹۷ جهش گردشگر خارجی را داشتیم و از عدد ۷ میلیون نفر در یازده ماهه سال عبور کردیم. امسال از ۴۰۰ واحد بوم‌گردی به ۱۵۰۰ واحد رشد کرده‌ایم که این واحد‌ها می‌توانند به توزیع سفر در کشور کمک کنند.

مونسان تأکید کرد: در رسیدگی به شکایات به دنبال تنبیه‌کردن نیستیم و هدف ما جلب رضایت‌مندی مردم است؛ لذا درخواست می‌کنیم که رسیدگی به شکایات مردمی در سامانه خدمات سفر آنلاین و در لحظه انجام شود و به آینده موکول نشود. بر همین اساس شماره تلفن ۰۹۶۲۹ برای گزارش شکایت و انتقادات مردمی ایجاد شده است؛ همچنین اپلیکیشن این شماره تلفن هم تولید شده است که مردم می‌توانند در این سامانه هم شکایات و انتقادات خود را اعلام کنند تا به سرعت رسیدگی شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اضافه کرد: در سال جاری به سه موضوع توزیع سفر، عدم افزایش قیمت و کنترل قیمت، بانشاط بودن و امیدبخش بودن ایام نوروز برای همه مردم تأکید داریم. در جریان این خدمات‌رسانی بیش از یک میلیون نفر به طور شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند تا بهترین خدمات را در ایام نوروز به ملت ارائه دهند.

سامانه انتخاب مردمی زنان کارآفرین برتر ایران فعال‌ شد

به گزارش ایکنا؛ معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با ایجاد سامانه‌ای برای انتخاب برترین کارآفرینان زن در شرایط جنگ اقتصادی امریکا علیه ایران، هموطنان را دعوت می‌کند تا با رأی خود بهترین‌های این عرصه‌ها را انتخاب‌ کنند.

علاقمندان می‌توانند با ورود به سامانه http://vote.women.gov.ir از میان ۱۱۰ کارآفرین معرفی شده به حداکثر ۱۰ نفر رأی دهند.

کارآفرینان برگزیده با بیشترین آراء مردمی در اردیبهشت‌ماه معرفی می‌شوند و البته این روند پس از اردیبهشت‌ماه با معرفی کارآفرینان بیشتر تداوم خواهد‌ یافت.

علاقه‌مندان برای مشاهده اطلاعات زنان کارآفرین و ثبت آراء خود، با ورود به سایتhttp://vote.women.gov.ir ، با استفاده از گزینه زنان کارآفرین در منوی بالای صفحه و مطالعه اطلاعات شغلی و شرح مختصر از فعالیت هریک از آن‌ها، می‌توانند به حداکثر ۱۰ نفر رأی دهند.

سالانه چند مؤسسه خیریه به دلیل فرار مالیاتی تعطیل می‌شوند؟

کمال اکبری، معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور در گفت‌وگو با ایکنا؛ به برخی سؤال‌های مطرح در خصوص دریافت معافیت مالیاتی توسط سازمان‌هایی که بخشی از سود خود را به امور خیر اختصاص می‌دهند، پرداخت و گفت: هر مجموعه یا شخصی که مشخص شود طبق بند «ط» ماده ۱۳۹ بخشی از سود خود را در امور خیر هزینه کرده در آن بخش از سود خود از مالیات معاف می‌شود. یعنی معافیت مالیاتی کامل نیست و فقط به بخشی که به امور خیر اختصاص یافته تعلق می‌گیرد.

وی در پاسخ به این سؤال که چه نهادی و چطور بر کارخانه‌ها و نهادهایی که مدعی انجام کار خیر هستند نظارت می‌کند؟ بخشی از نظارت بر عهده وزارت کشور است و وزارت کشور نظارت می‌کند تا مؤسسات و سازمان های خیریه پول‌های دریافتی خود را بر اساس اساسنامه خود هزینه کنند.

اکبری ادامه داد: وزارت کشور با انجام پایش عملکرد بررسی می‌کند که آیا مؤسسات به راستی پول‌های خود را صرف امور خیر کرده‌اند و سالیانه نیز حسابرسی مالی از مؤسسات خیریه صورت می‌گیرد تا بفهمیم عملکرد مؤسسات خیریه چطور بوده است.

جشنواره دیبا؛ طراحی برای مد ایرانی ـ اسلامی پاییز و زمستان

الهام زایجانی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر در گفت‌و‌گو با ایکنا؛ با اشاره به اعلام فراخوان سومین جشنواره طراحی مد و لباس دیبا، گفت: این جشنواره با هدف کارآفرینی برای طراحان مد و لباس ایرانی و دانشجویان رشته‌های طراحی و نیز خلق مد ایرانی ـ اسلامی برای فصل پاییز و زمستان سال آینده برگزار می‌شود.

وی در خصوص نحوه برگزاری این جشنواره، گفت: ابتدا از طراحان علاقه‌مند برای حضور در این جشنواره ثبت‌نام به عمل می‌آید و سپس بین طراحان و مسئولان برندهای تولید‌کننده لباس نشست مشترکی برگزار می‌شود تا طراحان با خواسته‌های برندهای در خصوص طرح‌هایی که باید ارائه کنند آشنا شوند.

لایحه حفاظت از خاک در انتظار تأیید شورای نگهبان

محمد مجابی، قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور مجلس در گفت‌وگو با ایکنا، با بیان اینکه لایحه جامع حفاظت از خاک در مجلس در راستای تبدیل سیاست‌های کلی محیط‌ زیست به قانون است، گفت: پس از ابلاغ سیاست‌های کلی محیط زیست توسط مقام معظم رهبری اولین اقدام برای اجرایی کردن آن تبدیل این سیاست‌ها به قانون و در مرحله بعد نوشتن آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های مختلف است چرا که اگر این گام‌ها انجام نشود سیاست‌های کلی قابلیت اجرایی ندارد.

وی بیان کرد: در حوزه‌های مختلف مانند حفظ و احیای تالاب‌ها، هوای پاک که موضوع خاک و هوا در آن گنجانده شده است، بذر‌های متنوع ژنتیکی و ذخایر ژنتیکی این سیاست‌ها در قالب لوایحی به قانون تبدیل شد. یکی از موارد مهم سیاست‌های کلی خاک بود که نیازمند قانون است؛ این مهم با لایحه جامع حفاظت از خاک صورت می‌پذیرد که مراحل تصویب آن در مجلس انجام شده است و در انتظار نظر نهایی شورای نگهبان است.

رئیس کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه لایحه جامع حفاظت از خاک پس از ابهام شورای نگهبان دچار اصلاحاتی شده است؛ گفت: در حال حاضر مصوبه مجلس، ۲۶ ماده دارد که این ۲۶ ماده برای اولین بار به موضوع حفاظت از خاک پرداخته است.

وی تصریح کرد: در ماده این لایحه به تعاریف خاک، ماده اولیه خاک، اصول فنی بهره‌بردای پایدار خاک پایش و بازسازی مطالعه خاک شناسی و خسارت تعریف شده است؛ همچنین مسئولیت اجرایی بر عهده دو دستگاه محیط زیست و جهاد کشاورزی گذاشته شده است. در رابطه با موارد مدیریتی بر روی خاک مسئولیت هریک از سازمان‌ها و تکلیف آن‌ها در رابطه با خاک روشن شده است.

سایه مستدام خیران در سرزمین آفتاب

«سایه»، سامانه اینترنتی و نوین جمع‌آوری اطلاعات نیازمندان برای ارائه به توانمندان است که مؤسسه ترنم صبح سپید آن را مدیریت و پشتیبانی می‌کند. خیریه‌های عضو سایه، گروه‌های مختلف نیازها را بررسی و ثبت می‌کنند تا توانمندانی که توانشان را به سیستم سایه معرفی می‌کنند به بهترین شکل و در سریع‌ترین زمان بتوانند نیاز مرتبط با توانشان را شناسایی کنند و پس از انتخاب نیاز از سوی فرد توانمند، خیریه مربوطه با فرد توانمند ارتباط برقرار می‌کند و توان ارائه‌شده به دست نیازمند می‌رسد.

در کمپین سرزمین آفتاب که طرح حمایتی از نیازمندان استان سیستان و بلوچستان است، هشت قلم کالای اساسی از جمله فرش و گلیم، گاز، یخچال و فریزر، بخاری، ماشین لباسشویی، تلویزیون، کولر و آبگرمن معرفی شده است و خیران می‌توانند این اقلام را به صورت نو و دست دوم به دست نیازمندان برسانند.

علاقه‌مندان برای مشارکت در این امر خیر می‌توانند به نشانی اینترنتی sayeh.ir مراجعه و نحوه کمک خود را اعلام کنند. همچنین شماره تماس ۶۳۴۶۸۴۸۴ نیز آماده ثبت کمک‌های خیران است.

کالا‌های اعلام شده جزو بیشترین نیاز‌های ثبت‌شده در استان سیستان و بلوچستان بوده است و روال کار بدین شکل بوده است که خیریه‌هایی که در قالب مسجد‌های این استان وجود دارند، پس از ثبت نیاز‌ها از سوی نیازمندان، اقدام به اعلام آن به پلتفرم سایه کرده‌اند.

انتهای پیام

captcha