جلوگیری از گسترش نسل شیعه؛ دلیل اصلی زندانی شدن امام کاظم(ع)
کد خبر: 3798927
تاریخ انتشار : ۱۲ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۸

جلوگیری از گسترش نسل شیعه؛ دلیل اصلی زندانی شدن امام کاظم(ع)

گروه معارف – یک کارشناس مذهبی گفت: هارون الرشید قصد داشت با زندانی کردن امام کاظم(ع) از گسترش نسل شیعه جلوگیری کند.

به گزارش ایکنا از چهارمحال و بختیاری، امام موسی بن جعفر (ع) پیشوایی بودند که منزلتی بزرگ و شانی عظیم داشتند که همواره در تجهد کوشا بودند. عبادتشان معروف و معجزاتش روشن میان عام وخاص، و بر طاعت بندگی مواظب، و شب را به سجود به پایان می برد و روز را با صدقه  و روزه می‌گذراند.

امام موسی بن جعفر(ع) در سال ۱۲۸ یا ۱۲۹ هجری قمری هنگامی که امام صادق (ع) و همسرش حمیده از حج بازمی‌گشتند، در منطقه ابواء به دنیا آمد. امام كاظم(ع) دو بار به دست هارون به زندان افتاده اند كه مرتبه دوم آن از سال 179 تا 183؛ يعنى به مدت چهار سال به طول انجاميده و به شهادت آن حضرت منجر شده است.
برای آگاهی بیشتر از زوایای پنهان زندگی این امام هما گفت‌وگویی کوتاه با حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد کاظمی، امام جماعتی که در موسسه شیخ مفید در رشته تفسیر نیز تحصیل می‌کند انجام دادیم که در ذیل می‌خوانیم.
حجت الاسلام والمسلمین سید احمد کاظمی در گفت و گو با ایکنا از چهارمحال و بختیاری در رابطه با دلیل اصلی زندانی شدن امام موسی کاظم(ع) بیان کرد: از زمان امامت امام باقر(ع) و امام صادق(ع) نشر حدیث و شاگرد پروری تشیع آغاز شد و به‌نحوی می‌توان گفت عمده شاگردان شیعه در زمان امام باقر(ع) پرورش پیدا کردند. لذا خلفای آن زمان برای جلوگیری از روند گسترش نسل شیعه و رواج پیدا نکردن حکومت اسلامی ظلم و ستم به امامان را رواج دادند که هارون الرشید نیز قصد داشت با زندانی کردن امام کاظم(ع) از گسترش شیعه جلوگیری کند که این موضوع مهمترین دلیل زندانی شدن حضرت بود.
وی ادامه داد: زندانی شدن امام نه تنها مانع گسترش نسل شیعه نشد بلکه شاگردپروری نسل به نسل به امامان دیگر نیز رسید.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه حب دنیا و علاقه‌مندی به حکومت مهم‌ترین عاملی بود که حاکمان وقت را برای ظلم به امامان تشویق می‌کرد، افزود: این حاکمان برای اینکه خود به حکومت برسند با ظلم و ستم به امامان اعم از حصر خانگی و یا زندان علنی مانع از تشکیل حکومت اسلامی می‌شدند.

 شهادت امام موسی کاظم(ع)

امام جماعت بانک مسکن شهرکرد تصریح کرد: واپسین روزهای عمر امام کاظم(ع) در زندان سپری شد که یکی از زندان‌بانان به دستور هارون الرشید امام را مسموم کرد و امام سه روز پس از آن به شهادت رسید. شهادت وی ۲۵ رجب سال ۱۸۳قمری در بغداد رخ داده است. درباره زمان و مکان شهادت امام کاظم (ع) نظرات دیگری هم وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه بدن امام را بعد از شهادتش بر روی پلی در معرض دید مردم قرار دادند گفت: برای قراردادن بدن امام کاظم(ع) در معرض دید عموم دو دلیل گفته شده: یکی اثبات این‌که او به مرگ طبیعی از دنیا رفته و دیگری باطل کردن باور کسانی که به مهدویت او اعتقاد داشته‌اند.

حجت‌الاسلام کاظمی اظهار کرد: پیکر امام موسی بن جعفر(ع) را در منطقه شونیزیه در مقبره خانوادگی منصور که به مقابر قریش شهرت داشت، دفن کردند. مدفن ایشان به حرم کاظمین مشهور است. گفته شده دلیل عباسیان برای این‌که بدن امام را در این مقبره دفن کردند، ترس از آن بود که مبادا مکان دفن او محل تجمع و حضور شیعیان شود.

طلبه سطح سه حوزه با بیان اینکه کتاب خاصی منصوب به امام کاظم(ع) نیست، ادامه داد: برای دست یافتن به احادیثی که نسل به نسل از این امام بزرگوار به ما رسیده بهتر است کتاب‌های اصول کافی، مجمع البیان، نورالثقلین، تاریخ طبری و بهارالنوار مراجعه کرد.

وی با بیان اینکه احادیث زیادی از این امام باقی مانده است، حدیثی در خصوص ماه رجب از امام کاظم نقل کرد و گفت: امام هفتم شیعیان در حدیثی به ذکر و یاد خداوند در ماه رجب اشاره می‌کند ایشان می‌فرمایند: مداومت بر ذکر خدا در ماه رجب سکرات مرگ را آسان می‌کند.

 حجت‌الاسلام کاظمی در پایان در رابطه با خصوصیات اخلاقی امام کاظم(ع) اظهار کرد: این امام در بین عوام بیشتر به صبر و بردباری شهره هستند زیراکه چند سال در برابر زندان و شکنجه‌های هارون مقاومت کرد و در نهایت نیز به شهادت رسیدند اما اعتراضی از شرایطش نداشت.

انتهای پیام

captcha