جای خالی حضور سازماندهی شده جامعه قرآنی در مسائل اجتماعی روز
کد خبر: 3801325
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۰
عباس سلیمی بیان کرد:

جای خالی حضور سازماندهی شده جامعه قرآنی در مسائل اجتماعی روز

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ پیشکسوت قرآنی کشورمان با اشاره به حضور جمعی از قرآنیان در استان گلستان و سنگ تمام گذاشتن جامعه قرآنی این استان برای سیل‌زدگان، اظهار کرد: با این وجود، خلاء حضور سازماندهی‌شده جامعه قرآنی در این‌گونه مسائل اجتماعی وجود دارد.

تأکید بر خلاء حضور سازماندهی شده جامعه قرآنی در مسائل اجتماعی روز

به گزارش ایکنا؛ دیدار نوروزی جامعه قرآنی کشور بعدازظهر امروز 17 فروردین‌ماه با حضور حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی، جمعی از مدیران این نهاد و جمع کثیری از مدیران، فعالان و پیشکسوتان قرآنی در سالن کنفرانس خبرگزاری قرآن برگزار شد.
در بخشی از این جلسه، عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشور نیز به بیان سخنانی پرداخت. وی در ابتدای صحبت‌های خود با اشاره به اینکه فرارسیدن بهار طبعیت از مصادیق بارز قول مستحکم خداوند بلندمرتبه «اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يُحْيِي الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا» است، گفت: امیدواریم سال جدید سرشار از خیر و برکت و امنیت و آسایش و آرامش برای ملت ایران اسلامی باشد.
وی افزود: بزرگانی که در این مجلس حضور دارند، مستحضر هستند که از منظر قرآن ناطق و عدالت مجسم، امیر مومنان(ع)، عید واقعی و حقیقی تعبیری غیر از تغییرات فصلی دارد. آنجا که می‌فرمایند: «کُلُّ یَومٍ لا یُعصَی‌اللهُ فیهِ فَهُوَ یَومُ عیدٍ». عید واقعی از منظر ایشان روزی است که در آن معصیت و گناه ارتکاب نیابد. در این رابطه پیام قرآن کریم هم به همه جهانیان ناظر به همین موضوع است.
سلیمی با تأکید بر اینکه مسئولیت جامه قرآنی نهادینه کردن این تفکر در کشور و در بین مردم است، بیان کرد: ما بحث پرداختن به فضائل اخلاقی و دوری از گناهان را سرلوحه امور خود قرار دهیم و قرآنیان نیز باید در صف اول این نهضت و تفکر قرآنی باشند.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به سخنی از امام حسن مجتبی(ع) که سزاوارترین مردم به قرآن را معرفی می‌کند، گفت: این امام همام در سخن زیبای خود سزاوارترین افراد به قرآن را افرادی معرفی می‌کند که به قرآن عمل می‌کنند، حتی اگر این افراد حافظان قرآن باشند. ایشان همچنین دورترین افراد به قرآن را کسانی معرفی می‌کند که به قرآن عمل نمی‌کنند. این بیان هشداردهنده‌ای که از سوی امام مجتبی(ع) به ما رسیده و ملاک دوری یا نزدیکی به قرآن است، به عنوان یک فرمول اساسی می‌تواند مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
وی در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد: باید به این نکته توجه کنیم که همه فعالیت‌های رایج امروز از آموزش‌های روخوانی، روان‌خوانی، ترتیل، صوت، لحن، مسابقات، نمایشگاه و ... همه مقدمه، زمینه و بستری برای رسیدن به پیام اصلی قرآن کریم خواهد بود که عبارت از تدبر و عمل به قرآن است. قرآنیان ارجمند باید برای تفهیم مقولات ارزشمندی چون عبودیت و بندگی و عدالت و احسان در جامعه تلاشی بیش از تلاش فعلی داشته باشند.
سلیمی گفت: به نظر می‌رسد جامعه قرآنی بیش از این می‌تواند در مسائل اجتماعی پویا، فعال، متحرک و تأثیرگذار باشد. اگر می‌گوییم جامعه قرآنی باید تأثیرگذار باشد، لزوماً به معنای مشارکت در کسب قدرت و تصدی پست‌های مدیریتی نیست، بلکه می‌تواند مطالبات قرآنی را به نحوی مطرح کند که در هیچ کدام از زمینه‌های سیاسی‌، فرهنگی و ... هرگز اجازه نشو و نما به حرکت‌ها و تفکرات و برنامه‌ریزی‌های مغایر به قرآن کریم داده نشود.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان افزود: به همین خاطر به نظر می‌رسد جامعه قرآنی برای تحقق این هدف مقدس در آغاز کار خود باید پیش‌قراول حرکت در سبک زندگی قرآنی باشد و در همه افکار و عملکرد خود تسلیم حق و عدالت باشد و به دنبال این باشد که عملاً سبک زندگی قرآنی را در کشور ترویج دهد.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به جریان سیل اخیر در سه استان گلستان، خوزستان و لرستان و مشکلات به وجود آمده برای مردم در جریان این سیل اشاره و اظهار کرد: در کنار خدمتگزاران دولت جمهوری اسلامی، سازمان‌های متعددی در کنار بخش مردمی نقش به سزایی در کاهش آلام و گرفتاری‌های مردم گرفتار داشتند که قابل تحسین است. جامعه قرآنی نیز حتی‌الامقدور به وظیفه خود ولو به صورت پراکنده عمل کرده است.
سلیمی به حضور جمعی از قرآنیان در استان گلستان و سنگ تمام گذاشتن جامعه قرآنی این استان برای سیل‌زدگان اشاره و اظهار کرد: با این وجود خلاء عدم حضور سازماندهی شده جامعه قرآنی در این‌گونه مسائل اجتماعی وجود داشت. خواهش من این است که سروران بزرگوار در این جلسه در کنار دغدغه‌های خود به این مسئله نیز بپردازند.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان با تأکید مجدد بر اینکه خلاء موجود در حمایت‌هایی که قرآنی‌ها در حوادث انجام می‌دهند، عدم حضور سازماندهی شده در این قبیل مسائل است، گفت: لذا پیشنهادی را خاضعانه تقدیم مدیرعامل ایکنا می‌کنم و آن هم این است که از طرف مدیریت ایکنا از دست‌اندرکاران و مدیران امور قرآنی کشور در تمامی بخش‌ها داشته باشند و در کنار آن از مدیران و کارشناسان جمعیت هلال احمر نیز دعوت شود، تفاهم‌نامه‌ای ثبت شود تا این افراد و اعضای جلسات قرآنی در شمار داوطلبان هلال احمر ثبت نام کنند تا زمانی که مشکلی به وجود می‌آید، بتوانند سازمان‌دهی‌شده وارد عمل شوند تا به وظایف خود بهتر از گذشته عمل کنند.

انتهای پیام

captcha