«وقف و ابتدا» مهم‌ترین حوزه اشکالات متسابقان است
کد خبر: 3803178
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۵
داور لبنانی در گفت‌وگو با ایکنا:

«وقف و ابتدا» مهم‌ترین حوزه اشکالات متسابقان است

گروه بین‌الملل ـ عادل محمود خلیل تصریح کرد: ابتکار اوقاف در برگزاری الکترونیکی مرحله مقدماتی مسابقات سبب شد که قاریان و حافظان حاضر در مرحله نهایی مسابقات امسال از سطح بالایی برخودار باشند، اگرچه اشکالاتی در حوزه وقف و ابتدا مشاهده می‌شود.

داور لبنانی در گفت‌وگو با ایکنا:
عادل محمود خلیل، مدرس متخصص در رشته تلاوت، تجوید، قرائت‌های قرآن، علم وقف و ابتدا و شیوه‌های داوری در لبنان و استاد زبان عربی در پژوهشگاه‌ها و مؤسسات فرهنگی و تبلیغاتی است که ریاست کمیته داوران در مسابقات حفظ، تلاوت و تفسیر در این کشور را نیز بر عهده داشته است. کسب چهار اجازه‌نامه معتبر قرآنی به روایت‌های «حفص از عاصم»، «ورش از نافع»، «قالون از نافع»، و «شعبه از عاصم»، قاری رسمی در رادیو لبنان و محافل قرآنی و  از جمله افتخارات این فعال قرآنی است.

تدریس به‌عنوان مدرس در دوره‌های تخصصی ویژه مربیان قرآنی در لبنان، داوری در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران و عراق، مسئولیت امور قاریان و مربیان قرآنی در انجمن قرآن کریم لبنان از دیگر فعالیت‌های قرآنی این داور لبنانی محسوب می‌شود.
 
عادل محمود خلیل که در دوره‌های متعدد مسابقات بین‌المللی قرآن اوقاف و مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در ایران به‌عنوان داور حضور داشته است، امسال نیز به‌عنوان داور بخش وقف و ابتدا در سی‌وششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران به ارزیابی اجرای شرکت‌کنندگان می‌پردازد.

وی درباره اجرای قاریان و حافظان در این دوره از این مسابقات در گفت‌وگو با ایکنا گفت: بر خلاف سال‌های گذشته که شاهد بودیم شرکت‌کنندگان حاضر در رقابت‌ها با برخی مشکلات در ادای خود مواجهه بودند و حتی برخی از آن‌ها دارای ایرادات و اشکالات بزرگی بودند، اما امسال تقریبا تمامی و یا اکثریت قریب به اتفاق آنان از نخبگان و در سطح بالایی هستند.
 
ابتکار اوقاف

عادل خلیل گفت: ابتکار امسال اوقاف در برپایی مرحله مقدماتی مسابقات به‌صورت الکترونی و اجرایی مرحله نیمه نهایی در هتل «هما» و خارج از سالن مسابقات سبب شد که در مرحله نهایی رقابت‌ها در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) شاهدا اجراهای بسیار خوب و با کیفیتی باشیم.
داور لبنانی در گفت‌وگو با ایکنا:
این داور لبنانی در ادامه سطح قاریان در ادا و صوت را قابل قبول ارزیابی کرد و گفت: سطح بالای قراء در صوت نشان داد که شرکت‌‌کنندگان در این حوزه تمرینات خوبی داشته‌اند، اما بیشترین اشتباهات شرکت‌کنندگان مربوط به حوزه وقف و ابتدا بود، به‌طوری که ما شاهد برخی وقف و ابتداهای اشتباهی بودیم.

 ملاحظات

وی گفت: اگرچه ملاحظاتی در زمینه رعایت قواعد و احکام تجوید، صفات حروف، شدت و نرمی صدا به اجرای شرکت‌کنندگان وارد است، اما اجرای قاریان و حافظان در مقایسه با سال‌های گذشته از سطح کیفی بالاتری برخوردار است، اما با این وجود قاریان و حافظان در حوزه وقف و ابتدا نیازمند آگاهی و شناخت بیشتری هستند و باید تسلط بیشتری به اصول کامل وقف و ابتدا داشته باشند.
 
روشندلان

این داور لبنانی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به اجرای روشندلان در این مسابقات اشاره کرد و گفت: سطح ادای گروه نابینایان در رشته حفظ کل مسابقات، به‌طور کلی خوب، صحیح و تا حدودی بدون ایراد و اشتباه بود و اجرای این رویداد قرآنی برای این قشر از جامعه بسیار ارزشمند و در خور تقدیر است.

شعار مسابقات

عادل محمود خلیل به شعار این دوره مسابقات با عنوان «یک کتاب، یک امت» اشاره کرد و گفت: انتخاب این شعار برای مسابقات بین‌المللی قرآن نشان می‌دهد که ایران همواره به دنبال وحدت امت اسلام و همکاری میان مسلمانان است تا بتوانند با اتحاد و یکپارچگی در برابر توطئه دشمن صهیونیستی و استکبار جهانی و در رأس آن آمریکا بایستند و یکپارچه و متحد باشند.
داور لبنانی در گفت‌وگو با ایکنا:
عادل خلیل با اشاره به آیه 103 سوره آل عمران «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا: و همگى به ريسمان خدا چنگ زنيد و پراكنده نشويد» اشاره کرد و گفت: کتاب عظیم الهی ما را به وحدت، صلح، دوستی و همبستگی فرامی‌خواند و جمهوری اسلامی ایران در دعوت به یک کلمه واحد یعنی قرآن کریم پیشرو است و حضور شرکت‌کنندگانی از کشورهای مختلف جهان به‌ویژه کشورهای اسلامی در این رویداد قرآنی گویای این امر است.

این داور لبنانی در پایان گفت: ما باید به تعالیم، احکام و دستورات قرآن عمل کنیم و آن را سرلوحه زندگی خود قرار داده و کلام وحی و مبانی و فرامین آن را همیشه حاضر و ناظر زندگی خود بدانیم.
 
انتهای پیام
captcha