مصلای تهران مکان مناسبی برای برگزاری مسابقات نیست/ ضرورت احداث تالار قرآنی در کشور
کد خبر: 3803233
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۵
عباس سلیمی:

مصلای تهران مکان مناسبی برای برگزاری مسابقات نیست/ ضرورت احداث تالار قرآنی در کشور

گروه مسابقات ــ مشاور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه مصلای تهران مکان مناسبی برای برگزاری مسابقات نیست، بر ضرورت احداث یک تالار قرآنی در کشور تأکید کرد.

عباس سلیمی، خادم‌القرآن و مشاور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌و‌گو با خبرنگر ایکنا؛ در رابطه با مسابقات بین‌المللی قرآن اظهار کرد: شاهد برگزاری سی‌و‌ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی هستیم که از افتخارات بزرگ نظام و قرآنیان کشور است و با توجه به حضور پربرکت نمایندگان ده‌ها کشور اسلامی در ایران و اینکه این عزیزان حول محور قرآن در این مکان مقدس که به نام امام عزیز و ارجمندمان مزین است، تجمع کرده و حول محور قرآن با یکدیگر رقابت کنند، جای شکرانه دارد. برای انجام این کار نیز بنده شاهد بودم که واقعاً دوستان و برادران و خواهران عزیز ما زحمات بسیار طاقت‌فرسایی را متحمل و متقبل شدند.
سلیمی ادامه داد: به هر حال این کار با هدایت و مدیریت سازمان اوقاف و امور خیریه و همکاری قابل تحسین بسیاری از سازمان‌ها و نهادهای دیگر ازجمله وزارت آموزش و پرورش که به خوبی در این صحنه حضور داشت، انجام گرفته و ارزیابی بنده این است که به هر حال ما در زمینه برگزاری مسابقات همیشه با فراز و فرودهایی مواجه هستیم.
مشاور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: یکی از نکات مثبت مسابقات امسال سطح کیفی متسابقان و شرکت‌کنندگان است. بنده به خوبی به یاد دارم که در سال‌های گذشته برخی از مردم به حق معترض بودند یعنی وقتی که یک قاری و حافظی در جایگاه قرار می‌گرفت و به‌گونه‌ای قرائت می‌کرد که اصلاً انتظار نمی‌رفت که در سطح مسابقات بین‌المللی باشد، مردم طنزگونه می‌گفتند که «این قاری که در مسجد محل ما تلاوت می‌کند، از این متسابق بهتر می‌خواند!». امسال به خاطر اینکه مسابقات مقدماتی غیر حضوری بود و مسابقات نیمه‌نهایی نیز در مکان دیگری برگزار شد، به نظر بنده کیفیت حافظان و قاریان عزیز که در جایگاه قرار می‌گیرند، برای مردم قابل قبول است.
سلیمی در ادامه تصریح کرد: نکته مثبت دیگر مسابقات امسال این است که با توجه به سیل اخیر و این اتفاق سختی که برای برخی از هموطنان عزیز ما در برخی از استان‌ها رخ داده، تمام تأکیدات ریاست محترم سازمان اوقاف و امور خیریه و یاران ایشان این بود که از هرگونه هزینه اضافی و اسراف در مسابقات جلوگیری شود. این امر به خوبی پیگیری شد تا جایی که حتی عوامل اجرایی که شب و روز زندگی ندارند، از محضر ایشان خواهش کردیم که در چند روزی که برنامه‌ها در هتل هما اجرا می‌شود، به خاطر قیمت‌های بالا از غذای آنجا استفاده نکنند به دلیل اینکه مردم از ما انتظار ندارند که ما به بهانه برگزاری مسابقات قرآن از خود پذیرایی کنیم.
وی بیان کرد: نقطه مثبت دیگر مسابقات، حضور با شور و شعف جمعیت امسال است که به نظر بنده این حضور از سال گذشته بسیار بهتر است. همچنین، در حواشی مسابقات امسال اتفاقات جالبی رخ می‌دهد. رسانه‌های مختلف از اولین ساعات آغاز مسابقات در صحن حضور دارند و اخبار را به صورت لحظه به لحظه مخابره می‌کنند که این امر ممکن است خدایی ناکرده برای ما امری عادی باشد، اما باید از منظر دشمنان قرآن به این قضیه نگاه کرد. آمریکا و اسرائیل از برگزاری این جلسه و انعکاس لحظه به لحظه اخبار مسابقات ناراحت هستند.
مشاور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: بنده از تمامی کسانی که در حاشیه این برنامه از همه جهت چه از لحاظ خدماتی، پشتیبانی، امنیتی و ... در حال خدمت‌رسانی هستند، تشکر و قدردانی می‌کنم. نکته مثبت دیگر مسابقات، قسمت‌های فرهنگی و نمایشگاه‌هایی است که در کنار مسابقات برپا شده است که برای بازدیدکنندگان خارجی بسیار مهم و ارزشمند بود که بار معنوی و توجه مردم به مسئله قرآن را به همراه دارد.
وی تصریح کرد: البته بدون نادیده گرفتن تمام زحمات طاقت‌فرسایی که برای برگزاری این جلسه باشکوه انجام شده، در مجموع این مصلای باشکوه برای برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن تناسب ندارد؛ چراکه این فضا با هدف دیگری احداث شده و تنظیم صوت مناسب آن مقدور نیست. در محل مصلای امام خمینی(ره) محراب بسیار زیبایی تعبیه شده که ما برای برگزاری مسابقات جلوی آن را با دکور می‌گیریم و این نماد هنری معماری اسلامی را می‌پوشانیم. در این زمینه باید به طراح دکور گوشزد می‌شد تا این دکور را طوری طراحی کند که این زیبایی‌هایی که با معارف ما گره خورده نیز به نمایش درمی‌آمد.
سلیمی اظهار کرد: به نظر بنده برای برگزاری این مسابقات دو مرحله در پیش رو داریم. پیشنهاد اصلی بنده این است که ما به صورت یک برنامه میان مدت پنج‌ساله می‌توانیم مکانی را به عنوان تالار قرآن در نظر بگیریم. سازمان اوقاف این مکان را مدیریت کند و با حمایت سایر نهادها یک ساختمان آبرومند قرآنی احداث شود. در عین حال می‌توانیم در کنار این تالار به گونه‌ای مهندسی و طراحی کنیم که از موقوفات تجاری و درآمدزایی که در آن تعبیه می‌شود، هزینه رسیدگی و نگهداری از این تالار قرآنی را به دست آوریم.
وی گفت: در مدت این پنج‌سال نیز لازم نیست این همه تجهیزات و ... را در انبار نگهداری کنیم. به نظر بنده یکی از مکان‌هایی که می‌توان مسابقات را در آن برگزار کرد، سالن اجلاس سران است؛ چراکه هزینه‌ای ندارد و می‌توانیم به خوبی از امکانات آن استفاده کنیم. همچنین، سالن برج میلاد نیز برای این امر مناسب است و می‌توانیم از این مکان برای برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن در مدت پنج سال که تا احداث تالار قرآنی کشور زمان لازم است، استفاده کنیم.
مشاور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا بهتر نبود که جهت کاستن از هزینه‌ها، مرحله نیمه‌نهایی نیز به صورت غیر حضوری برگزار می‌شد، بیان کرد: بنده با این امر موافق هستم. البته به نظر بنده می‌شد که این مرحله را نیز در کشور برگزار کرد اما نه در هتل هما. برای اسکان متسابقان خارجی حتی می‌توان از هتل‌هایی بهتر از هتل هما بهره گرفت ولی برای محل برگزاری مسابقات این مکان به دلایل مختلف مناسب نیست.
وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: سالن‌های بسیار خوبی در برخی از بقاع متبرکه وجود دارد که می‌توان از آن‌ها بهره بسیار خوبی در این زمینه گرفت. در این رابطه تنها مشکل ترابری و ترافیکی است که می‌توان این مشکل را نیز با تمهیدات خوبی که در نظر گرفته می‌شود، حل کرد. مردم عزیز ما امروز در استان‌های مختلف کشور دچار آسیب‌هایی به خاطر مسئله سیل هستند و این امر قابل قبول نیست که با هزینه‌های زیاد در این زمان به برگزاری برنامه‌هایی نظیر مسابقات بین‌المللی بپردازیم.
انتهای پیام

captcha